![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diety na płaski brzuch...
Cytat:
co do siemienia lnianego, zapraszam do wątku w całości poświęconemu ziarnom lnu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
płaski brzuszek w 3 tygodnie?
Cześć!
Za 21 dni od jutra mam upragnioną studniówkę, sukienkę już mam (kupiłam ją w zeszłym miesiącu) ale mam również "fałdki" na brzuchu! ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam paulinka
![]() |
#93 |
♥
|
Dot.: płaski brzuszek w 3 tygodnie?
Wypowiedz Midi z forum fitness na temat tego samego problemu czyli na ostatnia chwile przypomnienie sobie ze za 2-3 tyg studniowka i chce sie byc szczupłym pieknym i wogóle
![]() Dwa tygodnie to nie tak znowu mało czasu. Po pierwsze musisz zacząć się zdrowo odżywiać, po drugie - dopasować bilans kaloryczny tak, żeby ok. 10%-15% kcal było na minusie w stosunku do dziennego zapotrzebowania. Szczegóły w wątku o "10 przykazaniach żywieniowych" podwieszonym na forum Dietetyka Przy odpowiednim odżywianiu i odpowiednim bilansie kalorycznym w ciągu tych pierwszych dwóch tygodni możesz stracić ok. 4-5 cm w talii (jeśli nie masz spowolnionego metabolizmu ani innych problemów zdrowotnych). Tylko na początku nie powinno być żadnych odstępstw, czyli żadnego junk-food w postaci placków, serników itd. Jak masz zamiar jeść takie rzeczy, to daj sobie spokój z myśleniem o płaskim brzuchu. Pomogą oczywiście ćwiczenia siłowe na całe ciało i interwały - w ciągu dwóch tyg. regularnych ćwiczeń na pewno będzie widać efekty Aerobiczna 6 Weidera to ćwiczenie rozbudowujące mięśnie - jeśli zależy Ci na zwężeniu talii i spłaszczeniu brzucha, to A6W jest stratą czasu, bo służy do czegoś innego. Trick na ostatnią chwilę, czyli ostatnią dobę przed balem, to ograniczenie ilości węglowodanów - jak wiesz, wiążą one wodę w organizmie, więc przy większej ich ilości możesz mieć bardziej wypchnięty brzuch. Ale ograniczenie węglowodanów nie znaczy, że masz mniej zjeść - zamiast ww jedz białko i tłuszcze, pamiętaj też, żeby nie odwodnić organizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Dieta wspomagająca chudnięcie brzucha
Za otyłość brzuszną odpowiadają nadnercza, wydzielające hormony budujące mięśnie, oraz hormony stresu. Dieta wspomagająca odchudzanie brzucha powinna opierać się na produktach węglowodanowych, mlecznych i warzywnych, pobudzających pracę przysadki i tarczycy, odciążającej nadnercza. W diecie wskazane są: owoce - melony, jagody, wszystkie warzywa i kiełki, drób, produkty pełno-ziarniste, białko kurze, czosnek, odtłuszczone produkty mleczne, chude mięsa. Umiarkowanie należy spożywać: oliwki, oliwę, awokado, migdały, orzeszki ziemne, przyprawy, miód i syrop klonowy, soki owocowe i warzywne, kofeinę. W niewielkich ilościach: śmietanę, masło, ser, sosy, wyroby z białej mąki, czekoladę, podroby, czerwone mięso, alkohol. Nie należy jeść: tłustych mięs, pleśniowego sera, produktów fast food oraz pić kawy. Wskazane jest picie dużej ilości wody i herbatek ziołowych. Należy zwiększyć wysiłek fizyczny: bieganie, aerobik i pływanie, zaleca, się też uprawianie jogi. Trzeba pamiętać, iż dieta