BARDZO bardzo proste przepisy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-11, 13:20   #91
tala
Zadomowienie

Dot.: 0oo,wielka prośba...

Tamtego co wczesniej pisalam nie umiem tak dobrze podac wg przepisu bo zawsze robie na oko i z tego co akurat w lodowce jest.
Ale tu kiolka przepisow moze cos cie zainspiruje:

Kurczak w pomidorach
Przygotowanie:
Piersi kurczaka pokroić w paski, cukinię w słupki a pieczarki w plasterki. Cebulki osączyć z zalewy. Czosnek drobno posiekać. Paski kurczaka usmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać czosnek, cebulki, pieczarki i dusić 10 min, następnie włożyć cukinię i dusić kolejne 10 min. Wlać sok pomidorowy, wsypać przyprawy. Posolić, dodać pieprz, wlać sok z cytryny i dusić kurczaka około 20 min. Podawać z ryżem lub białym pieczywem.

Składniki:
2 piersi kurczaka, ½ szklanki soku pomidorowego, 1 cukinia, 20 dag pieczarek, ½ słoika marynowanych cebulek, sok z ½ cytryny, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, ½ łyżeczki papryki słodkiej, ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka bazylii.

PIKANTNY GULASZ DROBIOWY
Składniki 80 dag piersi z indyka lub kurczaka, 2 ogórki sałatkowe, 1 strąk czerwonej papryczki chili, 1 cebula, 2 szklanki rosołu (instant), 2 pęczki natki pietruszki, 5 łyżek śmietany kremówki, 3 łyżki oleju, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyzka mąki ziemniaczanej, sól, biały pieprz.
Przygotowanie Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Ogórki obrać, podzielić wzdłuż na połówki, wydrążyć łyżką pestki. Miąższ pokroić w plasterki. Paprykę chili umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazdo nasienne. Miąższ pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Mocno rozgrzać olej w rondlu, smażyć na nim mięso na dużym ogniu. Dodać paprykę i ogórek, krótko podsmażyć. Posolić i popieprzyć. Całość podlać rosołem. Gotować 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać. Połowę natki wsypać do gulaszu. Śmietanę wymieszać na gładko z mąką ziemniaczaną. Przygotowaną mieszanką zagęścić sos, krótko zagotować. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny, posypać resztą natki pietruszki. Danie bardzo dobrze smakuje z ryżem ugotowanym na sypko.

Paella valencia
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć na złoty kolor mięso i dodać fasolkę szparagową. Smażyć na małym ogniu wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Posypać słodką papryką, dodać pokrojone w kostkę pomidory, wlać bulion i dodać kurkumę. Wsypać ryż i gotować przez 8 - 10 min. Na wierzchu ułożyć krążki czerwonej papryki. Po wyparowaniu rosołu pozostawić całość na ogniu przez 3- 4 min. aby paella była lekko podpieczona od spodu.

Składniki:
15 dag kurczaka, 15 dag cielęciny, 10 dag ryżu, 1 puszka fasolki szparagowej, 2 czerwone papryki, 2 średnie cebule, 2 pomidory, 1/2 szklanki bulionu, oliwa, sól, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej.

Kurczak w sezamie
Czas przygotowania: 30 min
Czas marynowania: 20 min
Proporcje: dla 2-3 osób

Składniki:
2 piersi kurczaka (ok. 500g)
olej do frytowania

Marynata:
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka wina ryżowego
2 łyżki mąki
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki wody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 1/2 łyżeczki cukru (najlepiej ciemnego)
1 łyżeczka oleju
1/2 łyżeczki oleju sezamowego

Sos:
1 szklanka wody
2 kopiaste łyżki sosu hoisin (ewentualnie jako zamiennik 2 łyżki cukru i 2 łyżeczki octu)
1 łyżka cukru
4 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
2 łyżeczki sosu chili lub sambal oelek (lub mniej w zależności od gustu)
2 łyżeczki oleju
2 ząbki czosnku wyciśnięte
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 zielona cebulka posiekana

oraz:
2 łyżki prażonych ziaren sezamu - uzyskujemy je prażąc ziarna sezamu na suchej patelni aż uzyskają złoto-brązowy kolor zob. zdjęcie

Sposób przygotowania:

Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę.

Mięso wymieszać z marynatą, odstawić na 20 min.

Wymieszać składniki sosu, oprócz dymki. Przelać do małego garnka, zagotować. Następnie utrzymywać w cieple na bardzo małym ogniu na czas smażenia kurczaka.

