![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2017 cz. II
![]() Cytat:
![]() W pracy nie zgodzili się na moje warunki, więc chciał czy nie, trzeba szukać pracy i iść do sądu... Nie mam siły, ale cóż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
![]()
Kasptak ale dupki u Ciebie w pracy. Chociaż trochę tego nie rozumiem, przecież powinni być świadomi, że maja przegraną sprawę.
My od wczoraj już odpoczywamy w Grecji. Dobrze, że mieliśmy wylot w sobotę dopiero przed 15 bo byśmy się nie wyrobili. Z racji tego, że u nas zawsze wyjazdy na wariackich papierach to i tym razem nie mogło być inaczej ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko, że Leo nie chodzi bo przy długich spacerach (a dzisiaj zrobiliśmy ponad 14km) zaczyna się pieklic w wózku a tak to mógłby trochę pochodzić i się rozprostować. A tak na prawdę to chyba najlepiej jechać z takim niemowlakiem, bo nie zastanawiasz się co mu dać do jedzenia bo wystarczy cyc lub butelka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
![]()
Olivs, odpoczywajcie
![]() No u mnie dupki, nie da się ukryć. Najbardziej mnie wqwia, że zero kontaktu-szef nie raczy odebrać telefonu. Już napisałam maila, żeby mi wysłali treść tego wypowiedzenia zmieniającego, bo chcę to mieć czarno na białym, a nie, że znajdę pracę, a oni nagle zmienia zdanie, bo stwierdza w lipcu, że się jednak boją sądu. Rozkrecilam im interes, pracuje tam od 2010, a teraz nawet nie są się w stanie rozstać z klasą ![]() ![]() Jestem mega niewyspana, czekałam na chłopa i jego siostrę, a tam opóźnienie lotów i co chwilę inna wersja. W końcu 3 h opóźnienia i byli w domu przed 4. My dziś (co prawda dopiero o 23.50 ![]() ![]() Czy jakiś roczniak oprócz mojego i Leo nie chodzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wiecie co jestem troche załamana kontrola u chirurga dziecięcego po jego operacji. Moze byc opcja, ze znowu bedą go ciąć i poprawiac, bo jąderko nie jest na miejscu :/ az mi sie płakać chciało na sama myśl, ze znowu bedą cos robić Maksowi.
Z praca u mnie tej ujnia z grzybnia, nie wiem juz co robić... nie moge sobie pozwolić na zostanie bez pracy, a nie chce wracać do mojej starej bo oni maja w dupie, ze mam dziecko i pracować moge wg nich miedzy 6 a 22... a grafik zmienia sie co pare godzin nawet. Na dodatek na sama myśl, ze mam gdzies wracać i zostawić Maksa chyba z teściowa, bo na żłobek nie ma szans jestem chora. Tz mial rozmawiać z teściowa w sumie na ten temat ale jak zawsze jeszcze nawet go nie podjął :/ Ale z plusów, jadę do rodziców na tydzień odetchnąć od tej Warszawy. Maks zaczął wstawać na nogach wiec goni rowniesnikow. Do chodzenia to mu daleko ale nie ma co sie spieszyć. A dla wszystkich solenizantow samych radosnych i szczęśliwych dni, beztroskiego dzieciństwa i zdrówka ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
![]()
Zdróweczka i radosnego dzieciństwa dla wszystkich roczniaków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Decorail 2 dni w żłobie i takie spustoszenia ![]() Olivs88 na wariata ale się udało ![]() Widzę wszystkie maluchy uciekają przed pielucha. Mój też podczas zmiany rzuca się jakby judo ćwiczył 🤣 Mój jako jedyny z grupy żłobkowej nie chodzi, bardzo sprawnie śmiga na czworaka i nie widzę by wogole miał w najbliższym czasie pójść na własnych nóżkach. Wspina się na meble, kroczy bokiem ale nie wiele, taki typ nigdzie od początku mu się nie śpieszyło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
![]()
Kasptak jesteśmy na Kos. Wczoraj zrobiliśmy wycieczkę objazdowa z młodym. Lekko nie było bo ostatnio ma jakiś hejt na jazdę autem ale ostatecznie się udało.
