![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018- część V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pola nie będzie miała traumy, zobaczysz. Wytłumaczysz jej, że do domu wrócisz z dzidziusiem itp. Dzieci dużo rozumieją. Musisz myśleć też o sobie, bo Ty też możesz przeżywać to, że nie było Twojego faceta przy porodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Tylko porodu nie sie zaplanuje i faktycznie osoba ktora ma zajac sie dzieckiem nie bedzie mogla. Albo wszystko moze potoczyc sie szybko, ze nie zdazy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Naleśniki! 😋😋😋 A ja powinnam warzywka nadrabiać.... ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
I mam ciągle rozkmine z laktatorem i innymi produktami do kp. Niby zawsze można zamówić ale nie wiem czy nie lepiej mieć pod ręką... No i tak jak było tu napisane nie wiem czy nie lepiej najpierw porozmawiać z doradcą laktacyjnym. Weź tu bądź mądry. Moj wózek będzie pod koniec kwietnia dopiero, ale mi się nie spieszy. Może chociaż remont do tego czasu skończymy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Obie macie rację kochane. Powiem Wam, ze boje się porodu głównie przez to, ze zrobi sie zamęt, Pola będzie latac pod nogami, ja skurcze, wszyscy pojedziemy do szpitala albo w ogole nie wiem co będzie. Wolalabym w dniu porodu musiec martwić sie tylko porodem, jak ostatnio ![]() I głupio mi jest pytac znajome... Tak komus wlulac dziecko, które byc moze bedzie non stop plakalo. Ehh ale moze spróbuję, będzie wyjście awaryjne. Może byc tak ze ta osoba będzie wtedy, chora, niedostepna albo cos. Trudno tak bez rodziny to rozwiązać ![]() Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Coraz częściej czuje twardniejacy brzuch i nie wiem sama co o tym myśleć? Czy to mogą być te skurcze przygotowujące macice??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki, Po wczorajszym lenistwie mała obudziła się dzisiaj razem ze mną.Wczoraj chyba za bardzo się obżarłam aż dostałam zgaga i dziecku nawet się ruszać nie chciało, ale dzisiaj na szczęście nadrabia zaległości. Tż już przed 7 zaczął się kręcić i nas obudził bo wybrał się do kościoła a potem na giełdę rozejrzeć się za większym samochodem. W tej ciąży podobno jem więcej niż z Michałkiem, no a mąż wracając z kościoła kupił na kiermaszu ciasto i weź tu się ograniczaj z jedzeniem...ale od śniadania nic nie podjadałam, teraz odgrzewam rosołek.
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W jakim wieku jest Pola? Może ma jakąś koleżankę, której mamę znasz wtedy Wam wszystkim byloby łatwiej ...chociaż Edyta_13 ma rację porodu nie da się zaplanować tym bardziej jeśli będzie to sn. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej pozniej nie będziesz żalować, że nic nie zrobiłaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja nie odebrałam tego jak zniechęcenie. 😘 Dzięki temu co tu napisałyscie o swoim doświadczeniu wiem żeby nie nastawiać się za bardzo że sprzedane po czyjejś jednej wiadomości. I żeby zachować ostrożność z przelewem i odbiorem. Tak więc podchodzę do tego na luzie, jak się uda sprzedać to super!
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze pokombinuje w tym kierunku, a nuż sie uda a porod sie zacznie w dogodnym dla wszystkich czasie 😁 Cytat:
Eh to wszystko średnio mi sie widzi i zbyt pod gorke dla każdego, no ale masz racje, ze musze pomyśleć tez trochę o sobie. A ciezko o to odkad zostaje sie mama... Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Ja sama nie wiem co zrobie z małym bo on do obcych nie bardzo a jakby coś się zaczęło wcześniej to nie mamy planu awaryjnego. Sama nie wiem jak to zorganizować. Jeżeli będę miała planowana cesarkę to jeszcze pół biedy bo w danym dniu wszystko się uporządkuje, ale jak coś się samo zacznie to będzie klops.
Oczywiście już się posprzeczalam z małżem o łóżeczko dostawne, według niego jest nie potrzebne. Dziadek chce kupić w prezencie coś, a ten oczywiście po co. Bo wywali niepotrzebnie 250 zł i tyle, że więcej dzieci on nie planuje, a ja nigdy niczego nie jestem pewna. Owszem na najbliższe kilka lat muszę odpocząć bo jednak, ciążę u mnie są z komplikacjami, ale za parę lat czego nie. Wozki sprzedam i nosidełko ale, łóżeczko może zostać nawet na przyszłość. Dobrze zapakować i bedzie. A nawet zawsze można sprzedac. Ja nie mam problemu ze sprzedażą czy ubranek czy akcesoriów dla dziecka. Będę uparta. Jowitazz dla synka na 2 urodziny od moich dziadków na prezent dostanie rowerek biegowy, od teściów pewnie pieniadze, a od nas piaskownice. Chcemy zakupić trampolinę jeszcze jak zwrot przyjdzie tylko taką lepszą. Zabawek ma do groma że w domu komis można otwierać. A teraz wcianam milkę oreo Jezu jaka dobra ![]() I dzisiaj oficjalnie wkraczam w 7 miesiąc i 28 tydzień ![]()
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoj największy skarb, chciałbys oddac jak najblizszej osobie. A po drugie ta niepewność kiedy sie zacznie... Ja licze, ze uda mi sie ponownie sn, chyba wszystko jest na dobrej drodze, ale boje sie, ze mala sie nie przekreci głową na dol czy cos 😉 A u Ciebie jest duza szansa na cc? 😘 Dziewczyny a co sadzicie o opcji kolysania, tj kolyska, kosz na bujanym stojaku itp. My mielismy ostatnio opcje bujania i boje sie teraz kupować cos co nie będzie jej mialo. Chociaż pewnie 4mce i i tak dzidzia wyladuje w normalnym łóżeczku ze szczebelkami. Niektórzy tez boja sie uzaleznic malucha od bujania. Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora ma za sobą 2 porody i chyba zdecydujemy sie na oplacenie poloznej, ktora bedzie przy nas w trakcie porodu. Kolezanka rodzila pierwsze dziecko z polozna, drugie bez i mowi, ze przy kolejnym chyba by sie zdecydowala na polozna. Ja co prawda boje sie bardziej CC niz SN, ale na pewno dobra polozna z ktora dobrze sie dogadujemy to osoba, ktora moze tak poprowadzic porod, zeby do CC nie doszlo. Oczywiscie to opcja lux jak to ujela znajoma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszyk zapisałam, nad tym aspiratorem muszę pomyśleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka.
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka też mówi że na razie to wyprawka do szpitala i fotelik wystarczy. W sumie chyba wystarczy mi jak będę miała jeszcze wózek w domu i łóżeczko z matercem 🤔 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188627 6]Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To nie rodzimy 10, 17 czerwca ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188627 6]Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Albo stacja paliw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj tak, zawsze na pierwszym miejscu są dzieci. Dlatego uważam, że powinnaś działać. Poród to wyjątkowe wydarzenie, nie rodzi się codziennie ![]() Co do bujaczka to mi się podoba tiny love ![]() ![]() Wcześniej mieliśmy z fisher price, ale taki średni był. Agnessssa, no to będzie zadowolony z prezentów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na używany gdzies blisko 😁 Zrobię jak mowisz z Pola a potem zobaczymy, jak sie w czerwcu ułoży 😘 Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Do mnie nie przemawia za bardzo argument, zeby sie wstrzymac z butelka bo to trzeba dobrac do dziecka...
Jak się dobiera butelke do dziecka? Jak ono sie urodzi to ma napisane na czole jaka by chcialo? ![]() Prawda jest taka, ze jesli trafi sie dziecko ktoremu nie pasuje pierwsza z brzegu butelka to po prostu trzeba kupowac wszystkie po kolei i testować. Wiec również moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć jedną (dowolnej firmy) kupiona na zapas przed porodem. Może mi łatwiej mówić bo to druga ciąża i już wiem co będę potrzebować, ale ja wolę wszystko kupić przed porodem. W tamtej ciąży właśnie części rzeczy nie kupiłam i skończyło się to tak, że po powrocie ze szpitala mąż jechał na wariackich papierach do pierwszego z brzegu sklepu i oczywiście przepłacił za wszystko 2 razy :/ Aha i od razu mówię, że mam tu na myśli towary pierwszej potrzeby takie jak butelki, laktator, okłady na piersi, ubranka, a nie np. leżaczki bujaczki czy zabawki, bo bez tego dziecko i kilka dni przeżyje, więc można spokojnie zamówić na necie i czekać ![]() Edytowane przez _annika_ Czas edycji: 2018-03-04 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8188627 6]Niby wszystko mozna kupic, chyba ze trafi sie na niedziele wolna od handlu. Zostaje tylko apteka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zaczęłam sobie wyobrażać jak w niedzielę wolną od handlu kończą nam się pieluchy a dziecko ma sraczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
![]() Witam się i ja w końcu w nowym wątku ![]() Zapędziłam tż do sprzątania i od rana się kłóciliśmy że jeden dzień nie dam mu odpocząć ![]() Ale za to sprzątnęliśmy dwie duże zabudowy w przedpokoju i sypialni, komody w salonie i szafkę w łazience. 5 worów śmieci wyszło ![]() Trochę się poluźniło i mam jedną szuflade i dwie duże półki wolne. Za dwa tygodnie zacznę prać ciuszki. Tż wielce wykończony miał oglądać skoki ale zasnął. A mnie strasznie bolą plecy i brzuch twardy jak skała. Wzięłam mg i nospe i też leżę. Co do olx to ja zawsze miałam szczęście i co wystawiłam to tego samego dnia sprzedałam. Suknie ślubną, komode, szafe i inne. A teraz wystawiłam stół i krzesła z salonu i już ponad miesiąc wiszą. Chyba muszę jeszcze obniżyć cenę bo zależy mi na sprzedaży żeby trochę miejsca zrobić w mieszkaniu. Jeszcze wózek muszę po Stachu wystawić ale nie mam żadnego zdjęcia a tż już dzisiaj nie dał rady zejść po niego do piwnicy ![]() Na obiad zamówiliśmy pizzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.