Mocno rozgrzać olej w woku. Smażyć porcjami kurczaka na złoto-brązowy kolor, wyjąć osączyć dokładnie z tłuszczu. Tuż przed końcem smażenia zagotuj jeszcze raz sos, dodaj dymkę.

Przełóż kurczaka na półmisek, polej sosem, posyp ziarnem sezamu. Danie gotowe.
tala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 15:39   #92
G R Z E S Z N I K 25
Raczkowanie

jesteście jak zdrowie..,wielkie dzięki napewno coś z tego wybiore tylko niemoge sie jeszcze zdecydować bo chodzą mi po głowie trzy przepisiki !jęssli przyszło by WAM coś jeszcze do "głów" to polecam sie jak najbardziej...!

ps.keira 24 mam pytanko-czy tymianek i rozmaryn może bytć taki z torebki ,acha i kurkuma..gdzie coś podobnego można nabyć??bo szczerze powiedziawszy słysze o tej(chyba)przyprawie pierwszy raz, nawet w STAR TREKU o niej nie słyszałem !
ps2.Annet:Twój przepis na dodatkową panierke ze słonecznika też jest dość ciekawy,wsumie to nieraz zdarzyło mi sie chrupać ziarenka w kinie ale czy jej bedzie odpowiadać..:/
G R Z E S Z N I K 25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 15:50   #93
jami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez G R Z E S Z N I K 25
kurkuma..gdzie coś podobnego można nabyć??
/
szukaj w hipermarketach-ja wlasnie ostatnio w auchan dostalam
jami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 15:56   #94
keira24
Zadomowienie

Witaj Grzeszniku

Tymianek i rozmaryn jak najbardziej z torebki. Ja uzywam raczej suszonych zio, bo te w doniczkach jakos nie chca mi rosnac . Kupisz je w raczej w kazdym sklepie spozywczym. Z kurkuma tez nie powinno byc problemu. Na pewno w supermarketach, delikatesach i sklepach ze zdrowa zywnoscia powinna sie znalezc. Jest ja latwiej dostac niz szafran, ktory tez nadaje kolor potrawom, ale jest o wiele drozszy.

Zycze udanych zakupow i udanego obiadu we dwoje .
Pozdrawiam.
keira24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 16:22   #95
G R Z E S Z N I K 25
Raczkowanie

kierko24,dzieki myśle że coś dobrego upichce!skoro w marketach dostane to mysle ze w M1 niebedzie z tym problemu..

pozdrowioneczka
G R Z E S Z N I K 25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-12, 06:53   #96
Anett_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez G R Z E S Z N I K 25
ps2.Annet:Twój przepis na dodatkową panierke ze słonecznika też jest dość ciekawy,wsumie to nieraz zdarzyło mi sie chrupać ziarenka w kinie ale czy jej bedzie odpowiadać..:/
Ziarenka w panierce nie są zbyt chrupiące, mają wyraźny smak, ale bez obaw- podczas duszenia stają się stosunkowo miękkie, "wtapiają się" w mięso
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 14:24   #97
Tereselka
Przyczajenie

BARDZO bardzo proste przepisy

Dziewczyny, juz mi sie skoczyły pomysły na obiady. Może ktos prześle proste i niedrogie przepisy, a jednocześnie tanie. dziękuję bardzo!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-17, 14:28   #98
keira24
Zadomowienie

Dot.: Proste przepisy na obiady

Hej

Poszukaj na forum watku "Co robicie dzisiaj na obiad". Tam na pewno cos znajdziesz.

Przejrzyj rowniez przepisy na tej stronie:

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy...ef0570b44e3179

Pozdrawiam.
Stary 2005-08-17, 17:33   #99
madana
Zakorzenienie

Lubię kurczaka w pomidorach.Kupujesz kilka skrzydełek,podsmażasz je na głębokiej patelni.Gdy będą lekko brązowe ,dodajesz cebulkę, a po chwili zalewasz to wszystko pomidorami (albo surowe, pokrojone,bez skórki,albo z puszki).Patelnię przykrywasz,dusisz do miękkości (około 40 minut).Możesz lekko zagęścić sos mąką lub tylko samą śmietanką. Pycha,moja rodzina uwielbia to danie. Pozdrawiam.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 20:23   #100
Tereselka
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za pomysły.
Madana jutro wyprobuję twój przepis na kurczaka. Powiedz z czym się go podaje: z ryzem, kaszą ziemniaczaną? Z czym jest najsmaczniej?
Stary 2005-08-17, 21:09   #101
mskladaczek
Zakorzenienie