Życzę powodzenia z walką z pracodawcą. Dawaj znać jak na froncie. Ijakiza mój też nie spieszy się z chodzeniem. Stoi i drepcze przy meblach ale sam nie zamierza się przemieszczać. Trochę szkoda, ale co poradzić. Za to z zębami mu się spieszy bo ma już 10 a 11 się szykuje do wyjścia ![]() Gornek współczuje sytuacji i życzę powodzenia ! Oby wszystko poukładało się po twojej myśli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
![]()
Olivs, mam z Kos super wspomnienia
![]() ![]() Z robotą dalej nie wiadomo co. Zadzwoniłam do mojego byłego koordynatora (dalej pracuje, ale ma inny rejon, a jesteśmy w takich stosunkach, że jak któreś potrzebuje to dzwoni), był delikatnie mówiąc mocno zdziwiony sytuacją. Mój obecny chyba jakąś samowolke urządził i teraz nie wie jak z tego wybrnąć. Na pewno firma będzie dążyć do ugody, podobno mogę liczyć na polroczna pensję ![]() ![]() Na razie mam urlop do 20 lipca, więc jeszcze trochę czasu jest, teraz ostatni cykl starań o drugie bobo. Jak nie wyjdzie (a nie liczę na to, haha), to zmienię pracę bez żalu. Nie ma co tam siedzieć, atmosfera jak w oborze. Gornek, dobrze, że od razu stwierdzili, że coś poszło nie tak. Mój bratanek jest niestety po 3 takich operacjach, tylko lekarze się nie chcieli przyznać do błędu i wmawiali, że jest ok. Teraz ma 8 lat, dwa jądra na miejscu (a groziła mu już proteza), ale przez te zwlekanie lekarzy ma uszkodzony nasieniowod i dzieci będzie mógł mieć tylko z jednego. Długa historia, granda z lekarzami, trauma rodziców i kupa kasy wydana. A jak piszesz o pracy to mam wrażenie, że pracujemy w jednej firmie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny dzisiaj stawiamy mleczko, flachę i co sobie tylko zażyczycie
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
![]()
Olivs wasze zdrowko
![]() ![]() Ja już wiem że też się pewnie wzrusze za tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
![]()
Olivs, zdrówko, sto latek i spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() ![]() My jutro robimy roczek, ale tylko tort i kawa, nie mam nastroju na większą imprezę. Tak cały czas myślę, jakby mój tata się cieszył ![]() I tak nastroje będą kiepskie, przyleciala siostra mojego męża (widać niestety duzy postęp choroby), do tego siostra mojej mamy z raczychem (tydzień przed operacją). Coś mi się wydaje, że znowu uwale egzamin. Niby się "uczę", a myśli zupełnie gdzie indziej. Do tego dziś się ukazało 40 ofert pracy w moim zawodzie, ale ZADNA z mojego miasta. Najbliżej 40 km w jedną stronę. Masakra jakaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]()
Olivs życz tej małej cudnej istotne samych wspaniałych chwil, beztroskiego dzieciństwa, uśmiechu na twarzy, spełnienia marzeń i zdrówka
![]() ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2017 cz. II ❤
Pozbyliśmy się zmian skórnych - na szczęście szybko zeszły
![]() Olivs - a jak u Was z mową? u nas jest mama, tata, dada itp., ale według mnie nie mówi nic świadomie Próbuję zakończyć kp. W dzień spoko - je tylko do drzemki. Ale w nocy dramat. Co 2h. Próba uśpienia bez cycka to krzyk, histeria, spazmy... A ja już mam dość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
![]()
Decorail współczuję z tymi nocami. Ja odstawiłam młoda jak miała 8 miesięcy chyba to był najlepszy moment bo poszło jak po maśle
![]() U nas świadomie jest mama, baba, tata, mniam i am woła na jedzenie, a "tam" mówi i pokazuje palcem jak coś chce albo chce iść w tamtym kierunku, jeszcze mówi dam i mam ale to raczej nie odnosi się do niczego konkretnego ![]() Mloda ma zapalenie ucha i temperature przy tym od 2 dni noce to koszmar bo boli ją to ucho i nie umie się do spania ułożyć a syrop z ibuprofenem mam wrażenie pomaga tylko na chwilę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Magnificence - też myślę, że przed rokiem najłatwiej odstawić kp... współczuję zapalenia ucha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Majówki 2017 cz. II ❤
Dziękujemy za życzenia
![]() Decorail u nas z mową jest minimalnie lepiej. Pojawiła się baba. Ale to i tak mniej niż u was. Od kilku dni jest też „am”. Częste jak się rozgada to pojawia się tez coś w stylu „wawa” ![]() W ogóle teraz ma totalna mamozę. Wcześniej tego nie było a teraz przytula się do mnie, uwiesza się na mojej nodze. Maruda z niego straszna. Wyglada mi to na skok rozwojowy, ale jakiś taki bardziej intensywny, coś jak te na początku. Kurde ja to chyba swojego cycoholika nigdy nie odstawię. Niestety u nas z jedzeniem to raczej jest słabo od jakiego czasu. Chyba, że robię mu placki owsiane bananowe, albo dostaje kawałek chleba lub pomidora. Zreszta na wakacjach tak się żywił, chleb, pomidor i owoce. Np pomidor zagryziony arbuzem ![]() Wracając do kp to póki co będę go karmić ze względu na rozpoczęcia żłobka. A potem będę się zastanawiać. Rozważam ten kurs o odstawieniu u M. Komsty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
![]()
U nas jakis wirus, od zeszłej środy, zacząło się katarem a później poleciało...temperatura kaszel i total mamoza.
U nas kp wyglądało tak, że raz czy dwa za dnia pociągnął np. przed spaniem ale w nocy to minimum 3 się domagał. Pewnie dało by radę go odstawić ale nie chce mi się w nocy z nim wojować. A teraz przy chorobie włazi na mnie i dziobie mnie paluszkiem w dekold by mu dać pierś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2017 cz. II ❤
U nas wstaje na całego, jeszcze troche i pewnie zacznie chodzić ale nie spieszy mi sie, jak narazie widzę ze ma troche za słabe nóżki jeszcze.
W środę juz jadę do rodziców, nie moge sie doczekać. W końcu odpocznę od Warszawy i tego klimatu. A i mam dobra informacje, od stycznia szukałam pracy i dostalam ją w końcu. Baaa nawet 2, jedna pod nosem bo mam do niej nawet nie 5 minut ale zmianowa i moge zacząć zarówno o 5 rano jak i skończyć o 22, do tego praca w weekendy. Albo praca w szpitalu dojazd ok godziny i praca 8-15:35 i wszystkie weekendy wolne jak i święta ![]() Jedyny minus to i tu i tu płaca kiepsko, ale trudno. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
![]()
Gornek, gratulacje? Już się zdecydowalas, do której pracy idziesz? Jak Maksiu? Wiadomo, czy będzie potrzebna poprawka operacji?
Ijakiza, Magnificence, współczuję chorobska ![]() ![]() U mnie z robotą dalej nie wiadomo co, szef nie odpisuje na smsy i maile, nie odbiera telefonów. Myślałam do tej pory, że nie przyjmuje ich warunków i sayonara, jestem wolna, a tu się okazuje, że mam normalne 3 mies wypowiedzenia. Chcę wiedzieć, czy pójdą na ugodę i mnie puszczą, czy będę tam kwitla do listopada. Teraz nie wiem, czy szukać pracy dalej (ofert brak), czy chodzić jeszcze w starej pracy ciągle na zwolnienia ![]() Młody coraz więcej kuma, chociaż dalej nie chodzi i gada parę słów (tata, baba, Dada, am, tik tak, kuku, muu), ale rozpoznaje zwierzątka i od dwóch dni jeździ z TZ na rowerze i jest zachwycony ![]() Szczepilyscie już na odre, świnke, rozyczke i bylyscie na bilansie roczniaka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zdecydowałam sie na prace w szpitalu, troche mniej płatne ale w końcu praca od pn do pt w normalnych godzinach i środowisku w którym kiedyś pracowałam.
A co do operacji okaże sie w październiku, bo mamy kontrole i usg. Wyczuwam ta jąderko zazwyczaj jak sie kapie wiec liczę, ze operacja nie bedzie potrzebna. A na szczepieniu i bilansie byliśmy, jedynie na pneumokoki nie miał kolejnego szczepienia nie wiem dlaczego ![]() Maks wazy 10,180 czyli waga prawidłowa i troche przystopował z koksowaniem ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
![]()
Kasptak szef dorosły chłop a ukrywa się przed Tobą jak przedszkolak
![]() Gornek dobre wieści, gratuluję znaleznia pracy ![]() U nas masakra, młody wyrzygal antybiotyk który rano mu podałam i od rana nie je nic prócz piersi. Teraz śpi ale jak się obudzi lecę z nim na świąteczną opiekę na szpital, mam kiepskie przeczucia że zechcą nas zostawić na oddziale... Dobrze że jest moja sis to gdyby coś pomoże, ale wolałabym żeby małemu się poprawiło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ijakiza Czas edycji: 2018-05-26 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
![]()
Gornek gratuluję znalezienia pracy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ijakiza współczuję cos strasznie Twojego młodego męczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
![]()
Dostał antybiotyk w zastrzykach, jeść dalej praktycznie nie je, prócz cyca. Dziś nawet pić nie chcę...
Jestem taka zmartwiona że chce mi się płakać, naszej pediatry nie ma, nocna opieka od 18 i nie wiem czy znowu tam się nie pojawimy jeżeli sytuacja choć trochę się nie poprawi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ijakiza, współczuję i dużo zdrówka
![]() Magnificence, to ma ZUS refleks ![]() U nas oficjalnie koniec starań o rodzeństwo, siknelam dzisiaj i bardziej biało być nie mogło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
![]()
Ijakiza kurcze kiepska sprawa współczuję ja bym chyba z nerwów chodziła po ścianach
![]() Kasptak oni w ogóle są po tyłach jakbym była matka samotnie wychowująca dziecko i zasiłek macierzyński byłby jedynym źródłem mojego utrzymania to ja i moje dziecko już byśmy dawno głodowały a dziś się dowiedziałam że oni mają 30 dni na wypłatę zasiłku za te miesiące od kiedy zakład pracy zakończył moja umowę i to się tak ciągnie. Nie wspomnę już ze nie mam przez to wszystko ubezpieczenia zdrowotnego i nie mogę się zarejestrować w urzędzie pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]()
Widzę, że mamy tu sporo ofiar polityki prorodzinnej
![]() Ijakiza, jak Junior? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
ski
|
![]()
Ijakiza jak u Was?
U nas też gorączka była w zeszłym tygodniu plus duzo kup. Ząbki idą pełną parą. Z dobrych rzeczy to zaczęliśmy świętować dzień dziecka i wczoraj wyciagnelismy basen który Jagoda miała dostać w prezencie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ijakiza - biedni jesteście
![]() My po szczepieniu jesteśmy. Jacek śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
![]()
Ijakiza daj znać co u was
![]() Kiwaczka ja mam zamiar dzisiaj zrobić to samo i dać młodej prezent na dzień dziecka którym też jest basen ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny... prawie zeszłam na zawał w poniedziałek jak po całym dniu pielucha była sucha jak pieprz... przeczytałam o problemach z nerkami i strasznie się poczułam.
W przychodni gdy o tym pielęgniarka usłyszała to wcisnęła nas do jakieś innej dr by go obejrzała i podjęła decyzję czy go na kroplówki nie dać. Ta stwierdziła że język mokry więc kazała się wstrzymać ze szpitalem i powiedziała że na dodatek przechodzi zapalenie ucha. Jak wróciliśmy do domu w końcu wypił parę porządnych łyków soku i odetchnęłam z ulgą. Wtorek był jeszcze kiepski ale dziś jest mega poprawa. Zjadł troche rosołu dwa klopsiki z sosem, chrupkie zbożowe piramidki, o picie sam się domagał więc myślę że mogę odetchnąć. Wkoncu po 2 tygodniach Magnificence tragikomedia z tym zusem! Ubezpiecz się u Tz jak możesz bo nigdy nie wiadomo co będzie potrzebne Ja nawet nie pomyślałam przez to wszystko o prezencie na dzień dziecka, ale Prezes i tak zasypany jest zabawkami a bawi się plastikowym kubkiem i łyżka. po mału nie mamy miejsca na te jego graty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ijakiza, dobrze, że się odezwałaś i idzie ku lepszemu
![]() My też jakoś na dzień dziecka nic nie mamy, zabawek ma w ciul, a u nas najlepsze są pojemniki plastikowe na jedzenie i ryż albo kasza w woreczkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.