|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
a ja ksiazek prawie nie kupuje, bo dzialam na 3 duze i dobrze zaopatrzone biblioteki, tak ze wlasciwie co chce to mam
![]() w domu nie ma gdzie juz tego trzymac (juz teraz czesc lezakuje w piwnicy, bow domu sie nie mieszcza), nio i sa inne wydatki totez chadzam do biblioteki najlepsze rozwiazanie
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie półki się uginają, w pokoju rodziców dwu i pół metrowe półki zawalone całymi seriami... Dobrze, że mamy wysokie mieszkanie, bo z moją klaustrofobią nabawiłabym się czegoś nieciekawego Tak więc - nie licząc tego, co mieć muszę i basta (poezja) - muszę się ograniczać. Ale już snuję plany, co to będzie, jak z TŻ znajdziemy się na własnych śmieciach... Taa, łóżko, lodówka, jego rower i moje książki
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Na ksiazki wydaje srednio 30 zl na miesiac.. nie potrafie sie opanowac
Chwilowo mam ponad 300 szt ..taka mala biblioteczka dla siebie Kupuje je na allegro, w ksiegarniach sa za drogie... :/ Najwiecej wydalam w przeciagu ostatnich miesiecy.. ok 700zl na wybrane pozycje lema z dziel zebranych.. |
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za informację o wyd.lit. nie wiedziałam, że urządzają takie promocje. ja polecam stronę zysku, starsze pozycję, tak sprzed roku są sprzedawane za pół ceny, a kupując książki z normalnej oferty nie płaci się za przesyłkę.
allegro jest nieocenione jeśli chodzi o polowanie na oryginalne wydania, owszem niektórzy życzą sobie ceny z kosmosu, ale zazwyczaj ceny paperbacków wahają się od 6 do 20 złotych. ja ustawiłam sobie limit, więcej niż 10 zł nie płacę i nie narzekam na brak okazji
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wiele mniejszych ksiegarni internetowych w ktorych ceny ksiazek np. dziel platona sa o 10 zl nizsze niz na allegro..warto zatem sprawdzac
Zas na allegro spotyka się ksiazki "unikaty" ktorych w ksiegarni nie znajde, poniewaz zostaly wydane X-dziesiat lat temu...i to wszystko za smieszne ceny hihi szczegolnie latem kiedy malo kto mysli o czytaniu ksiazek Lema kupowalam na allegro (tam i pracownicy WL dzialaja na wlasna kieszen) . Dla porownania taka summa technologiae kosztuje w WL ok 60zl a na allegro kupilam za 35 Ksiegarnie zadko odwiedzam...
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
dla zainteresowanych Pań podaję login tego pana od książek z wydawnictwa Muza o którym pisałam wcześniej. Login tego pana to "irekwal", ale tak jak pisałam on wystawia książki co jakiś czas i warto go sobie dodac do ulubionych i zaglądać co jakiś czas.Ja naprawdę kupiłam u niego już sporo książek i jestem zawsze zadowolona bo książki są nowe. A jeśli on pisze że są używane to są to po prostu zwroty z księgarni.
Poza tym często zaopatruję się w księgarni internetowej www.kkkk.pl (teraz jest fajna promocja na książki Irvinga) lub www.bookservice.pl (chyba nie ma tańszych księgarni)
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na książki nie wydaję nic,bo wypożyczam z biblioteki
Baardzo dużo czytam
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Tania ksiegarnia dedalus
Ksiazki za grosze mozna powiedziec http://www.dedalus.pl/ ksiazki od 2 zł Nie broszurki, tylko ksiazki Promocje typu z 26 zł na 5 zł
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Znam w realu
To sklepy "Tania książka" w których regularnie się pojawiam ![]() Dzięki Psycha! |
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moje najnowsze nabytki, o których opowiadałam + dwa tomy Jeżycjady z wizażowej wymiany
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm- nawet jakbym chciała kupić jakąś książkę to nie mam zielonego pojęcia gdzie bym ją upchnęła- wszystkie regały zapchane ! We wrześniu może trochę sprzedam starych podręczników, ale na ich miejsce trzeba będzie kupić nowe i pewnie grubsze- w końcu to już będą studia a nie liceum. Poza tym pamietam jeszcze czasy kiedy książki były tanie jak barszcz, mam mnóstwo książek które kupiłam wtedy za 2 lub 3 zł a teraz zanim coś kupię to muszę dwa razy pomysleć- 30 zł to już pieniądz.
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
ja miesiecznie wydaje na ksiazki 100zl, kocham czytac.. w bibliotekach jakos niemoge znalesc teog co mnie interesuje przewaznie maja stare ksiazki,ale ja na ksiazki se nigdy nie zalowalam i nie bede zalowac, moge chodzic glodna brudna gola ale ksiazke musze kupic
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
ja w przeciągu kilku ostatnich dni kupiłam sobie:
John Steinbeck-"Grona gniewu"( na Allegro) John Steinbeck-"Autobus do San Juan"(tez na Allegro, bo w księgarniach nigdzie jej nie ma, ze względu na to że nie była wznawiana przez wiele lat) Bret Easton Ellis- "Księżycowy park"( to jest ten sam autor który napisał "American psycho", na ta ksiązke tez się zreszta juz czaję)
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż się zarzekałam, że na razie nic więcej, nie dotrzymałam słowa
Premia kwartalna znowu poszła na przyjemności A oto one:- Mary Higgins Clark:'Zanim się pożegnasz', 'Najdłuższa noc', 'Moja słodka Sunday', 'Dom nad urwiskiem' - John Irving: 'Czwarta ręka', 'Wymyślona dziewczyna', 'Syn cyrku' - Ryszard Kapuściński 'Ten Inny' (ta książka z wymiany ![]() - Carlos Ruiz Zafon 'Cień wiatru' - Stanisław Lem 'Rasa drapieżców. Teksty ostatnie' - Richard Mason 'Świat Suzie Wong' - dr Joyce Reardon 'Czerwona róża. Z dziennika Ellen Rimbauer' - Andrea Levy 'Wysepka' I w ramach prezentu imieninowego od TŻta - mój najukochańszy Jasper Fforde: 'The well of lost plots', 'Something rotten', 'The big over easy'. A teraz właśnie pakuję część tych skarbów i wybywam na 3 tygodniowe wakacje do Włoch ![]() Do zobaczenia w sierpniu!
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana Ty maniaczko
Miłego urlopowania. Może tak po powrocie cykniesz fotkę całej swojej biblioteki? Z chęcią nacieszę oczy.
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z wydatkami na ksiażki różnie...ale zawsze zbyt mało, niż bym chciała
![]() Bazuję głównie na bibliotece (mam zaprzyjaźnione bibliotekarki; zawsze daja "cynk" o nowościach ), jeśli bardzo mi zależy na jakiejś książce-jestem w stanie wydać nawet sporą sumę.Ostatnio poluję na wydania "Literatury na Obcasach" i "Literatury w spódnicy" czy jakoś tak - są wydawane po 2 książki w cenie jednej - tak więc za 10 zł mam dwie ksiązki. Może i ich poziom nie jest porywający, ale teraz akurat mi tego trzeba (po męczącej sesji, obronie i po całym dniu w pracy), poza tym można wśród nich spotkać tzw perełki ![]() Tym sposobem w ciągu ostatnich 2 miesiecy przybyło mi 10 książek ![]() (muszę gdzieś tylko wyczaić, co ile są takie "dwupaki" w sprzedaży- zazwyczaj trafiam na nie przypadkiem).
|
|
|
|
#108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiele razy kupowalam tam trzy książki w cenie dwóch. Zawsze to parę groszy 'do przodu'
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej niestety nie bylo tak kolorowo, bo jako nie-studentka nie moglam sie zapisac wiec obecnie wydaje na ksiazki tyle co na roczna oplate w tych bibliotekach - lacznie jakies 15-16 zl
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
ja przeważnie też buszuję w bibliotekach, rok i 2 lata temu latem szalałam na allegro [Hłasko, Cortazar], do dziś jeszcze tam sprawdzam najpierw, kiedy szukam unikatów... pamiętam, jak właściwie dla żartu wpisałam w wyszukiwarce "Opowiadania brazylijskie", bo akurat mi się przypomniało, że kiedyś czytałam... i były! oczywiście, tanie jak barszcz
oprócz tego, antykwariaty, tania książka.. a w zeszłym tygodniu, jeszcze na wakacjach, odkryliśmy z moim mężczyzną, że w Suwałkach istnieje jeszcze coś takiego jak Dom Książki!! grzechem byłoby w tak kultowe miejsce nie zerknąć.. więc spędziliśmy tam parę godzin achh, książki... gdyby tak można było nie jeść...
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
i dzisiaj kolejny nabytek, w naszej bibliotece: "Listy z podróży" Jeremiego Przybory za 1 zł
bo Przybora i Starsi Panowie to mój kolejny fioł, gdybyście coś miały do odstąpienia, dajcie znać koniecznie!!
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Moge powiedziec ile wydałam ostatnio
Dokładnie w niedziele poszło 150 zł. w EMPIKU Ale dostałam rabacik bo jedna z książek była mojego męża i miała nieznaczne slady czytania wiec pan dał rabacik na wszystkie ksiazeczki![]() Do tego udało mi sie kupic jedna z ksiażek Kosinskiego, której akurat nie posiadam ani nie czytałam nawet za 11,90!! Jakas taka połka z przecenionymi ksiazkami była Zakupy udane
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z obfotografowaniem całości mam problem o tyle, że 90% książek mam spakowanych w folie i pochowanych w kartonach, gdyż w domu nie mam na nie miejsca, a z racji trwającej już od roku przeprowadzki zagranicę, systematycznie je wywożę razem ze mną Co najwyżej mogłabym pstryknąć fotki tym, kupionym niedawno, zebranym w witrynce ![]() A tak nawiązując do tematu wątku, to we wrześniu obiecałam sobie przeznaczyć trochę gotówki na nowe pozycje Na pewno kupię 'Cień Poego' Pearla, 'Czarną polewkę' Musierowicz, 'Śmierć króla Tsongora' Gaude i jeszcze jakieś 2 tytuły Tylko jakie wybrać, skoro kilkaset przychodzi mi na myśl? ![]() Buziaki! |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak obiecałam, fotki tego co mam na chwilę obecną w pokoju
Pomimo moich zapewnień, że żadnych nowych książek do września, już mam 5 nowych, a w najbliższych dwóch tygodniach kolejnych kilka przyjdzie do mnie z wymian targowiskowych Jak je zbiorę razem to obfotografuję i opiszę, bo dostanę parę pozycji, którymi się zainteresowałam całkiem przypadkowo, a które zdają się być ciekawe i warte poznania ![]() Buziak! |
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana ja to juz chyba zostane Twoim etatowym szpiegiem-oglądaczem. Nie dość że z rozkoszą ogladam Twoje nabytki z kolorówki to teraz jeszcze z przyjemnością pogapie się na Twoją biblioteczke. Orgia jak nic
Zrobie zdjęcie mojej kolekcji ale najpierw to ja musze w niej posprzatać.
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
postanowiłam stawić w końcu czoło swoim nowym nabytkom
do tej pory byłam przekonana, że kupuję mało książek i niewiele na nie wydaję, pod wpływem tego wątku spojrzałam na półczkę z nowymi książkami czekającymi na swoją kolej i ... się przestraszyłam ale teraz jestem dzielna i stawię czoło rzeczywistości; moje nowe książki: kathy reichs 'fatal voyage' jacqueline winspear 'maisie dobbs' j-c izzo 'total cheops' peter robinson 'w mogile ciemnej' nevada barr 'liberty falling' hakan nesser 'kim novak nigdy nie wykąpała się w jeziorze genezaret' dodam tylko, że większość książek kupiłan na allegro, więcej grzechów na razie nie pamietam ( przesyłki jeszcze do mnie nie doszły ) ale jak będzie trzeba to o nich napiszę
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz ja z niecierpliwością czekam na zdjęcia Twoich skarbów ![]() Cytat:
Też się do niego przymierzam, ale jakoś nie mogę dotrzeć, bo zawsze coś innego staje mi na drodze ![]() Buziaki |
||
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie anahstasio, czytałaś może książki fred vargas? |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Razem z Lubym najczęściej kupujemy książki w merlinie - średnio 1-2 przesyłki miesięcznie po kilka książek w każdej.
Do tego czasem kupujemy w księgarniach na mieście, jak coś upatrzymy i musimy mieć od razu ![]() Książek mamy sporo, na pewno na małą biblioteczkę by wystarczyło ![]() Głownie kupujemy fantastykę, aczkolwiek ja ze steraych czasów mam sporo pozycji literatury pięknej. No i sporo ksiązek naukowych i zawodowych. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

najlepsze rozwiazanie