Tereselka, widze ze jestes z Wilna
Moze podasz nam przepisy na litewskie obiady ?? chetnie bym cos takiego 'kresowego' zrobila...
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-18, 09:40   #102
Tereselka
Przyczajenie

A bardzo chętnie.
U nas to bardzo popularne są cepeliny litewskie, czyli inaczej pyzy. Zajmuje trochę czasu, ale na weekendowy obiad w sam raz. Ja to robię w następujący
sposób:
Składniki:
1.5 kg ziemniaków
od 0,5 do 1kg mielonego mięsa wieprzowego
200 g boczku
1 cebula
ząbek czosnku
sól
pieprz
majeranek
Śmietana
1 jajko
Przyrządzanie:
Przeprawiamy mieso mielone solą, pieprzem, majerankiem, dodajemy jajko, drobniutko krajamy czosnek, albo wyciskujemy przez praskę. Ja czasem dolewam do tego jeszcze ciut wody mineralnej. Dobrze wymieszać.

Ziemniaki obrać i utarkować na drobnej tarce. Przez merlę wyciskujemy sok z ziemniaków tak by ciasto nie było rozlazłe, by mozliwe było wziąść taką papkę na dłoń i formować cepeliny, ale trzeba tez uważać żeby nie wycisnąć tego soku z całej siły bo cepeliny później bedą za twarde. Wycisnięty sok wylac do zlewu, na dnie naczynia zostaje krochmal, więc pozostałośc tez uzywamy do ziemniaczango ciasta, które solimy ( mniej wiecej 1 łyzeczka soli), jeżeli mamy dodajemy przyprawy do ziemniaków i 1 łyzeczka majeranku( jak kto go lubi). Na dłoni formujemy placek z ziemniaczanego ciasta i łozymy łyzkę farszu, druga dłonią zakręcamy te ciasto tak aby farsz był w środku i wrzucamy do duzego garnka z gotującą się i ciut posoloną wodą. Wielkość cepelinów bedzie zależała od wielkości naszej dłoni. Formujemy więc w taki sposób i wrzucamy je do garnka. Po wrzuceniu ostaniego cepelina gotujemy całośc przez 15 minut od czasu do czasu ostroznie mieszając.
podczas gdy cepeliny się gotują krajamy drobiutko boczek ( bardzo smakuje wędzony) i smazymy na patelni, z czasem tez dodajemy pokrojoną cebulę ( ja cebuli nie dadaję bo mąż ją nie lubi ). Usmażone skwareczki z cebulką zalewamy na każdą porcję oddzielnie, z góry po łyzeczce smietany.
Jezeli się nie zje wszystkiego można odegrzać na jutro w tym samym garnku, albo wyjąć pokroić cepelin na kilka części i rozegrzać na patelni.

Może napisałam zbyt skomplikowanie, ale jest naprawdę łatwe do zrobienia. Smacznego! Na każde pytanie chetnie odpowiem
Stary 2005-08-18, 10:36   #103
mskladaczek
Zakorzenienie

Wszystko zrozumialam
Wlasnie chyba w weekend zrobie Jak bylam w Wilnie to jadlam cepeliny , strasznie mi smakowaly

Dziekuje serdecznie !
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 12:00   #104
cappucino
Rozeznanie

GG do cappucino

Cytat:
Napisane przez madana
Lubię kurczaka w pomidorach.Kupujesz kilka skrzydełek,podsmażasz je na głębokiej patelni.Gdy będą lekko brązowe ,dodajesz cebulkę, a po chwili zalewasz to wszystko pomidorami (albo surowe, pokrojone,bez skórki,albo z puszki).Patelnię przykrywasz,dusisz do miękkości (około 40 minut).Możesz lekko zagęścić sos mąką lub tylko samą śmietanką. Pycha,moja rodzina uwielbia to danie. Pozdrawiam.
a ja zainspirowałam się tym kurczakiem w pomidoracg i dzisiaj zrobie filety z kurczaka pokrojone w kosteczke z cebulką, czosnkiem, pomidorami, doprawię świeżą bazylią, zagęszczę śmietanką i podam ze spaghetti
W szkole-Dolly. W rubrykach-Dolores.
Lecz w moich ramionach zawsze była Lolitą."

