Mamy czerwcowe 2018- część V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-04, 11:43   #91
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Mamy czerwcowe 2018- część V

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Szkoda że ciężko z komodą czy telewizorem po mieście chodzić. 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ciezko ale jakies ubrania czy zabawki wozki foteliki wszystko sprzedaje

Stary 2018-03-04, 11:58   #92
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Taaak, strasznie sie cieszę, ze będę mogla znowu to przeżyć magia

Mam jakies znajome, którym moglabym zaufac... Chyba... Tylko Pola z nikim nie jest na tyle zaznajomiona i moglaby plakac :/
A niania nie wiem tez czy daloby sie tak umówić, bo porod moze trwać w nocy a one pewnie w takich godzinach nie pracują. No i znowu Pole trzebaby bylo jakos przyzwyczaić do nowej osoby, bo ona się boi obcych...
Trudne to, nie chce tez malej jakiejś traumy zafundować sama dam rade na porodowce, jednak to wsparcie psychicznie tzta jest nieocenione...

Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app
Kochana, do czerwca już niedaleko. Spróbuj zaznajomić córeczkę z jakąś znajomą... one na pewno zrozumieją, że chcesz wsparcia tżta.
Pola nie będzie miała traumy, zobaczysz. Wytłumaczysz jej, że do domu wrócisz z dzidziusiem itp. Dzieci dużo rozumieją.
Musisz myśleć też o sobie, bo Ty też możesz przeżywać to, że nie było Twojego faceta przy porodzie

jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 12:00   #93
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Tylko porodu nie sie zaplanuje i faktycznie osoba ktora ma zajac sie dzieckiem nie bedzie mogla. Albo wszystko moze potoczyc sie szybko, ze nie zdazy.

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 12:16   #94
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ciezko ale jakies ubrania czy zabawki wozki foteliki wszystko sprzedaje

Jasne. Zobaczę jak mi pójdzie z tym olx.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Zrobilam właśnie naleśniki z nutellą z awokado ❤
Naleśniki! 😋😋😋
A ja powinnam warzywka nadrabiać....

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Pokaż potem co kupiłaś.
Ja jutro siadam do Gemini, domawiam pieluchy, rożek, i inne pierdułki. W następnym tygodniu Ikea i rzeczy do szafy plus niemowlęce.
A wózek chyba pod koniec marca kupimy.

Ja też w Gemini coś ciągle zmieniam. Do tego katarka do odkurzacza nie byłam przekonana, ale teraz jak doświadczone mamy polecają to zmieniłam.
I mam ciągle rozkmine z laktatorem i innymi produktami do kp. Niby zawsze można zamówić ale nie wiem czy nie lepiej mieć pod ręką... No i tak jak było tu napisane nie wiem czy nie lepiej najpierw porozmawiać z doradcą laktacyjnym. Weź tu bądź mądry.
Moj wózek będzie pod koniec kwietnia dopiero, ale mi się nie spieszy. Może chociaż remont do tego czasu skończymy.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 12:16   #95
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, do czerwca już niedaleko. Spróbuj zaznajomić córeczkę z jakąś znajomą... one na pewno zrozumieją, że chcesz wsparcia tżta.
Pola nie będzie miała traumy, zobaczysz. Wytłumaczysz jej, że do domu wrócisz z dzidziusiem itp. Dzieci dużo rozumieją.
Musisz myśleć też o sobie, bo Ty też możesz przeżywać to, że nie było Twojego faceta przy porodzie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188347 6]Tylko porodu nie sie zaplanuje i faktycznie osoba ktora ma zajac sie dzieckiem nie bedzie mogla. Albo wszystko moze potoczyc sie szybko, ze nie zdazy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Obie macie rację kochane.
Powiem Wam, ze boje się porodu głównie przez to, ze zrobi sie zamęt, Pola będzie latac pod nogami, ja skurcze, wszyscy pojedziemy do szpitala albo w ogole nie wiem co będzie.
Wolalabym w dniu porodu musiec martwić sie tylko porodem, jak ostatnio

I głupio mi jest pytac znajome... Tak komus wlulac dziecko, które byc moze bedzie non stop plakalo. Ehh ale moze spróbuję, będzie wyjście awaryjne. Może byc tak ze ta osoba będzie wtedy, chora, niedostepna albo cos. Trudno tak bez rodziny to rozwiązać

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 12:21   #96
Natus276
Zakorzenienie

Coraz częściej czuje twardniejacy brzuch i nie wiem sama co o tym myśleć? Czy to mogą być te skurcze przygotowujące macice??

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 12:25   #97
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda że ciężko z komodą czy telewizorem po mieście chodzić. 😂

Rosalyn bo to nie daje mi spokoju. Ja nie chciałam Ci odradzać sprzedaży na OLX. Myślę, że świetnie robisz pozbywając się w ten sposób niepotrzebnych rzeczy i sama zrobiłabym to samo. Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się sprzedało!
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-04, 12:25   #98
Tygrysek_861
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki, Po wczorajszym lenistwie mała obudziła się dzisiaj razem ze mną.Wczoraj chyba za bardzo się obżarłam aż dostałam zgaga i dziecku nawet się ruszać nie chciało, ale dzisiaj na szczęście nadrabia zaległości. Tż już przed 7 zaczął się kręcić i nas obudził bo wybrał się do kościoła a potem na giełdę rozejrzeć się za większym samochodem. W tej ciąży podobno jem więcej niż z Michałkiem, no a mąż wracając z kościoła kupił na kiermaszu ciasto i weź tu się ograniczaj z jedzeniem...ale od śniadania nic nie podjadałam, teraz odgrzewam rosołek.
Cytat:
Zgadzam się. Coś cudownego!

Może jakaś niania? Szkoda by było, jakbyś sama rodziła

Natus, bierz katarek - jest najlepszy o sopelku też dobre opinie słyszałam. Ale decyzja nalezy do Ciebie

Zrobilam właśnie naleśniki z nutellą z awokado ❤

Mi jakoś z tym sopelkiem nie było po drodze, nie umiałam nim ściągać, dla mnie lepiej sprawdził się nose frida
Cytat:

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188347 6]Tylko porodu nie sie zaplanuje i faktycznie osoba ktora ma zajac sie dzieckiem nie bedzie mogla. Albo wszystko moze potoczyc sie szybko, ze nie zdazy.

W jakim wieku jest Pola? Może ma jakąś koleżankę, której mamę znasz wtedy Wam wszystkim byloby łatwiej ...chociaż Edyta_13 ma rację porodu nie da się zaplanować tym bardziej jeśli będzie to sn.
Tygrysek_861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 12:29   #99
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Wam, ze boje się porodu głównie przez to, ze zrobi sie zamęt, Pola będzie latac pod nogami, ja skurcze, wszyscy pojedziemy do szpitala albo w ogole nie wiem co będzie.

I głupio mi jest pytac znajome... Tak komus wlulac dziecko, które byc moze bedzie non stop plakalo. Ehh ale moze spróbuję, będzie wyjście awaryjne. Może byc tak ze ta osoba będzie wtedy, chora, niedostepna albo cos. Trudno tak bez rodziny to rozwiązać

Zapytać możesz, nic nie stracisz. Może któraś znajoma będzie dostępna, jak akcja się zacznie. Jak Pola będzie płakać, to tż zwyzajnie wróci do domu
Przynajmniej pozniej nie będziesz żalować, że nic nie zrobiłaś.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Coraz częściej czuje twardniejacy brzuch i nie wiem sama co o tym myśleć? Czy to mogą być te skurcze przygotowujące macice??

Tak, to te ćwiczące macicę przed porodem

Stary 2018-03-04, 12:42   #100
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Rosalyn bo to nie daje mi spokoju. Ja nie chciałam Ci odradzać sprzedaży na OLX. Myślę, że świetnie robisz pozbywając się w ten sposób niepotrzebnych rzeczy i sama zrobiłabym to samo. Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się sprzedało!
Ależ ja nie odebrałam tego jak zniechęcenie. 😘 Dzięki temu co tu napisałyscie o swoim doświadczeniu wiem żeby nie nastawiać się za bardzo że sprzedane po czyjejś jednej wiadomości. I żeby zachować ostrożność z przelewem i odbiorem. Tak więc podchodzę do tego na luzie, jak się uda sprzedać to super!

Stary 2018-03-04, 13:02   #101
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek_861 Pokaż wiadomość

W jakim wieku jest Pola? Może ma jakąś koleżankę, której mamę znasz wtedy Wam wszystkim byloby łatwiej ...chociaż Edyta_13 ma rację porodu nie da się zaplanować tym bardziej jeśli będzie to sn.
Pola ma niecale 2,5 roku i niby znam jakieś mamy, ale na tyle, ze mam albo obiekcje albo nie znam ich za dobrze albo cos.
Moze pokombinuje w tym kierunku, a nuż sie uda a porod sie zacznie w dogodnym dla wszystkich czasie 😁
Cytat:
Zapytać możesz, nic nie stracisz. Może któraś znajoma będzie dostępna, jak akcja się zacznie. Jak Pola będzie płakać, to tż zwyzajnie wróci do domu
Przynajmniej pozniej nie będziesz żalować, że nic nie zrobiłaś.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Tak, to te ćwiczące macicę przed porodem

Fakt, warto spróbować. Zaczne sie czesciej z mamami spotykac i zrobię selekcję hehe 😉 tylko Jeszcze dobrze, zeby Pola znala domy tych osob, zeby czula sie bardziej swojo.
Eh to wszystko średnio mi sie widzi i zbyt pod gorke dla każdego, no ale masz racje, ze musze pomyśleć tez trochę o sobie. A ciezko o to odkad zostaje sie mama...

Stary 2018-03-04, 13:11   #102
Agnessssa
Rozeznanie

Ja sama nie wiem co zrobie z małym bo on do obcych nie bardzo a jakby coś się zaczęło wcześniej to nie mamy planu awaryjnego. Sama nie wiem jak to zorganizować. Jeżeli będę miała planowana cesarkę to jeszcze pół biedy bo w danym dniu wszystko się uporządkuje, ale jak coś się samo zacznie to będzie klops.

Oczywiście już się posprzeczalam z małżem o łóżeczko dostawne, według niego jest nie potrzebne. Dziadek chce kupić w prezencie coś, a ten oczywiście po co. Bo wywali niepotrzebnie 250 zł i tyle, że więcej dzieci on nie planuje, a ja nigdy niczego nie jestem pewna. Owszem na najbliższe kilka lat muszę odpocząć bo jednak, ciążę u mnie są z komplikacjami, ale za parę lat czego nie. Wozki sprzedam i nosidełko ale, łóżeczko może zostać nawet na przyszłość. Dobrze zapakować i bedzie. A nawet zawsze można sprzedac. Ja nie mam problemu ze sprzedażą czy ubranek czy akcesoriów dla dziecka. Będę uparta.

Jowitazz dla synka na 2 urodziny od moich dziadków na prezent dostanie rowerek biegowy, od teściów pewnie pieniadze, a od nas piaskownice. Chcemy zakupić trampolinę jeszcze jak zwrot przyjdzie tylko taką lepszą. Zabawek ma do groma że w domu komis można otwierać.

A teraz wcianam milkę oreo Jezu jaka dobra

I dzisiaj oficjalnie wkraczam w 7 miesiąc i 28 tydzień
Stary 2018-03-04, 13:18   #103
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja sama nie wiem co zrobie z małym bo on do obcych nie bardzo a jakby coś się zaczęło wcześniej to nie mamy planu awaryjnego. Sama nie wiem jak to zorganizować. Jeżeli będę miała planowana cesarkę to jeszcze pół biedy bo w danym dniu wszystko się uporządkuje, ale jak coś się samo zacznie to będzie klops.

Oczywiście już się posprzeczalam z małżem o łóżeczko dostawne, według niego jest nie potrzebne. Dziadek chce kupić w prezencie coś, a ten oczywiście po co. Bo wywali niepotrzebnie 250 zł i tyle, że więcej dzieci on nie planuje, a ja nigdy niczego nie jestem pewna. Owszem na najbliższe kilka lat muszę odpocząć bo jednak, ciążę u mnie są z komplikacjami, ale za parę lat czego nie. Wozki sprzedam i nosidełko ale, łóżeczko może zostać nawet na przyszłość. Dobrze zapakować i bedzie. A nawet zawsze można sprzedac. Ja nie mam problemu ze sprzedażą czy ubranek czy akcesoriów dla dziecka. Będę uparta.

Jowitazz dla synka na 2 urodziny od moich dziadków na prezent dostanie rowerek biegowy, od teściów pewnie pieniadze, a od nas piaskownice. Chcemy zakupić trampolinę jeszcze jak zwrot przyjdzie tylko taką lepszą. Zabawek ma do groma że w domu komis można otwierać.

A teraz wcianam milkę oreo Jezu jaka dobra

I dzisiaj oficjalnie wkraczam w 7 miesiąc i 28 tydzień
Jest to klopotliwe, co?
Twoj największy skarb, chciałbys oddac jak najblizszej osobie. A po drugie ta niepewność kiedy sie zacznie...
Ja licze, ze uda mi sie ponownie sn, chyba wszystko jest na dobrej drodze, ale boje sie, ze mala sie nie przekreci głową na dol czy cos 😉
A u Ciebie jest duza szansa na cc? 😘

Dziewczyny a co sadzicie o opcji kolysania, tj kolyska, kosz na bujanym stojaku itp.
My mielismy ostatnio opcje bujania i boje sie teraz kupować cos co nie będzie jej mialo. Chociaż pewnie 4mce i i tak dzidzia wyladuje w normalnym łóżeczku ze szczebelkami.
Niektórzy tez boja sie uzaleznic malucha od bujania.

Stary 2018-03-04, 13:37   #104
Tygrysek_861
Raczkowanie

Cytat:
Jest to klopotliwe, co?
Twoj największy skarb, chciałbys oddac jak najblizszej osobie. A po drugie ta niepewność kiedy sie zacznie...
Ja licze, ze uda mi sie ponownie sn, chyba wszystko jest na dobrej drodze, ale boje sie, ze mala sie nie przekreci głową na dol czy cos 😉
A u Ciebie jest duza szansa na cc? 😘

Dziewczyny a co sadzicie o opcji kolysania, tj kolyska, kosz na bujanym stojaku itp.
My mielismy ostatnio opcje bujania i boje sie teraz kupować cos co nie będzie jej mialo. Chociaż pewnie 4mce i i tak dzidzia wyladuje w normalnym łóżeczku ze szczebelkami.
Niektórzy tez boja sie uzaleznic malucha od bujania.

Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś leżaczka-bujaczka ale nie mam zielonego pojęcia czym się kierować oprócz rozsądnej ceny Dla Michałka nie miałam takiego sprzętu, ale wtedy byłam cała dla niego i mieszkaliśmy z moimi rodzicami więc było mi o wiele łatwiej...
Tygrysek_861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 13:38   #105
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Naleśniki!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Ja też w Gemini coś ciągle zmieniam. Do tego katarka do odkurzacza nie byłam przekonana, ale teraz jak doświadczone mamy polecają to zmieniłam.
I mam ciągle rozkmine z laktatorem i innymi produktami do kp. Niby zawsze można zamówić ale nie wiem czy nie lepiej mieć pod ręką... No i tak jak było tu napisane nie wiem czy nie lepiej najpierw porozmawiać z doradcą laktacyjnym. Weź tu bądź mądry.
Moj wózek będzie pod koniec kwietnia dopiero, ale mi się nie spieszy. Może chociaż remont do tego czasu skończymy.
Ja bym chyba nie kupowala nic do kp. Jestes z duzego miasta, dostep do wszelkiego sprzetu to chwila moment, a przynajmniej bedziesz wiedziala czego potrzebujesz. Ale mowi Ci to osoba, ktora sama ma jeden zestaw body i 3p. spodenek, bo nic nie chce kupowac na zapas poki nie wiem co mi sie przyda Caly czas mam wrazenie, ze mam duuzo czasu. Na pewno chcialabym miec w maju wozek zamowiony i max na poczatku czerwca juz go miec w domu, ale ze wszystkimi innymi rzeczami zupełnie mi sie nie spieszy.
Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość

Ostatnio pytalam moja mame i moja gin i tak to wlasnie czuc
Cytat:

Trzymam kciuki za was az docenilam rodzine na miejscu. Ale dacie rade, a moze sie tez z kims fajnym zaprzyjaznisz przy okazji?

Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora ma za sobą 2 porody i chyba zdecydujemy sie na oplacenie poloznej, ktora bedzie przy nas w trakcie porodu. Kolezanka rodzila pierwsze dziecko z polozna, drugie bez i mowi, ze przy kolejnym chyba by sie zdecydowala na polozna. Ja co prawda boje sie bardziej CC niz SN, ale na pewno dobra polozna z ktora dobrze sie dogadujemy to osoba, ktora moze tak poprowadzic porod, zeby do CC nie doszlo. Oczywiscie to opcja lux jak to ujela znajoma ale mamy podejscie, ze co jak co, ale porod jest w tym wszystkim najwazniejszy i szczegolnie jak nie mamy potrzeby kupowania miliona ubranek tak do porodu mozemy doplacic. Podobne zdanie mamy owszelkich badaniach w tym usg 3 trymestru. Na badaniach nie oszczedzamy.

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 13:49   #106
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
edyta znam problem tych wózków i jak tak dalej pójdzie i będzie z tego więcej nerwów niż zysku to kupię coś w sklepie ;/

ej moje wyniki glukozy
77,5-85,2-82.10
Jakoś mało chyba... i mój Synuś nie wariował w ogóle po niej

Zjadłam właśnie 5 kawałków pizzy

Ja się jeszcze nie boje bólu i będę zapewne z myślami, że coraz bliżej do spotkania z Synusiem

Idę zaraz na face obczaić zakupki tez z ikei mam cześć wyprawki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tez się irytowalam jak oglądałam wózki na olx i dlatego ostatecznie kupiłam przez Internet bebetto na wyprzedaży bo kosztował niewiele więcej niż używany.

Cytat:

Naleśniki! 😋😋😋

Nie kupowalabym wcześniej rzeczy do karmienia poza poduszką. Laktatora przed porodem nawet doradca nie dobierze bo nie wiadomo do czego i w jakim zakresie będzie Ci potrzebny.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 14:01   #107
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Tez się irytowalam jak oglądałam wózki na olx i dlatego ostatecznie kupiłam przez Internet bebetto na wyprzedaży bo kosztował niewiele więcej niż używany.

Nie kupowalabym wcześniej rzeczy do karmienia poza poduszką. Laktatora przed porodem nawet doradca nie dobierze bo nie wiadomo do czego i w jakim zakresie będzie Ci potrzebny.
A właśnie bo to od Ciebie było te rady co do kp. Zaczynam się przychylac do tego żeby poczekać z tym wszystkim

Stary 2018-03-04, 14:05   #108
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie bo to od Ciebie było te rady co do kp. Zaczynam się przychylac do tego żeby poczekać z tym wszystkim

Ja też właśnie do karmienia nic nie kupię. Nie wiadomo jak będzie, a zawsze potem można kupić wszystko.

Koszyk zapisałam, nad tym aspiratorem muszę pomyśleć

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 14:13   #109
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka.

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 14:13   #110
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Ja bym chyba nie kupowala nic do kp. Jestes z duzego miasta, dostep do wszelkiego sprzetu to chwila moment, a przynajmniej bedziesz wiedziala czego potrzebujesz. Ale mowi Ci to osoba, ktora sama ma jeden zestaw body i 3p. spodenek, bo nic nie chce kupowac na zapas poki nie wiem co mi sie przyda Caly czas mam wrazenie, ze mam duuzo czasu. Na pewno chcialabym miec w maju wozek zamowiony i max na poczatku czerwca juz go miec w domu, ale ze wszystkimi innymi rzeczami zupełnie mi sie nie spieszy.
W sumie to przypomniałaś mi, że też miałam takie podejście wcześniej. Ale czytanie w necie i zastanawianie się nad tym za dużo doprowadza do takiego chomikowania na zapas.
Moja kuzynka też mówi że na razie to wyprawka do szpitala i fotelik wystarczy. W sumie chyba wystarczy mi jak będę miała jeszcze wózek w domu i łóżeczko z matercem 🤔

Stary 2018-03-04, 14:17   #111
kalka
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188627 6]Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka.

