|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tracimy wspólnie kilogramy do wakacji :) cz.4
Dzień dobry
Ja niestety przez całe święta kaszle i mam chrype - krtan mi zaatakowalo, Ale nie chce brać antybiotyku. Wczoraj miałam gości w domu, jedzonko było, Ale u mnie wszystko z umiarem. Byłam wczoraj u TZ w szpitalu, zawiozlam mu trochę jedzonka i posiedzielismy, żeby mu smutno nie było dziś niby słońce wychodzi, Ale z domu raczej nie wysadzam nosa. Pisze chociaż pracę inżynierską, nadgodnie trochę Beata piękne widoki u Ciebie, brawa za aktywność! Odpoczelas trochę? Hayir witaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Aza, odpoczęłam.
Ale chyba tez zasługa zrobienia czegoś wyjątkowego , bo w filharmonii w Monachium na "star wars in concert" byliśmy wczoraj Tzt twój pracować musiał, szkoda ale zrozumiałe, fajnie ze go odwiedziłas! Powodzenia w pisaniu! ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Hayir - gratuluje tych pierwszych wielkich spadków !! Trzymam kciuki, witaj u nas !
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki moje! Wesolych Świąt - choc juz prawie po....
Objadłam sie i teskno mi do lekkiego jedzonka wiec byle do jutra ☺ Hayir - witaj u nas. Nie moge uwierzyć ze trafila tu dziewczyna mojego wzrostu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Na diecie jestem odkąd pamiętam, już jako nastolatka ciągle się odchudzałam, mimo prawidłowej wagi Jeszcze jakieś 2 lata temu regularnie trenowałam na siłowni, trzymałam diete, pudełeczka i te sprawy a potem coś się posypało, przestałam trenować, zaczęłam się obżerać i w ten sposób z własnego lenistwa przytyłam około 15 kilo Najwyższa waga to chyba 75 kg przy wzroscie 160. Od kilku tygodni dzielnie walczę i obecnie na wadze mam 71 kg Mój daleki cel to wrócić do 55 kg a taki póki co realny to 65 kg
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Pleasure witaj
razem damy radę Beti na pewno super musiało być ja uwielbiam zaznać sztuki co jakiś czas, czuje się wtedy o wiele lepiej, taka spełniona Zuza jak spedziliscie święta? Jak tam mąż się ma? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane. Opowiadajcie jak tam święta i wasze dietki. Ja starałam się trzymać rygor, ale coś tam niezdrowego i kalorycznego wpadło.
Plan na dziś to wstać ok 8-8.30 z łóżka ogarnąć mieszkanko troszkę i zrobić jakieś ćwiczenia na brzuch i pośladki dziś na 14 do pracki ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Aza- Święta spokojnie, śniadanie u babci, po południu kawa u znajomych a poniedziałek cały w domku - potrzebne nam to było. Mąż tak sobie - za tydzień mamy kontrolę. Miłego dnia misiaki
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie święta minęły spokojnie, trzymałam się dzielnie, dieta trzymana, zero słodyczy i grzeszków. Muszę przyznać, że jestem z siebie dumna
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
witamy i zapraszamy
![]() witam poświątecznie, ja sobie niczego w święta nie załowałam dzisiaj z rana waga 62,8 kg- myslalam, ze bedzie gorzej, ale dzisiaj juz wracam do grzecznego jedzonka wczoraj w koncu sie pogoda poprawiła, wiec po poludniu poszlismy do lasu na dłuuugi spacer z psem, ach, jak fajnie było! a teraz juz w pracy jestem,niestety miłego dnia! |
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Pomyślałam, że mogłabym również dołączyć do was
![]() Więc... Mam 16 lat, 1,7m wzrostu i z tego, co dziś rano widziałam na wadze, to dokładnie 69,7kg. "Odchudzałam" się już raz, to było ponad rok temu. Polegało to mniej więcej na tym, że (na wakacjach) znalazłam w necie niezłą dietkę (nazywała się chyba: "15kg w miesiąc albo 5 w tydzień"?) i stosowałam się do niej, co do grama. Oprócz tego w ogóle nie ćwiczyłam ani nic. Wbrew tym wszystkim opiniom o szybkim chudnięciu, zeszłam z wagi o 10kg w miesiąc lecz wymagało to dużo ode mnie, ponieważ od zawsze w ciągu dnia pochłaniałam z 2tys. kalorii (jak nie więcej). Także można powiedzieć, że na tej diecie chodziłam głodna i z burczącym brzuchem. Zaczynałam z tej samej wagi, która jest dzisiaj. Dlaczego nie utrzymała się ta -10? Bo oczywiście wróciłam do dawnych nawyków. A warto powiedzieć, że mimo tego, że jestem bardzo wytrwała i mam silną wolę, to jednak jedzenie uwielbiam (i tu już nawet nie chodzi o słodycze, po prostu uwielbiam się opychać, choćby to miała być sama sałata), dlatego wiedziałam, że nie dla mnie jest długotrwałe ograniczanie się w jedzeniu. Właściwie od zawsze moją jedyną aktywnością fizyczną były ćwiczenia na lekcjach wf-u, ewentualnie jakieś bieganie na placu z młodszymi Później przyszła moda na to całe bycie "fit", o której dowiedziałam się co i jak odpowiednio po czasie, czyli w moim przypadku- rok później. Tak więc, od 2018r. moim postanowieniem było schudnąć, ale z tego co zauważyłam, to ja wręcz przytyłam. Niby zaczęłam "trenować" z Chodakowską np., ale prawdą jest, że ciężko było dotrwać do 10. minuty. Teraz jesteśmy już po świętach wielkanocnych, a ja nadal stoję w miejscu... Tydzień temu przyszedł mi do głowy taki pomysł, że zacznę biegać. I zaczęłam. Wychodziłam z domu o 6 rano, przeszłam się chwilę po mieście, potem przebiegłam, może 500m z przerwami? A potem wróciłam do leżenia. Dzisiaj znowu wolne się kończy, zaczyna szkoła, niedługo egzaminy... Mam nadzieję, że znajdę czas na to całe moje "bieganie" i chociaż poprawię trochę kondycję. Biegam sama, w dodatku nie gdzieś w miejscach wolnych od ludzi, na jakichś specjalnych ścieżkach, o nieee. Biegam po mieście, przy ludziach. Dziwnie tak, trochę się wstydzę. Dobra, przepraszam za ten długaśny post ![]() Wierzę, że uda mi się tym razem z waszą pomocą nie tylko schudnąć, ale zmienić trochę te przerażające nawyki. Wam życzę powodzenia ode mnie. Pozdrawiam, miłego dnia ;-) Patrycja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj u nas Patrycja! Straszny chaos u Ciebie. Trzeba to jakoś poukładać kochana. Jestes młodziutka, masz mase możliwości. Diety 15 kg w miesiąc czy 5 kg w tydzień to wyrzuc od razu i omijaj szerokim łukiem! Żeby schudnąć ładnie, trwale, mądrze - trzeba jeść. Zacznij od przyjrzenia się temu co jesz, spróbuj poamieniać białe piezczywo na ciemne, wprowadzić więcej warzyw - zacznij myśleć o tym co jesz. Pisz nam pod koniec dnia jak wyglądało twoje menu i razem cos na pewno wymyślimy.
My tu dbamy o zdrowy tryb życia - żadne głodówki, diety cud!
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
patrycja- pogoda powoli zaczyna się poprawiać, zaczyna się robić ciepło, więc takie bieganie/ marszobiegi czy nawet szybki marsz na pewno dobrze wpłynie na Twoją sylwetkę. Nie masz się czego wstydzić- wstydzić mogą się osoby, które nic nie robią i krytykują innych
Co najważniejsze- daj sobie spokój z dietami "cud". Lepiej chudnąć wolniej i trwale, niż zrzucać szybko i tak samo szybko tyć. A uwierz mi, wiem co mówię
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo. Mam migrene 2gi dzien😣 o bieganiu nie ma mowy...
Witam nowe. Tyle was jest że nie ogarniam- wybaczcie...A z migrena nawet nie chce mi się myśleć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie święta na spokojnie, bez obżarstwa
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Beatka ja po południu pracuje, więc rano luz ż TZ oglądaliśmy serial do późna i tak się położyłam po 1 ![]() Aga kochana biedna mam nadzieję, że przejdzie Ci szybko ![]() Zuza jak długo ma trwać okres rekonwalescencji? Trzymajcie się tam Olusia i prawidłowo ja też sobie nie zalowalam, ale też się nie obżerałam Patrycja takie diety odchudzające odstaw na bok fajnie, że do mas trafiłaś, racjonalnym jedzeniem na pewno uda się zrzucić niechciane kg, Ale na spokojnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daga - zobaczymy co nam za tydzień lekarz powie.
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Zuza- doczytałam, że Twój mąż jest po zabiegu. Witaj w klubie. Mój wprawdzie miał operacje kolana ale też wszystko jest na mojej głowie
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie:
1. Dwie kromki swojego chleba z serkiem piątnicy i ogórkiem 2. Jogurcik Zuzy 3. Zielony koktajl i trzy chrupaki 4. Kasza jęczmienia z serkiem wiejskim light 5. Białko ciasteczkowe Trening - Ewa Chodakowska Skalpel ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie
2 kromki żytniego z domowym pasztetem drobiowo warzywnym Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów 4 pierogi ruskie Mały soczek pomidorowy Jajecznica z 1 kromka chleba Dziś migrena nadal fisiuje. Ale za to na dworze było koło 20 stopni😍 po południu byliśmy na działce popracować trochę. Pierwszy raz w tym roku. Zarośnięte wszystko na maxa. Roboty tyle że nie wiadomo za co się wziąć... Ale poza tym przyjemnie bylo🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
U mnie:
- salatka jarzynowa+ domowy pasztet drobiowy+ kielbaska z dzika - jogurt grecki + nerkowce - 4 plastry rolady szpinakowej - mandarynka Popoludniu zlapal mnie tako bol glowy, ze ledwo wytrzymuje. Ale nic dziwnego- u nas szaro buro i pol dnia pada deszcz wiec cisnienie szaleje nie mam ani apetytu ani sily gotowac. Na trening tez nie poszlam obu jutro bylo lepiejWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
1. Jajecznica, papryka, pomidor, bekon
2. Banan 3. Słodkie kartofle, groszek, brokuły, kurczak 4. Zupa krem z pieczonej papryki Fisia ! 5. Mango, jabłko, banan Joga na otwieranie bioder Byliśmy dalej w sprawie leczenia niepłodności. Za dwa tygodnie zaczniemy stymulować jajeczkowanie, a jak po 3 miesiącach nie wyjdzie, to do kliniki w Monachium gdzie jak to lekarz powiedział - to fabryka dzieci
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
1. Płatki owsiane na mleku.
Po tym wyszłam na spacer i dopiero wróciłam ok. 14 i zjadłam przed obiadem 30g takich wafelków (nie wiem dokładnie już jakie, ale mało kaloryczne...) 2. Brązowy ryż i do tego starłam jabłko. Po obiedzie zjadłam drugie opakowanie tych wafelków, też 30g... 3. Chlebek wieloziarnisty z pomidorem, dwie kromki. Oprócz tego wielkie lenistwo mnie dosięgło, dlatego nie było żadnych ćwiczeń, w końcu to mój ostatni dzień wolnego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, właśnie wiem. Dziękuję.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja same węglowodany i pomijając ciastka to mało jedzenia. Solidne śniadanie to podstawa
Beti trzymam za Was kciuki. TZ zdrowy? Aga zaczyna się Wasz sezon Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mozna coś podziałac wyjść na dwor posiedzieć na huśtawce... za tydzień odkrecaja wodę
Jak będzie ładnie to robimy grilla 😊 A z tąd mamy z 500 metrów do dzialki😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

dziś niby słońce wychodzi, Ale z domu raczej nie wysadzam nosa. Pisze chociaż pracę inżynierską, nadgodnie trochę 
Jeszcze jakieś 2 lata temu regularnie trenowałam na siłowni, trzymałam diete, pudełeczka i te sprawy a potem coś się posypało, przestałam trenować, zaczęłam się obżerać i w ten sposób z własnego lenistwa przytyłam około 15 kilo
Mój daleki cel to wrócić do 55 kg a taki póki co realny to 65 kg

70->69->68->67->66->
65->64->63->62-> 61->

dziś na 14 do pracki 

mam nadzieję, że przejdzie Ci szybko