Petting? Pierwszy...petting. Wątek zbiorczy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 10:34   #91
Meh
Przyczajenie

Petting.

Witam dziewczyny.
Mój problem polega na tym, że jestem w ogóle nie doświadczona !
Z moim chłopakiem uprawiamy petting, bo na sex chyba jeszcze gotowa nie jestem i on mnie baaardzo dobrze umie zadowolić, a ja neistety jego nie . Czy mogłybyście mi coś w tym doradzić? Co mam zrobić zeby i jemu było dobrze?
A może jakieś swoje własne ciekawe odkrycia co do pettingu?
Często to uprawiacie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;*
Meh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 11:06   #92
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Petting.

Nie mka gotowej recepty na udany petting Moim zdaniem kluczem do sukcesu jest obserwowanie chłopaka i jego reakcji w trakcie. Trzeba po prostu próbować różnych rzeczy (różna intensywność, różne "rodzaje" dotyku itp) i zapamiętywać co mu się podoba.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 11:32   #93
skemmtun
Zakorzenienie

dotykaj go, głaszcz, masuj, smyraj, kiziaj, miziaj i tak dalej..
nabierzesz troche wprawy i odwagi, to zapewne naturalnie przejdziecie do czegos bardziej intensywnego: -)
Stary 2008-11-24, 11:54   #94
DariaKom
Zakorzenienie

Zamiast snuć domysły lepiej jest zapytać samego zainteresowanego. On z pewnością wie co lubi. Poproś go, żeby zwracał Ci uwagę w trakcie co mu odpowiada, żeby mówił czy dobrze czy źle, czy inaczej. To nie jest żaden wstyd nie wiedzieć. Przecież Ty się z penisem nie urodziłaś, skąd masz wiedzieć jak się z nim obchodzić. Nawet na szamponie możesz przeczytać jak go używać , choć to oczywiste. Potraktuj to jak instrukcję obsługi. A jak rozmowa jest dla was krępująca to może poproś go, żeby wysłał Ci w smsie na dobranoc jak chciałby być pieszczony. Faceci też nie ze wszystkim sobie radzą bez naszej pomocy, nie rodzą się z tą wiedzą.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 16:59   #95
aneta,...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Zamiast snuć domysły lepiej jest zapytać samego zainteresowanego. On z pewnością wie co lubi. Poproś go, żeby zwracał Ci uwagę w trakcie co mu odpowiada, żeby mówił czy dobrze czy źle, czy inaczej. To nie jest żaden wstyd nie wiedzieć. Przecież Ty się z penisem nie urodziłaś, skąd masz wiedzieć jak się z nim obchodzić. Nawet na szamponie możesz przeczytać jak go używać , choć to oczywiste. Potraktuj to jak instrukcję obsługi. A jak rozmowa jest dla was krępująca to może poproś go, żeby wysłał Ci w smsie na dobranoc jak chciałby być pieszczony. Faceci też nie ze wszystkim sobie radzą bez naszej pomocy, nie rodzą się z tą wiedzą.
Dokładnie(prawie) to chciałam napisać
Nie będę się powtarzać
Stary 2008-12-01, 19:03   #96
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Oj zapytaj zapytaj a ja myśle że może oni nie są gotowi na takie rozmowy. Ja bardzo kocham mojego chłopaka ale bardzo długo bałam sie a może wstydziłam sie zapytać. Dziewczyna nie po to pisze to tutaj gdzyby sie nie wstydziła.
Hmm wiesz co ja zrobiłam? Pomyślałam sobie że jakbym ja miała penisa to co by mi sie podobało, jak mi by było przyjemnie. Mówie ci to pomaga chociaż głupie Najlepszy jest spontan jak nie myślisz ciągle "o boże a jak mu sie nie podoba a jak on mysli że jestem śmieszna że sie tak staram a on nic nie czuje" to jest wspaniale. Miłego wypoczynku z Tżem;d
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 09:34   #97
aneta,...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Oj zapytaj zapytaj a ja myśle że może oni nie są gotowi na takie rozmowy. Ja bardzo kocham mojego chłopaka ale bardzo długo bałam sie a może wstydziłam sie zapytać. Dziewczyna nie po to pisze to tutaj gdzyby sie nie wstydziła.
Hmm wiesz co ja zrobiłam? Pomyślałam sobie że jakbym ja miała penisa to co by mi sie podobało, jak mi by było przyjemnie. Mówie ci to pomaga chociaż głupie Najlepszy jest spontan jak nie myślisz ciągle "o boże a jak mu sie nie podoba a jak on mysli że jestem śmieszna że sie tak staram a on nic nie czuje" to jest wspaniale. Miłego wypoczynku z Tżem;d
No dobrze można sobie wyobrazić, że ma się penisa, ale co to pomoże? Przecież nie będzie czuła tego co on, może sobie wyobrażać różne rzeczy i w efekcie to co w jej wyobraźni mogło się jej wydawać ok dla niego może tak nie być.
A jeśli nie ma odwagi zapytać w prost to uważam, że taki sms jest odpowiedni.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 15:38   #98
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Petting? Pierwszy...petting. Wątek zbiorczy!

Witam...

A więc może któraż z Pań mi odpowie czy też tak miała. Podczas pieszczot jest super zwłaszcza gdy parner stymuluje łechtaczke ale gdy chce już zbliża się do "wejścia" pochwy,to czuje ból.Gdy mnie delikatnie masuje, bez wkładania palca to również czuje ból , i nie wiem czy to normalne? Czy może mam jakieś urojenia? Bardzo chce przejść o krok dalej ->żeby nie bawić się tylko łechtaczką... ale nie potrafie, nie wiem czy to kwestia psychiki?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 16:06   #99
michaska90
BAN stały

Gdy miałam 13/14 lat nawet przez myśl mi nie przeszedł sex czy nawet petting... Może ja po prostu jakaś inna jestem, bo pierwszy raz całowałam się w wieku 15 lat, a pierwszy petting w wieku 18 lat... I na tym na razie mam zamiar poprzestać.
michaska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 17:55   #100
SheIsInsomnia
Przyczajenie

Petting

Hej!
Od niedawna uprawiam z moim chłopakiem petting... hmmm... w jedną stronę. On zadowala tylko mnie... Zauważyłam że chce tego samego ode mnie.
Chciałabym z waszych doświadczeń dowiedzieć się jak dotykać męskiego członka aby go w pełni zadowolić. Jeśli to możliwe proszę o opis każdego ruchu, intensywność dotyku...
Nie chce rozczarować chłopaka...
z góry dzięki
Pozdrawiam.
SheIsInsomnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 18:11   #101
Hija
Raczkowanie

Dot.: Idealny petting...?

Po pierwsze dla każdego to sprawa indywidualna i każdy lubi co innego.
Po drugie Twój chłopak na pewno sam się zadowala więc bez problemu może Cię jakoś nakierować
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 18:16   #102
TeQuiero
Zadomowienie

Badz spontaniczna i idz za swoją intuicją.

I will always love you.
You, my darling you
....
TeQuiero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 18:18   #103
poiglot91
Zakorzenienie

zgadzam sie z moja poprzedniczka..
Mozesz rowniez zrobic tak ze ty zaczniesz bawic sie sama soba..
a jego poprosic o to samo..
Wtedymoglabys go troszke poobserwowac i zobaczyc jak on to robi..
A potem sama'' wzielabys sprawy w swoje rece''
Stary 2009-01-13, 18:23   #104
Pomadka
Zakorzenienie

Dot.: Petting

Cytat:
Napisane przez SheIsInsomnia Pokaż wiadomość
Hej!
Od niedawna uprawiam z moim chłopakiem petting... hmmm... w jedną stronę. On zadowala tylko mnie... Zauważyłam że chce tego samego ode mnie.
Chciałabym z waszych doświadczeń dowiedzieć się jak dotykać męskiego członka aby go w pełni zadowolić. Jeśli to możliwe proszę o opis każdego ruchu, intensywność dotyku...
z góry dzięki
Pozdrawiam.
Przesuwam wątek i łączę z innym nt. temat.

Stary 2009-01-17, 16:42   #105
Karen90
Przyczajenie

Może pytanie głupie, ale.. jak często uprawiacie petting? Jestem jeszcze dziewicą, mój chłopak wie o tym, że na razie nie chcę niczego więcej. Ale a każdym razem jak do mnie przyjedzie [średnio co 2 dni] COŚ się dzieję.. Boję się,że niedługo spotkania z nim będą miały tylko jakiś seksualny podtekst, a nie będzie już żadnej rozmowy. Z drugiej strony sama nie potrafię powiedzieć 'nie' :/
Stary 2009-01-18, 15:54   #106
DedeDinah
Raczkowanie

.

