![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żel/akryl dla dwunastolatki?
Cytat:
![]() taraz juz go sie nie daje..
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Jesli teraz 12-14 latki rodza dzieci to czego nie zalozyc sobie tipsow ??? No fakt . ale dla mnie to czysta glupowa.....
Macie dziewczyny racje,teraz mlodziez(dzieci)bardzo szybko dorasta ... mi w wieku 12 lat chodzily po glowie glupie zabawy ![]() A teraz.... jak widze co dzieje sie u mnie na podworku.... 12 latki + chlopaki+fajni +wulgaryzm+alkohol a pozniej = dzieci...to jest straszne ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Katarzynko... nie wiem co sie dzieje... kurde ale 10 lat temu tak nie bylo... a to przeciez nie tak dawno temu bylo...
Rece opadaja...
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
no dokladnie
![]() ![]()
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sex nastolatków = pedofilia wykonywana na rówieśnikach
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Po prostu czasy sie zmieniaja...
i nie krytykujmy tego, bo ktops nam moherowy beret wcisnie- one ez przeciez prostestuja przeciw temu, co w "ich czasach" bylo "nie do pomyslenia!" Jeżeli 12 -latka chciał sobie zrobic u mnie tipsy poprosilabym o zgode, ustna- w mojej obecności, lub pisemna-rodzica. To w sumie oni bedą te zabawe sponsorowac, bo nie wierze żeby 12 latka miała kase na regurlne uzupenienia. Dwa, dobrze zby rodzic miał swiadomośc co robi jego pociecha. Jezeli rodzice sa na tak, to czemu ja mam byc na nie? To nie moja sprawa... ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba "pojechałas " za daleko.... Mam klientke- nastolatke, z bardzo konserwatywnej rodziny, i to, ze miała tipsy od 16 roku zycia nie zmieniło faktu, ze do 18 roku byla dziewica....
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
ok 16 lat...zgadzam sie na takie rzeczy jak tipsy,w takim wieku to juz nie wyglada zle i nie czepie sie tego... ale 12 lat ,moim zdaniem to za malo na takie wybryki
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogloe nie bardzo lubie oceniania ludzi po ich wygladzie i tego rodzaju uogólnien jakie Ty stosujesz....
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Napisałam to, co mi się nasunęło na myśl. Zresztą nie ja pierwsza to zauważyłam. A ludzi oceniam nie tyle po wyglądzie, co po zachowaniu (i śmieciach, czyt. opis
![]() Dobra EOT. Nie chcę tego roztrząsać, bo niepotrzebna burza wyjdzie ![]() Buźka Albertynko ![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 12 czerwca 2002r. ustanowiło : Produkcja oraz sprzedaż kosmetyków na terenie Rzeczpospolitej Polskiej zgodnie z art.4 ustawy o kosmetykach wprowadzanych do obrotu, używane w zwykłych lub innych dających się przewidzieć warunkach, nie moga zagrażać zdrowiu ludzi. Zas art. 5 ustawy zakazuje m.in stosowania w kosmetykach substancji niedozwolonych. Wykaz owych substancji niedozwolonych w obrocie kosmetykami zawiera wspomniane na wstepie rozporządzenie. Jednocześnie prestizowa europejska organizacja pod nazwą The Scientific Committee on Cosmetic Products and Non-Food Products Intendend for Customers (SCCNFP) juz w 2002r. jednoznacznie wskazywala, iz zarowno nadtlenek benzoilu jak i hydrochinony (Hydroquinone HQ oraz Metylether Hydroquinone MEHQ skladniki plynow akrylowych spełniające funkcje stabilizatorow czy tez inhibitorów procesu polimeryzacji), praktycznie nie mają negatywnego oddziaływania na naturalną płytke paznokciową. Dyrektywa The Commission Of The European Communities nr 2003/83/EC z 24 wrzesnia 2003r. uznaje ww. substancje jako zupełnie bezpieczne w warunkach ich profesjonalnego stosowania. Nadtlenek benzoilu zostal tym samym wykreslony z listy substancji niedozwolonych do stosowania w kosmetykach i wpisany podobnie jak hydrochinony na liste substancji dozwolonych do stosowania w kosmetykach w ograniczonej ilosci, zakresie i warunkach stosowania. Toluidyna ( dodatkowy skladnik plynow akrylowych) w pkt.2 art.5 wymienonej na wstepie ustawy o kosmetykach została dopuszczona w sladowych ilosciach tej substancji. Kryterium to jest bardzo rygorystycznie przestrzegane przez firmy technologiczne produkujace komponenty mas akrylowych. Zgodnie z ustawą sa one dopuszczone do obrotu. Dla cierpliwych ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że 12-latki nie powinny nosić tipsów/ żeli/ akryli. Takie samo zdanie mam w kwestii 15-latek. A potem, jak dziewczyna idzie do liceum, to już niech robi co uważa za słuszne. Według mnie zadbana, naturalne paznokcie to powód do dumy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
zdecydowanie jestem na nie. Nie mam nic przeciwko tipsom, żelom czy akrylom-ale u dziewczynki 12-letniej jest na to za wcześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o to ze miec tipsy to zadna sztuka, teoretycznie kazdy moze sobie zalozyc.