jedynie wspomaga chudnięcie brzucha, nie odchudza go! Oprócz diety bardzo ważne są ćwiczenia i masaże. TRWA: 8 do 21 dni. ODCHUDZA: 1,5-2 kg przez 8 dni. MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: za każdym razem, gdy mamy za duży brzuch. POLECANA: wszystkim zdrowym, dorosłym osobom ze skłonnością lub otyłością brzuszną. NIEWSKAZANA DLA: dzieci, kobiet ciężarnych i karmiących, osób z otyłością w dolnych częściach ciała. SZCZEGÓLNIE BOGATA W: witaminy z grupy B, witaminy C, A, E, D, potas, białko oraz błonnik. DZIENNA DAWKA KALORII: około 1000. 1. DZIEŃ I Śniadanie 260 kcal 3 łyżki płatków pełnoziarnistych na szklance mleka 0,5%, 100 g melona, herbata owocowa. II Śniadanie 100 kcal Kromka chleba pełnoziarnistego z margaryną, z liściem sałaty i plasterkiem szynki z indyka, szklanka wody niegazowanej. Obiad 360 kcal Suflet jagodowy, zielona herbata. Podwieczorek 107 kcal Szklanka soku z marchwi. Kolacja 217 kcal Kurczak w galarecie (100 g), kromka chleba chrupkiego żytniego, herbata z cytryną. 2. DZIEŃ I Śniadanie 237 kcal Dwie kromki chleba mieszanego z soją i słonecznikiem posmarowane niskokaloryczną margaryną z dwoma liśćmi kapusty pekińskiej, plasterkiem kiełbasy szynkowej i plasterkiem polędwicy z indyka, szklanka herbaty z cytryną bez cukru. II Śniadanie 92 kcal Surówka z jabłka (100 g) i selera korzeniowego (100 g), skropiona sokiem z cytryny i oliwą, szklanka wody niegazowanej. Obiad 369 kcal Sałatka z makaronem i kurczakiem, szklanka herbaty zielonej bez cukru. Podwieczorek 111 kcal 20 g migdałów, szklanka wody niegazowanej. Kolacja 208 kcal Pomidor nadziewany makrelą, kromka chleba chrupkiego żytniego, szklanka czerwonej herbaty bez cukru. 3. DZIEŃ I Śniadanie 248 kcal Kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana niskokaloryczną margaryną z liściem sałaty, pierś z kurczaka wędzona (100 g), papryka czerwona (100 g), szklanka kawy zbożowej bez cukru. II Śniadanie 100 kcal Szklanka soku z różowego grejpfruta. Obiad 340 kcal Sałatka ryżowa, szklanka zielonej herbaty bez cukru. Podwieczorek 108 kcal 300 g melona. Kolacja 203 kcal Dwie kromki chleba żytniego posmarowane niskokaloryczną margaryną z dwoma liśćmi sałaty, dwoma plasterkami polędwicy z indyka, szklanka zielonej herbaty bez cukru. 4. DZIEŃ I Śniadanie 280 kcal Bułka z jagodami, szklanka ziołowej herbaty bez cukru. II Śniadanie 109 kcal Szklanka soku warzywnego mieszanego. Obiad 370 kcal Sałatka z kiełków, szklanka owocowej herbaty bez cukru. Podwieczorek 106 kcal Kromka chleba chrupkiego żytniego posmarowana niskokaloryczną margaryną z liściem cykorii i plasterkiem kiełbasy żywieckiej, szklanka wody niegazowanej. Kolacja 209 kcal Ryba (panga biała) pieczona (150 g), kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana niskokaloryczną margaryną, kapusta kwaszona (150 g), szklanka herbaty zielonej bez cukru. 