![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Facet się mnie wstydzi
Cytat:
Cytat:
Ty mu się nie podobasz. Nie pociągasz go. On nie lubi z tobą wychodzić. Poniża cię. To wszystko nie świadczy o tym, że jest z tobą coś nie tak. Wybij to sobie z głowy. Jesteś wartościową osobą, ale ten związek nie ma sensu. W związku ludzie się całują codziennie, wychodzą razem, kochają się, komplementują. Zakończ tę relację i daj sobie szansę na to, aby poczuć się kochaną w ramionach innego.
![]() |
#92 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
coś podobnego... związek idealny wręcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
NORMALNY. To ci wlasnie probuję przekazać. Zwykły. Nie byle jaki, nie idealny. Przeciętnie udany. Taki jaki właśnie powinien być związek, zebyś go mogła nazwać NORMALNYM. Idealnego nie ma.
Porównaj sobie jak daleko od tej normalności jest twój zwiazek, zebyś wiedziała czego oczekiwać po (podkreslam jeszcze raz) NORMALNYM zwiazku. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2017-12-17 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem Autorko powinnaś skupić się przede wszystkim na tym dlaczego Twój partner nie zaprasza Cie na swoje imprezy tylko woli spędzać czas sam ze swoimi znajomymi dla mnie to jest również bardzo dziwne . .
Co do reszty to nie dramatyzowałabym z tym że nie całujecie się czy nie obejmujecie w miejscach publicznych -to nie jest żadna norma w relacjach ,ja też nie obnoszę się z czułościami w towarzystwie obcych ludzi i gdyby nikt nie pytał to znajomi nie wiedzieliby że jestem związku z tym facetem czy z innymi -dla mnie pewne sfery relacji są moją prywatną sprawą z którą nie chce się dzielić z innymi ludźmi . To samo tyczy się tych komentarzy o Twojej wadzę -być może odbierasz je jako wielką krytykę bo masz zaniżoną samoocenę i sama czujesz się źle w swojej skórze ,to że partner zwróci uwagę że przytyło nam się tu czy ówdzie nie jest jeszcze podstawą do tego aby sądzić że się nabija się z naszego wyglądu .Może po prostu widzi że nie wyglądasz tak jak wcześniej i dostrzega że coś jest nie tak? Może łatwiej by Ci było gdyby udawał że nie widzi żadnej zmiany w Twojej sylwetce prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
seksu w tym "związku" nie ma, czułości też nie, wspólnych wyjść...
yyy to co w ogóle jest między wami, że Ty to związkiem nazywasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79753621]Moim zdaniem Autorko powinnaś skupić się przede wszystkim na tym dlaczego Twój partner nie zaprasza Cie na swoje imprezy tylko woli spędzać czas sam ze swoimi znajomymi dla mnie to jest również bardzo dziwne . .
Co do reszty to nie dramatyzowałabym z tym że nie całujecie się czy nie obejmujecie w miejscach publicznych -to nie jest żadna norma w relacjach ,ja też nie obnoszę się z czułościami w towarzystwie obcych ludzi i gdyby nikt nie pytał to znajomi nie wiedzieliby że jestem związku z tym facetem czy z innymi -dla mnie pewne sfery relacji są moją prywatną sprawą z którą nie chce się dzielić z innymi ludźmi . To samo tyczy się tych komentarzy o Twojej wadzę -być może odbierasz je jako wielką krytykę bo masz zaniżoną samoocenę i sama czujesz się źle w swojej skórze ,to że partner zwróci uwagę że przytyło nam się tu czy ówdzie nie jest jeszcze podstawą do tego aby sądzić że się nabija się z naszego wyglądu .Może po prostu widzi że nie wyglądasz tak jak wcześniej i dostrzega że coś jest nie tak? Może łatwiej by Ci było gdyby udawał że nie widzi żadnej zmiany w Twojej sylwetce prawda?[/QUOTE] Czytałaś wypowiedzi Autorki?
#99 |
Konto usunięte
|
I też zwróciłabym uwagę na jedną rzecz-czy dbasz o swój wygląd wizualny ,czy dobrze się prezentujesz ,potrafisz ładnie się ubrać czy problemy z wagą nie sprawiły że przestałaś w ogóle zawracać na Siebie uwagę ...
Ja kiedyś byłam w związku z facetem który po dłuższym czasie naszej relacji kompletnie przestał o Siebie dbać ,kilka dni nosił te same ciuchy ,jedno nie pasowało do drugiego ,był niechlujny , potrafił chodzić w brudnych włosach ..ja zaczęłam dostrzegać w nim totalnego wieśniaka bez klasy (mimo że bardzo mi się wcześniej podobał i był fajnym ,zadbanym mężczyzną z którym chciałam pokazywać się wśród ludzi ) to potem wyjście do zwykłej knajpy było dla mnie męczarnią bo się trochę wstydziłam jego wyglądu ja zawsze byłam odpicowana, wypielęgnowana a on ? ..może to jest przykre ale bądźmy szczerzy wygląd też jest ważny . Ja nie potrafiłam tego tolerować i związek się rozleciał.. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Tak. Wiem że zwraca uwagę na jej wagę i zmianę wyglądu . I może faktycznie chce ją pognębić i jej tylko dokuczyć ale może też chce zasugerować jej żeby coś z tym zrobiła? Tym bardziej jeśli nie ma między nimi żadnej fizyczność. Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2017-12-17 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Byłam w takiej sytuacji, imprezy ze znajomymi za moimi plecami, kłamał, że idzie spać, a w tym samym czasie rozkręcał świąteczną imprezę... twierdził, że jego znajomi się mnie boją, co było po prostu śmieszne. Dałam mu trochę czasu na ogarnięcie się, a potem zerwałam, bo nie było poprawy. Miesiąc później miał nową dziewczynę i jest z nią do tej pory. Zakończenie tego związku wyszło mi na dobre. Jestem jaka jestem, ale każdy zasługuje na szacunek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79753991]I też zwróciłabym uwagę na jedną rzecz-czy dbasz o swój wygląd wizualny ,czy dobrze się prezentujesz ,potrafisz ładnie się ubrać czy problemy z wagą nie sprawiły że przestałaś w ogóle zawracać na Siebie uwagę ...
