Facet się mnie wstydzi - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-16, 21:58   #91
GdyKochamy
Zadomowienie

Dot.: Facet się mnie wstydzi

Cytat:
Napisane przez icecream1 Pokaż wiadomość
Kiedy o nas rozmawialiśmy to też coś wspomniał, że może za 2 lata moglibyśmy razem zamieszkać. ZA 2 LATA, a jesteśmy już kilka lat razem.
Cytat:
I tak tę relację określiłabym jako bardziej taką koleżeńską lub na zasadzie brat/siostra. Już rok temu mówił, że nie ma chemii. Szczerze mówiąc, nie wiem jak to wygląda w innych związkach, ale my się nawet prawie wcale nie całujemy. Raz z miesiącu to już maksymalnie. U Was jest inaczej? Czy po takim długim czasie bycia razem, to normalna ilość, bo emocje opadają? Może to głupie pytanie, ale nie mam zbyt dużego doświadczenia
On nie chce z tobą mieszkać.
Ty mu się nie podobasz.
Nie pociągasz go.
On nie lubi z tobą wychodzić.
Poniża cię.

To wszystko nie świadczy o tym, że jest z tobą coś nie tak. Wybij to sobie z głowy. Jesteś wartościową osobą, ale ten związek nie ma sensu. W związku ludzie się całują codziennie, wychodzą razem, kochają się, komplementują. Zakończ tę relację i daj sobie szansę na to, aby poczuć się kochaną w ramionach innego.
Stary 2017-12-16, 22:02   #92
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
100% true!
Jestesmy razem z mężem 15lat i ciut.. normalne jest całowanie się, również buziaki w miejscach publicznych, obejmowanie, chodzenie za rękę np na zakupach/spacerze.
Klepniecie w tyłek od czasu do czasu. No i sex. Musi być, bo rąk sie nie da utrzymać przy sobie.
Dodam tylko, że od czasu naszego poznania się utyłam ok 40kg! A ślub braliśmy gdy byłam najgrubsza w całej historii naszej znajomosci.
Mieliśmy też obydwoje problemy zdrowotne (nie w tym samym czasie) na tyle poważne, że jedno drugiemu musialo pomagać się myć i podcierać. Tak wyglądają normalne związki.
A...poznaliśmy się na 1 roku studiów i praktycznie większość studiów razem imprezowaliśmy.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

coś podobnego... związek idealny wręcz BRAWO!
icecream1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 22:19   #93
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 22:25   #94
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Tak po prostu pomyślałam, bo ciągle zwraca mi na to uwagę, na mój brzuch, że jest większy, albo nawet porównuje moją rękę do swojej i wypomina mi, że są prawie takie same a on jest dużo wyższy. Komentarze na temat mojego obecnego wyglądu sypią się prawie codziennie.
Matko, ale przytylas pewnie Msc 10-15 kg a nie 70 czy 100,

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 09:35   #95
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
coś podobnego... związek idealny wręcz BRAWO!
NORMALNY. To ci wlasnie probuję przekazać. Zwykły. Nie byle jaki, nie idealny. Przeciętnie udany. Taki jaki właśnie powinien być związek, zebyś go mogła nazwać NORMALNYM. Idealnego nie ma.
Porównaj sobie jak daleko od tej normalności jest twój zwiazek, zebyś wiedziała czego oczekiwać po (podkreslam jeszcze raz) NORMALNYM zwiazku.
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2017-12-17 o 09:37
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 10:10   #96
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Moim zdaniem Autorko powinnaś skupić się przede wszystkim na tym dlaczego Twój partner nie zaprasza Cie na swoje imprezy tylko woli spędzać czas sam ze swoimi znajomymi dla mnie to jest również bardzo dziwne . .

Co do reszty to nie dramatyzowałabym z tym że nie całujecie się czy nie obejmujecie w miejscach publicznych -to nie jest żadna norma w relacjach ,ja też nie obnoszę się z czułościami w towarzystwie obcych ludzi i gdyby nikt nie pytał to znajomi nie wiedzieliby że jestem związku z tym facetem czy z innymi -dla mnie pewne sfery relacji są moją prywatną sprawą z którą nie chce się dzielić z innymi ludźmi .

To samo tyczy się tych komentarzy o Twojej wadzę -być może odbierasz je jako wielką krytykę bo masz zaniżoną samoocenę i sama czujesz się źle w swojej skórze ,to że partner zwróci uwagę że przytyło nam się tu czy ówdzie nie jest jeszcze podstawą do tego aby sądzić że się nabija się z naszego wyglądu .Może po prostu widzi że nie wyglądasz tak jak wcześniej i dostrzega że coś jest nie tak? Może łatwiej by Ci było gdyby udawał że nie widzi żadnej zmiany w Twojej sylwetce prawda?
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 10:18   #97
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

seksu w tym "związku" nie ma, czułości też nie, wspólnych wyjść...
yyy
to co w ogóle jest między wami, że Ty to związkiem nazywasz?
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-17, 10:20   #98
mellitus
Wtajemniczenie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79753621]Moim zdaniem Autorko powinnaś skupić się przede wszystkim na tym dlaczego Twój partner nie zaprasza Cie na swoje imprezy tylko woli spędzać czas sam ze swoimi znajomymi dla mnie to jest również bardzo dziwne . .

Co do reszty to nie dramatyzowałabym z tym że nie całujecie się czy nie obejmujecie w miejscach publicznych -to nie jest żadna norma w relacjach ,ja też nie obnoszę się z czułościami w towarzystwie obcych ludzi i gdyby nikt nie pytał to znajomi nie wiedzieliby że jestem związku z tym facetem czy z innymi -dla mnie pewne sfery relacji są moją prywatną sprawą z którą nie chce się dzielić z innymi ludźmi .

To samo tyczy się tych komentarzy o Twojej wadzę -być może odbierasz je jako wielką krytykę bo masz zaniżoną samoocenę i sama czujesz się źle w swojej skórze ,to że partner zwróci uwagę że przytyło nam się tu czy ówdzie nie jest jeszcze podstawą do tego aby sądzić że się nabija się z naszego wyglądu .Może po prostu widzi że nie wyglądasz tak jak wcześniej i dostrzega że coś jest nie tak? Może łatwiej by Ci było gdyby udawał że nie widzi żadnej zmiany w Twojej sylwetce prawda?[/QUOTE]

Czytałaś wypowiedzi Autorki?
Stary 2017-12-17, 10:28   #99
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

I też zwróciłabym uwagę na jedną rzecz-czy dbasz o swój wygląd wizualny ,czy dobrze się prezentujesz ,potrafisz ładnie się ubrać czy problemy z wagą nie sprawiły że przestałaś w ogóle zawracać na Siebie uwagę ...

Ja kiedyś byłam w związku z facetem który po dłuższym czasie naszej relacji kompletnie przestał o Siebie dbać ,kilka dni nosił te same ciuchy ,jedno nie pasowało do drugiego ,był niechlujny , potrafił chodzić w brudnych włosach ..ja zaczęłam dostrzegać w nim totalnego wieśniaka bez klasy (mimo że bardzo mi się wcześniej podobał i był fajnym ,zadbanym mężczyzną z którym chciałam pokazywać się wśród ludzi ) to potem wyjście do zwykłej knajpy było dla mnie męczarnią bo się trochę wstydziłam jego wyglądu ja zawsze byłam odpicowana, wypielęgnowana a on ? ..może to jest przykre ale bądźmy szczerzy wygląd też jest ważny . Ja nie potrafiłam tego tolerować i związek się rozleciał..

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mellitus Pokaż wiadomość
Czytałaś wypowiedzi Autorki?

Tak. Wiem że zwraca uwagę na jej wagę i zmianę wyglądu . I może faktycznie chce ją pognębić i jej tylko dokuczyć ale może też chce zasugerować jej żeby coś z tym zrobiła? Tym bardziej jeśli nie ma między nimi żadnej fizyczność.

Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Czas edycji: 2017-12-17 o 10:29
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 11:01   #100
ginewrona
Raczkowanie

Byłam w takiej sytuacji, imprezy ze znajomymi za moimi plecami, kłamał, że idzie spać, a w tym samym czasie rozkręcał świąteczną imprezę... twierdził, że jego znajomi się mnie boją, co było po prostu śmieszne. Dałam mu trochę czasu na ogarnięcie się, a potem zerwałam, bo nie było poprawy. Miesiąc później miał nową dziewczynę i jest z nią do tej pory. Zakończenie tego związku wyszło mi na dobre. Jestem jaka jestem, ale każdy zasługuje na szacunek.
ginewrona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 12:22   #101
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79753991]I też zwróciłabym uwagę na jedną rzecz-czy dbasz o swój wygląd wizualny ,czy dobrze się prezentujesz ,potrafisz ładnie się ubrać czy problemy z wagą nie sprawiły że przestałaś w ogóle zawracać na Siebie uwagę ...