Edytowane przez DedeDinah
Czas edycji: 2009-02-18 o 18:48
DedeDinah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 21:46   #107
xDblondynaxD
Raczkowanie

GG do xDblondynaxD

Cytat:
Napisane przez Karen90 Pokaż wiadomość
Może pytanie głupie, ale.. jak często uprawiacie petting? Jestem jeszcze dziewicą, mój chłopak wie o tym, że na razie nie chcę niczego więcej. Ale a każdym razem jak do mnie przyjedzie [średnio co 2 dni] COŚ się dzieję.. Boję się,że niedługo spotkania z nim będą miały tylko jakiś seksualny podtekst, a nie będzie już żadnej rozmowy. Z drugiej strony sama nie potrafię powiedzieć 'nie' :/
kochana wiem jak trudno jest oprzeć się znam Twoją sytuacje z własnych doświadczeń.. jeśli nie jesteś gotowa to nie uprawiajcie sexu, porozmawiaj z nim o tym... zwolnijcie... przyjmij rade trochę bardziej doświadczonej i nie śpiesz się, łatwo się z kimś przespać ale potem przyjać konsekwencje z tym zwiazane gorzej... mam nadzieje że postąpisz odpowiednio życzę Ci aby ten pierwszy raz był cuudny

Cytat:
Napisane przez SheIsInsomnia Pokaż wiadomość
Hej!
z góry dzięki
Pozdrawiam.
Niektórzy panowie wolą delikatne głaskanie, inni preferują silniejsze wrażenia. Co lubi twój, musisz sprawdzić sama…

zrzucam kilogramy
59, 58, 57, 56,55

nie dać plamy w Twojej kwestii <3

cenić w człowieku uczucia a nie jego posiadłości.

xDblondynaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 00:34   #108
malutka001
Przyczajenie

Dot.: petting

Cytat:
Napisane przez buska Pokaż wiadomość
co się tu dziwić teraz taka ta młodzież Niektore dziewczyny w wieku 16 lat, to już mają dawno "pierwszy raz" za sobą.. Bywa i tak, że następnie chwalą się o tym całej szkole, doprawdy- szczyt dojrzałosci...
Dziewczyny tak czytam o czym piszecie.I zgadzam sie z jednej strony z Buśką że dzisiejsza młodzież taka teraz jest ale nizgadam sie z dziewczyny w wieku 16 lat, to już mają dawno "pierwszy raz" za sobą.. ponieważ sama mam 16 lat i chociaz niemam jeszcze pierwszego razu za sobą myśle że to już każdego sprawa czy w wieku 15,16,13,czy nawet30 będą miały to za sobą.Jeśli chodzi o to że sie niektóre dziewczyny chwalą się tym jest to okropną głupotą i niedojrzałością.Pozdrawam wszyskich
malutka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 05:48   #109
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez malutka001 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam o czym piszecie.I zgadzam sie z jednej strony z Buśką że dzisiejsza młodzież taka teraz jest ale nizgadam sie z dziewczyny w wieku 16 lat, to już mają dawno "pierwszy raz" za sobą.. ponieważ sama mam 16 lat i chociaz niemam jeszcze pierwszego razu za sobą myśle że to już każdego sprawa czy w wieku 15,16,13,czy nawet30 będą miały to za sobą.Jeśli chodzi o to że sie niektóre dziewczyny chwalą się tym jest to okropną głupotą i niedojrzałością.Pozdrawam wszyskich
Przeciez buska napisala, ze niektore 16-latki maja to za soba

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 12:26   #110
malutka001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Przeciez buska napisala, ze niektore 16-latki maja to za soba
Ale mi chodzi że każdy robi co chce i to jest każdego wybór kiedy będzie ał ten swój ''Pierwszy Raz''
Stary 2009-02-19, 13:58   #111
FALLinLOVE
Realistka

taka prawda niektóre "dojrzale i sorosle" 16stki to sa juz bardzo rozwiniete
innym to nawet do glowy nie przyjdzie i tak jest i bedzie zmienic swiata sie nie da
co do pettingu proponuje podobnie jak poprzedniczki sprobowac roznych i rzeczy i z rfeakcji chlopaka wywnioskowac co lubi
poza tym rozmowa moze byc dobra o ile sie oboje nie wstydzicie sms rowniez choc ja wole ejdnak o wsyztskim z tż rozmwaiac wprost
heh i mimo wsyztsko kiedy sie to zaczyna robic zwiazek TYLKO z podtekstem seksualnym trzeba sie troszke opanowac i zastanowic czy chlopak Cie kocha czy tylko Twoje ciało
Stary 2009-02-21, 15:34   #112
Queen Doll
Rozeznanie

GG do Queen Doll

ja mam 17 lat, petting 'jest mi znany' od 15 lat i co? Niczego nie żałuje. To miłe uczucie, naprawdę miłe, nie jestem już z tym partnerem ale bylismy ze sobą dosyć długo i pozostały takie właśnie wspomnienia. Pewnie skarcą mnie zaraz za to inne, 'bardziej doświadczone' panie To fajna zabawa i nie wiąże się z takim ryzykiem z jakim wiąże się seks.
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, porozmawiaj szczerze z chłopakiem. Powiedz wprost, tak jak ja z moim rozmawiam wprost. I nie przez żadne smsy, badz na tyle dojrzała by porozmawiac otwarcie, w cztery oczy. Napewno powie Ci co lubi. A jeśli będzie sie wstydzil do znaczy ze lepiej dajcie sobie z tym spokój. Dla mnie to nie jest temat tabu i skoro to robicie to dla was tez nie powinien byc.
Queen Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 01:36   #113
malutka001
Przyczajenie

Smile Dot.: petting

Cytat:
Napisane przez Queen Doll Pokaż wiadomość
ja mam 17 lat, petting 'jest mi znany' od 15 lat i co? Niczego nie żałuje. To miłe uczucie, naprawdę miłe, nie jestem już z tym partnerem ale bylismy ze sobą dosyć długo i pozostały takie właśnie wspomnienia. Pewnie skarcą mnie zaraz za to inne, 'bardziej doświadczone' panie To fajna zabawa i nie wiąże się z takim ryzykiem z jakim wiąże się seks.
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, porozmawiaj szczerze z chłopakiem. Powiedz wprost, tak jak ja z moim rozmawiam wprost. I nie przez żadne smsy, badz na tyle dojrzała by porozmawiac otwarcie, w cztery oczy. Napewno powie Ci co lubi. A jeśli będzie sie wstydzil do znaczy ze lepiej dajcie sobie z tym spokój. Dla mnie to nie jest temat tabu i skoro to robicie to dla was tez nie powinien byc.
Zgadzam się z Tobą.Jesli chodzi o starsze więcej doświatczone panie myślą że takie rzeczy nie są dla ''dzieci''.Ale każdy inaczej do tych spraw dorasta i w najgorszym wypatku(jeśli jest to nieumyślne myslenie)może ponieść wszystkie konsenfencje.ALe moim zdaniem to każdego decyzja co robi i jak i w jakim wieku...
Stary 2009-02-27, 00:04   #114
Vika90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka001 Pokaż wiadomość
Ale każdy inaczej do tych spraw dorasta i w najgorszym wypatku(jeśli jest to nieumyślne myslenie)może ponieść wszystkie konsenfencje.ALe moim zdaniem to każdego decyzja co robi i jak i w jakim wieku...
A no owszem. Tylko trzeba myśleć przyszłościowo i trochę się interesować co,jak i jakie konsekwencje mogą być tych decyzji -tak uważam. Lepiej nie mieć tych najgorszych wypadków W końcu to jest intymne zblizenie,fizyczne.....

Ja tam mam już18stkę za sobą i szczerze powiem pierwsze zainteresowanie seksem pojawiło się przez te szmatławce Bravo xD Do dziś pamięam, jak po kryjomu przeglądałam "te" strony Ale nigdy nie miałam nikogo i ogólnie jako osoba nieśmiała bardzo się dystansowałam do spraw intymniejszych.... Dzisiaj jestem od pół roku z moim chłopakiem i są to niewinne pieszczoty,ale w zupełności mi wystarczają. I w ogóle dziwię się sobie, że się przełamałam (odkrywam nowy poencjał hehe) Myślę, że podstawą nawet drobnych pieszczot jest zaufanie. Pół roku to nie jest aż tak dużo,wiem, ale mam zaufanie do mojego chłopca, bo potrafi być troskliwy. Zawsze się martwi i pyta się czy wszystko jest w porządku. Co śmieszniejsze, zawsze mówi że ode mnie chce tylko buziaka, jak próbowałam z niego wyciągnąć, co z mojej strony lubi xDDD Nauczył mnie wspólnej rozmowy na ten temat, wyrażania swoich upodobań czy sprzeciwów....Myśle,że ostrożność popłaca

(sie rozpisałam xD pozdrawiam Wizażanki)
Vika90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 18:58   #115
ciekawaSwiata
Przyczajenie

Smile Dot.: Petting? Pierwszy...petting. Wątek zbiorczy!

czesc! Chcialabym Was prosic o jakies rady odnosnie tego w jaki sposob mam piescic swojego mezczyzne zeby petting byl udany. Ja wiem to jest indywidualna sprawa ale jak to jest u Was.
Goraco pozdrawiam

Edytowane przez ciekawaSwiata
Czas edycji: 2009-04-21 o 19:00
ciekawaSwiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 14:44   #116
Justynka1342
Przyczajenie

Powitać . Ja mam 17 lat i jakoś się jeszcze trzymam ;d mam chłopaka z którym rozmawiam na temat sex-u ale oboje wiemy ze na to czas mamy , narazie wystarcza nam całowanie ;d lecz wiem że już niedługo przerodzi się to w coś więcej ha ;d chce tego i on też , nie nie mówię tu o sexie ;d tylko o pettingu ; p i takie pytanie mam , jak czułyście się podczas tego pierwszego pettingu ? ;d czy nie było wam troszkę głupio rozebrać się przed nim ? ;d tego najbardziej się obwawiam że po prostu zrobię się czerwona jak 'burak' ha ;dd ale mam nadzieje że wszystko pójdzie dobrze i oboje bedziemy zadowoleni !
Justynka1342 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 14:26   #117
strawberry daiquiri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justynka1342 Pokaż wiadomość
Powitać . Ja mam 17 lat i jakoś się jeszcze trzymam ;d mam chłopaka z którym rozmawiam na temat sex-u ale oboje wiemy ze na to czas mamy , narazie wystarcza nam całowanie ;d lecz wiem że już niedługo przerodzi się to w coś więcej ha ;d chce tego i on też , nie nie mówię tu o sexie ;d tylko o pettingu ; p i takie pytanie mam , jak czułyście się podczas tego pierwszego pettingu ? ;d czy nie było wam troszkę głupio rozebrać się przed nim ? ;d tego najbardziej się obwawiam że po prostu zrobię się czerwona jak 'burak' ha ;dd ale mam nadzieje że wszystko pójdzie dobrze i oboje bedziemy zadowoleni !
jeśli ufasz swojemu chłopakowi i nie masz zbyt dużych kompleksów, to nie powinno z tym być problemu ja nie uważam, że mam super piękne ciało, ale nie miałam oporów przed rozebraniem się przed swoim chłopakiem to po prostu wyszło "samo z siebie"

jeżeli jednak masz duże wątpliwości i po prostu się wstydzisz, możecie to wszystko robić stopniowo. czyli: najpierw ściągacie koszulki i zostajesz w staniku i spodniach, potem ewentualnie spodnie i pieścicie się w bieliźnie, a za jakiś czas kompletnie nago. to zależy od Ciebie, jak daleko i w jakim czasie możesz się posunąć. jeżeli tak Ci bedzie łatwiej, możecie uprawiać petting nie w biały dzień, na polanie czy coś ale np. przy łagodnym świetle

powodzenia
strawberry daiquiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 14:40   #118
krolowakiczu
Zakorzenienie

o mój boże strasznie dziwne

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 17:31   #119
lavender blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowakiczu Pokaż wiadomość
o mój boże strasznie dziwne
co jest dziwne?
lavender blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 20:23   #120
balbina01
Raczkowanie

Podnoszę wątek bo mam problem.
Jestem z chłopakiem 3 miesiące i od jakiegoś czasu on zaczął wsuwać mi rękę pod majtki i pieścić. Jest mi wtedy bardzo przyjemnie i chcę tego. Tylko że ja nie potrafię odwzajemnić się tym samym. Nie mogę się przełamać i wsunąć rękę pod bokserki. Wstydzę się, boję że zrobię coś źle bo nigdy tego nie robiłam i nie wiem czy potrafiłabym go zadowolić. Czuję się jak egoistka
Z drugiej strony jeśli już odważyłabym się na to, to czy muszę go doprowadzić do orgazmu czy wystarczy jeśli zrobiłoby mu się tylko trochę dobrze??
balbina01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości