Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-29, 13:21   #91
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D

Cytat:
Napisane przez tygrysymajawibrysy Pokaż wiadomość
Brzuch się mota w ciąży dla odciążenia kręgosłupa. Na YT możecie popatrzeć. Ja kupuję chustę taką do 200 złotych, jeśli córce się spodoba chustowanie, to wtedy będę szaleć z wzorami Chusty są super, ja motałam starsze dziecko, umiem dwa wiązania, z przodu i z tyłu (kieszonka i plecak, gdyby kogoś interesowało)

Ja mam urodziny 19.04, termin na 22.04, ew. 26.04. Mama żadnej ciąży nie doniosła do planowanego terminu, więc możliwe, że moje urodziny będą już we 3 Troje z nas urodziło się po 38 tc, moja siostra ciut wcześniej, ale miała 10/10, więc nie zakwalifikowano jej jako wcześniaka.

A ja w Gemini sobie odbieram osobiście, bo nie mam daleko
Ja też tak do 200 zł kupię, chyba w lenny lamb widziałam duży wybór ja się przy pierwszej jakoś bałam chustowania, nie wiem dlaczego, a teraz jestem napalona

Kieszonka nadaje się już dla noworodka?
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kurcze przypomnialyscie mi o tym zamówieniu na Gemini. Ale na razie chyba tylko laktator wezmę..

Dziewczyny, jak wyszły te boczniaki a'la śledzie? Będę robić na sylwestra

Muszka, gratuluję studniówki! A co do chust, to tak, jest doradca chustowy i nawet się zdziwiłam, że na takim zadupiu jak nasze A chusty nie mam jeszcze żadnej na oku, zostawiam to na później

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Te boczniaki to takie 6/10 dla mnie, ciekawy smak warty spróbowania, ale niczego mi nie urwał nie wiem czy zrobię ponownie.
Cytat:
Napisane przez grewana Pokaż wiadomość
O say-hello przypomniałaś mi że miałam pochwalić pasztet sojowy ze śliwką z Jadlonomii który Iclosemyeyes polecała! Wyszedł pyszotka!

Dziewczyny przypomnicie jakie laktatory bierzecie? Bo z tego co kojarzę w końcu nie medele bo za głośne tak?

O super to czytać

Ja mam medele ręczna (harmony?) i na taki sporadyczny użytek starczyła

Cytat:
Napisane przez emelcia Pokaż wiadomość
Wzięłam Canpol Easystart

To ja proszę o podpowiedź z termometrem zrobię dzisiaj jeszcze drugie zamówienie może razem z pierwszymi pampersami

Termometr biorę z Microlife taki jak był tu polecany, coś koło 105 zł kosztuje.

Pampersy się opłaca z Gemini brać?
Stary 2017-12-29, 14:43   #92
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ja też tak do 200 zł kupię, chyba w lenny lamb widziałam duży wybór ja się przy pierwszej jakoś bałam chustowania, nie wiem dlaczego, a teraz jestem napalona

Kieszonka nadaje się już dla noworodka?

Te boczniaki to takie 6/10 dla mnie, ciekawy smak warty spróbowania, ale niczego mi nie urwał nie wiem czy zrobię ponownie.

O super to czytać

Ja mam medele ręczna (harmony?) i na taki sporadyczny użytek starczyła

Termometr biorę z Microlife taki jak był tu polecany, coś koło 105 zł kosztuje.

Pampersy się opłaca z Gemini brać?
Dzięki za opinię!
Co do pampersów, to w Biedrze ostatnio była promocja i dwójki wychodziły po 35 gr za sztukę - tym przelicznikuem sobie sprawdzam, czy się opłaca brać Bo te promocje w Biedrze raz na jakiś czas się pokazują.

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 15:28   #93
tygrysymajawibrysy
przyczajony tygrys

Dla noworodka lepszy kangurek niż kieszonka, ale ja nie motałam noworodka, a starsze niemowlę i dziecko powyżej 1 r.ż
Stary 2017-12-29, 16:13   #94
emelcia
Rozeznanie

Pytałyście o zamówienie z Gemini 0 mój koszyk:

Femaltiker, 12 saszetek
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
CANPOL, wkładki laktacyjne z przylepcem, 50 sztuk + 10 sztuk w prezencie
NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia, 1 sztuka
LANSINOH, lanolina, 10ml
CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe Premium, 40x60cm, od urodzenia,10 sztuk
CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk
KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia
Alantan Plus, maść, od urodzenia, 30g
Disnemar Baby (Disnemar), woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
BABY ONO, cążki do paznokci z uchwytem, od urodzenia, 1 sztuka
BABY ONO, bezpieczne nożyczki do paznokci, od urodzenia, 1 sztuka
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
CANPOL, laktator elektryczny, EasyStart 12/201, 1 sztuka
MEDELA Calma, butelka ze smoczkiem, 150ml
LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający, My Little Love, girl, od 0-2 miesięcy, 2 sztuki

Niektóre pozycje się powtarzają, bo są z różnych firm lub rozmiarów
Ilości nie pisałam
Brakuje jeszcze termometru, soli fizjologicznej UNIMER baby i pampersów Premium care (cena niższa niż w rossmannie).
Myślę, że podstawowe rzeczy już wtedy będą
emelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:06   #95
say-hello
Zakorzenienie

Ja na razie zamawiam takie rzeczy, później zrobię zamówienie z tymi wszystkimi pierdółkami, lekami itp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Przechwytywanie.PNG (61,3 KB, 51 załadowań)
Stary 2017-12-29, 18:34   #96
patuska18
Zakorzenienie

Mamy wózek Bebetto Torino w kolorze SL07 fotelika nie braliśmy bo muszę zastanowić się nad kolorystyką. Na wózek będziemy czekać 6-8 tygodni.

Oprócz tego byłam u gin. Muszę brać globulki bo przypałętało się choróbsko. Maluch waży 1070g ale ze względu na cukrzycę jest o tydzień większy. Co do cukru to muszę go mierzyć 4 razy dziennie i jeszcze 3 razy dziennie mierzyć ciśnienie - właśnie kupiłam też ciśnieniomierz bo mam nadgarstkowy... Przed wizytą miałam 140/93 a po wizycie 154/94. Kontrola za 2 tygodnie z wynikami. I albo zostanie tylko dieta albo też będę musiała brać insulinę a co do ciśnienia jak będzie za wysokie to mamy problem. Lekarz mnie nastraszył czym skutkuje wysokie ciśnienie

I młody leży głową do dołu więc to co wierzga nad pępkiem to jego girki

Antoś 15.03.2018

Edytowane przez patuska18
Czas edycji: 2017-12-29 o 18:36
patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:48   #97
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Patuska to wizyta konkretna

Ja dzisiaj rozmawiałam z lekarzem o położeniu dziecka i mówił, że na tyle ma miejsca, że może się dowolnie układać. Ale ja czuję kopniaczki ciągle w dole po lewej więc obstawiam że jednak miednicowo siedzi. Ciekawe czy się przekreci czy pójdzie w ślady starszej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-29, 18:51   #98
say-hello
Zakorzenienie

Patuska, jaki duży dzieciaczek już Współczuję tego kłucia i sprawdzania cukru, mnie do dziś boli palec po tym wczorajszym ukłuciu przed glukozą

Iclosemyeyes, ja ciągle czuję kopniaki i łapki po bokach brzucha, chyba w poprzek leży
Stary 2017-12-29, 18:57   #99
patuska18
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy maluch będzie się jeszcze obracać czy zostanie tak do porodu Ja czuję w dole brzucha i to pewnie łapki a wysoko nad pępkiem widać są nóżki. Ostatnio widziałam górkę która się przesuwała a tż wyczuł stopę moje dziecię nawet nie daje mi spokoju jak siedzę na tronie

Antoś 15.03.2018

Stary 2017-12-29, 18:59   #100
Magdzia85F
Zadomowienie

Patuska ale duży bobas!!! fajnie!

A na ciśnienie nie dostałaś leków? Bo chyba powinnaś?! Cukrzycą się nie przejmuj, zastosujesz dietę i na pewno będzie dobrze!!! No i pewnie szybciej urodzisz??? Coś lekarz mówił na ten temat?
Najważniejsze to się nie przejmuj tylko!

U mnie też Mała daje o sobie znać jak jestem w WC.:-P

I główkowo ułożona jest. Pupę i plecy ciągle wypycha i widać. Zgaga mnie męczy od wczoraj.

28.04.2012

06.04.2017 7tc [*]

Edytowane przez Magdzia85F
Czas edycji: 2017-12-29 o 19:02
Magdzia85F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:21   #101
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na razie zamawiam takie rzeczy, później zrobię zamówienie z tymi wszystkimi pierdółkami, lekami itp
Hmm kupujesz i Fridę i katarek? Czemu?

grewana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-29, 19:34   #102
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Bo już zgłupiałam, co wybrać... Każdy mi poleca co innego. Od Fridy niby możesz zarazić się katarem, a Katarek nadużywany może uszkodzić ucho - takie opinie słyszałam Także wzięłam i to i to i mam zamiar na większe infekcje stosować Katarek, a tak to Fridę. Te 20 zł za Fridę to nie jest sporo, więc jakoś przeżyłam
Stary 2017-12-29, 19:50   #103
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo już zgłupiałam, co wybrać... Każdy mi poleca co innego. Od Fridy niby możesz zarazić się katarem, a Katarek nadużywany może uszkodzić ucho - takie opinie słyszałam Także wzięłam i to i to i mam zamiar na większe infekcje stosować Katarek, a tak to Fridę. Te 20 zł za Fridę to nie jest sporo, więc jakoś przeżyłam
Hehe, no ja też się cały czas waham między nimi

A powiedzcie mi zamierzacie stosować tamtum rose? Ja wrzucilam do koszyka taka w buteleczkach. Podobno naprawdę pomaga w dochodzeniu do siebie. Ale czytałam też wiele opinii że wystarczy psikanie samym octeniseptem. I też nie wiem na co się zdecydować

Stary 2017-12-29, 19:50   #104
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia85F Pokaż wiadomość
Patuska ale duży bobas!!! fajnie!

A na ciśnienie nie dostałaś leków? Bo chyba powinnaś?! Cukrzycą się nie przejmuj, zastosujesz dietę i na pewno będzie dobrze!!! No i pewnie szybciej urodzisz??? Coś lekarz mówił na ten temat?
Najważniejsze to się nie przejmuj tylko!

U mnie też Mała daje o sobie znać jak jestem w WC.:-P

I główkowo ułożona jest. Pupę i plecy ciągle wypycha i widać. Zgaga mnie męczy od wczoraj.
Na razie leków nie mam. W razie gdyby było wysokie mam dzwonić, a tak to mierzyć i przyjść za 2 tygodnie.
Co do porodu to nic na razie nie mówił. Wiem tyle, że nie każdy szpital zajmuje się cukrzycą

Piona ze zgagą. Od kilku dni męczy mnie co dziennie zaczyna się wieczorem i najgorzej jest w nocy. Nie wiem czy to wina ułożenia się dziecka.

Antoś 15.03.2018

Stary 2017-12-29, 19:58   #105
Magdzia85F
Zadomowienie

Patuska mnie od popołudnia zaczyna się zgaga. Wczoraj to aż miło w klatce. Bleeee. Będziemy mieć kudłate Maluchy

Ożesz, to jeszcze będziesz szukać szpitala pod cukrzycę?!
Z tym ciśnieniem to mam nadzieję, że się poprawi, bo nie miałaś z tym problemów?

28.04.2012

06.04.2017 7tc [*]
Stary 2017-12-29, 20:00   #106
emelcia
Rozeznanie

Cytat:

Jak spojrzysz na moja listę to tez mam i Fride i Katarek - same pisalyscie, że Frida dla maluszka, a Katarek jest dobry jak juz dziecko ma jakieś 3 miesiące a co do Katarka to w mojej rodzinie jest używany od ponad roku i obecnie chrześniak (1,5 roku) sam się nawet nadstawia żeby oczyścić nosek - wczoraj byłam świadkiem

emelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:05   #107
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Katarek to u nas od zadań specjalnych jest, czyli gęstego kataru a do lzjeszych przypadków czyli oby jak najdłużej wystarczała Frida. I jakby się ktoś zastanawiał nad odpowiednikiem katarka który się chyba sopelek nazywa to gorąco odradzam, nie da się go używać bo ciągle się rozkłada na części pierwsze

W ogóle byłam dziś w Ikei i nawet nic najmniejszej nie kupiłam, bo nic ładnego nie umiałam wypatrzyc
Stary 2017-12-29, 20:17   #108
SandyDaisy
Raczkowanie

Witam się w nowej części!
Dopiero dziś wróciliśmy od rodziców i nadrabiam wszystko co napisałyście przez te dni. Trochę tego jest
Dostaliśmy sporo prezentów dla dzieciaczka, trochę ubranek ale też większe jak pościel, kocyk i śpiworek, więc kolejne rzeczy z wyprawki można odhaczyć
W Rossmanie na kartę rossnę jest zniżka na podkłady poporodowe Canpolu i Bella mama więc można sobie zakupić.
Ja też miałam robić zamówienie na Gemini ale mam nadzieję, że aż tyle kasy się nie uzbiera Sporo rzeczy już mam, ale np. laktator to już większy wydatek.
No i przymierzamy się do zakupu wózka i łóżeczka bo już zaraz Nowy Rok i czas tak pędzi, że niedługo kwiecień!
Współczuję komentarzy od rodziny w Święta, u mnie na szczęście nikt się nic nie czepiał, ewentualnie dlaczego tak mało jem i wszyscy mnie namawiali, żebym się położyła bo może mi niewygodnie siedzieć
A co do imienia to większość była za Ignasiem, więc będziemy się nad tym mocno zastanawiać.
Oglądałam te chusty LennyLamb, o której pisałyście i rzeczywiście wygląda ok i jeśli synek byłby chętny to też chciałabym spróbować. No i cena nie jest jakaś tragiczna. Tylko pewnie przydałoby się do doradcy chustowego umówić...Nie orientujecie się ile kosztuje coś takiego?

A tak z ciekawości planujecie sesję noworodkowa? Mi się bardzo podobają takie zdjęcia i chyba się skuszę
SandyDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:21   #109
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Cytat:
Hehe, no ja też się cały czas waham między nimi

A powiedzcie mi zamierzacie stosować tamtum rose? Ja wrzucilam do koszyka taka w buteleczkach. Podobno naprawdę pomaga w dochodzeniu do siebie. Ale czytałam też wiele opinii że wystarczy psikanie samym octeniseptem. I też nie wiem na co się zdecydować

Mnie gin powiedział że najlepiej jest po prostu używać tego płynu do higieny intymnej do jakiego skóra jest przyzwyczajona. Dopóki się nic nie dzieje, nie ma potrzeby wytaczać cięższych dział. Ja stosowałam tylko tyle i nie miałam żadnych problemów. Wydaje mi się że do siebie doszłam szybko, 2 dni, z czego jeden był naprawdę słaby.
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-29, 20:27   #110
register9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Mamy wózek Bebetto Torino w kolorze SL07 fotelika nie braliśmy bo muszę zastanowić się nad kolorystyką. Na wózek będziemy czekać 6-8 tygodni.

Oprócz tego byłam u gin. Muszę brać globulki bo przypałętało się choróbsko. Maluch waży 1070g ale ze względu na cukrzycę jest o tydzień większy. Co do cukru to muszę go mierzyć 4 razy dziennie i jeszcze 3 razy dziennie mierzyć ciśnienie - właśnie kupiłam też ciśnieniomierz bo mam nadgarstkowy... Przed wizytą miałam 140/93 a po wizycie 154/94. Kontrola za 2 tygodnie z wynikami. I albo zostanie tylko dieta albo też będę musiała brać insulinę a co do ciśnienia jak będzie za wysokie to mamy problem. Lekarz mnie nastraszył czym skutkuje wysokie ciśnienie

Cukrem się nie martw, wprowadzisz dietę i pewnie się ustabilizuje A z ciśnieniem nie ma żartów. Też mam czasem wysokie i też mnie straszyła odklejeniem się łożyska... Mierzę 3 razy dziennie i jeśli jest powyżej 140/90 to mam wziąć Dopegyt i skontrolować po godzinie. Do tej pory na szczęście tylko 2 razy musiałam wziąć tabletkę, ale na wizycie zawsze mam wysokie... chyba syndrom białego fartucha

Gratuluję wózka My też dzisiaj wyruszyliśmy na poszukiwania i w sumie mam dylemat czy wziąć Anex Sport czy Roan Bass Soft...
Czy któraś z Was miała z nimi do czynienia?
Bebetto mi się podobały, ale jakoś na żywo mnie nie powaliły. Widziałam Tito, Torino i Vulcano i każdy miał dla mnie jakiś mankament. Albo ciężko się gondola wypinała, albo ogólnie źle się składał... Jakoś mi nie podpasowały.

register9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:30   #111
Magdzia85F
Zadomowienie

Jak już tematy podwozia. To czy bliznowiec może się zrobić po szyciu krocza???

28.04.2012

06.04.2017 7tc [*]
Stary 2017-12-29, 20:35   #112
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Register moja znajoma ma anex sport, widziałam jak w spacerówce wiozla córkę to ciągle ją musiała poprawiać, bo zjeżdżala w dół. To niestety chyba częsta wada tych spacerowek z zestawów, ale tak pisze co zauważyłam.
Stary 2017-12-29, 20:54   #113
say-hello
Zakorzenienie

Ja też mam straszną zgagę, zwłaszcza w nocy. Budzi mnie takie uczucie, jakby mi się miała treść żołądkowa wylać

Stary 2017-12-29, 21:52   #114
grewana
Wtajemniczenie

Ja jeszcze niedawno pisałam że nie wiem co to zgaga. A przez to zatrucie pokarmowe i ostre wymioty chyba sobie coś uszkodziłam i wczoraj pierwszy raz w życiu poczułam to piekło w przełyku! ;( Wyczytalam w necie że migdały pomagają bo neutralizują kwasy żołądkowe czy coś w tym stylu. Zjadłam kilka i faktycznie odrazu przeszło. Kurde mam nadzieję że nie będzie wracać za często :/

Freya dzięki za opinie o stosowaniu tamtum rosa/octenisept Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?

Stary 2017-12-29, 23:29   #115
wioleta20
Zakorzenienie

A mnie zastanawia jak wyczuwacie czy to dziecka nozka czy raczka. Ja czuje pod ręka tylko puknięcia ktore czasami sie powtarzają po 5 razy czasami po 2 i tyle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano

Edytowane przez wioleta20
Czas edycji: 2017-12-29 o 23:30
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 01:01   #116
tygrysymajawibrysy
przyczajony tygrys

Cytat:
Ja też mam straszną zgagę, zwłaszcza w nocy. Budzi mnie takie uczucie, jakby mi się miała treść żołądkowa wylać

Też mi się zdarzyło w ciąży. Wcześniej, pomimo refluksu, może ze dwa razy w życiu. Okropne uczucie.

Dzisiaj chyba miałam pierwszą zachciankę ciążową. Inaczej nie umiem wyjaśnić, czemu kupiłam 750 g truskawek mrożonych za 10,99 (!!), żeby zjeść makaron z truskawkami.
Stary 2017-12-30, 07:13   #117
register9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Register moja znajoma ma anex sport, widziałam jak w spacerówce wiozla córkę to ciągle ją musiała poprawiać, bo zjeżdżala w dół. To niestety chyba częsta wada tych spacerowek z zestawów, ale tak pisze co zauważyłam.
Dzięki, właśnie też gdzieś o tym czytałam, ale podobno to kwestia ustawienia amortyzacji TŻ bardzo się napalił na ten wózek, a ja uważam, że może nie warto płacić tyle skoro Roan Bass Soft też przypadł nam do gustu i jest tańszy. Tylko trudniej o opinie o nim, bo nie jest tak popularny, ech...

Ja zgagę miałam tylko raz, ale wczoraj na podsumowanie świątecznego "obżarstwa" rozbolał mnie żołądek... Na szczęście ciepła herbata pomogła.

register9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-30, 08:15   #118
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioleta20 Pokaż wiadomość
A mnie zastanawia jak wyczuwacie czy to dziecka nozka czy raczka. Ja czuje pod ręka tylko puknięcia ktore czasami sie powtarzają po 5 razy czasami po 2 i tyle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano
Jak czuje jednocześnie puknięcia po obu stronach brzucha to wydaje mi się, że to rączki i nóżki Czasem tez czuję takie powolne przesuwanie czegoś małego od środka i też wydaje mi się, że wtedy to są rączki.

Stary 2017-12-30, 08:19   #119
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry, miłego weekendu.
Wczoraj dwie klientki w jedynej kolejce się dogadały, że chcą nas przepuścić Nie chcieliśmy skorzystać, to jedna powiedziała, że ona nas musi przepuścić, bo nie będzie mogła spać w nocy kochane to było.

Wczoraj odebraliśmy śpiworek i mufkę do wózka, poza tym kupiłam 3 sukienki. Kupiłam płyn do prania dla małej. W nowym roku biorę się do roboty z ogarnianiem jej rzeczy.
Kupiłam dla niej już zapas zwykłych płatków kosmetycznych, patyczków nie kupujemy.
Dzisiaj musimy zrobić listę rzeczy do kupienia na Sylwestra, więc czekają nas zakupy, a później wypad do kina

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 08:45   #120
19natka88
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku w końcu My imprezowaliśmy u babci na 70, a wczoraj byłam na wizycie.
Jak weszłam na wagę u gina to odleciało to szkiełko ze wskaźnika Ale sama waga ok, powiedział że mam jedynie pustych kalorii unikać Mała ma już ponad 900g

Cytat:
Dziewczyny przypomnicie jakie laktatory bierzecie? Bo z tego co kojarzę w końcu nie medele bo za głośne tak?

Ja kupuję Avent Nautral

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość

Gratuluję zakupu wózka i trzymam kciuki za dobre wyniki cukru i ciśnienia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości