![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pojemnosci perfum Yves Rocher
Rose Absolute
Voile D'ambre Yria Neonatura Seve Ming Shu Evidence Takie widziłałam kilka dni temu, bedac w YR. Coconika niestety nie widziałam w tej pojemności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ja widziałam Coconika tylko w jednym YR na Śląsku: w Zabrzu. W żadnym innym Cocona 15 ml nie było.
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja też widziałam coconika w wysyłkowej sprzedaży..ale był jakiś wirtualny, bo nawet go chciałam zamówić a tu ZONK. Nie ma
![]() A kiedyś w salonie pytałam o te 15tki to mi Pani powiedziała, że to wody toaletowe ... ale nie wiem, może się nie znała. A to były właśnie 15tki cocona w YR w Łodzi (chyba w pasażu)
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Mam 15ml Neonatury Cocon, EdP.
Kupowana wysyłkowo, w sklepach nie widziałam. I żałuję, że nie wypuścili tradycyjnej Natury (liść) w wersji mini. Uwielbiam ten zapach, ale 50ml to zdrowe przegięcie ![]() Wątek łączę z ogólnym o YR, nie widzę potrzeby oddzielnego.
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
O, to w takim razie zajrze do moich sklepow YR i popytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Yves Rocher
15-tki sprzedawane sa jedynie w okresie przedswiatecznym;jezeli cos z tych zapasow zostaje to mozna "upolowac" jeszcze.
W moim miescie w zeszlym roku do Walentynek byly osiagalne 15-tki ![]() Rachelo tradycyjna Nature(lisc) mialam okazje kupic tylko dwa razy w wersji mini i to dosc dawno temu,w momencie jak sie pojawila w sprzedazy-a szkoda,ze zaprzestali-lubie ja ale flakon 50ml mialam i mialam i mialam ![]()
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanie dotyczące dezodorantów do ciała z linii poszczególnych perfum (wszystkie mają taki sam design, niezależnie od zapachu).
Otóż dawno temu opakowania miały tradycyjny "psikacz" i wszystko było OK. Jednak od dłuższego już czasu atomizery mają takie kuliste zakończenia (kto używa, będzie wiedział, o co mi chodzi). Zużyłam do tej pory coś około 10 takich pojemników, może trochę więcej, zawsze z Yrii i Cocona. W zdecydowanej większości z nich, o ile nie we wszystkich, (aczkolwiek za to głowy nie daję) to ustrojstwo działało jakoś wadliwie, bo po psiknięciu górą wydostawał się płyn. W jednych mniej, w innych więcej. Natomiast dziś kupiłam sobie jeszcze Rose Absolue. I tu jest po prostu tragedia! Płyn wręcz leje się po pojemniczku, całe ręce miałam w perfumach ![]() Więc się zapytowuję ![]() Ja rozumiem - jedno wadliwe opakowanie może się trafić, dwa pewnie też. Ale jednak wygląda na to, że ten mechanizm jest niewypałem wszechczasów! Zastanawiam się, czy opłaca się pójść z reklamacją, tzn. czy jest szansa na jej uwzględnienie. A cała ta przyjemność wcale nie jest taka tania, 57 zł za średniopółkowy dezodorant to wcale nie jest mało ![]()
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Ja sie strasznie nacielam na serie Plaisirs. Kupilam 5 roznych zapaszkow w malych 20 ml buteleczkach. Kokos, jablko, maline, dzikie jagosy, brzoskwinie. Niestety brzoskwinia i dzikie jagody po krotkim czasie sie 'zepsuly'. Zapach sie ulotnil i moge sie cala nimi zlac i nic a nic nie pachne (gdzies w tle pojawia sie brzydki zapach taki sam w obu perfumach). Na opakowaniu nie znalazlam zadnej informacji o dacie przydatnosci. Ostatnio zamowilam mango, gruszke oraz lichi z nadzieja, ze ta wpadka zdarzyla sie tylko raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie należy kupować perfum bez wczesniejszego przetestowania ich , w sklepie lub od kogoś zaprzyjaxnionego. Kazda skóra inaczej reaguje z zapachem. Ja niestety znam tylko te droższe zapachy YR : Yrię, serię ODE , Neblinę i bardzo je lubię , nie mam tez zastrzeżeń co do trwałości. W salonach YR mozna je przetestowac.
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
ja z zapachów polecam Yrię - ciepły, dość trwały zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
@ Niestety nie wiem, jak w ich przypadku sprawdzic date przydatnosci, bo jej po prostu nie ma
![]() na opakowaniu zwylkle są "szczęśliwe numerki" które mjożna rozszyfrowac ![]() pozwole sobie dorzucic moje zdanie na temat zapachów YR. ja jestem posiadaczem meskiej Altika i powiem wam że jest nawet ok, a trwałośc też niczego sobie. ale niestety wydaje mi sie że męskie zapachy w YR są bazowane na całkiem podobnych nutach( nuty bazy)?.// |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
W ofercie wysylkowej wlasnie pojawily sie dwa zapachy z kolekcji limitowanej-reeedycja
En avril un soir-zawsze elegancki o aromacie rozy,jasminu,ylang i wetiweru edp 50ml-cena promocyjna to 89,90zl a cena regularna 140zl Pyramide olfactive : Notes de tête: Ylang Ylang et fleur d'oranger Notes de cœur: Accord floral (jasmin, freesia et rose) Notes de fond: Accord boisé (santal, iris et musc) Vie Privee-elegancki i kobiecy o aromacie jasminu,kwiatu pomaranczy i bialych narcyzow edp 50ml-cena promocyjna 89,90 a cena regularna 140zl Pyramide olfactive Notes de tête: Bergamote Notes de cœur: Rose bulgare, ylang ylang Notes de fond: Vétiver, Cèdre, Santal, Fève Tonka Sama sie zastanwiam nad jednym z nich ale moze ktoras z Was skusi sie na zakup wczesniej i zda relacje? ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Vie privee znam i mam ale to poprzednie resztki zapasu. Drugiego nie znam. Relacji nie zdam ale służę próbką.
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Poproszę adres na PW to jutro wyślę by szybko dotarły.
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Perfumy Yves Rocher za 19,90
Dwa dni temu dostalam najnowsza oferte Yves Rocher ( z plastikowymi pojemnikami i wisiorkiem gratis) wszystko fajnie ladnie.... Na znaczkach do zamowienia znalazlam moj ukochany perfum wart 135,00zl za.... 19,90
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy Yves Rocher za 19,90
Gosiaczku, witaj na Perfumach
![]() Uwaga nr 1: nie istnieje forma "ten perfum" - tylko "te perfumy". Uwaga nr 2: Zawsze warto sprawdzić, czy dany temat nie był już poruszany; polecam ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870. Oraz oczywiście - wyszukiwarkę ![]() Miłego buszowania po forum! ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy Yves Rocher za 19,90
Dziewczyny,czy Perfumy Voile d'Ambre nadają się tylko na wieczór(lub specjalne okazje) i czy duża różnica zapachu jest w porównaniu z wodą perfumowaną?
Chodzi mi o perfumy(30ml) a nie o edp. Kuszą mnie ale jeśli nie sa za bardzo ciężkie na dzień ,a nie wiem czy są już w salonach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Właśnie przed chwilą usłyszałam w radiu, że w piątek w poznańskim M1 będzie wyprzedaż w YR - każdy kosmetyk o 50% taniej
![]() Ile w tym prawdy, najlepiej się samemu przekonać. Wyprzedaż w całym M1 jest od 20 albo 21 - co do godziny niestety nie jestem pewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam mile zaskoczona promocją wysyłkową - jeden dowolnie wybrany kosmetyk za 0zł. Przyznaję bez bicia, nie wybrałam perfum, bo to już by było istne szaleństwo
![]()
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się czy woda gruszkowa z serii plaisirs nature jest jeszcze dostępna w sprzedaży?
Ja oszalałam na punkcie żelu gruszkowego Luksji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Tymeno, jakiś czas temu pisałam w którymś wątku, że YR mocno mnie zaskoczyło (negatywnie), wycofując część zapachów z linii PN - między innymi limonkę, mandarynkę, płatki owsiane... Ale z tego co pamiętam, gruszka się uchowała - w każdym razie jest w katalogu 2007
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Bardzo to miła wiadomość, dziękuję Rachel
![]() A kiedyś dawno, downo temu był taki zapach siana, pamietacie? Faaajny był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Kochane czy którąś z Was testowała juz może Rose Absolue-ale nie wersje eau de parfum tylko PARFUM-widziałam je w sklepie-mają chyba 30ml i jest to PARFUM.Ciekawa jestem czy bardzo różnia się od podstawowej wersji..Zna któraś z Was?Kosztuja chyba 150zl.
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ich cena to chyba około 250 a nie 150zł.
Ja też czekam,ze ktoś powie czy perfumy Voile d'ambre różnią się bardzo od edp,ale jak na razie cisza. Kuszą mnie te perfumki już od dłuższego czasu,tylko boję się,że są tylko na specjalne ,wieczorowe okazje. Nikt nie testował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.