5. DZIEŃ I Śniadanie 261 kcal Suflet z dżemu niskosłodzonego jagodowego (100 g), szklanka kawy zbożowej z mlekiem 0,5% (100 ml) bez cukru. II Śniadanie 98 kcal Kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana margaryną z liściem sałaty, z papryką pomarańczową (100 g) posypana koprem, szklanka herbaty z cytryną bez cukru. Obiad 364 kcal Pierś z kurczaka bez skóry pieczona (200 g), gotowany ryż dziki (30 g suchego), marchew z groszkiem gotowana (150 g), szklanka zielonej herbaty bez cukru. Podwieczorek 114 kcal Brokuły i kalafior z ziołową posypką, kromka chleba chrupkiego żytniego, szklanka wody niegazowanej. Kolacja 205 kcal Sałatka z pora i jajka, kromka chleba chrupkiego żytniego, herbata zielona bez cukru. 6. DZIEŃ I Śniadanie 261 kcal Pasta z sera białego chudego (70 g) i ryby gotowanej (120 g) z natką, kromka chleba pełnoziarnistego, papryka zielona (100 g), szklanka herbaty owocowej bez cukru. II Śniadanie Awokado (100 g), szklanka wody niegazowanej. Obiad 320 kcal Omlet azjatycki, szklanka herbaty owocowej bez cukru. Podwieczorek 121 kcal Galaretka melonowa (150 g). Kolacja 223 kcal 100 g pieczonej piersi z indyka, kromka chleba pełnoziarnistego, surówka z pomidora (100 g), cebuli (50 g), ogórka zielonego (50 g) i oliwy, szklanka herbaty zielonej bez cukru. 7. DZIEŃ I Śniadanie 252 kcal Omlet z 4 białek na parze z papryką zieloną (100 g), pomidorem (100 g), cebulą (50 g) i groszkiem (30 g), szklanka zielonej herbaty bez cukru. II Śniadanie 101 kcal Kisiel jagodowy (150 g). Obiad 368 kcal Tost z kiełkami, szklanka herbaty ziołowej bez cukru. Podwieczorek 102 kcal Kanapka z kromki chleba chrupkiego żytniego posmarowana niskokaloryczną margaryną z liściem cykorii i plasterkiem chudej szynki wołowej, szklanka wody niegazowanej. Kolacja 201 kcal Talerz zupy ze śruty pszennej z porem, kromka chleba chrupkiego żytniego, szklanka herbaty owocowej bez cukru. 8. DZIEŃ I Śniadanie 258 kcal Mintaj w galarecie (150 g), kromka chleba żytniego posmarowana niskokaloryczną margaryną z kiełkami z lucerny (10 g), surówka z kapusty pekińskiej skropionej sokiem z cytryny i oliwą (100 g), szklanka herbaty owocowej bez cukru. II Śniadanie 95 kcal Banan (100 g), szklanka wody niegazowanej. Obiad 380 kcal Sałatka warzywno-owocowa, szklanka zielonej herbaty bez cukru. Podwieczorek 104 kcal Kromka chleba chrupkiego żytniego posmarowana niskokaloryczną margaryną z liściem sałaty i plasterkiem chudej kiełbasy szynkowej, szklanka wody niegazowanej. Kolacja 210 kcal Melon z frutti di marę, szklanka herbaty z cytryną bez cukru. Super Linia (maj 2007)
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
fajne rady sprobuje napewno.
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
ogólnie podłączam się
![]() wszystko idzie mi w brzuch i tyłek!! ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Może sprobuję waszych taktyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIeta na płaski brzuch
Ja proponuję poprostu przestać się obżerać i zacząć ćwiczyć ;D ściągnąć sobie jakiś fajny film z fitnessem lub jakimiś innymi ćwiczeniami, i dawać czadu ;P lub chociaż samemu jakieś ćwiczenia wymyślić ; ) na pewno coś da, ja zaczynam od dzis walką z obżarstwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Podobno nie można mleka pić w takiej sytuacji
![]() Tak mi lekarz powiedział przynajmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
brzuch, uda...
Witam! Mam pytanko... wiem ze bylo mnostwo watkow o tym co ja chce napisac ale jakos nie moge sie doszukac tego co chce wiedziec otoz chcialam sie dowiedziec co nalezy jesc i czego nie jesc aby zmniejszyc nieco brzuch i wyszczuplic uda... jesli komus udalo sie zrzucic kilka centymetrow z ud i brzucha bardzo prosze pisac. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: brzuch, uda...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
dieta na brzuch !
hej jestem martyna moim problemem jest strasznie otyly brzuch (dolaczam zdjecie) postanowilam sie odchudzac. musze schudnac do wakacji
![]() * regularne posilki * warzywa * woda niegazowana * z miesa tylko chuda szynka i drob * jak najmniej tlustych rzeczy * duzo surowek * owoce jako osobne posilki * jak jestem glodna miedzy posilkami to marchewka albo jablko * sok marchwiowy * activia i jogurty naturalne * suszone bakalie * czerwona herbata * zielona herbata * ostatni posilek o 18.30 * co 2 godz. cos przegryzam * tylko ciemne pieczywo * minimalna ilosc masla * otreby * warzywa * nabial * suszone sliwki * przed snem i po obudzeniu sie woda z cytryna * jem powoli * tabletki wegiel * produkty z serii light * bakalie * sniadanie odrazu po przebudzeniu * "malo a czesto" * jak najmniej slodyczy * nie jem grochu * nie jem fasoli * nie jem ciast * makaronow * miesa z chlebem * miesa z zieemniakami jak najmniej * jem jak najmniej slodyczy * nie jem zupek chinskich dodatkowo cwiczenia, tylko jeszcze nie wiem jakie. myslicie ze taka dieta mi pomoze? ze zrzuce brzuch do wakacji? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dot.: dieta na brzuch !
Zrzucisz spokojnie
![]() Ale dołącz też jakieś ćwicenia do tej listy ;] Poprawi się metabolizm, a brzuszek też się po jakimś czasie 'wklęśnie' ![]() 3mam kciuki za Ciebie. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
czyli ta dieta jest dobra?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Jasne, że dobra
![]() Uważaj jeszcze aby jeść te posiłki w miarę regularnie, bo wtedy organizm łatwiej sobie poradzi z wykorzystywaniem składników odżywczych w pożywieniu ![]() Spróbuj może poćwiczyć A6W (cięzko na tym wytrwać jesli mam byc szczera ;p) albo Abs 8. Mi osobiście zrzucić bruszek pomógł taniec, który Ci gorąco polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
no właśnie nie wiem co z ta szostka weindera, bo ona jest na ksztaltowanie miesni, a nie spalanie tluszczu. nie lepiej byloby najpierw spalic tluszcz, a dopiero potem zabrac sie za miesnie?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam ci tu wpisywac twoj jadlospis http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234267 dziewczyny pomoga ci w komponowaniu posilow, w ogole polecam przejrzec sobie ten watek
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Może wyda Wam się to dziwne, ale mi brzuch schudl od skakanki i to jak
![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sory, że dopiero teraz odpisuję na tak odległego posta, ale naprawdę Krem Sorayi jest taki dobry na ujędrnianie? Może zna ktoś inny, a może lepszy krem na ujędrnianie? Będę wdzięczna i jeszcze raz sory za mój spóźniony zapłon :P:
Chcesz swego zwycięstwa? Nawet o tym nie myśl ![]() Nawet najpodlejszy człowiek zmięknie, gdy wysłucha sumienia... Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ja na płaski brzuch słyszałam, że właśnie otręby są dobre, siemię lnianie. Dobre są też jogurty naturalne, polecam. Dobrze regulują metabolizm. Mi metabolizm poprawiają też plasterki na odchudzanie, które przyklejam, ale to ogółem jako wspomagacz. A na brzuch z ćwiczeń polecam ogółem robienie brzuszków-serio,może to banalne, ale wiem po sobie. Brzuch staje się jędrniejszy, naprawdę. Poza brzuszkami zwykłymi, też polecam takie na mięśnie skośne brzucha, czyli jak robicie brzuszek, to nie prosto, tylko skręcić tułów trochę i dotykać łokciem do naprzeciwległego kolana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
![]()
Na aerobiku kobitka daje nam dużo różnych pomocnych ćwiczeń na brzuch które wykonywane często i nawet codziennie dają efekty wraz z połączeniem właściwej diety np. w poście Martyśki są b.dobre rady. Po kolejnych zajęciach ułożę to sobie jakoś w głowie i Wam tu napisze jak to się robi. pzdr
![]() A co do tego metabolizmu to jest gdzieś jakiś wątek dokładnie o tym??? Albo wiecie co jest skuteczne na przywrócenie go do normy bo kiedyś np. mogłam iść nawet 2 razy do toalety na 1 dzień a teraz w ogóle nie odczuwam potrzeby...i to mnie martwi bo czuję że mam pełne jelita a parcia nie ma ![]() Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-05-30 o 21:19 Powód: - Używaj opcji multicytowania oraz edycji postów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
witam mam doła nie mogę zrzucic brzucha... chce miec płaki jak inne dziewczyny a brak mi motywaji ... nie wiem co mam juz z sba zrobic .. pomóżcie mi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Ja aby uzyskać płaski brzuszek nie tylko ograniczyłam jedzenie z tłustych czy ciężkostrawnych posiłków, ale również dodałam do diety wodę niegazowaną, zieloną herbatę (bardzo ja lubię), sporo warzyw i owoców oraz mussli
![]() Dodatkowo kiedy tylko przyjdzie mi ochota to kręcę hula-hop. Zauważyłam, ze wystarczy 30min w ciągu całego dnia, by po miesiącu cieszyć sie wyraźnymi rezultatami: brzuszek, boczki i uda wraz z pośladkami są wyraźnie szczuplejsze. Nie chcę pisać ile to można schudnąć, ponieważ uwarunkowane jest to od stosowanej diety oraz częstotliwości kręcenia kołem. U mnie rezultaty w centymetrach po miesiącu były bardzo widoczne: w brzuszku ubyło 5cm, w biodrach 3,5cm.... Myślę że warto pokręcić lecz najpierw trzeba nauczyć się tej sztuki. ![]()
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
tez mam taki sam problem zawsze bylam szupla malo jadlam nagle zaczelam przesadzac z jedzieniem i jak zwykle przytyl mi brzuch wszystko inne mi pasuje jezeli macie jakas diete ktora moze pomoc to piszcie z gory dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
wszystko prawda: te diety i ćwiczenia tylko chyba nie dla każdego...
mojej kolezance niezle spadł brzuszek a ja nic ![]() robiłam abs i 6w, hula hop, zdrowo sie odzywiam i smaruje kremami wyszczuplajacymi ale nic nie chce mi pomóc w zrzuceniu tłuszczyku z dołu brzucha... juz trace nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Produkty na 'superfigurę i płaski brzuch' :
-seler naciowy -kapusta pekińska -sałata lodowa -zielone ogórki -chudy twaróg -jogurt naturalny -gotowana pierś kurczaka lub indyka -pieczywo chrupkie -pieczywo ryżowe -sok pomidorowy -grejpfrut źródło : Vita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Ech.... ten brzuch
![]() ![]() ![]() ![]() A co na ujędrnienie ? bo wprawdze bardziej mi brakuje spręzystej skóry o dlatego ten brzuch wydaje sie taki wielki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Hej! Przeczytałam, prawie caly watek i dolaczam sie do Was. W sumie to ja juz 8 dzien cwicze ta 6 weidera, efektow narazie nie widze(mam wystyajacy brzuch
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
troll
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-12-22 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
ja jem tylko ciemne pieczywo,owsianke,warzywa ,chude twarogi,jogurty naturalne,siemie lniane,owoce,pije wode mineralną niegazowana(1,5l dziennie) pije zielone i czerwone herbatki(oczywiście bez cukru),nie jem fast foodów i slodyczy,cwicze a6w(27 dzień) i kręce hula hopem od 30 do 90 min dziennie
i nie ubyło mi w brzuchu nic!!!!!!!!!!;(
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.