Piekne naturalne paznokcie to powod do dumy.
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Niop
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
12 lat...nie, stanowczo za wcześnie...nie rozumiem czemu miałoby to służyć...lepsze odżywki, zabiegi pielęgnacyjne i ewentualnie lakier bezbarwny...tylko nie tipsy, poczekaj jeszcze kilka lat...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie tez za wczesnie, gdyz wyglada to nienaturalnie u tak mlodej osoby. Ale totakie moje zdanie
![]() Wiecie nie wiem p co wywiazala sie ta cala klótnia... ehh... ![]()
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
A ja jak byłam oststnio u mojej p. Ewy to powiedziała mi że dosyć często przychodzą rodzice z takimi dziewczynkami i robią żel lub tipsy żeby nie obgryzały paznokci. Zacofana chyba jestem z moimi poglądami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Bo zdaje się pieniążki z tego mają, to czemu miałyby odradzać? Moim zdaniem obgryzanie paznokci jest tak samo głupim nawykiem jak palenie papierosów, picie itp. Własny wybór i tyle. Chce sobie robić krzywdę? Niech robi! Później będzie sobie w brodę pluć. Jak się człowiek zaprze, to potrafi się pilnować. Wiele jest takich dziewcząt (facetów z resztą też). Tu prędzej chyba pomoże terapia psychologiczna, podnoszenie siły woli... niż tipsy. Bo na upartego i tipsa zeżre
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mocne slowa!
ale cos w tym jest... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja obryzalam paznokcie bardzo dlugo, ale potem przyszedl czas kiedy popatrzylam na swoje dlonie i na dlonie swoich kolezanek ktore nie obgryzaly pazurkow i jakos samo z czasem przeszlo, zaczelam sie pilnowac... a teraz.. obgryzanie pazurkow jest dla mnie zbrodnia
![]() ![]() I zadne typsy czy preparaty nie byly mi do tego potrzebne ![]() Wszystko zalezy od silnej woli ![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Szczerze powiedziawszy stylistka o wiele wiecej pieniazkow na reke by miala z glupiej odzywki ktora kupi w swojej hurtowni za 20 zl a sprzeda za 100, niz z tipsow z ktorych na reke ma moze 30 zl... Nie wszyscy mysla tylko o kasie i szczerze radza.
Mi np tipsy bardzo pomogly z obgryzaniem jak mialam 15 lat, bo noszenie rekawiczek, moczenie palcow w occie!!!, wszystkie odzywki (zgryzalam), wiec nie pomoglo. I na pewno zadna odzywka nie wydluzylaby mi 'czesci rozowej ' plytki, ktora skutecznie 'wygryzalam' przez 15 lat. Szczerze mowiac urazil mnie ironiczny tekst nati "taką metodę polecają panie styliski". W koncu nikt tych dzieci na sile nie ciagnie, to wybor ich i ich rodzicow. A tipsy na obgryzane pazurki nie maja szans wygladac nienaturalnie, bo nie sa dluzsze niz do opuszka, a niektore stylistki w ogole nie biora obgryzanych paznokci, bo nawet nie wiec ile z tym zachodu - a kasa taka sama jak u tych z pieknymi dlonmi u ktorych forma sama sie podklada. Ehh serio mi sie przykro zrobilo...
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.