![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2
![]()
Flexi to fajnie
![]() Ajtra jeżeli woda butelkowana to albo źródlana albo niskozmineralizowana (poniżej 500 mg). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#92 |
Zadomowienie
|
![]()
Też planuje blw, ale pewnie się zestresuje i w ruch pójdzie słoiczek
![]() Córa juz sie wyspała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- Wodę będę filtrować, gotować i taka podawać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
EDUkator
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() ![]() A ja wstałam z totalnie zawalonym gardłem. Głosu zero i skręca mnie przy przelykaniu ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - ![]() 01.01.2018r. - ![]() Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2018-06-20 o 06:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja planuję metodę Blw ale myślę, że tak trochę mieszaną trochę papek a jak załapie to już stałe pokarmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
![]()
Majaaa ja tez poproszę, Ewka788, 30 lat, pierwsza ciąża, 10.01.2018 Dawid
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
![]()
Maja zdrówka
Co do noszenia dzieci. Ja bardzo często noszę, kołysze, tańczę, krece się, robie przysiady ![]() ![]() Powiem Wam jeszcze taka ciekawostke. Dziecko często i szybko się meczy podczas spacerów i przeważnie chce na ręce a kiedy biega to może cały dzień. Po prostu pobudzane sa inne sfery ![]() Starszaka coraz bardziej rozklada. Chyba nie minie nas wizyta u lekarza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
![]()
Tp 14.01 cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dopisana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#102 |
Zakorzenienie
|
![]()
Rano Filip spadl mi z lozka, co ja przezylam. Tz wstal oblozyl go jak zawsze poduszka, ja mu dalam cyca i oboje zasnelismy, ten musial sie obudzic i przekrecic na drugi koniec. Jak uslyszalam klapniecie w sekunde sie zerwalam, plakal biedny, krew z noska mu poleciala. Wylam razem z nim. Spadl na brzuszek, troszke ma opuchniety nosek, daje go sobie wyczyscic, dotknac, wiec chyba nie jest zlamany.
Chodze cala rozdygotana, wczesniej nie rozumialam jak moze sie zdarzyc, ze dziecko spadnie rodzicowi, a teraz nie potrafie sobie wybaczyc, ze przysnelam. Grzczniutko lezal, nie slyszalam go, i jeszcze taki kawal sie przekrecil, pokonal poduszke i koldre! Plakac mi sie chce dalej. Tak jak Zori tez tancze, kolysze Filipa, rozne wygibasy cwicze, podobno dziecka cwiczy tak motoryke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
![]()
Fiołek, współczuję upadku. Mojej z majonez córcia też koło 6miesięcy wtedy miała jak spadła z łóżka i miała złamaną czaszkę. 3 tyg w szpitalu spędziły ale na szczęście nic więcej nie bylo. Poobserwuj Filipa i ew idź z nim do lekarza. Swoją drogą ja tez z młodym na naszym łóżku śpię i okladam nas poduszkami. Muszę pomyśleć nad dosunieciem łóżka do ściany. MÓJ młody x kolei dziś tak się do mnie przysuwal że to ja prawie ś
Spadłam z łóżka |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
![]()
Fiolek czasami ciężko przewidzieć, że dziecko juz tak mobilne jest. Dobrze, że nic się nie stało, obserwuj tylko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W takim razie spróbuję urozmaicić nasze noszenie ![]() I dziękuję za odpowiedzi odnośnie wody. Nie wczytywałam się jeszcze i nie wiedziałam nawet, że mineralnej nie można ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
![]()
Dzień dobry
![]() 6 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj wreszcie się wzięłam za temat rozszerzania diety, ale tylko w teorii ![]() ![]() Ewka, mam nadzieję, że kupy szybko wrócą do normy. A synek ma jakieś wysypki na ciele? Mam wrażenie, że lekarze wszystko zrzucają na alergie, najgorsze, że u tak małych dzieci nie ma jak tego sprawdzić na 100%. Od kilku dni delikatnie wprowadzam nabiał i na tą chwilę nie ma żadnych reakcji. Dzisiaj zjem jogurt naturalny, chyba mi w gardle stanie. Fiolek, to musiało być straszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Amoaro, gratuluję polroczniaczkow
![]() ![]() ![]() ![]() Fiołek, strasznie mi przykro! Mam nadzieję że maluszek jest cały i zdrowy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
![]()
Fiołek nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Obserwuj go faktycznie czy wszystko ok. Teraz sama się przestraszyłam, bo też tak śpimy, że albo mała jest w środku między nami (odgrodzona cebuszka od TŻ), albo od drugiej strony i wtedy odgrodzona cebuszka od krańca łóżka. Chyba też przysune łóżko do ściany...
Byłam na spacerze i oczywiście wracałam z małą na rękach... Jeszcze teraz są takie upały, że jak np nosimy się w chuście to obie całe mokre jesteśmy ;// Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Fiołek współczuje, pamietam jak sama wam pisałam z 2 msc temu jak Kuba mi spadł... Ale ja tam już po przejściach z córą(która tez kiedyś spadła :p), pierwszy raz chyba najgorszy ![]() Ja już niby nauczona byłam uważać ale Kuba mnie uprzedził bo miał ok 3,5msc, nie sądziłam że taki maluch taki mobilny może być. Teraz to już mam oczy w okol głowy bo znów boje się, że przepełzał do jakiegoś małego elementu i wsadzi do buzi(starsza ma rożnej wielkości zabawki...) Dzień dobry. Z rana zaliczyłam biedry i krew do badania dałam ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Fiolek współczuję. Ja jestem przewrażliwiona i nawet na chwilę jak dziecko odkładam to do łóżeczka/ wózka/ na podłogę. Ale mnie tresowali w szpitalu jak bylismy i wiele razy wspominali że chwila wystarczy. Dobrze, że na nosku się skończyło.
My dziś w centrum handlowym bylismy i jakas baba zaczęła mi dziecko po nodze macać. Nosz kurde a jak jej uwage zwróciłam żeby dziecka nie dotykała to z mordą na mnie że wielka mamusia się znalazła. No hellou wypadałoby przeprosić a nie... Co za ludzie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Dziewczyny, zrobiłam Klusce na obiad brokuła/cukinie/oliwa i dalabym sobie nogi odciąć, że tego nie zje. A zjadł! Z większym apetytem niż jarzynowa ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - ![]() 01.01.2018r. - ![]() Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2018-06-20 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Fiolek współczuję przeżyć
![]() Majaaaaa zdrówka. Moze mały tak spał po kolacji (dobrze pamiętam, że dałaś kaszkę?). Fajnie, że zajada Twoje propozycje. Potem będzie żonie gadał, że mamusia to najlepiej gotuje ![]() Ja się boję upadku dziecka z wysokości najbardziej na świecie. Mi synek prawie raz spadł z kolan. Leżał mi na udach i nagle postanowił się położyć na brzuchu. Dobrze, że zdążyłam przedramię podłożyć, wylądował na nim. Amparo super! Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Ja synka noszę sporo. Lubię i uważam, że w tym wieku nie ma czegoś takiego jak rozpieszczanie. Takie bąble potrzebują dotyku. Dziewczyny. Czyli woda źródlana lub gotowana. A w czym? Jakieś inne propozycje poza doidy cup? I od kiedy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się to gotowanie dla Kluska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- https://www.aptekagemini.pl/jack-n-j...malin-50g.html Stosuje któraś? Ja się czaje żeby kupić małemu i zacząć porządnie pielęgnować ząbek. Na razie na noc używam ta szczoteczkę silikonowa ale nie wiem czy to nie za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]()
Obserwuje małego, ale zachowuje się normalnie, z noska już też prawie zeszła opuchlizna.
Uważam i zawsze odkładam do łóżeczka albo na podłogę. Na przewijaku to już w ogóle go pilnuję. Każdy jego ruch słyszę, a dzisiaj nie wiem jak do tego doszło, że tak przysnęłam i nie słyszałam nic. Bardzo często brałam, a raczej tz Filipa rano do łóżka, ale skończyła się wygoda. Ja dzisiaj znalazłam wodę w takich mini butelkach dla dzieci od pierwszych dni życia. 20.06 i kończyny 5 miesięcy, w związku z tym przesiądziemy się chyba do spacerówki, bo gondola za krótka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#116 | |
EDUkator
|
Cytat:
Ja dziś ugotowałam 3 liście szpinaku ze swojego ogródka i przetarłam do dyni i ziemniaka ze słoiczka. Mała się zajadała ![]() Ja mam zestaw z Ikei KALAS. Daję w tej miseczce, łyżeczka HiPP. I kubeczek też na razie z Ikei, ale też myślę nad doidy ![]() Daję na razie 2 razy dziennie warzywa. Chcę odczekać te min. 2 tygodnie przed owocami. Myślę, czy nie spróbować dziś trochę kleiku na moim mleku. Mam taką porcję odciągniętą za małą do mrożenia, a wylać czy do kąpieli szkoda ![]()
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]()
A polecacie te naczynia z IKEA? Ja narazie kupilam kubeczki o ktorych pisalam, dwie lyzeczki TT i jedna Smiki.
Przyszla paczka z H&Mu, takie maja wielkie te rozmiary, ze nie wiem kiedy Filip cos z tych rzeczy założy, a żal zwracać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może spróbuj faktycznie ![]() A radzi sobie z kubeczkiem? To jest taki normalny? Nie potrafię ugryźć tego tematu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.