Ja kiedyś byłam w związku z facetem który po dłuższym czasie naszej relacji kompletnie przestał o Siebie dbać ,kilka dni nosił te same ciuchy ,jedno nie pasowało do drugiego ,był niechlujny , potrafił chodzić w brudnych włosach ..ja zaczęłam dostrzegać w nim totalnego wieśniaka bez klasy (mimo że bardzo mi się wcześniej podobał i był fajnym ,zadbanym mężczyzną z którym chciałam pokazywać się wśród ludzi ) to potem wyjście do zwykłej knajpy było dla mnie męczarnią bo się trochę wstydziłam jego wyglądu ja zawsze byłam odpicowana, wypielęgnowana a on ? ..może to jest przykre ale bądźmy szczerzy wygląd też jest ważny . Ja nie potrafiłam tego tolerować i związek się rozleciał..[COLOR=silver] [/QUOTE] Zaraz... Czy ty radzisz dziewczynie, która jest popychadlem faceta, który ją obraża, nie szanuje jej w najmniejszym stopniu, żeby zaczęła się dla niego stroic i schudnąć? Cytat:
To mówić "ALE JESTEŚ GRUBA LOL, PACZ, MAMY RĘCE TAKIEJ SAMEJ GRUBOŚCI A JESTEM WYŻSZY, SCHUDNIJ" Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2017-12-17 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
lokalna gwiazda
|
Autorko, ty myślisz, że jesteś z nim w związku.
On natomiast wcale tak nie uważa. Nie wiem, dlaczego tak desperacko podtrzymujesz tę fikcję. |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Kobieto, ratuj się! Zacznij walkę ze swoją niską samooceną od zerwania kontaktu z tym człowiekiem.
Ja zrobiłabym to tak jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie: bez szacunku. Zerwałabym kontakt bez jakiegokolwiek tłumaczenia. Niech się chłop głowi, co się stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Raz dostał pewną rzecz i powiedział, że da mamie, "bo mnie na pewno by się nie spodobała", albo wysyła mi zdjęcia tych produktów a daje je jej.. Nie wiem w jakim celu to robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Raczej nie ma sensu już nic tutaj pisać. Przynajmniej z mojej strony, bo nie uśmiecha mi się czytanie kolejnych docinek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Na pewno przyjemnie się tego wszystkiego nie czyta.
Aczkolwiek warto. Nie musisz odpowiadać i pisać, jednak czytaj. Może w końcu dotrze do ciebie,że nawet najostrzejsze słowa tutaj skierowane do ciebie są mniej okrutne niż to co na co dzień robi ci człowiek, którego określasz mianem swojego chłopaka. Cytat:
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;79753991]I też zwróciłabym uwagę na jedną rzecz-czy dbasz o swój wygląd wizualny ,czy dobrze się prezentujesz ,potrafisz ładnie się ubrać czy problemy z wagą nie sprawiły że przestałaś w ogóle zawracać na Siebie uwagę ... [/QUOTE] Taaaa, chłopak traktuje ją jak śmiecia a ona powinna przywdziać szpileczki, mini i zatańczyć misiaczkowi kankana w podzięce. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest przerzucanie odpowiedzialności z faceta na autorkę.
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
a z drugiej strony coś jest w powiedzeniu "nie ma ofiar, są tylko ochotnicy".
#113 |
Zakorzenienie
|
Nie mam słów na to powiedzenie.
#114 |
Rozeznanie
|
Ja pomimo tego,że początkowo bardzo wzbudzało mój opór i sprzeciw, w niektórych sytuacjach jestem skłonna się z nim zgodzić.
Nie mówię, ze zawsze i w każdej sytuacji. Jednak czasem bycie nawet w toksycznej relacji niesie za sobą korzyści - np emocjonalne, czy po prostu poczucia,że mimo wszystko nie jest się samemu. I podkreślam, nie uważam,że zawsze ta sentencja ma sens i odnosi sie do wszystkich. Jednak im więcej wypowiedz autorki wątku się pojawia tutaj tym bardziej widze, że łatwiej jej być z ni pomimo tego,że ją rani niż odejść, bo to dla niej trudniejsze.
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie w toksycznych związkach, związkach przemocowych itd nie są w nich bo tak jest fajnie i super. Mają tak wyprane mózgi, że nie są w stanie żyć inaczej. Psychika ludzka potrafi się tak dostosować do beznadziejnych sytuacji, żeby zminimalizować szkody, przynajmniej teoretycznie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz to przełożyć jakoś z polskiego na nasze? Bo przyznam, że czytam, czytam i nie rozumiem o co chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Np. Dla niektórych osób samo bycie w zwiazku i możliwość mówienia "że się w nim jest" jest dużo większą korzyścią niż bycie singlem.
Pierwszy z brzegu przykład z gabinetu. Dalej wolałabym się nie rozpisywac, ewentualnie mogę dojaśniac na priv. [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7976322 1]Podasz jakieś sytuacje? Możesz to przełożyć jakoś z polskiego na nasze? Bo przyznam, że czytam, czytam i nie rozumiem o co chodzi.[/QUOTE]
#119 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Zgadzam się. Aczkolwiek nie zawsze schemat tak działa.
A ja wyraźnie podkreślałam,że nie wypowiadam się o każdej relacji. Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.