![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
![]()
na poczatku brania cielstu bylam zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cilest
Dziewczyny ostrzegam przed braniem Cilest! U mnie po ok.5 latach brania cilestu pojawiła sie duża torbiel(wielkości cytryny) na prawym jajniku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
To jest ten dzien kiedy moja mama dowiedziala sie ze biore tabletki anty CIlest
![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszke sie martwie. Cytat:
Przepraszam za moja rekacje..ale ja jestem (najwyrazniej) calkiem inaczej wychowywana. Nic sie nie martw, mama to tez czlowiek i napewno zrozumie ![]() Teraz pewnie tylko dlatego tak zareagowala bo sie dowiedziala przez przypadek i moze poczula sie oszukana/zawiedziona ze jej nie ufasz?
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-12-19 o 00:49 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Podróżniczka
|
Rowniez biore Cilest, juz ponad 2 lata. Przy pierwszym opakowaniu mialam plamienia i zle sie czulam, ale przy nastepnym wszytsko minelo.
Do tej pory sie nie zawiodlam -tfu tfu ![]() Ze skutkow ubocznych oczywiscie przed i podczas okresu jestem koszmarnie spuchnieta i mam wrazliwe piersi. Po okresie mam migreny, ktore lecze Ibupromem ![]() ![]() ![]() Wystraszylam sie troche tego co piszecie o torbielach. jestem w grupie podwyzszonego ryzyka, bo moja mama i babcia mialy problemy ginekologiczne, dlatego ciut sie zaniepokoilam :/ Cilest kupuje zawsze w potrojnych opakowaniach. Kiedys placilam 21 zl. za sztuke teraz niecale 18, a podobno gdzieniegdzie w Cz-wie sa jeszcze tansze. W Wielkiej Brytanii na szczescie mam za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
DZiewczyny, mnie się wydaje, że jeśli ktoś ma skłonność do torbieli, to nieważne czy będzie brał Cilest czy inne pigułki, one i tak powstaną (nie chcę przez to powiedzieć, że każdy kto ma genetyczne predyspozycje, na pewno będzie miał torbiele). Wszystkie pigułki maja swoich zwolenników i przeciwników i wszystkie mają skutki uboczne (mniejsze lub większe).
Ja podejrzewam, że tabletki odpowiadają u mnie w dużzej mierze zza cellulit i nadmierne wypadanie włosów, ale bardziej niz cellulitu nie chcę dziecka, więc muszę je brać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
DO NEBRASKA: w mojej rodzinie żadna z kobiet a jest nas więcej niż mężczyzn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę Cilest juz 6 lat, wszystko jest ok, nawet mała nadżerka, którą miałam wygoiła mi sie samoistnie. Chcę po prostu podkreślic, że nie ma reguły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Podróżniczka
|
W moim przypadku nie byloby za ciekawie gdyby sie okazalo, ze Cilest moze byc przyczya powstawania torbieli, byloby to dodatkowe zagrozenie, bo jak juz pisalam jestem w grupie podwyzszonego ryzyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
biore tabletki o 6 lat i w tym czasie w większości Cilest nie moge nic zlego napisać na temat tych tabletek , bo mój organizm przyjął je doskonale ale to nie oznacza że innym kobietom będzie on pasował. ogólnie stwierdzam ze nie chce brać już pigułek poniewaz boję się o swoja watrobe. a co myslicie o zastrzykach antykoncepcyjnych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
dziewczyny zapomniałam wziąć wczoraj tabletki zawsze biorę o 22 dziś wzięłam te wczorajszą o 12.00 - wyczytałam , ż e jak nie minęło jeszcze 36 godzin to ok
![]() Mam taką nadzieję ![]() Mie chciałabym poszerzać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Hania - ja też się kiedyś zastanawiałam nad zastrzykami, w tej chwili nie pamiętam ich nazwy (Depo -coś tam), ale moja kuzynka (połozna) powiedziała mi że ich nie powinno sie stosować jako antykoncepcji, to raczej rodzaj terapii hormonalnej dla kobiet po chorobie nowotworowej, absolutnie nie dla młodych kobiet. Szczegółow nie pamiętam, bo rozmowa odbyła się dość dawno...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Podróżniczka
|
NIKULA Na uniwersalnych ulotkach pisze, ze nie moze minac 12 godz. Na ulotce Cilestu pisze, ze nie moga minac 24 godz. Ja ostatnio tez zapomnialam tabletki. Pierwszy raz od ponad 2 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
zawsze czuję
![]() biorę tabletki od 14 lat (z przerwami, bo mam dzieci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Podróżniczka
|
Rowniez czuje objawy przedokresowe w trakcie tych dwoch - trzech dni przed rozpoczeciem krwawienia. Nie sa to tak silne bole, jak w czasie kiedy nie bralam tabletek, ale sa. Czasem mocniejsze, czasem slabsze. Mysle, ze kazda z nas w jakis sposob 'wyczuwa' zblizajacy sie okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
no i dostalam krwawienie i powiem Wam, ze boli mnie tak samo jak przed pigułkami :/ a mialam nadzieje ze to sie zmieni ;( no coz, nie mozna miec wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie.Od piatku biore Cilest czyli dzis czwarty dzień,zauwazylam i nie tylko ja ze jestem strasznie nerwowa,rozdrazniona jak nigdy dotad ![]() Pozdrawiam ![]() aha zapomnialam dodać iż są ta moje pierwsze tabletki ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-12-19 o 00:50 Powód: Post pod postem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Podróżniczka
|
To normalne w koncu tabletki ingeruja w Twoja gospodarke hormonalna, przechodzisz taka swoista burze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
moim zdaniem nie powinnas odstawic tylko ewentualnie zmienic. pod koniec opakowania isc do ginekologa i mu powiedziec co i jak. a nastepny "cykl" zaczac po prostu z nowymi tabletkami. Ja tylko dodam ze najprawdopodobniej objawy te miną. Mnie po cilest przez pierwsze tabletki bolala glowa bardzo. Wiem ze to przez tabletki, poniewaz glowa wczesniej bolala mnie raz na ruski rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
takie rozne dolegliwosci wystepuja na ogol przez pierwsze trzy opakowania a potem czesto ustepuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziekuje dziewczyny
![]() Mam jeszcze do was pytanie?Czy po Cilest poprawila wam sie cera??Biore dopiero 5 tabletke i to chyba za szybko na jakies rewolucje na twarzy,mam cere tlusta i wypryski,narazie jest ich wiecej ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
BAN stały
|
ja specjalnych problemow z cera nie mam, z wyjatkiem pryszczy na brodzie pojawiajacych sie przed okresem. Zaczelam wczoraj 2 opakowania cilestu i musze powiedziec ze zauwazylam ze pryszcze jesli sie pojawia sa mniejsze i jest ich mniej (zazwyczaj jeden syfek) ale zdarzaja sie. No ale ja stosuje cilest dopiero 1 miesiac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale juz jest ok, zniknelo mniej wiecej na drugim opakowaniu. Ale to normalne ze tak sie czujesz, wkoncu to hormony ![]() ![]() Cytat:
pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny.ja mam zamiar brac teraz Cilest.Czy to prawda ze biorac pierwsze opakowanie powinnam zabiezpieczac sie dodatkowo?
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Stosuję Cilest od 4 lat. Nie miałam z nim żadnych problemów, trochę nudności na początku, no i po odstawieniu (co 2 lata robię 3 miesiące przerwy) złe samopoczucie ogólne, ale to normalne.
Oprócz tego dobrze działa na cerę, okres skrócił mi sie o kilka dni i jest o wiele mniej obfity i bolesny. I co najważniejsze, działanie antykoncepcyjne mnie nie zawodzi ![]() Julka, mnie ginekolog powiedziała, ze jestem zabezpiecozna już po 5 dniach, dla pewności można zaczekać tydzień ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-12-19 o 00:52 Powód: Post pod postem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.