|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Cytat:
![]() ![]() Kieszonka nadaje się już dla noworodka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam medele ręczna (harmony?) i na taki sporadyczny użytek starczyła Cytat:
Pampersy się opłaca z Gemini brać?
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz II - Nowy Rok powoli zaczynamy i na kwiecień czekamy :D
Cytat:
Co do pampersów, to w Biedrze ostatnio była promocja i dwójki wychodziły po 35 gr za sztukę - tym przelicznikuem sobie sprawdzam, czy się opłaca brać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#93 |
przyczajony tygrys
|
Dla noworodka lepszy kangurek niż kieszonka, ale ja nie motałam noworodka, a starsze niemowlę i dziecko powyżej 1 r.ż
#94 |
Rozeznanie
|
Pytałyście o zamówienie z Gemini 0 mój koszyk:
Femaltiker, 12 saszetek Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk CANPOL, wkładki laktacyjne z przylepcem, 50 sztuk + 10 sztuk w prezencie NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia, 1 sztuka LANSINOH, lanolina, 10ml CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe Premium, 40x60cm, od urodzenia,10 sztuk CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia Alantan Plus, maść, od urodzenia, 30g Disnemar Baby (Disnemar), woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml BABY ONO, cążki do paznokci z uchwytem, od urodzenia, 1 sztuka BABY ONO, bezpieczne nożyczki do paznokci, od urodzenia, 1 sztuka Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki CANPOL, laktator elektryczny, EasyStart 12/201, 1 sztuka MEDELA Calma, butelka ze smoczkiem, 150ml LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający, My Little Love, girl, od 0-2 miesięcy, 2 sztuki Niektóre pozycje się powtarzają, bo są z różnych firm lub rozmiarów ![]() Ilości nie pisałam ![]() Brakuje jeszcze termometru, soli fizjologicznej UNIMER baby i pampersów Premium care (cena niższa niż w rossmannie). Myślę, że podstawowe rzeczy już wtedy będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie zamawiam takie rzeczy, później zrobię zamówienie z tymi wszystkimi pierdółkami, lekami itp
#96 |
Zakorzenienie
|
Mamy wózek
![]() ![]() Oprócz tego byłam u gin. Muszę brać globulki bo przypałętało się choróbsko. Maluch waży 1070g ![]() ![]() ![]() I młody leży głową do dołu więc to co wierzga nad pępkiem to jego girki ![]()
![]() 6.05.2017 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patuska18 Czas edycji: 2017-12-29 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Patuska to wizyta konkretna
![]() Ja dzisiaj rozmawiałam z lekarzem o położeniu dziecka i mówił, że na tyle ma miejsca, że może się dowolnie układać. Ale ja czuję kopniaczki ciągle w dole po lewej więc obstawiam że jednak miednicowo siedzi. Ciekawe czy się przekreci czy pójdzie w ślady starszej ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Patuska, jaki duży dzieciaczek już
![]() ![]() Iclosemyeyes, ja ciągle czuję kopniaki i łapki po bokach brzucha, chyba w poprzek leży ![]()
#99 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy maluch będzie się jeszcze obracać czy zostanie tak do porodu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Patuska ale duży bobas!!!
![]() A na ciśnienie nie dostałaś leków? Bo chyba powinnaś?! Cukrzycą się nie przejmuj, zastosujesz dietę i na pewno będzie dobrze!!! No i pewnie szybciej urodzisz??? Coś lekarz mówił na ten temat? Najważniejsze to się nie przejmuj tylko! ![]() U mnie też Mała daje o sobie znać jak jestem w WC.:-P I główkowo ułożona jest. Pupę i plecy ciągle wypycha i widać. Zgaga mnie męczy od wczoraj. Edytowane przez Magdzia85F Czas edycji: 2017-12-29 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie mi zamierzacie stosować tamtum rose? Ja wrzucilam do koszyka taka w buteleczkach. Podobno naprawdę pomaga w dochodzeniu do siebie. Ale czytałam też wiele opinii że wystarczy psikanie samym octeniseptem. I też nie wiem na co się zdecydować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodu to nic na razie nie mówił. Wiem tyle, że nie każdy szpital zajmuje się cukrzycą ![]() Piona ze zgagą. Od kilku dni męczy mnie co dziennie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Patuska mnie od popołudnia zaczyna się zgaga. Wczoraj to aż miło w klatce. Bleeee. Będziemy mieć kudłate Maluchy
![]() Ożesz, to jeszcze będziesz szukać szpitala pod cukrzycę?! Z tym ciśnieniem to mam nadzieję, że się poprawi, bo nie miałaś z tym problemów? |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Katarek to u nas od zadań specjalnych jest, czyli gęstego kataru a do lzjeszych przypadków czyli oby jak najdłużej wystarczała Frida. I jakby się ktoś zastanawiał nad odpowiednikiem katarka który się chyba sopelek nazywa to gorąco odradzam, nie da się go używać bo ciągle się rozkłada na części pierwsze
![]() W ogóle byłam dziś w Ikei i nawet nic najmniejszej nie kupiłam, bo nic ładnego nie umiałam wypatrzyc ![]()
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowej części!