cappucino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 15:38   #105
madana
Zakorzenienie

Można z ryżem lub ziemniakami.Znowu moja rodzina opycha się tym daniem.Pozdrawiam
Stary 2005-08-18, 16:30   #106
lain
Zakorzenienie

Talking Dot.: Proste przepisy na obiady

ja od 3 dni jem na obiad to samo (uzaleznilam sie)
najpierw robie tzatziki, biore baklazana - kroje w plasterki 0,5 centymetrowe, ktore sole i odstawiam na 20 minut. po tym czasie oplukuje je w wodzie, wycieram i wrzucam na patelnie. smaze do zarumienienia po czym palaszuje z tzatzikami)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 18:26   #107
Tereselka
Przyczajenie

Madana, dziś przyrządzam na obiad Twego kurczaka w pomidorach właśnie wyłozyłam pomidory, przykryłam patelnię no i czekam...
Stary 2005-08-18, 18:57   #108
madana
Zakorzenienie

Mam nadzieję,że smakowało i się udało
Stary 2005-08-18, 19:08   #109
agu.s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tereselka
A bardzo chętnie.
U nas to bardzo popularne są cepeliny litewskie, czyli inaczej pyzy. Zajmuje trochę czasu, ale na weekendowy obiad w sam raz. Ja to robię w następujący
sposób:
Składniki:
1.5 kg ziemniaków
od 0,5 do 1kg mielonego mięsa wieprzowego
200 g boczku
1 cebula
ząbek czosnku
sól
pieprz
majeranek
Śmietana
1 jajko
Przyrządzanie:
Przeprawiamy mieso mielone solą, pieprzem, majerankiem, dodajemy jajko, drobniutko krajamy czosnek, albo wyciskujemy przez praskę. Ja czasem dolewam do tego jeszcze ciut wody mineralnej. Dobrze wymieszać.

Ziemniaki obrać i utarkować na drobnej tarce. Przez merlę wyciskujemy sok z ziemniaków tak by ciasto nie było rozlazłe, by mozliwe było wziąść taką papkę na dłoń i formować cepeliny, ale trzeba tez uważać żeby nie wycisnąć tego soku z całej siły bo cepeliny później bedą za twarde. Wycisnięty sok wylac do zlewu, na dnie naczynia zostaje krochmal, więc pozostałośc tez uzywamy do ziemniaczango ciasta, które solimy ( mniej wiecej 1 łyzeczka soli), jeżeli mamy dodajemy przyprawy do ziemniaków i 1 łyzeczka majeranku( jak kto go lubi). Na dłoni formujemy placek z ziemniaczanego ciasta i łozymy łyzkę farszu, druga dłonią zakręcamy te ciasto tak aby farsz był w środku i wrzucamy do duzego garnka z gotującą się i ciut posoloną wodą. Wielkość cepelinów bedzie zależała od wielkości naszej dłoni. Formujemy więc w taki sposób i wrzucamy je do garnka. Po wrzuceniu ostaniego cepelina gotujemy całośc przez 15 minut od czasu do czasu ostroznie mieszając.
podczas gdy cepeliny się gotują krajamy drobiutko boczek ( bardzo smakuje wędzony) i smazymy na patelni, z czasem tez dodajemy pokrojoną cebulę ( ja cebuli nie dadaję bo mąż ją nie lubi ). Usmażone skwareczki z cebulką zalewamy na każdą porcję oddzielnie, z góry po łyzeczce smietany.
Jezeli się nie zje wszystkiego można odegrzać na jutro w tym samym garnku, albo wyjąć pokroić cepelin na kilka części i rozegrzać na patelni.

Może napisałam zbyt skomplikowanie, ale jest naprawdę łatwe do zrobienia. Smacznego! Na każde pytanie chetnie odpowiem
Tereselka super, ze podalas ten przepis, bo ja kiedys probowalam wlasnie cepeliny zrobic, ale niewiele pamietalam z telewizyjnego przepisu no i mi sie porozlatywaly Teraz wykorzystam Twoj przepis.
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-19, 07:36   #110
Tereselka
Przyczajenie

Skrzydełka w pomidorach były baaaardzo smaczne
Stary 2005-08-19, 09:22   #111
cappucino
Rozeznanie

GG do cappucino

Cytat:
Napisane przez Tereselka
Skrzydełka w pomidorach były baaaardzo smaczne
moje piersi z kurczaka w pomidorach tez niczego sobie
W szkole-Dolly. W rubrykach-Dolores.
Lecz w moich ramionach zawsze była Lolitą."

Edytowane przez cappucino
Czas edycji: 2005-08-27 o 11:30
cappucino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-19, 16:36   #112
morwa74
Rozeznanie

1 pierś podwójna z kurczaka
1 opakowanie pampuch(zależy od liczby osób)
pomysł na obiad winiary w tym wypadku kurczak z pieczarkami
surówka meksykańska
mięso podsmażamy dodajemy rozrobiony w wodzie(200ml.)"kurczak z pieczarkami" i wlewamy do mięa dusimy ok.20 min.potem dolewamy śmietanę do gotowania rama dusimy ok.5min.podajemy z podgrzanymi na parze kluskami oraz surówką pychoooooootka
morwa74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 18:59   #113
Paris
Zadomowienie

Co mogę sama zrobić?

Hmmm...poradźcie coś...mam niecałe 15 lat, a nie umiem nic kompletnie zrobić, nawet jajka ugotować. Znacie może jakieś fajne przepisy (najlepiej na jakieś napoje, słodyczki itp.), żebym mogła je całkiem sama stworzyć? Ważne, żeby było mało składników i by był to naprawdę proste do wykonania. Jeśli ktoś będzie wiedział, to proszę pisać.

Buźka
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 19:50   #114
keira24
Zadomowienie

Dot.: Co mogę sama zrobić?

Hej

Byl juz podobny watek o beztalenciu kulinarnym. Poszukaj. A co do slodkosci to ciasteczka kokosowe sa bardzo latwe do przygotowania. Tez jest przepis na forum.

Pozdrawiam .
Stary 2005-08-22, 20:14   #115
morwa74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paris
Hmmm...poradźcie coś...mam niecałe 15 lat, a nie umiem nic kompletnie zrobić, nawet jajka ugotować. Znacie może jakieś fajne przepisy (najlepiej na jakieś napoje, słodyczki itp.), żebym mogła je całkiem sama stworzyć? Ważne, żeby było mało składników i by był to naprawdę proste do wykonania. Jeśli ktoś będzie wiedział, to proszę pisać.

Buźka
ciasto z proszku ci napewno wyjdzie
Stary 2005-08-22, 20:28   #116
Paris
Zadomowienie

keira24 - ale tam są przepisy na coś konkretniejszego, a ja bym chciała zrobić jakiś napój, czy coś do jedzonka - byle na deser

morwa74 - z tym, że ja poszukuję czegoś 'swojego'
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 21:08   #117
keira24
Zadomowienie

Sa najprostsze ciasteczka serowe i te kokosowe. Ciasta tez sa. Widzialam jeden torcik z serkow homogenizowanych i galaretek. Spokojnie dalabys sobie rade. Poszukaj, a na pewno cos znajdziesz.

Buziaki.
Stary 2005-08-23, 10:46   #118
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Cytat:
Napisane przez madana
Madana bardzo spodobał mi się Twój przepis, ale nie przepadam za skrzydełkami wole pałeczki , właśnie zakupiłam kilogram. Jak myślisz czy zamiast skrzydełek mogą być pałeczki? Mam prośbe czy mogłabyś podać proporcje na ile skrzydełak dajesz cebuli i pomidorów? Bo wydaje mi się że do pałeczek powinnam dać wszystkiego więcej?
agatha_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-23, 18:06   #119
morwa74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paris
keira24 - ale tam są przepisy na coś konkretniejszego, a ja bym chciała zrobić jakiś napój, czy coś do jedzonka - byle na deser

morwa74 - z tym, że ja poszukuję czegoś 'swojego'
to napewno ci się uda
puszkę mleka skondensowanego miksujemy aby uzyskać pianę dodajemy do tego 2 galatetki rozpuszczone w 1/2 l.wody gdy galaretki bedą się już ścinać wlac do mleka miksując wstawić do lodówki na ok.pół godzinki potem wylać na to jeszcze jedną galaretke może być już inny smak można dodać także owoce 3 galaretkę też rozpuszczamy w mniejszej ilości wody
Stary 2005-08-23, 18:52   #120
UsMiEcHnIeTa89
Zadomowienie

GG do UsMiEcHnIeTa89

ja radze zrobic lody ja jako beztalencie zupelne zrobilam je dzisiaj i nawet mi wyszly a przepis jest w watku "lody" gdzies ponizej
UsMiEcHnIeTa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości