Cilest - zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-10, 15:32   #91
lena711
Przyczajenie

Talking Dot.: Cilest

na poczatku brania cielstu bylam zadowolona ,piersi troche urosly,i w talii mi troszke tluszczyku sie pojawilo(ale po trzech opakowaniach zeszlo)cera przecudna,no i samopoczucie ogolnie swietne,a libido masakrycznie wysokie!Ale po 4 opakowaniach niestety zaczelam sie zle czuc a glownei chodzi mi o uczucie puchniecia,mialam strasznie napuchniety brzuch-wiec musialam je zostawic a tak a propo jeszcze to pojawil mi sie torbiel w trakcie brania,troche to dziwne bo tabsy maja zapobiegac ich powstawaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ru101.jpg (54,1 KB, 38 załadowań)
lena711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 10:45   #92
isztar6
Przyczajenie

Dot.: Cilest

Dziewczyny ostrzegam przed braniem Cilest! U mnie po ok.5 latach brania cilestu pojawiła sie duża torbiel(wielkości cytryny) na prawym jajniku Podobno przy stosowaniu pigułek wogóle nie powinna pojawić się torbiel ale widać tak wygląda efekt uboczny ingerencji w gospodarkę hormonalną. Powiem tylko, że ginekolog od razu kazał odstawić cilest. Po 5 miesiącach nie brania cilestu i leczenia torbiel znika .Pozdrawiam
isztar6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 21:27   #93
czuczenka
Zakorzenienie

To jest ten dzien kiedy moja mama dowiedziala sie ze biore tabletki anty CIlest gratulacje dla mojej mamy za bystre oko ehh ale mam lipe dziweczyny

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 09:08   #94
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07
Cytat:
Napisane przez isztar6
Dziewczyny ostrzegam przed braniem Cilest! U mnie po ok.5 latach brania cilestu pojawiła sie duża torbiel(wielkości cytryny) na prawym jajniku Podobno przy stosowaniu pigułek wogóle nie powinna pojawić się torbiel ale widać tak wygląda efekt uboczny ingerencji w gospodarkę hormonalną. Powiem tylko, że ginekolog od razu kazał odstawić cilest. Po 5 miesiącach nie brania cilestu i leczenia torbiel znika .Pozdrawiam
kurcze to juz druga taka wypowiedz, ze w czasie brania cilestu pojawila sie torbiel.. mam nadzieje ze to tylko wyjatki, poniewaz ja od 12-13 roku zycia mialam z tym male problemy, a ostatnio pol roku temu bylam w szpitalu (mialam torbiel ktora pozniej pekla -> byla mozliwosc operowania gdyby pojawila sie krew :/) Tabletki dostalam wlasnie po tej przygodzie (leczniczo) by zapobiegac powstawaniu takich niespodzianek czyt. torbieli.
Troszke sie martwie.

Cytat:
Napisane przez czuczenka
To jest ten dzien kiedy moja mama dowiedziala sie ze biore tabletki anty CIlest gratulacje dla mojej mamy za bystre oko ehh ale mam lipe dziweczyny
kurcze dziwie sie czemu masz lipe, skoro jestes juz dorosla i mozesz chyba?! decydowac za siebie.
Przepraszam za moja rekacje..ale ja jestem (najwyrazniej) calkiem inaczej wychowywana.

Nic sie nie martw, mama to tez czlowiek i napewno zrozumie
Teraz pewnie tylko dlatego tak zareagowala bo sie dowiedziala przez przypadek i moze poczula sie oszukana/zawiedziona ze jej nie ufasz?

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-12-19 o 00:49 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać.
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 10:11   #95
magdziaS
Podróżniczka

Rowniez biore Cilest, juz ponad 2 lata. Przy pierwszym opakowaniu mialam plamienia i zle sie czulam, ale przy nastepnym wszytsko minelo.

Do tej pory sie nie zawiodlam -tfu tfu Ostatnio zapomnialam wziac pigulke, ale ginekolog mnie uspokoila, ze wszytsko jest ok.

Ze skutkow ubocznych oczywiscie przed i podczas okresu jestem koszmarnie spuchnieta i mam wrazliwe piersi. Po okresie mam migreny, ktore lecze Ibupromem Na libido nie nazekam - jest jakie bylo Nie przytylam, urosly mi tylko piersi, a raczej spuchly - wina nagromadzenia wody w organizmie.

Wystraszylam sie troche tego co piszecie o torbielach. jestem w grupie podwyzszonego ryzyka, bo moja mama i babcia mialy problemy ginekologiczne, dlatego ciut sie zaniepokoilam :/

Cilest kupuje zawsze w potrojnych opakowaniach. Kiedys placilam 21 zl. za sztuke teraz niecale 18, a podobno gdzieniegdzie w Cz-wie sa jeszcze tansze. W Wielkiej Brytanii na szczescie mam za darmo Spadek cen w Polsce spowodowany jest duza roznica w cenie tabletek w naszym kraju, a innych krajach europejskich - tak twierdzi moja gin.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 12:53   #96
nebraska
Zakorzenienie

DZiewczyny, mnie się wydaje, że jeśli ktoś ma skłonność do torbieli, to nieważne czy będzie brał Cilest czy inne pigułki, one i tak powstaną (nie chcę przez to powiedzieć, że każdy kto ma genetyczne predyspozycje, na pewno będzie miał torbiele). Wszystkie pigułki maja swoich zwolenników i przeciwników i wszystkie mają skutki uboczne (mniejsze lub większe).

Ja podejrzewam, że tabletki odpowiadają u mnie w dużzej mierze zza cellulit i nadmierne wypadanie włosów, ale bardziej niz cellulitu nie chcę dziecka, więc muszę je brać...

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 13:21   #97
isztar6
Przyczajenie

DO NEBRASKA: w mojej rodzinie żadna z kobiet a jest nas więcej niż mężczyzn ŻADNA nie miała torbieli (póki co tfu ftu), tylko ja stosowałam Cilest i akurat ja miałam torbiel. Warto sie zastanowić...
isztar6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 13:40   #98
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isztar6
DO NEBRASKA: w mojej rodzinie żadna z kobiet a jest nas więcej niż mężczyzn ŻADNA nie miała torbieli (póki co tfu ftu), tylko ja stosowałam Cilest i akurat ja miałam torbiel. Warto sie zastanowić...
Rozumiem, i możliwe, że U CIEBIE to była przyczyna, ale nie mozemy wykluczyć, że u innej dziewczyny przyczyna będzie Harmonet, albo torbiel nie będzie miała nic wspólnego z antykoncepcją.
Ja biorę Cilest juz 6 lat, wszystko jest ok, nawet mała nadżerka, którą miałam wygoiła mi sie samoistnie. Chcę po prostu podkreślic, że nie ma reguły...

Fragrantica

Stary 2006-07-12, 13:48   #99
magdziaS
Podróżniczka

W moim przypadku nie byloby za ciekawie gdyby sie okazalo, ze Cilest moze byc przyczya powstawania torbieli, byloby to dodatkowe zagrozenie, bo jak juz pisalam jestem w grupie podwyzszonego ryzyka W czwartek bede u lekarza, wiec zapytam jakie sa 'szanse' zachodowania przy Cilescie.

Stary 2006-07-12, 13:54   #100
haniap
Raczkowanie

biore tabletki o 6 lat i w tym czasie w większości Cilest nie moge nic zlego napisać na temat tych tabletek , bo mój organizm przyjął je doskonale ale to nie oznacza że innym kobietom będzie on pasował. ogólnie stwierdzam ze nie chce brać już pigułek poniewaz boję się o swoja watrobe. a co myslicie o zastrzykach antykoncepcyjnych
haniap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 14:07   #101
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

dziewczyny zapomniałam wziąć wczoraj tabletki zawsze biorę o 22 dziś wzięłam te wczorajszą o 12.00 - wyczytałam , ż e jak nie minęło jeszcze 36 godzin to ok
Mam taką nadzieję
Mie chciałabym poszerzać swojej ślubnej sukni
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-12, 14:17   #102
nebraska
Zakorzenienie

Hania - ja też się kiedyś zastanawiałam nad zastrzykami, w tej chwili nie pamiętam ich nazwy (Depo -coś tam), ale moja kuzynka (połozna) powiedziała mi że ich nie powinno sie stosować jako antykoncepcji, to raczej rodzaj terapii hormonalnej dla kobiet po chorobie nowotworowej, absolutnie nie dla młodych kobiet. Szczegółow nie pamiętam, bo rozmowa odbyła się dość dawno...

Fragrantica

Stary 2006-07-12, 14:20   #103
magdziaS
Podróżniczka

NIKULA Na uniwersalnych ulotkach pisze, ze nie moze minac 12 godz. Na ulotce Cilestu pisze, ze nie moga minac 24 godz. Ja ostatnio tez zapomnialam tabletki. Pierwszy raz od ponad 2 lat Bylam u gin. bo wystraszylam sie [minely u mnie 24 godz.] ale gin. uspokoila mnie, ze max mozna Cilest przyjac 36 godz. po zwyklym czasie, wiec wszytsko jest ok. Wiec nie musisz sie martwic [u ciebie nie minely nawet 24 h.]. Trzeba tylko pamietac, ze takie 36 godz. opoznienie nie moze sie zdazac zbyt czesto !!! Cilest, jak to okreslila gin., ma po prostu wiecej zapasu hormonow

Stary 2006-07-13, 11:23   #104
cilestka
BAN stały

witam dziewczyny, jestem w trakcie 7-dniowej przerwy w braniu cilest. Dzisiaj jest dzien 3 a od wczoraj odczuwam takie same bole jak przed okresem mam zawsze. Szczerze mowiac myslalam, ze przy tabletkach bedzie bezbolesnie...czy Wy tez czujecie zblizajacy sie "okres" podczas tej przerwy?
cilestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-13, 12:26   #105
sylwiani
Zadomowienie

zawsze czuję
biorę tabletki od 14 lat (z przerwami, bo mam dzieci) i chciałam ostrzec przed przebarwieniami od słońca, które niestety są zaradliwe, przez długi czas ich nie widziałam, z zasady unikam słońca, bo mam jasną karnację, rzadko chodziłam do solarium (teraz sobie już darowałam) i gdy zauważyłam przebarwienia zaczęły od razu przybywać ze zdwojoną siłą (mimo zimy), od tej pory stosuję kremy na przebarwienia i do tego od razu kremy z filtrem, ale "pluję" sobie w brodę, że nie wpadłam na to wcześniej, bo niestety lepiej się zabezpieczać przed przebarwieniami, niż się ich potem pozbywać (to podobnie jak z ciążą, ale mniej drastyczne)
sylwiani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-13, 12:48   #106
magdziaS
Podróżniczka

Rowniez czuje objawy przedokresowe w trakcie tych dwoch - trzech dni przed rozpoczeciem krwawienia. Nie sa to tak silne bole, jak w czasie kiedy nie bralam tabletek, ale sa. Czasem mocniejsze, czasem slabsze. Mysle, ze kazda z nas w jakis sposob 'wyczuwa' zblizajacy sie okres

Stary 2006-07-13, 18:40   #107
cilestka
BAN stały

no i dostalam krwawienie i powiem Wam, ze boli mnie tak samo jak przed pigułkami :/ a mialam nadzieje ze to sie zmieni ;( no coz, nie mozna miec wszystkiego.
Stary 2006-07-17, 20:31   #108
Vegtula
Raczkowanie

Wink

Witam dziewczyny

Mam do Was pytanie.Od piatku biore Cilest czyli dzis czwarty dzień,zauwazylam i nie tylko ja ze jestem strasznie nerwowa,rozdrazniona jak nigdy dotad Po jakim czasie moga te dolegliwosci ustapic?Dzis sie na powaznie zastanawialam czy sobie darowac te tabletki,czy moglabym po pierwszym opakowaniu przestac brac tabletki jezeli dalej bede sie tak czula?
Pozdrawiam

aha zapomnialam dodać iż są ta moje pierwsze tabletki

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-12-19 o 00:50 Powód: Post pod postem.
Vegtula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-17, 20:42   #109
magdziaS
Podróżniczka

To normalne w koncu tabletki ingeruja w Twoja gospodarke hormonalna, przechodzisz taka swoista burze Ale nie masz sie co martwic, z czasem to powinno zniknac, lub chociaz zmalec Jesli tak sie nie stanie, a bedzie Ci to doskwierac powinnas poprosic swojego gin. o zmiane tabletek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 08:25   #110
cilestka
BAN stały

moim zdaniem nie powinnas odstawic tylko ewentualnie zmienic. pod koniec opakowania isc do ginekologa i mu powiedziec co i jak. a nastepny "cykl" zaczac po prostu z nowymi tabletkami. Ja tylko dodam ze najprawdopodobniej objawy te miną. Mnie po cilest przez pierwsze tabletki bolala glowa bardzo. Wiem ze to przez tabletki, poniewaz glowa wczesniej bolala mnie raz na ruski rok ale przeszlo mniej wiecej po polowie opakowania
Stary 2006-07-18, 08:28   #111
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

takie rozne dolegliwosci wystepuja na ogol przez pierwsze trzy opakowania a potem czesto ustepuja jesli nie ustapia, popros gina o inne tabletki, moze beda bardziej odpowiedni dla Ciebie

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 15:43   #112
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez magdziaS
NIKULA Na uniwersalnych ulotkach pisze, ze nie moze minac 12 godz. Na ulotce Cilestu pisze, ze nie moga minac 24 godz. Ja ostatnio tez zapomnialam tabletki. Pierwszy raz od ponad 2 lat Bylam u gin. bo wystraszylam sie [minely u mnie 24 godz.] ale gin. uspokoila mnie, ze max mozna Cilest przyjac 36 godz. po zwyklym czasie, wiec wszytsko jest ok. Wiec nie musisz sie martwic [u ciebie nie minely nawet 24 h.]. Trzeba tylko pamietac, ze takie 36 godz. opoznienie nie moze sie zdazac zbyt czesto !!! Cilest, jak to okreslila gin., ma po prostu wiecej zapasu hormonow
dzięki pocieszyłaś mnie
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 14:08   #113
Vegtula
Raczkowanie

Smile Dot.: Cilest

Dziekuje dziewczyny

Mam jeszcze do was pytanie?Czy po Cilest poprawila wam sie cera??Biore dopiero 5 tabletke i to chyba za szybko na jakies rewolucje na twarzy,mam cere tlusta i wypryski,narazie jest ich wiecej niewiem czy to wina tabletek?

Pozdrawiam
Vegtula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-19, 14:57   #114
cilestka
BAN stały

ja specjalnych problemow z cera nie mam, z wyjatkiem pryszczy na brodzie pojawiajacych sie przed okresem. Zaczelam wczoraj 2 opakowania cilestu i musze powiedziec ze zauwazylam ze pryszcze jesli sie pojawia sa mniejsze i jest ich mniej (zazwyczaj jeden syfek) ale zdarzaja sie. No ale ja stosuje cilest dopiero 1 miesiac.
Stary 2006-07-19, 16:19   #115
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegtula
Dziekuje dziewczyny

Mam jeszcze do was pytanie?Czy po Cilest poprawila wam sie cera??Biore dopiero 5 tabletke i to chyba za szybko na jakies rewolucje na twarzy,mam cere tlusta i wypryski,narazie jest ich wiecej niewiem czy to wina tabletek?

Pozdrawiam
no to powiem ci ze ja juz koncze swoje 4 opakowanie cilestu no i zauwazylam dopiero teraz poprawe cery ogolnie to stala sie mniej tłusta, nieświeci sie prawie wcale juz kiedys z tym byl potworny problem wypryskow tez kiedys byly lekie, a teraz praktycznie to znikneło owszem czasem wyskoczy jakis ufludek ale to jest rzadkosc

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 19:41   #116
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegtula
Witam dziewczyny

Mam do Was pytanie.Od piatku biore Cilest czyli dzis czwarty dzień,zauwazylam i nie tylko ja ze jestem strasznie nerwowa,rozdrazniona jak nigdy dotad Po jakim czasie moga te dolegliwosci ustapic?Dzis sie na powaznie zastanawialam czy sobie darowac te tabletki,czy moglabym po pierwszym opakowaniu przestac brac tabletki jezeli dalej bede sie tak czula?
Pozdrawiam
to normalne, ja przez to tez przechodzilam
ale juz jest ok, zniknelo mniej wiecej na drugim opakowaniu.
Ale to normalne ze tak sie czujesz, wkoncu to hormony ale nie martw sie zniknie
Cytat:
Napisane przez cilestka
moim zdaniem nie powinnas odstawic tylko ewentualnie zmienic. pod koniec opakowania isc do ginekologa i mu powiedziec co i jak. a nastepny "cykl" zaczac po prostu z nowymi tabletkami. Ja tylko dodam ze najprawdopodobniej objawy te miną. Mnie po cilest przez pierwsze tabletki bolala glowa bardzo. Wiem ze to przez tabletki, poniewaz glowa wczesniej bolala mnie raz na ruski rok ale przeszlo mniej wiecej po polowie opakowania
ja bym nie byla za zmienianiem gdyz to dopiero pierwsze opakowanie i pierwsze dni wiec ma prawo cos takiego sie dziac. A nie ma co zmieniac po to zeby za miesiac wziac inne tabletki ktore moga podobnie powodowac i potem znowu zmieniac? organizm musi sie przyzwyczaic do jednych i wtedy bedzie ok. Co innego gdyby taki stan utrzymywal sie przez kilka opakowan np. 5 to wtedy nalezaloby sie tym zainteresowac a tak to jest ok, skutki uboczne maja prawo wystepowac do 3 opakowan wiec narazie trzeba czekac.

pozdrawiam
Stary 2006-07-19, 20:25   #117
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Vegtula
Moja cera zaczela poprawiac sie dopiero przy trzecim opakowaniu, radze uzbroic sie w cierpliowsc

Stary 2006-07-20, 14:50   #118
julka:)
Zakorzenienie

Ej dziewczyny.ja mam zamiar brac teraz Cilest.Czy to prawda ze biorac pierwsze opakowanie powinnam zabiezpieczac sie dodatkowo?
how much I care"

I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you...
julka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 14:57   #119
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Stosuję Cilest od 4 lat. Nie miałam z nim żadnych problemów, trochę nudności na początku, no i po odstawieniu (co 2 lata robię 3 miesiące przerwy) złe samopoczucie ogólne, ale to normalne.
Oprócz tego dobrze działa na cerę, okres skrócił mi sie o kilka dni i jest o wiele mniej obfity i bolesny. I co najważniejsze, działanie antykoncepcyjne mnie nie zawodzi

Julka, mnie ginekolog powiedziała, ze jestem zabezpiecozna już po 5 dniach, dla pewności można zaczekać tydzień

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-12-19 o 00:52 Powód: Post pod postem.
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 15:45   #120
mamba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew
Julka, mnie ginekolog powiedziała, ze jestem zabezpiecozna już po 5 dniach, dla pewności można zaczekać tydzień
Z tego co wiem, to działanie antykoncepcyjne jest już po wzięciu 1 tabletki. Mam też pytanie - biorę antybiotyk od wczoraj rana, a w poniedziałek uprawiałam seks. Ponieważ ten antybiotyk wchodzi w interakcje z Cilestem, dlatego tez zastanawiam się, czy ten poniedziałkowy seks był bezpieczny ? Wiem, że to pewnie głupie pytanie ale wole się upewnić.
mamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości