![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Czy powinno sie informować o dawnych zdradach?
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;79892786]nie gram kogos kim nie jestem ,jestem soba z moim partnerem,to co robilam w moich przeszlych zwiazkach nie jest jedyna objawiona prawda na moj temat
nie mam takiej potrzeby jak ty zwierzania sie ze wszystkiego co zrobilam,przezylam w moim zyciu, takie rzeczy zachowuje dla siebie i nie chce wiedziec takich prywatnych detali o moim partnerze,nie potrzebuje ich aby go poznac ,byc z nim i wyrobic sobie zdanie na jego temat. mnie obchodzi tylko to jakim czlowiekiem jest dla mnie,jak nasz zwiazek sie rozwija a nie to co robil przed poznaniem mnie to komplenie nie ma dla mnie znaczenia nie potrzebuje jego akceptacji moich"grzechow"to nie jego biznes[/QUOTE] Dobra, bo zaczynam mieć silne podejrzenia, że brak porozumienia w tej kwestii może mieć głębsze podłoże, a nigdy nie miałam wiele cierpliwości do braków innych ludzi, więc krótko: nie wiem skąd bierzesz większość wniosków, bo na pewno nie z rozmowy ze mną, więc powtórzę -> w swoim związku sobie rób co chcesz, akceptuj co chcesz, pytaj o co chcesz, nikt Ci nic kobieto nie narzuca. Mówimy o prawie , nie obowiązku, innych ludzi do poznania informacji o partnerze, które mogą, a nie muszą mieć wpływ na jego zachowania w przyszłości. I to prawo innych ludzi wypadałoby uszanować, jeśli się nie chce uchodzić za wyrachowanego egoistę, tyle w temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
Tak, Toblerone. Każdy psychopata radośnie da ci podejrzenia co do bycia psychopatą, podając ci fakty torturowania zwierząt w dzieciństwie.
Tak, amillia, będę uchodzić za wyrachowanego egoistę, w oczach partnera, który nie będzie wiedział, że nie wie wszystkiego. A poza tym wszyscy w domu zdrowi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
Uniwersalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Tak zdarzaja sie ludzie ,ktorzy twierdza ,ze glosza prawde "uniwersalna".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szastanie "moralnoscia" ma czesto pokazac ,czy jest ktos "zly" ,czy "dobry"' a tak nie jest. Dobrym przykladem jest tez aborcja ,ktora jest morderstwem ,bo "usuwasz" zywa istote a mimo wszystko wiele kobiet ,ktore tutaj tak szastaja "moralnoscia" mowiac o zdradzajacym facecie goraco ja popieraja nawet na zyczenie. Wiem ,ze temat jest o zwierzaniu sie o zdradach I nie chce robic off topu ale nie rozumiem tej zawzietosci wobec oceniania czyjejs przeszlosci I gadania o "prawdach uniwersalnych" tylko w tym przypadku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
Polacy są podzieleni w sprawie aborcji mniej więcej po pół, ciężko tutaj mówić o jakimkolwiek konsensusie, więc nie rozumiem analogii. Natomiast w przypadku niewierności w małżeństwie czy zatajania prawdy wobec partnera konsensus niewątpliwie istnieje. Wiadomo, że każdą sytuację da się nagiąć do takich granic absurdu, że faktycznie rozmyje się po drodze gdzieś granica jednoznaczności... ale nie o takich sytuacjach przecież tutaj mówimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Każdy zły czyn można wytłumaczyć tak, że stanie się cudem. To nazywa się manipulacja.
Aborcja to morderstwo. Ginie nienarodzone dziecko z rąk lekarza, za przyzwoleniem matki dziecka. 13 latka została brutalnie zgwałcona przez kilku mężczyzn. Lekarze przeprowadzili aborcję w trosce o jej zdrowie i stan psychiczny. W obu przypadkach jest śmierć, ktoś zabija. Możesz wytłumaczyć to sobie na dowolną ilość sposobów, ale fakt jest faktem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Stuknij się haha. To jest odpowiedź do posta wyżej, który przytoczył przykład morderstwa i aborcji w odniesieniu do rozumienia moralności. Najpierw czytaj wszystko a potem wytykaj innym swoje dziwne wyobrażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Kieruj swoje słowa do osób, które sprawdziły dyskutuje na taki temat. A zeszło ze zdrady na moralność, potem na morderstwa i aborcje tak więc to co napisałam obecnie jest na temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Oho i ewoluowało do granic absurdu...
Cały czas szukam analogii walki o własne życie z mordercą do posuwania kogoś na boku. Ciężko mi idzie... "Mordujemy" płody... ale nie mordujemy krówek, świnek, kurczaczków? (Nie, nie jestem vege) Edytowane przez 201803071142 Czas edycji: 2017-12-23 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście to się przekłada na różnicę wśród ludzi, bo nie każdy chciałby wiedzieć nawet o obecnych zdradach swojego partnera (są tacy ludzie), a co dopiero o przeszłych z inną osobą. Więc o ile złota zasada jest uniwersalna, to jej zastosowanie już nie zawsze jest uniwersalnie dobre. Jeden lubi ciszę, drugi lubi gadać, a nikt nie jest wróżką. Ale dla mnie liczą się dobre intencje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Widzisz problem w twoim rozumowaniu? Człowieka.
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Z konsensusem co do wierności jest jednak ten problem, że deklaratywnie prawie wszyscy zarzekają się, że nie, a mimo to według niektórych badań odsetek niewiernych wynosi nawet do 70% (o czym pisano w artykule, który podlinkowałam). Badanie tego jest rzecz jasna utrudnione, ponieważ ludzie po prostu boją się przyznawać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
A ty rozumiesz, że to przykłady różnego rozumowania tego samego tematu tj aborcji a co za tym idzie inaczej pojęta moralność?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Możesz złożyć zażalenie do osób, które jako pierwsze podjęły ten temat.
Btw na tym forum można prowadzić TYLKO rozmowy jednoliniowe? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- + sama dyskutujesz na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisalam ,ze nie chcialam wywolac off topu z aborcja ,bo to niby o zdradach ale wdala sie dyskucja o uniwersalnych normach ,ktore jak widac nie sa takie uniwersalne. Widac w kazdym z nas siedzi hipokryta ,ktory owa moralnosc bedzie naginal do siebie. Dla jednego plod to nie czlowiek ino grzyb a klapsy to nie przemoc a dyscyplina, a dla innego zdrada poprzedniego partnera nie jest zbrodnia stulecia tylko przeszloscia. Moze trzeba by zalozyc watek o moralnosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Ale dlaczego ? ja lubie to forum wlasnie przez mozliwosc takich dyskusji
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że za napisanie czegoś co nie jest "postępowe" jest się skazanym na atak. Tak czy siak, zdrada jest okropna. Osoby, które się jej dopuszczają nie znajdą u mnie szacunku ani w moim otoczeniu. Zdrada jest zła niezależnie od okoliczności i świadczy źle o zdradzającym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Masz prawo tak uważać a ja mam prawo uważać inaczej. Człowiek, który zdradza (nie tylko w związku) nie jest godny zaufania i wg mnie również szacunku.
Ja omijam takich ludzi i wykluczam ich ze swojego życia. Ty nie musisz. Nie musimy się zgadzać, żyjemy po swojemu. Zawsze bardzo śmieszyły mnie argumenty zdradzających. A bo nie zwraca na mnie uwagi, źle traktuje, kiepski seks albo jego brak. Tak jakby zdrada była sposobem na rozwiązanie problemów. Niestety sposobem na problemy nie jest. Pokazuje tylko, że ktoś jest egoistą i słabym człowiekiem, któremu niewiele potrzeba żeby z premedytacją krzywdzić innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.