![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Melduje się z łóżka
![]() ![]() Każdemu wyszedł inny pomiar, ale z tego co zrozumiałam mam mieć cc jutro ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Folinka no i gdzie ten przepis ? ![]() Ja dzis mam dobry humor i w planach obiadowych klopsiki szwedzkie a'la ikea. Szczerze to nigdy ich nie robilam, więc to bedzie eksperyment ! Chyba, że macie jakis sprawdzony przepis to chetnie skorzystam ! Jeszcze muszę sie ogolic przed wizytą, ech.... znowu lustereczko powiedz przecie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- A w ogole gadalam z mamą i ona do mnie mówi, że jak ze mna byla w ciazy, to tez miala wizytę dwa tygidbie przed terminem, tak jak ja dzisiaj, i to tez byl poniedziałek, a nastepnego dnia we wtirek urodziła ! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Madziara super ze do domu! Emma powodzenia. Szkoda ze warunki niezbyt, ale jutro będziesz po. Zazdroszczę. U mnie cisza. Załatwiłam kilka spraw w mieście, podchodziłam teraz poleze i biorę się za dalsza część grzybków. Dziś mam zamiar więcej odpoczywać, forsowanie i tak mi nic nie daje a jakbym miała no wieczorem do szpitala jechać czy w nocy to jestem tak zmeczona ze szok.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ja na ktg znowu...
Położna uznała, że trzeba sprawdzić, jeśli ruchy dziecka odbiegają od jego zwykłej aktywności, choć na szczęście serduszko bije jak należy. Czyli prosto z wizyty do szpitala i czekam teraz. Płytki, uwaga, 113!!! ![]() ![]() ![]() Drugi masaż był, szyjka mięknie i przesuwa się do przodu (Ktoś też coś takiego pisał niedawno? Nie znałam tego wcześniej), ale dalej 1 cm.
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
CzytamcWas dzisiaj na raty. Kropek jest dzisiaj marudny, chce byc tylko blosko mamusi. I dobrze, korzystam. Ale w odstawke idą wszystkie inne zajecia.
Nie pamietam wszystkiego, co chcialam napisac... ![]() Co do planu porodu- u mnie zwracali uwage na to, mialam oxy zaznaczone ze tylko w medycznie uzasadnionych przypadkach to pytali sie i tlumaczyli czemu uwazaja ze to jest konieczne. Miałam tez zaznaczone, że Kropek ma być caly czas ze mną, to z noworodkow przyszla pielegniarka prosic o zmiane, bo bylam po cc i nie moglam sie jeszcze ruszać, więc chcieli mieć go przy sobie. Tz zmienial wtedy ten plan i dawal podpis. To jest dokument medyczny i przynajmniej u nas w szpitalu wymagany. Emma trzymam kciuki za cc! Folinko ja wierzę że niedlugo bedziesz trzymac Benia w ramionach! Pewnie szykuje sie na date 04.07.- taka ona ładna! Madziara cieszę sie ze wychodzicie! No mialam tyle napisac... nic nie pamietam... ale doczytuje Was na rsty od 5 rano ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Emma, w tym wszystkim dobrze, że jutro CC i szybko stamtąd wyjdziecie
![]() Folinko, czyli coś się "tam " dzieje i jest nadzieja, że Benio się ogarnie ![]() Zua, kto wie, może u Was będzie taka tradycja rodzinna, że wizyta w poniedziałek a poród we wtorek ![]() Ja dziś byłam odebrać wynik gbsa. Na szczęście jest ujemny. Z gorszych rzeczy to boli mnie znowu kręgosłup i ledwo chodzę, ale wierzę, że rozchodzę ten ból ![]() Kropka, szkoda, że dzidziuś ma dzień marudy, ale przynajmniej możesz sobie posiedzieć i odpocząć, a robota nie zając... ![]() Ja się chyba biorę poważnie za szukanie jakiejś chusty używki żeby małą motać od początku. Jeśli będzie marudna to niestety nie ogarnę dwójki dzieci, zwłaszcza że młody to mały ancymon, który sam się sobą nie zajmie. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Folinko brawo za płytki! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Madzia super ze udało Wam sie wyjsć do domu juz dzis!
Emma kciuki za cc jutro. Poddenerwowana? Cytat:
Zua mieso najlepiej wołowy-wieprzowe pol na pol. Nie wiem z jakiego przepisu robisz? Z jajkiem i bułka tarta czy z parmezanem? Ja klopsy robie bardzo czesto. Czasem z sosem pieczarkowym albo pomidorowym. Ale czesto z puree ziemniaczanym wlasnie. Z mojego regionu tez pochodzi zupa klopsowa, ktora kocham nad zycie i Tz tez sie w niej zakochał. Moja mama robiła reguralnie i ja tez ja robie wlasnie z klopsikami. A jak jeszcze jest puree ziemniaczane w srodku to juz w ogole magia ![]() Cytat:
Foliknka czyli super ze płytki ok. Czy ten masaz szyjki bardzo boli? Ja za tydzien sie dowiem jak bede rodzic... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Czop odszedł, mam skurcze, przyjęli mnie do szpitala. Czekamy na cc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Folinko super że plytki podskoczyly ! No i gdzie ten Benio no ?!
Kropeczko i tak duzo napisalas ! Teraz skup sie na Kropsonie a nami sie nie przejmuj ![]() Karolinko robie z przepisu z bułką i jajkiem, poki co obgotowuje je i powiem Wam, że są na prawde smaczne ! Zaraz bede obsmazac i robic sos. Kurcze, chyba cos z tego będzie, jaram sie ![]() Ovejita powodzenia !!!!!! Kciuki zaciśnięte mega mega ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co zobaczę co mi jutro powie gin na temat płytek ![]() ![]() ![]() Mnie plecy przestały boleć - bolały mnie pół nocy razem z brzuchem a teraz spokój ![]() ![]() Imieniem się nie przejmuj my też nadal nie mamy wybranego ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zua to bierz ten wtorek jutro! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
O powodzenia! Bedzie kolejny maluszek ![]() Cytat:
A to ciekawe najpierw obgotowujesz je a potem pieczesz? Ja zawsze tylko wkładam na olej i smażę. Cytat:
Emma przynajmniej wiesz co i jak! Bedzie dobrze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę pytać na obchodzie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Wyganiamy jutro Benia...
Tzn idę na wywołanie. Niby dzisiejsze wyniki same w sobie w miarę dobre, ale konkluzja na podstawie całej sytuacji gorsza. Miałam ktg - wszystko dobrze i usg - przepływy, łożysko ok. Ale porównując do poprzedniego usg wynika, że zwolnił ze wzrostem (wyszło 3350g), a w połączeniu z faktem, że mniej się rusza świadczy to jednak, że może coś złego się dziać i bezpieczniej będzie mieć go na zewnątrz. W takiej sytuacji oczywiście nie podlega to dla mnie żadnej dyskusji! Jutro o 8 rano mam najpierw zadzwonić do szpitala, potwierdzić, że mają miejsce dla mnie i potem jedziemy... O moje płytki nikt teraz się nie martwi i raczej wszyscy uważają, że wywołanie prostaglandynami powinno pójść dobrze (potwierdzili mi, że to łagodniejsze niż oksytocyna), bo główka jest nisko i szyjka miękka. Emocji u mnie moc, szkoda pisać... Staram się nie denerwować i chcę mieć już tego robaczka na zewnątrz bezpiecznie!
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem czy jutrzejszy dzien jest przeznaczony dla mnie, zobaczymy
![]() Karolinko obgotowalam chwile, a potem usmazylam - byly takie soczyste w środku, ale mężowi czegos brakowało, wiec następnym razem tylko usmaże, może dzieki temu zachowa sie wiecej smaku. Swoją droga to tak sie objadlam... teraz bym polezala, a musze isc sie golic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Folinko o kurcze, to jutro Twój dzień wiec kciuki juz dzis zaciśnięte ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zadomowienie
|
łiiii powodzenia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Kciuki, powodzenia!!!
Cytat:
![]() No i za Emmę już od dawna zaciśnięte ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.