Dopiero dziś wróciliśmy od rodziców i nadrabiam wszystko co napisałyście przez te dni. Trochę tego jest ![]() Dostaliśmy sporo prezentów dla dzieciaczka, trochę ubranek ale też większe jak pościel, kocyk i śpiworek, więc kolejne rzeczy z wyprawki można odhaczyć ![]() W Rossmanie na kartę rossnę jest zniżka na podkłady poporodowe Canpolu i Bella mama więc można sobie zakupić. Ja też miałam robić zamówienie na Gemini ale mam nadzieję, że aż tyle kasy się nie uzbiera ![]() No i przymierzamy się do zakupu wózka i łóżeczka bo już zaraz Nowy Rok i czas tak pędzi, że niedługo kwiecień! Współczuję komentarzy od rodziny w Święta, u mnie na szczęście nikt się nic nie czepiał, ewentualnie dlaczego tak mało jem i wszyscy mnie namawiali, żebym się położyła bo może mi niewygodnie siedzieć ![]() A co do imienia to większość była za Ignasiem, więc będziemy się nad tym mocno zastanawiać. Oglądałam te chusty LennyLamb, o której pisałyście i rzeczywiście wygląda ok i jeśli synek byłby chętny to też chciałabym spróbować. No i cena nie jest jakaś tragiczna. Tylko pewnie przydałoby się do doradcy chustowego umówić...Nie orientujecie się ile kosztuje coś takiego? A tak z ciekawości planujecie sesję noworodkowa? Mi się bardzo podobają takie zdjęcia i chyba się skuszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję wózka ![]() Czy któraś z Was miała z nimi do czynienia? Bebetto mi się podobały, ale jakoś na żywo mnie nie powaliły. Widziałam Tito, Torino i Vulcano i każdy miał dla mnie jakiś mankament. Albo ciężko się gondola wypinała, albo ogólnie źle się składał... Jakoś mi nie podpasowały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Jak już tematy podwozia. To czy bliznowiec może się zrobić po szyciu krocza???
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Register moja znajoma ma anex sport, widziałam jak w spacerówce wiozla córkę to ciągle ją musiała poprawiać, bo zjeżdżala w dół. To niestety chyba częsta wada tych spacerowek z zestawów, ale tak pisze co zauważyłam.
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam straszną zgagę, zwłaszcza w nocy. Budzi mnie takie uczucie, jakby mi się miała treść żołądkowa wylać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze niedawno pisałam że nie wiem co to zgaga. A przez to zatrucie pokarmowe i ostre wymioty chyba sobie coś uszkodziłam i wczoraj pierwszy raz w życiu poczułam to piekło w przełyku! ;( Wyczytalam w necie że migdały pomagają bo neutralizują kwasy żołądkowe czy coś w tym stylu. Zjadłam kilka i faktycznie odrazu przeszło. Kurde mam nadzieję że nie będzie wracać za często :/
Freya dzięki za opinie o stosowaniu tamtum rosa/octenisept ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#115 |
Zakorzenienie
|
A mnie zastanawia jak wyczuwacie czy to dziecka nozka czy raczka. Ja czuje pod ręka tylko puknięcia ktore czasami sie powtarzają po 5 razy czasami po 2 i tyle
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] [SIZE=1]---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano
![]() Edytowane przez wioleta20 Czas edycji: 2017-12-29 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Dzisiaj chyba miałam pierwszą zachciankę ciążową. Inaczej nie umiem wyjaśnić, czemu kupiłam 750 g truskawek mrożonych za 10,99 (!!), żeby zjeść makaron z truskawkami.
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zgagę miałam tylko raz, ale wczoraj na podsumowanie świątecznego "obżarstwa" rozbolał mnie żołądek... Na szczęście ciepła herbata pomogła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, miłego weekendu.
![]() Wczoraj dwie klientki w jedynej kolejce się dogadały, że chcą nas przepuścić ![]() ![]() ![]() Wczoraj odebraliśmy śpiworek i mufkę do wózka, poza tym kupiłam 3 sukienki. Kupiłam płyn do prania dla małej. W nowym roku biorę się do roboty z ogarnianiem jej rzeczy. Kupiłam dla niej już zapas zwykłych płatków kosmetycznych, patyczków nie kupujemy. Dzisiaj musimy zrobić listę rzeczy do kupienia na Sylwestra, więc czekają nas zakupy, a później wypad do kina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku w końcu
![]() Jak weszłam na wagę u gina to odleciało to szkiełko ze wskaźnika ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.