![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
??? Nikt niczego nie usuwał, należy spytać się Kenzo dlaczego Dorrisha nie ma negatywa (!)
Właśnie z powodu podobnych sytuacji obiecałam sobie, że nie podejmę się już ŻADNEJ interwencji, dopóki nie będzie wystawiony odpowiedni komentarz. Od tego są przekupki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
![]()
dziękuje za błyskawiczna odpowiedź
![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Negatywy nawet w razie pozytywnego załatwienia sprawy nie będą nigdy anulowane-negatyw należy się za niewłaściwą wymianę.
Wielu negatywów da się oczywiście uniknąć, gdy Wizażanki dogadają się na PW, co jest zawsze najlepsze dla obu stron. Kenzo poprosiłam o wyjaśnienie sprawy z zaległą przekupką-myślę też o zmianie w regulaminie tak, aby wystawienie przekupki było obligatoryjne, a nie fakultatywne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
dobry pomysł, tez mysle ze przekupki powinny byc obowiazkowe, wtedy bedzie klarowna sytuacja
![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymieniałam sie z Mirabelka i czesto z nia rozmawiam na gg i zawsze klosmetyki od niej byly swieze i z data waznosci nie wieze zeby oszukiwała poza tym ma bana wiec jak sie ma wytłumaczyc?? skoro jest zablokowana ![]() poza tym mirabelka jest w ciazy i mysle ze powinnyscie dac jej spokoj ... albo odwołac jej bana i dajcuie sie dziewczynie wytłumaczyc kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Joanno16, nie odwołam decyzji o BANie, Mirabella już od dawna wisiała na włosku.
Nie przeczytałaś dokładnie wypowiedzi Loli23, więc zanim dalej będziesz podważać moją decyzję co do BANa, zapoznaj się z sytuacją wymiany miedzy nimi. Jeśli Mirabella odeśle uczciwie rzeczy Lola23, na pewno nie poniesie dalszych konsekwencji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o jakas tam zaległa paczke porozmawiam z nia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystawiałm jej neutralną ocene.. gdyż w koncu dostałam to co miałam obiecane... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Co mam zrobić, jeżeli wizażanka wysłała paczkę zwykłym listem i paczka ta do mnie nie doszła, a wysłała ok 11 - 12 sierpnia. Moja paczka do tej wizażanki już dawno doszła. Sądze, że ta wizażanka nie zrobiła tego specjalnie, chociaż pisałam jej na PW, żeby to był list polecony. Nie wiem co mam teraz zrobić. Podejrzewam, że ta paczka już do mnie nie dojdzie, tym bardziej, że to był priorytet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Powiedz nam co to za niefrasobliwa wizażanka oraz wystaw jej negatywa lub neutrala-lub jeśli chcecie obejść się bez negatywów, nich zaproponuje Ci ona inne kosmetyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedz. Ta wizażanka to pynia15. Spróbuje się jeszcze z nią dogadać. Tylko narazie nie ma jej na wizażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6. Wysyłki POWINNO wysyłać się BEZPIECZNIE ZAPAKOWANYMI (folia bąbelkowa, koperty bąbelkowe) listami poleconymi lub paczkami-czyli NIE zwykłymi listami, które nie są rejestrowane! Gdybym to ja była na Twoim miejscu poprosiłabym albo: 1) o zwrot swoich kosmetyków, oczywiście jeśli ich nie zdąrzyła użyć albo o 2)zwrot kwoty na jaką je wycenisz albo 3)wysyłkę innych kosmetyków, pod warunkiem że posiada takie, które Cie usatysfakcjonują |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
No to i ja napiszę. Poszukuję kontaktu z wizażanką cilestka. Nasz wymiana powinna być sfinalizowana prawie dwa tygodnie temu. Teraz możnaby już składać reklamację jesli coś poszło nie tak. Niestety tej wizażanki nie ma na wizażu. Nie twierdzę od razu , że to próba oszustwa czy coś takiego. Być może coś się stało i nie może się zalogować. Jesli ktoś miał z nią kontakt osobisty albo też się z nią wymieniał w ostatnim czasie proszę o kontakt.
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pzdr ps. Basia39 dobrze radzi, ja jednak jestem przeciw pkt 2, gdyż na targowisku obrót pieniędzmi jest niedopuszczalny w jakiejkolwiek formie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcę odzyskać swoje rzeczy . Sprawa stoi w miejscu , ale nadal mam nadzieję na pozytywny finisz . Edytowane przez lola23 Czas edycji: 2006-09-11 o 21:08 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
wymieniałam się z pewną wizazanką, ktora wyslala mi swoja paczke 2 sierpnia i od tej pory slad po niej zaginal. Moja paczka juz dawno do niej doszla. Chciałam zeby poprzez poczte odnalazla paczke ale powiedziala ze jest po przeprowadzce i zgubila potwierdzenie nadania. Czy w takiej sytuacji moge rzadac od niej zwrotu moich rzeczy lub wysylki do mnie czego innego? probowlam się z nią dogadać ale niestety zbywa mnie i unika. Co powinnam zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Tak, mozesz żadać rekompensaty w postaci Twoich lub innych kosmetykow.
No i podaj nam jej nick, jeśli nie będzie chciała załatwić sprawy jak należy na PW. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z Joanną16 na gg, aby przekazala Mirabelli że aferka się rozrasta. Ja uważam Lolu23, że powinnaś napisać do dziewczyn ktore się z nią wymienialy, podejrzewam że więcej osób miało podejrzenia co do oryginalności tych jej odlewek i innych produktów i zgłosić to gdzie trzeba-wszak na rozprowadzanie pordób są określone paragrafy w KPC |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
wymienialam sie z pewna wizazanka, nicku na razie nie bede podawac, bo dalej czekam na paczke od niej. Moja przesylka zostala wyslana 7.09 mam potwierdzenie nadania, a ona pisze ze nie dostała paczki, a ja wyslalam poleconym, zawsze taak wysylam, z reszta regulamin o tym mowi. Dzisiaj jest juz 12 wiec paczke otrzymala napewo i na razie sie nie odzywa, nie mam z nia kontaktu, nie wiem co robic..
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Napisz do niej jeszcze na PW, że prosisz o kontakt, a jak nie pomoże przez kilka dni, wtedy podaj nam jej nicka. Minelo niewiele dni, może się samo wyjaśni na dniach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
ta wizażanka to Speranza. Jestem zaniepokojona, wydaje mi sie ze nic już nie odzyskam. Pisala mi, ze nie musi mi wierzyc, przeciez moge ja oszukiwac i probowac wyludzic na niej jeszcze jedna przesylke, a wyslana poprzednio juz na pewno u mnie jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Wtrace swoje drobne piec slow (noo, nieco wiecej) odnosnie Mirabelli..wymienilam sie z nia kiedys... poslalam paczke priorytetowa jak sie umawialysmy, a ona wyslala do mnie...zwyklym listem (bez dowodu nadania!) przesylka wprawdzie dotarla ale uwazam to za nieuczciwe, zreszta napisalam jej o tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Och tak, Mirabella, Mirabella-w tym przypadku sprawa zawędruje nieco dalej-w jej sprawie zostanie załozony wątek, w którym Mariola13 oraz podejrzewam Lola23 też, będą szukać wizażanek, które Mirabella oszukała. Prawdopodobnie sprawa zbiorowo wyląduje tam, gdzie jej miejsce i będzie to wydarzenie bez precedensu na skalę wizażu...czas najwyższy.
Ja będę dziewczynom starała się pomóc, gdyż na wydziale mam kilka chętnych osób, dla których praktyka jest na wagę złota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Jennifer a co to a wizażanka? Ja mam sytuację podobną i nie bardzo wiem co robić. Wizażanka, z którą się wymieniałam nie loguje się na wizażu, więc moich PW też nie odbiera. Rozumiem,że może to przypadek, ale szczerze mówiąc nie bardzo chce mi się w to wierzyć, że akurat jak zaginęła paczka zniknęła też wizażanka. i to nie ma związku. Przekupkę nega też tak zaocznie dać głupio tym bardziej, że jednak bardziej zależy mi na kosmetykach niż na karze
![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
sylwio pomoz prosze. Napisalam PW do Speranzy, ale tak jak myślałam, pomimo logowania się jej na wizażu nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Chcę odzyskać swoje rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wcale nie uzwazam ze Twoj chanel był oryginalny!! poprostu nie moge uwiezyc ze Ania was oszukała nie spodziewałam sie tego po niej ![]() Nie ma jej ostatnio na gg dawno z nia nie gadałam nie wiem co sie z nia dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Mirabella obojętnie gdzie będzie, na Seszelach czy w Nepalu, prawo będzie ją gonić, gdyż to co zrobiła, podlega pod KK, a nie pod wykroczenia.
![]() Na szczęście kobiety w ciąży odpowiadają za przestępstwa tak jak inni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.