To nie rodzimy 10, 17 czerwca

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188627 6]Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka.

Albo stacja paliw

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 14:17   #112
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Haha. Właśnie.

Stary 2018-03-04, 14:27   #113
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Albo stacja paliw
Stacje paliw będą lepiej wyposażone niż niejedna galeria 😁

6.09.2014 -
Stary 2018-03-04, 14:55   #114
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Pola ma niecale 2,5 roku i niby znam jakieś mamy, ale na tyle, ze mam albo obiekcje albo nie znam ich za dobrze albo cos.
Moze pokombinuje w tym kierunku, a nuż sie uda a porod sie zacznie w dogodnym dla wszystkich czasie 😁

Fakt, warto spróbować. Zaczne sie czesciej z mamami spotykac i zrobię selekcję hehe 😉 tylko Jeszcze dobrze, zeby Pola znala domy tych osob, zeby czula sie bardziej swojo.
Eh to wszystko średnio mi sie widzi i zbyt pod gorke dla każdego, no ale masz racje, ze musze pomyśleć tez trochę o sobie. A ciezko o to odkad zostaje sie mama...

Dokładnie, jak jakiejś nie zaufasz to wtedy tż zostanie z Polą
Oj tak, zawsze na pierwszym miejscu są dzieci. Dlatego uważam, że powinnaś działać. Poród to wyjątkowe wydarzenie, nie rodzi się codziennie

Co do bujaczka to mi się podoba tiny love Fajnie, że jest rozkładany na płasko
Wcześniej mieliśmy z fisher price, ale taki średni był.

Agnessssa, no to będzie zadowolony z prezentów Ja muszę nadal myśleć co mu kupić, ale pewnie nie będziemy szaleć, bo wyprawkę nadal trzeba kompletować
Stary 2018-03-04, 15:01   #115
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, jak jakiejś nie zaufasz to wtedy tż zostanie z Polą
Oj tak, zawsze na pierwszym miejscu są dzieci. Dlatego uważam, że powinnaś działać. Poród to wyjątkowe wydarzenie, nie rodzi się codziennie

Co do bujaczka to mi się podoba tiny love Fajnie, że jest rozkładany na płasko
Wcześniej mieliśmy z fisher price, ale taki średni był.

Agnessssa, no to będzie zadowolony z prezentów Ja muszę nadal myśleć co mu kupić, ale pewnie nie będziemy szaleć, bo wyprawkę nadal trzeba kompletować
Właśnie poluje na ten Tiny Love 3w1
Czekam na używany gdzies blisko 😁

Zrobię jak mowisz z Pola a potem zobaczymy, jak sie w czerwcu ułoży 😘

Stary 2018-03-04, 15:15   #116
_annika_
Zadomowienie

Do mnie nie przemawia za bardzo argument, zeby sie wstrzymac z butelka bo to trzeba dobrac do dziecka...

Jak się dobiera butelke do dziecka? Jak ono sie urodzi to ma napisane na czole jaka by chcialo?

Prawda jest taka, ze jesli trafi sie dziecko ktoremu nie pasuje pierwsza z brzegu butelka to po prostu trzeba kupowac wszystkie po kolei i testować. Wiec również moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć jedną (dowolnej firmy) kupiona na zapas przed porodem.

Może mi łatwiej mówić bo to druga ciąża i już wiem co będę potrzebować, ale ja wolę wszystko kupić przed porodem. W tamtej ciąży właśnie części rzeczy nie kupiłam i skończyło się to tak, że po powrocie ze szpitala mąż jechał na wariackich papierach do pierwszego z brzegu sklepu i oczywiście przepłacił za wszystko 2 razy :/

Aha i od razu mówię, że mam tu na myśli towary pierwszej potrzeby takie jak butelki, laktator, okłady na piersi, ubranka, a nie np. leżaczki bujaczki czy zabawki, bo bez tego dziecko i kilka dni przeżyje, więc można spokojnie zamówić na necie i czekać

Edytowane przez _annika_
Czas edycji: 2018-03-04 o 15:16
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 15:22   #117
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie poluje na ten Tiny Love 3w1
Czekam na używany gdzies blisko 😁

Zrobię jak mowisz z Pola a potem zobaczymy, jak sie w czerwcu ułoży 😘

Ja tak samo poluję na używany Już przy Ksawciu chciałam ten bujaczek, ale dostaliśmy po jego kuzynie to nie kupowaliśmy. Teraz nie odpuszczę

Dobra decyzja
Stary 2018-03-04, 15:31   #118
neesanek
Rozeznanie

Zaczęłam sobie wyobrażać jak w niedzielę wolną od handlu kończą nam się pieluchy a dziecko ma sraczkę.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 15:33   #119
Olanzapinka
Zadomowienie

Witam się i ja w końcu w nowym wątku

Zapędziłam tż do sprzątania i od rana się kłóciliśmy że jeden dzień nie dam mu odpocząć
Ale za to sprzątnęliśmy dwie duże zabudowy w przedpokoju i sypialni, komody w salonie i szafkę w łazience. 5 worów śmieci wyszło W tym jeden wielki ubrań a drugi leków i kosmetyków.
Trochę się poluźniło i mam jedną szuflade i dwie duże półki wolne. Za dwa tygodnie zacznę prać ciuszki.

Tż wielce wykończony miał oglądać skoki ale zasnął. A mnie strasznie bolą plecy i brzuch twardy jak skała. Wzięłam mg i nospe i też leżę.

Co do olx to ja zawsze miałam szczęście i co wystawiłam to tego samego dnia sprzedałam. Suknie ślubną, komode, szafe i inne. A teraz wystawiłam stół i krzesła z salonu i już ponad miesiąc wiszą. Chyba muszę jeszcze obniżyć cenę bo zależy mi na sprzedaży żeby trochę miejsca zrobić w mieszkaniu.

Jeszcze wózek muszę po Stachu wystawić ale nie mam żadnego zdjęcia a tż już dzisiaj nie dał rady zejść po niego do piwnicy

Na obiad zamówiliśmy pizzę aż się boję zmierzyć cukier po niej.
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-04, 15:37   #120
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość

Witam się i ja w końcu w nowym wątku

Zapędziłam tż do sprzątania i od rana się kłóciliśmy że jeden dzień nie dam mu odpocząć
Ale za to sprzątnęliśmy dwie duże zabudowy w przedpokoju i sypialni, komody w salonie i szafkę w łazience. 5 worów śmieci wyszło W tym jeden wielki ubrań a drugi leków i kosmetyków.
Trochę się poluźniło i mam jedną szuflade i dwie duże półki wolne. Za dwa tygodnie zacznę prać ciuszki.

Tż wielce wykończony miał oglądać skoki ale zasnął. A mnie strasznie bolą plecy i brzuch twardy jak skała. Wzięłam mg i nospe i też leżę.

Co do olx to ja zawsze miałam szczęście i co wystawiłam to tego samego dnia sprzedałam. Suknie ślubną, komode, szafe i inne. A teraz wystawiłam stół i krzesła z salonu i już ponad miesiąc wiszą. Chyba muszę jeszcze obniżyć cenę bo zależy mi na sprzedaży żeby trochę miejsca zrobić w mieszkaniu.

Jeszcze wózek muszę po Stachu wystawić ale nie mam żadnego zdjęcia a tż już dzisiaj nie dał rady zejść po niego do piwnicy

Na obiad zamówiliśmy pizzę aż się boję zmierzyć cukier po niej.
Ojj zazdrooo! My mamy tyle do ogarnięcia, ale przez to, ze tz i ja pracujemy wymiennie to nie ma kiedy. A dużo bajzlu zachomikowanego jest tylko jego i nie chce mu wywalac a wiem, ze bym to zrobiła 😁 a to ze on lubi balagan nie pomaga w niczym 😉

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości