![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stringi w kościele??
Łajko -domyślam się, co chciałaś nam przekazać i zgadzam się z tym częściowo. Odpowiedni ubiór w odpowiednim miejscu. Przecież w świątyniach (z tego co mi wiadomo) różnych wyznań tez obowiązuje pewien strój - zakrywa się ramiona np. Z drugiej strony takie rozglądanie się i patrzenie kto co ma na sobie nie jest w porządku. Rozumiem, gdyby to przed Toba klęczały jakieś wrzynające się w boczki stringi - mogłoby to zniesmaczyć. Tak samo jak mnie zniesmaczają wielkie gaciory w groszki widoczne u kobiet w obcisłych spodniach, włosy pod pachami i wydzielające się zapachy ciała w środkach komunikacji miejskiej. Ale to temat na inną dyskusję - z reszta takie tematy juz na wiżażu pojawiały sie wiele razy
![]() Aeterno - uśmiałam się z tego "żeżarł jabłko.." ![]() Offtopic: Ponoć kiedyś była taka moda, że nosiło się wdzianka ze specjalną dziurką w kluczowym miejscu. Dobrze, ze teraz nie nosimy genitaliów na wierzchu ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Stringi stringami, ale nie tylko nastolatki przesadzaja
![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Raz ubrałam japonki to tato zwrócił uwagę żebym ubrała eleganckie butki
![]()
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stopy bywają fetyszem dla niektórych.... może to dlatego? ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też kiedyś "sterowali" jak mam się ubierać, ale teraz chodzę jak chcę. Ostatnio byłam zupełnie na luzaka -dżinki, adki i koszulka (zresztą.. nie tylko ja) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Killing me softly
|
Osoby chodzące półnago a osoby nie dbające o higienę to rożne sprawy. Mi też przeszkadza śmierdzący menel w autobusie, zresztą- nierzadko jest to i ładna i zadbana- pozornie- dziewczyna. To po prostu przeszkadza. Każdemu. Ale nie porównujmy do tego stringów w kościele . Bo myć się trzeba, a ubierać się każdy może jak chce.
I co z tego, że założyła cienkie majtki na mszę? Być może jest lepszą osobą i bardziej gorliwą katoliczką, niż autorka wątku. Z pewnością nie założyła stringów po to, żeby jakaś Wizażanka oglądała sobie jej tyłek podczas kazania. Może nawet nie wiedziała, że to aż tak widać. Jeśli tak to bulwersuje, proponuję podejść do takiej osoby następnym razem i tam ją pouczyć. Tu- jak widać- nie ma dziewczyn, które epatują gołymi pośladkami. Słowem- zmienić obiekt docelowy. ![]()
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Mi tak stringi w kościele nie przeszkadzają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż ja staram się traktować kościół w szacunkiem i raczej nie ubieram się tam jak na plaże, ale w upalną niedzielę zdarza mi się ubrać sukienkę na cienkich ramiączkach i klapki i nie widzę w tym nic niestosownego ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście zakładanie stringów do kościoła powinno być karane
![]() Normalnie się księży demoralizuje ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Owszem, stringi wystające ze spodni, opinające ciało (z wystającymi oponkami) spódniczki, celulit na widoku, mini+bluzka na naramkach+szpilkii tym podobne strone nie pasują zbytnio do Kościoła i mnie również rażą, sama wolę styl "grzecznej dziewczynki z lat hen hen temu", ale nie oskarżam wszystkich żyjących kobiet, że się tak ubierają, także trochę spokojniej Łajko
![]() ![]() ![]() Zamiast łajać Łajko - staraj się być sobą i miast oskarżać, wyrażaj opinię ![]()
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że targaja Toba emocje, ale logować sie na babskim forum i oskarżać wszystkie uzytkowniczki o takie rzeczy w oburzonym tonie jest co najmniej nie na miejscu. Co innego, że owszem, w kościele powinno sie zachowac odrobinę powagi i ubrać stosownie, ale to jeszcze nie powód by wyładowywać swoja agresje na bogu ducha winnych kobietach, których nawet na oczy nie widziałąś. I to tylko na podstawie tego, że piszą o kosmetykach. Po to miedzy innymi jest to forum żeby pisać o wizażu, szminkach i lakierach do paznokci. Też mi dziwne, że kobiety sie kosmetykami interesują. ![]() ![]() Dobrze, że do kościoła nie chodzę, bo jeszcze by mnie ktos pochopnie po klapkach ocenił... ![]()
Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. ![]() Edytowane przez Shemreolin Czas edycji: 2006-06-15 o 23:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A, jeszcze coś. Trochę rozwalił mnie tytuł tego wątku. Chyba coś ze mną nie tak
![]() Tytuł: "Stringi w kościele" brzmi nieco dziwnie, prawda? Tak jakby stringi sobie przyszły same do kościoła... A to raczej niemożliwe ![]() Dobra, trzepnijcie mnie. Chyba za późna godzina dla mnie, ale tak nie mogę zcierpieć tego tytułu.
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
;d
Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2014-04-05 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwazam kosciól za miejsce swiete, i ze nalezy sie szacunek ubraniowy, a czasem faktycznie mnie razi ze młode panienki wygladaja jakby przyszły na dyskoteke, ale wtedy sobie mysle ze wkoncu to ich sprawa wygladaja jak wygladaja ewentualne zgorszenia ida w ich strone a nie moja wiec wszystko gra skoro im to odpowiada.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2006-06-16 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie źle wyglądają panny z wyciągniętymi na wierzch majtasami. I to nie tylko w kościele, ale wszędzie.
Poza tym: niezbyt przyzwoite jest przychodzenie do kościoła w białych prześwitujących spodniach, a tym bardziej, jeżli widać pod nimi stringi. Ale ja nie wiem, jak przychodzą poubierane dziewczyny do koscioła, bo do koscioła nie chodzę.
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
nie posiadam białych spodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Założyłaś wątek w agresywnym tonie i jeszcze masz focha, że Cię za to po głowie nie pogłaskano.
Dowaliłaś się do tego wytyk - jaką to tematykę wątków ktoś wg Ciebie ''preferuje'' ![]() To nie jest portal z zagadkami logicznymi; te nie są zresztą daleko, nb. Zakładając wątek - tak na przyszłość - licz się z tym - że spotkasz opinie pochwalające Twój pomysł czy podzielające Twój punkt widzenia - jak i te krytyczne. I tych ostatnich - 'nie ustawia się poprzez dyskusję' - bo 'Ty tak chcesz'. Więc nim ochoczo sama awansujesz się na jakikolwiek tu stołeczek ![]() ![]() I t.-EOT.
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
do kosciola chodzi sie po to by pograzyc sie w modlitwie ,a nie po to by ogladac czyjes dupy.
moja droga, jakbym miala zwracac uwage na to co sie dookola mnie dzieje,to juz dawno z domu bym nie wyszla. trampki do teatru czy opery... coz,a jak ktos jest fanem sztuki,a stac go tylko na trampki ,a nie na eleganckie buciki,to co ?juz nie wolno mu isc delektowac sie sztuka??? a jak ktos bardzo sie poci w upale 30 stopni,to co?ma z domu nie wychodzic,by kogos nie urazic swoim zapachem???? jak komus pasuje isc na koncert hardcorowy w gangu ,to co?zostanie wyklęty???? eee tam...
![]() |
![]() |
#116 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Poza tym - nadal mam wrażenie, że idziesz do kościoła głównie popatrzeć na innych ludzi - a to na ich spodnie i stringi, a to głowy chodzące w prawo i w lewo ![]() Cytat:
![]() Czy może głosów "tak, masz rację, ja też stringów nie noszę i mnie też to razi". Cytat:
![]() Przykro mi, ale duuużo Ci brakuje do tej "pozycji" do której najwyraźniej aspirujesz. ![]() ![]() Na zakończenie - nie chodzę do kościoła. Nie wiem jak ubierają się osoby które do niego chodzą. I nie interesuje mnie to zbytnio. Bo jak ktoś ubiera się nieodpowiednio do miejsca, w którym się znajdzie, to jest problem tej osoby. Nie mój. Nie ja mam się za tą osobę wstydzić. Mogę najwyżej z ubolewaniem pokiwać głową i przestać się gapić na czyjeś stringi, które mi się nie podobają ![]() Nie wpadłabym na pomysł moralizowania i "nawracania" na właściwą drogę na forum ![]() I, Łajka, naucz się, że nie zawsze ludzie będą się z Tobą zgadzać i nie każdy musi Cię popierać. I nie zawsze musisz mieć rację. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
a może następnym razem, warto zrobić coś pożytecznego, a nie tylko wywoływać niepotrzebną burzę na wizażu wśród osób, które niewiele mają wspólnego z białymi spodniami i stringami w Kościele. z tego co zdążyłam się zorientować bardzo poważnie traktujesz religie i fajnie, nie ma w tym nic złego. Ale jeśli oburza Cię czyjeś zachowanie, to zamiast rzucać kamieniami.... pomódl się za tą istotkę, na pewno bardziej jej się przyda. A że jesteś w Kościele, to miejsce idealne. Zamknij oczka, nie patrz już na te wyeksponowane poślady, tylko się pomódl za tą bezpruderyjna osóbkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
fakt,nie jestem tu długo,ale zdązyłam się zorientować ,ze jest tu towrzystwo wzajemnej adoracji,ktoś wstawi buteke,zrobi na niej zrobi die ciapy i już sto głosów --o jesio jakie to cudo,setki takich przykładów
a jeszcze do tematu,faktycznie można odnieść wrażenie,ze jestem zagorzałą katoliczką ,cóż tak nie jest,wolę pójść do kościoła ,gdy tam nikogo niema a tak w ogóle przepraszam całe towarzystwo ,ze mam oczy i śmiem nimi patrzeć i jeszcze wyrazić opinie ,w nie cukierkowyn tonie ,tak jak tu obyczaj nakazuje na razie spadam i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() (tak, tak, to przejaw naszego towarzystwa wzajemnej adoracji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.