|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: praca dla nastolatki?
to jest adres strony www.logomedia.pl i tam możesz zorientować się jak zarabiać przez internet. Widziałam pełno tych ogłoszeń w internecie.
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem. ja nie sprawdzam takich ogłoszeń. Ale oczywiście nikomu źle nie życzę.
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie zawsze takie ogłoszenia były podejrzene, więc droga KREDKO uważaj żeby cię ktoś w ciula nie zrobił
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca dla nastolatki
Sama ostatnio zainteresowałam się tym tematem... nie mam jeszcze 18 lat, ani jakiś problemow finansowych w rodzinie jednak chcę spróbować swoich sił więc również pochwalam autorkę postu ;*
Nigdy nie czytam gazet dla nastolatek, ale tym razem kupiłam Bravo Girl ze wzlędu na artukuł "Skąd wziąć kasę" Troche Ci teraz napiszę z tego co wyczytałam: Pomysł nr 1 OPIEKUNKA Jak szukać? : a) Spytaj rodziców czy ich znajomi, którzy mają dzieci nie potrzebowaliby opiekunki ![]() b) Zostaw informację w sklepie lub podsawówce --- osobiście podjęła bym się takiej pracy, choć pewnie miałabym steres związany z ( nie-ukrywajmy ) ogromną odpowiedzialnością ! Pomysł nr 2 HOSTESSA "Jak szukać pracy?: Agencje, które prowadzą promocje dla dużych firm, ogłaszają się w gazetach i internecie (...)." Pomysł nr 3 PRACA PRZY ZBIORACH "Jak szukać pracy?: Tego typu ofert szukaj w lokalnych gazetach." --- ta odpowiadałaby mi najbardziej chyba ![]() Pomysł nr 4 ULOTKI "Jak szukać pracy?: Propozycję roznoszenia ulotek znajdziesh w gazetach. Warto też spytać w szkołach językowych lub biurach podróży." ... ja mam jeszcze taki patent... widzish, że np. przed salonem Ery pingwiny rozdają ulotki ... wejdź i się spytaj czy nie potrzebują kolejnego pomocnika
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm dopiszę jeszcze:
.............. Gdzie szukać pracy: W PRASIE Ogłoszenia! "Gazeta wyborcza" i pon. dodatek Praca. (...) witryny sklepowe. OCHOTNICZE HUFCE PRAY Młodzieżowe Biura Pracy ( www.ohp.pl ) działają w ramach OHP . Zajmuja się pośrednictwem pracy oraz krótkoterminowym zatrudnieniem uczniów. FIRMY DORADZTWA ...profesonalnego prowadzą bazy danych, do których możesz przesłać CV i list motywacyjny. KONTAKT ZE ZNAJOMYMI Powiedz znajomym, że szukasz pracy (...). ................ WAŻNE ! * W przypadku osób niepełnoletnich wymagana jest pisemna zgoda rodzica lub opiekuna prawnego na podjęcie zatrudnienia. * Posiadanie książeczki Sanepidu znacząco zwiększa szansę na znalezienie pracy w gastronomii. * Przygotuj sobie CV, bo podnosi ono Twoją wiarygodność i zabierz je ze sobą na rozmowę z pracodawcą. * Zadbaj o wygląd zwenętrzny w czasie rozmowy (...). * Pamiętaj o umowie. Przeczytaj ja i podpisz, zanim zaczniesz pracę. STRONY WWW www.pracuj.pl/porady/kursy/oferty www.onet.praca.pl www.szukamypracy.pl www.stop-praca.pl www.jobs.pl POWODZENIA ! I MIŁYCH WAKACJI! EDIT: jeszcze wynagrodzenia !!!!!! ale to już chyba umowne .... np.z tymi ulotkami... w gazecie jest od przepracowanych godzin, a ja słyszałam, że to jest od sztuk "Opiekunka -> Stawki za godzine wahają się od 3,- do 8,- . Zbiory -> W zależności od regionu stawki wahają się od 300,- do 900,- na miesiąc. Hostessa -> Za godzinę promocji można dostać od 6.50,- do 15,- Ulotki -> Od 3,- do 9,- za godzinę" AHA ... jeszcze pozostaje fakt , iż można dawać korki ! Umiesz grać np. na flecie ... daj ogłoszenie ![]() Ja z chęcią bym dała komuś korki z anglika ... hehe
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Np. jeżeli roznosisz ulotki po mieszkaniach, to raczej będzie od sztuki, jeśli natomiast stoisz na ulicy i rozdajesz, to od ilości godzin. Tak to sobie wyobrażam, ale nie wiem. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 16 lat, znaczy we wrześniu bede mieć
też musze się rozejrzeć za jakąś pracą W moim domu sytuacja znośna, ale wiadomo.. lato idzie, nowe potrzeby, a kasy brak Tu by sie ciuchy nowe przydały, tu nowe kosmetyki, a mama krzywo na to patrzy i nie pali się do tego, żeby sie wypłatą podzielić A zresztą żaden pieniądz nie ma takiej wartości jak własno zarobiony Jestem z Wrocławia, może któraś z was wie gdzie moge się rozejrzeć ??
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś znajdę we Wro bądź okolicach to dam Ci znać! A jak Ty coś znajdziesh ... to rownież mnie powiadom!
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
..
- Edytowane przez eM! Czas edycji: 2012-08-04 o 16:14 |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szanse masz napewno, trzeba tylko szukać i znaleźć Jednak nie oczekuj, że znajdziesz od razu wymarzoną pracę za dobre pieniądze
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
eM! wydaje mi się, że miałabyś szansę znalezienia pracy jako np. kelnerka w pizzeri lub pod parasolkami na rynku czy w centrum miasta. Ja jestem z Lublina, mam starszą siostrę i jej koleżanka mając 18 czy 19 lat pracowała właśnie jako kelnerka pod parasolkami na deptaku. Musiałabyś tylko pochodzić, popytać czy nie szukają jakiejś pomocy
Powodzenia i wytrwałości w szukaniu życzę
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedz dziewczyny!
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Praca dla nastolatki to nie problem. Ja pracuje jako korespndent sportowy, poza tym mam staż w dzienniku, lecz nie jest to zwykła umowa, na jakiś innych zasadach, ale normalnie rozliczam się z fiskusem... W kazdym razie wystarczy w ewentualna zgoda rodzica... No i chęci.. Ja np. robię to, co kocham ;-)
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: praca dla nastolatki?
Mysle ze roznoszenie ulotek mozna na tym sporo zarobic albo jakies ankiety
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tam praca nasolatki
?
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Ja już nie nasto- ale blisko
![]() No cóż, pieniążki małe, ale za 1,5 godzinki dziennie to nawet nie narzekam, lepsze to niż nic Tylko, że ja to od listopada już to ciągnę Ciekawa jestem, czy Wy dziewczyny coś znalazłyście??? |
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: praca dla nastolatek
ja w wieku 17 lat mam juz 3cia prace
wlaciwie to teraz mam 2 na raz, i kazda z nich to odrabianie lekcji z dzieciakami.... mieszkam w Stanach wuec u mnie jest duzo latwiej z oraca, tutaj dziewczyny 16letnie nawet w sklepach pracuja :O pozdrawiam i zycze powowdzniea w szukaniu prackii )
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Praca dla uczniow orietujecie sie?
Witam
Myslalam nad tym, aby dorobic sobei przez wakacje w jakeijs pracy orietujecie sie czy jest to mozliwe jezelinie jest sie pelnoletnim (mam 17 lat). Chodzi mi o jakis np hipermarket (wiem ze moi rowiesnicy parwcowali choc nei byli pelnoletni). Jak myslicie gdzie najlpiej sie pytac? |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca dla uczniow orietujecie sie?
Co do pracy w hipermarkecie to potrzebna jest chyba ksiazeczka sanepidowska,a nie wiem czy ja mozesz miec przed 18 rokiem zycia...,....
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca dla młodzieży
Zajrzyj tutaj http://www.ohp.pl/ohp/index.jsp?plac...&layout=1&lang= wybierasz wojewodztwo, w ktorym mieszkasz i tam beda oferty pracy. Strona ta dot.ochtnicznych hufców pracy, w ktorych trzeba sie zarejestrowac by moc korzystac z ich ofert...z tego co widzialam to by pracowac w hipermarketach trzeba miec ukonczone 18 lat, ale widzialam oferty pracy juz o 16 r.z. wiec poszperaj i moze znajdziesz cos - o ile w Twojej miejscowosci jest OHP.
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
A co myślicie o pracach chałupniczych?? Takie jak np. składanie długopisów itp. ??? i gdzie znalezc taka firme?????
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Możesz zostać konsultantką Oriflame jeżeli masz dużo koleżanek. Wpisowe tylko 1zł jeżeli masz sponsora.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: praca dla nastolatki?
Hmm... też jestm ciekawa, co do tych prac chałupniczych
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, chciałabym zapytać gdzie szukać ogłoszeń dot. rozdawania ulotek...?
internet odpada - mieszkam w małej mieścinie, poza tym już szukałam ![]() w regionalnej gazecie...?
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnawiam wątek...
Czy ktoś się orientuje ile trzeba mieć lat , żeby rozdawać ulotki.. albo cokolwiek np. w weekendy ?
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Heh...Widzę,że jestem tutaj kolejna 17-latka która chciałaby troszkę kasy zarobić...Mieszkam w Krakowie, chodzę do szkoły do Wieliczki. Za niedługo ferie całe dwa tygodnie wolnego i myślałam że może bym się gdzieś zatrudniła na te 2 tyg. Tylko nie wiem czy tak tylko na 2 tygodnie mozna...Zreszta praca na dłużej tez by mnie satysfakcjonowała
Najlep iej w weekendy albo popoludniami. Może ktoś ma jakis pomysł na pracę?Tylko proszę nie mówcie mi o ulotkach... Z góry dziękuję
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

W moim domu sytuacja znośna, ale wiadomo.. lato idzie, nowe potrzeby, a kasy brak
Tu by sie ciuchy nowe przydały, tu nowe kosmetyki, a mama krzywo na to patrzy i nie pali się do tego, żeby sie wypłatą podzielić

Zastanawiam się, czy mam jakieś szanse..

klik![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ashalia