Ja kiedyś byłam w związku z facetem który po dłuższym czasie naszej relacji kompletnie przestał o Siebie dbać ,kilka dni nosił te same ciuchy ,jedno nie pasowało do drugiego ,był niechlujny , potrafił chodzić w brudnych włosach ..ja zaczęłam dostrzegać w nim totalnego wieśniaka bez klasy (mimo że bardzo mi się wcześniej podobał i był fajnym ,zadbanym mężczyzną z którym chciałam pokazywać się wśród ludzi ) to potem wyjście do zwykłej knajpy było dla mnie męczarnią bo się trochę wstydziłam jego wyglądu ja zawsze byłam odpicowana, wypielęgnowana a on ? ..może to jest przykre ale bądźmy szczerzy wygląd też jest ważny . Ja nie potrafiłam tego tolerować i związek się rozleciał..[COLOR=silver] [/QUOTE]

Zaraz... Czy ty radzisz dziewczynie, która jest popychadlem faceta, który ją obraża, nie szanuje jej w najmniejszym stopniu, żeby zaczęła się dla niego stroic i schudnąć?

Cytat:
Tak. Wiem że zwraca uwagę na jej wagę i zmianę wyglądu . I może faktycznie chce ją pognębić i jej tylko dokuczyć ale może też chce zasugerować jej żeby coś z tym zrobiła? Tym bardziej jeśli nie ma między nimi żadnej fizyczność.
O tak, super pomysł na motywację do zmiany! Zamiast powiedzieć "kochanie, może zaczniemy chodzić na basen/siłownię/zrezynujemy ze słodyczy, bo zauważyłem, że ostatnio trochę cię przybyło, a tak świetnie wyglądałas w tym kostiumie kąpielowym"
To mówić "ALE JESTEŚ GRUBA LOL, PACZ, MAMY RĘCE TAKIEJ SAMEJ GRUBOŚCI A JESTEM WYŻSZY, SCHUDNIJ"

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2017-12-17 o 12:27

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-17, 14:42   #102
I am Rock
lokalna gwiazda

Autorko, ty myślisz, że jesteś z nim w związku.
On natomiast wcale tak nie uważa. Nie wiem, dlaczego tak desperacko podtrzymujesz tę fikcję.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 15:12   #103
tinpanalley
Zadomowienie

Kobieto, ratuj się! Zacznij walkę ze swoją niską samooceną od zerwania kontaktu z tym człowiekiem.

Ja zrobiłabym to tak jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie: bez szacunku. Zerwałabym kontakt bez jakiegokolwiek tłumaczenia. Niech się chłop głowi, co się stało. Nie dałabym mu szansy za rozmowę, uniknęłabym w ten sposób niepotrzebnych nerwów i przytyków o wygląd, którym to zrażasz jego znajomych i nawet rodzinę (ojciec). Popłakałabym w mankiet w ukryciu i zamknęła ten niefortunny rozdział życia. Kilka chwil szczęścia z nim nie rekompensuje takiego upokorzenia, jakie on Ci funduje. UPOKORZENIA! Już wiesz co jest genezą Twojego pasywnego pozwalania na traktowanie Cię jak śmiecia (postawa Twojego ojca) To pierwszy krok juz za Tobą. Drugi, to odcięcie się od kolejnej osoby, która niszczy Cię. Dalej już z górki.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 15:49   #104
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tinpanalley Pokaż wiadomość
Kobieto, ratuj się! Zacznij walkę ze swoją niską samooceną od zerwania kontaktu z tym człowiekiem.

Ja zrobiłabym to tak jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie: bez szacunku. Zerwałabym kontakt bez jakiegokolwiek tłumaczenia. Niech się chłop głowi, co się stało. Nie dałabym mu szansy za rozmowę, uniknęłabym w ten sposób niepotrzebnych nerwów i przytyków o wygląd, którym to zrażasz jego znajomych i nawet rodzinę (ojciec). Popłakałabym w mankiet w ukryciu i zamknęła ten niefortunny rozdział życia. Kilka chwil szczęścia z nim nie rekompensuje takiego upokorzenia, jakie on Ci funduje. UPOKORZENIA! Już wiesz co jest genezą Twojego pasywnego pozwalania na traktowanie Cię jak śmiecia (postawa Twojego ojca) To pierwszy krok juz za Tobą. Drugi, to odcięcie się od kolejnej osoby, która niszczy Cię. Dalej już z górki.
Jeśli się to powtórzy, to na pewno tak zrobię, ale nie bez wyjaśnienia. Martwi mnie też trochę to, że wydaje mi się, że on na pierwszym miejscu stawia swoją mamę. Od kilku pracuje w pewnej firmie, w której od czasu do czasu dostaje kosmetyki damskie. Nigdy od niego nic nie dostałam, jedynie jednorazowe próbki. Wszystko daje swojej mamie. O mnie nawet raz nie pomyślał. Teraz pewnie wyjdę na zachłanną albo coś w tym stylu ale zastanawiam się po prostu jakie jest wasze zdanie.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Raz dostał pewną rzecz i powiedział, że da mamie, "bo mnie na pewno by się nie spodobała", albo wysyła mi zdjęcia tych produktów a daje je jej.. Nie wiem w jakim celu to robi.
Stary 2017-12-17, 15:52   #105
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli się to powtórzy, to na pewno tak zrobię, ale nie bez wyjaśnienia. Martwi mnie też trochę to, że wydaje mi się, że on na pierwszym miejscu stawia swoją mamę. Od kilku pracuje w pewnej firmie, w której od czasu do czasu dostaje kosmetyki damskie. Nigdy od niego nic nie dostałam, jedynie jednorazowe próbki. Wszystko daje swojej mamie. O mnie nawet raz nie pomyślał. Teraz pewnie wyjdę na zachłanną albo coś w tym stylu ale zastanawiam się po prostu jakie jest wasze zdanie.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Raz dostał pewną rzecz i powiedział, że da mamie, "bo mnie na pewno by się nie spodobała", albo wysyła mi zdjęcia tych produktów a daje je jej.. Nie wiem w jakim celu to robi.
Myślę, że on kocha Cię na zabój i świata poza Tobą nie widzi. Jesteś szczęściarą, bo tak właśnie wygląda miłość.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 15:57   #106
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, że on kocha Cię na zabój i świata poza Tobą nie widzi. Jesteś szczęściarą, bo tak właśnie wygląda miłość.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Raczej nie ma sensu już nic tutaj pisać. Przynajmniej z mojej strony, bo nie uśmiecha mi się czytanie kolejnych docinek Wiem, sama doprowadziłam do tego jak jest pozwalając na to. Jednak dziękuję Wam za wszystkie rady.
Stary 2017-12-17, 16:11   #107
QueenOfHearts
Rozeznanie

Na pewno przyjemnie się tego wszystkiego nie czyta.
Aczkolwiek warto.
Nie musisz odpowiadać i pisać, jednak czytaj. Może w końcu dotrze do ciebie,że nawet najostrzejsze słowa tutaj skierowane do ciebie są mniej okrutne niż to co na co dzień robi ci człowiek, którego określasz mianem swojego chłopaka.

Cytat:

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Raczej nie ma sensu już nic tutaj pisać. Przynajmniej z mojej strony, bo nie uśmiecha mi się czytanie kolejnych docinek Wiem, sama doprowadziłam do tego jak jest pozwalając na to. Jednak dziękuję Wam za wszystkie rady.
Stary 2017-12-17, 16:44   #108
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Przez takie nierozgarnięte kobiety jak Autorka mężczyźni nie muszą już być mężczyznami. Po co komu honor i przyzwoitość, kiedy zawsze znajdzie się taka, co da sobą pomiatać i pluć w twarz. No przecież "kocha" na zabój.
??? Chłopak nie zachowuje się przyzwoicie, bo autorka mu na to pozwala? A własnego kręgosłupa moralnego facet nie ma? Nie rozumiem takiego wybielania palanta i obwiniania ofiary. Dla niektórych ludzi honor i przyzwoitość są zasadami wartymi wyznawania bez względu na to, czy ich partnerka lubi być wycieraczką czy nie.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79753991]I też zwróciłabym uwagę na jedną rzecz-czy dbasz o swój wygląd wizualny ,czy dobrze się prezentujesz ,potrafisz ładnie się ubrać czy problemy z wagą nie sprawiły że przestałaś w ogóle zawracać na Siebie uwagę ...
[/QUOTE]

Taaaa, chłopak traktuje ją jak śmiecia a ona powinna przywdziać szpileczki, mini i zatańczyć misiaczkowi kankana w podzięce.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 16:45   #109
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
??? Chłopak nie zachowuje się przyzwoicie, bo autorka mu na to pozwala? A własnego kręgosłupa moralnego facet nie ma? Nie rozumiem takiego wybielania palanta i obwiniania ofiary. Dla niektórych ludzi honor i przyzwoitość są zasadami wartymi wyznawania bez względu na to, czy ich partnerka lubi być wycieraczką czy nie.
A gdzie tu ktokolwiek wybiela palanta? Mocno nadinterpretujesz ten post.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 16:47   #110
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A gdzie tu ktokolwiek wybiela palanta? Mocno nadinterpretujesz ten post.
"Przez takie nierozgarnięte kobiety jak Autorka mężczyźni nie muszą już być mężczyznami."

To jest przerzucanie odpowiedzialności z faceta na autorkę.

Stary 2017-12-17, 16:51   #111
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
"Przez takie nierozgarnięte kobiety jak Autorka mężczyźni nie muszą już być mężczyznami."

To jest przerzucanie odpowiedzialności z faceta na autorkę.

Oczywiście, że tak.
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 17:00   #112
QueenOfHearts
Rozeznanie

a z drugiej strony coś jest w powiedzeniu "nie ma ofiar, są tylko ochotnicy".
Stary 2017-12-17, 17:29   #113
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez QueenOfHearts Pokaż wiadomość
a z drugiej strony coś jest w powiedzeniu "nie ma ofiar, są tylko ochotnicy".
Nie mam słów na to powiedzenie.

Stary 2017-12-17, 17:45   #114
QueenOfHearts
Rozeznanie

Ja pomimo tego,że początkowo bardzo wzbudzało mój opór i sprzeciw, w niektórych sytuacjach jestem skłonna się z nim zgodzić.
Nie mówię, ze zawsze i w każdej sytuacji.
Jednak czasem bycie nawet w toksycznej relacji niesie za sobą korzyści - np emocjonalne, czy po prostu poczucia,że mimo wszystko nie jest się samemu.

I podkreślam, nie uważam,że zawsze ta sentencja ma sens i odnosi sie do wszystkich.

Jednak im więcej wypowiedz autorki wątku się pojawia tutaj tym bardziej widze, że łatwiej jej być z ni pomimo tego,że ją rani niż odejść, bo to dla niej trudniejsze.

Cytat:
Nie mam słów na to powiedzenie.
Stary 2017-12-17, 18:07   #115
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Ja pomimo tego,że początkowo bardzo wzbudzało mój opór i sprzeciw, w niektórych sytuacjach jestem skłonna się z nim zgodzić.
Jednak czasem bycie nawet w toksycznej relacji niesie za sobą korzyści - np emocjonalne, czy po prostu poczucia,że mimo wszystko nie jest się samemu.

I podkreślam, nie uważam,że zawsze ta sentencja ma sens i odnosi sie do wszystkich.

Jednak im więcej wypowiedz autorki wątku się pojawia tutaj tym bardziej widze, że łatwiej jej być z ni pomimo tego,że ją rani niż odejść, bo to dla niej trudniejsze.
Tylko wiesz, jest taki mały szczegół, szczegolik dosłownie.
Ludzie w toksycznych związkach, związkach przemocowych itd nie są w nich bo tak jest fajnie i super. Mają tak wyprane mózgi, że nie są w stanie żyć inaczej. Psychika ludzka potrafi się tak dostosować do beznadziejnych sytuacji, żeby zminimalizować szkody, przynajmniej teoretycznie.

Stary 2017-12-17, 18:11   #116
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Podasz jakieś sytuacje?

Cytat:
Możesz to przełożyć jakoś z polskiego na nasze? Bo przyznam, że czytam, czytam i nie rozumiem o co chodzi.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 18:23   #117
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 18:25   #118
QueenOfHearts
Rozeznanie

Np. Dla niektórych osób samo bycie w zwiazku i możliwość mówienia "że się w nim jest" jest dużo większą korzyścią niż bycie singlem.
Pierwszy z brzegu przykład z gabinetu.
Dalej wolałabym się nie rozpisywac, ewentualnie mogę dojaśniac na priv.

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7976322 1]Podasz jakieś sytuacje?

Możesz to przełożyć jakoś z polskiego na nasze? Bo przyznam, że czytam, czytam i nie rozumiem o co chodzi.[/QUOTE]
Stary 2017-12-17, 18:26   #119
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-17, 18:26   #120
QueenOfHearts
Rozeznanie

Zgadzam się. Aczkolwiek nie zawsze schemat tak działa.
A ja wyraźnie podkreślałam,że nie wypowiadam się o każdej relacji.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, jest taki mały szczegół, szczegolik dosłownie.
Ludzie w toksycznych związkach, związkach przemocowych itd nie są w nich bo tak jest fajnie i super. Mają tak wyprane mózgi, że nie są w stanie żyć inaczej. Psychika ludzka potrafi się tak dostosować do beznadziejnych sytuacji, żeby zminimalizować szkody, przynajmniej teoretycznie.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości