![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 Maluchy harcują, Mamusie dyskutują. Część 4
Ja swoją zdążyłam zaszczepić i tydzień po zaraz złapała katar, a teraz kaszel w pakiecie.
Kupiłam Adce odkrywczy domek na święta i jaram się nim jak dziecko ![]() A u Was co znajdą maluchy pod choinką? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Haha, Lexi, ja też już czekam na Święta i prezenty, bo Mikołaj przyniesie Duplo, a ja uwielbiam lego i zrobię tak jak Ty, jak się nie spodoba, to sama będę się bawić ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Magratka, to piąteczka!!!
Jaadowita, znając życie, to będziesz miała nieco odświeżone ściany hi hi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaadowita, a co to za pieczątka, jakaś specjalna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Magratka, na tym stemplu od spodu się rysuje tymi pisakami wzory i odbija. Nie wiem, czy tak od razu go jej dam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Też myślę, że taki stempelek będzie lepszy na później. No chyba że planujecie malowanie ścian. W tymczasem pewnie domek Julkę świetnie zajmie.
Jak tam u was przygotowania przedświąteczne? My nie szalejemy. Trochę sprzątania i jedne większe zakupy. Prezenty w tym roku głównie dla malucha, ale też niedużo. Choinka już stoi i słuchamy wieczorem kolędy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Puk puk, dziewczyny jesteście? Co tam u was? Jak maluchy? Jak przygotowania do świat?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem cały czas. Hanusia śpi a ja czytam neta.
My jedziemy na wigilię do moich rodziców, spędzimy też tam pierwszy dzień świąt, na drugi dzień idziemy na obiad do teściów. W sumie nic nie przygotowuje ale żeby nie przyjechać z gołymi rękami to zrobię roladę łososiową, makówki i dorsza opiekanego - my karpia nie jemy nie lubimy (mąż i ja). Tak to chałupa raczej ogarnięta, prezenty kupione, jeszcze tylko zapakować poza jednym - kupiłam na allegro grę i sprzedający nie wysyła więc raczej się pożegnałam z jednym prezentem bo nie wierzę już w cud że w ogóle wyśle... ale tak to jest jak się coś kupuję w necie. Z gorszych rzeczy to zgubiłam obrączkę w czwartek i raczej tez jej nie odzyskam. Pytałam u złotnika skupującego złoto czy ktoś czasem nie sprzedał ale powiedział że to raczej nie do odzyskania bo jak skupują złoto to to wszystko idzie na stopienie. Prawdopodobnie spadła mi na zakupach (po ciąży schudły mi palce i była luźna) byłam po duże zakupy , brałam zgrzewke mleka, wody... dzwoniłam na infolinię do Lidla, babka się połączyła z miastem gdzie kupowałam i nikt nie odnalazł czy nie oddał obrączki. Nie wierzę w jakieś przesądy czy coś no ale jak zgubiłam obrączkę to mi czarne myśli przychodzą do głowy np że się rozwiedziemy, ech 😉 Postanowienie na Nowy Rok mam takie ze kupuję nową obrączkę, dam księdzu do poświęcenia i zapominam i sprawie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ale się rozpisalam, jak nie ja 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 Maluchy harcują, Mamusie dyskutują. Część 4
Basiczku, kurcze nieciekawie z obrączką. Rzeczywiście nikłe szanse na znalezienie. Choć kilka razy już przewijały mi się wpisy na Fb uczciwych osób które zrobiły zdjęcia znalezionej obrączki, zbliżenia graweru etc... i drogą udostępniania liczą, że znajdą właściciela. Zryw wówczas jest dość imponujący.
Nie wierz w przesądy, nie ma co sobie głowy zaprzątać czarnymi scenariuszami. ![]() U nas choineczka już stoi, dom ogarnięty z grubsza, prezenty spakowane, w piątek wyjazd. Jedziemy do teściów standardowo, gdzie jest 30 cm śniegu... No i według obecnej teorii mojego męża mamy zostać tam do kolejnego piątku... ![]() Hehe, moje dziecko znów dzisiaj wsiąkło i „nie było” go ponad godzinę. Przyszła paczka gwiazdkową od znajomej dla niego z Uczącymi kredkami z FP i wciągnęło go na maksa. ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Też widziałam na fb, ja nawet napisałam że zgubiłam, zrobiłam foto ale tylko 2 osoby z moich znajomych udostępniły, specjalnie napisałam "udostępnij" a większość osob dała "przykro mi" albo co mnie rozśmiesza "lubię to" 😉
30cm śniegu to luksus, u nas już po śniegu ciekawe czy wigilia będzie biała czy jak co roku prawie w deszczu. Choinka czeka na niedzielę, bo ja zawsze w wigilijny poranek ubieram 😀 Ach, gdyby to moje dziecko umiało się na dłużej pobawić jakąś zabawką to byłabym przeszczęśliwa, wszystko jest fajne ale tylko na moment ewentualnie jak matka też siedzi i się bawimy razem. Ostatnio chciałam poprasowane w tym samym pokoju to żelazko jeszcze się nie nagrzało a ona już za kabel ciągnęła. Chyba jej kupię zabawki typu deska do prasowania + żelazko, może wtedy poprasuję 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Słabo trochę z akcją na Fb wśród znajomych...
![]() U nas kilka dni temu poprószyło z rana a w ciągu niespełna godziny już śladu nie było. Potem już tylko deszcz. Mój zalicza maratony jak dostanie coś nowego. Ostatnio blisko 3 godziny spędził nad Pudełkiem Uczydełkiem z Dumela, które dostał od Mikołaja. 🤪Za to kiedyś na jakiś nieco ponad tydzień schowałam mu multi kostkę interaktywną, a jak mu ją dałam ponownie to bite 2 godziny siedział i sie bawił. Zresztą, nie narzekam on naprawdę super potrafi się sam zająć, owszem nie zawsze, nie cały czas ale i tak jest fajnie. Jeśli chodzi o żelazko, to mój tez sie ostatnio dobierał do kabla. Powiedziałam magiczne „nie wolno” i posłuchał. Powędrował do zabawek, ale widziałam, że w dalszym ciągu ciekawi go kabelek. ![]() Mąż cyknąl foto młodemu twierdząc, że już niedługo będzie nosił kucyka jak tata. ![]() ![]() IMG_9178.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-12-19 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Kasiu ja nie wiem co Ty temu Szymkowi dajesz... super śpi, super się bawi... 😜 no skarb nie dziecko😍
Moje to nie potrafią na 5 minut same usiąść i się pobawić, jak je zostawię na chwilę to zaraz któraś wrzeszczy że druga ją uderzyła, popchnęła, drapnęła, pociągnęła... (w miejce kropek można wstawić jeszcze milion innych😜 ![]() A teraz jeszcze się gilają obie, więc poziom marudzenia wzrósł😈 Co do świąt... jedziemy na wigilię najpierw do teściów, bo teściowa idzie na noc do pracy, a na 18 do moich rodziców, bo mieszkają 15 km dalej więc możemy obskoczyć jednych i drugich. W święta też tu albo tu, jeszcze nic konkretnie nie ustalone, bo męża siostra z córką są w szpitalu i na święta nie wyjdą, więc wszystko jakoś nieogarnięte w tym roku. Choinka jeszcze nie ubrana, może dzisiaj dzieciaki ubiorą, bo choinka jest ![]() Z piękniejszych rzeczy... Hanutek wczoraj ogarnął słowo " mama" ❤❤❤ bo do tej pory tylko "tata" był na tapecie... więc matce serce się rozpływa😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Ja też chętnie poznam ten magiczny środek przy którym moje dziecko się samo zabawi, z nickami raczej nie mam problemu bo zasypia sama i śpi do rana do 7:30- 8 ale przez cały dzień muszę być przy niej. Teraz akurat się wymknelam zrobić nam drugie śniadanie a Hanna się bawi. IMG_20171220_101822.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Trochę niewyraźne to foto teraz patrzę. To tak na szybko zrobiłam żeby się nie kapnęła 😂
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Iwona, gratuluje Mamy!!
![]() ![]() Nie mam niestety niczego co mogłabym polecić na to aby dzieć się sam bawił. ![]() ![]() Szymo dzisiaj kończy 15 miesięcy!! Kiedy, pytam sie kiedy to zleciało? Basiczku foto z ukrycia? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-12-20 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Basiczek, przykro z tą obrączką. Ale nie ma co doszukiwać się w tym złej wróżby. A Hania ładnie się bawi, no nie wiem co ta matka się czepia
![]() Iwona, gratulacje dla córeczki, super usłyszeć "mama" ![]() Kasia, a myślałam, że mój ma długie włosy i znów kombinowałam kiedy podciąć, ale Szymek ma sporo dłuższe. I oczywiście zazdroszczę samoobsługowego dziecka. I popracować można i odpocząć ![]() A, w końcu mamy pierwszą czwórkę. Długo szła i ostatnie noce mieliśmy bardzo ciężkie, niezbyt przespane, ale w końcu wyszła. Uff. Niestety nadal boli, bo paluszki ma non stop w buzi. Wszystkie gryzaki są be, gryzie za to każda inną rzecz niż gryzak. Edytowane przez Magratka1 Czas edycji: 2017-12-20 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Szymkowi trójki górne powychodziły częściowo, ale w miarę bez „przebojów”, zwłaszcza nocnych. Czwórki już wszystkie wybite, z czego dolne są już całe.
Mąż po pracy położył się na macie, a że mu się przysnęło, to go młody zabawkami przysypał! ![]() IMG_9198.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ja już na ostatniej prostej w pakowaniu. Wreszcie chyba wszystko, bo co gdzieś nie zajrzałam to czegoś mi brakowało...
A dzisiaj jeszcze Szymek dostał upominek na gwiazdkę od mojej przyjaciółki, oprócz książeczki z wierszykami FP były bodziaki z napisem: ![]() IMG_9265.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było...odkąd poszłam do pracy to już nie wyrabiam z ogarnianiem postów. Jestem na bieżąco na fb, bo latwiej przeglądać mi na tel. I już nie znajduje czasu na wizaz :/
Basiczek, przykro mi z powodu obrączki, ale nie ma co doszukiwać się złej wróżby. To raczej dobry znak, że zrobiła się za duża ![]() Kasia, 15 miesięcy? Ale on już duzy! Między naszymi dziećmi jest prawie 2 miesiące różnicy! Jakie długie włoski ![]() Klarcia tez jest samoobsługowa, ale nie tak długo ![]() Uśmiałam się z zakopanego męża ![]() Bodziak świetny! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
My w trasie, na Święta do teściów. 100 km ponad za nami, przed nami 360km... Młody śpi jak przystało na podróż, jak tylko ruszyliśmy i pobujało chwile tak od razu zasnął. Pewnie 3 godziny pośpi standardowo jak w aucie...
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Kasiu bezpiecznej podróży 😚
Ja też muszę zacząć pakowanie, ale dzisiaj zupełnie nie mam na nic weny... Hania obudziła mi się o 23.55 i zasnęła dopiero o 4.10... nie płakała ani nic... poprostu jej się spać nie chciało i nic nie pomagało żeby zasnęła... także jestem zombie!😪😪😪 Wrociliśmy z ostatnich zakupów i muszę obiad ogarnąć, a naprawdę mam dziś problem sama ze sobą😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Iwona, dzięki.
![]() Hania sie ze snem pokłóciła najwidoczniej. Współczuje! Siły na resztę dnia! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Kasia, spokojniej podróży! Mocny sen ma mąż, fajna sytuacja i zdjęcie. Będzie pamiątka, kiedyś Szymek się piśmie
![]() Iwona, współczuję nocy. Trzymaj się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
IMG_9292.jpg
Pozdrowienia z zaśnieżonego podkarpackiego! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też pada... ale deszcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
U nas też😜
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
A u nas wicher, że hej!!!
Kasiula, mam nadzieję, że dojechaliście bezpiecznie i żadne korki też Was nie zatrzymały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Lexi, dojechaliśmy bez problemów. Dziękujemy!
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
![]() Zdrowych, pogodnych pełnych nadziei i rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia. Dużo uśmiechu, pogody ducha i wymarzonych prezentów pod choinką. ![]() ![]() ![]() ![]() C8B6F60D-F3FA-4270-A67A-B0EB1D417919-10464-000006C50C953FFC.jpeg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.