|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tatuaż
ja mam na łopatce konika morskiego -bolało / bolą szczególnie kontury-mnie bolało tak jakby mi ktoś wyrzynał wzór żyletką , wypełnienie można porównać do drapania paznokciem po skórze/. Dużo zależy od nastawienia psychicznego, Jeżeli bardzo chcesz mieć ten tatuaż - to spoko - ból jest do wytrzymania.
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam tatuaż pięć lat i po tym czasie zaczął mi przeszkadzać i usunęłam go kosztowało mnie to sporo pieniędzy i nerwów , ale jeśli jesteś zdecydowana to rób tylko abyś nie żałowała tego jak ja.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
wszystkie dziewczyny piszecie o bólu itd czy zadna z was nie pomyślała o znieczuleniu?? ja mam 2 tatuaze jeden na kręgosłupie drugi na brzuchu przy kosci biodrowej i przy tym 1 uzyłam znieczulenia. jest taka maśc emla sie nazywa i naprawde nie bolalo . mozna bepośrednio u tatuażysty zamowic znieczulenie ale ja ją wykupiłam na recepte bo wtedy jest taniej oczywiscie i wiecej
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na przykład mam zamiar przed kolejną sesją zrobić rozpoznanie odnośnie lidokainy
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie chciałam zrobić znieczulenia.. może to głupie, ale chciałam w pełni to przeżyć. dla mnie to był swego rodzaju rytuał..
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mój pierwszy też przeżyłam "w pełni"
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
ja swoj zrobilam jakies 2 lata temu, cieszylam sie jak dziecko
i ciesze sie nadal. Sa to trzy kwiaty-lilie (ze wzgledu na imie) z elementami tribala. W jakims watku wczesniej dolaczalam zdjecia. Co do bolu... bolalo przez pierwsze 30 min, przez reszte, czyli jakies 120 min :P nic nie czulam. Tak se mysle, ze chyba sie wtedy przyzwyczailam do tego ryzania po plecach (dokladnie prawa lopatka).
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Je mam smoka na piersi, bolało, zabieg trwał prawie 3 godziny z przerwami koszt 200zł. O ile się orientuję znieczulenie może niekorzystnie wpłynąć na rozmieszczenie się barwnika pod skórą, a maść EMLA działa tylko chwilkę i jest słaba używałam ją przed makijażem permanentnym, kreski dało się wytrzymać ale brwi............... tragedia!!
|
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tatuaż na stopie
Mam pytanie:
czy ktoś ma jakieś rady/doświadczenia odnośnie tatuażu na podeszwie?? chodzi mi o to czy długo sie goi itp |
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Mi się marzy taki.Może najwyżej bez tych gwiazdek.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam dwa jeden na łopatce- tygrys a drugi na palcu u stopy- celtyk ale wzdłuż palca. Chciałam najpierw obrączkę ale w końcu zmieniłam zdanie i tak jest bardziej inaczej niż wszyscy. Zdjątka pokażę jak tylko mąż wróci z aparatem z trasy. I powiem że na palcu bardziej boli bo to cienka skóra i kośći blisko. Na plecach to przyjemność choć wszystkio cierpnie od siedzenia.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy ciaża zniszczy mój tatuaż??Problem...
Ja tez mam tatuaz w tym miejscu co Ty pod brzuszkiem i tez sie obawiam planujemy w przyszlosci z mezem dziecko i obawiam sie ze w czasie ciazy bedzie to wygladalo okropnie.Prawde mowiac wstydze sie gdy pomysle o rodzinie nie wszyscy widza ze mam tatuaz....i jeszcze jedno czy to nie ma wplywu na stan zdrowia dziecka?
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
O stary temat... Pamiętam, że koleżanka robiła sobie duży tatuaz wokoł brzucha w ramach "antykoncepcji", czyli na zasadzie "nie zajde w ciaze, bo zniszcze tatuaz", wiec coś w tym jest.
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
mnie na stopce praktycznie nie bolal (ale z tym podobno bywa roznie), pozniej mialam klopoty bo troszke mi napuchnelo bo but mnie ciagle o to miejsce ocieral...
|
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Ogolnie nie podobaja mi sie tatuaze, ale te na stopie sa extra. Gdyby nie bol pewnie sama bym sobie taki sprawila. macie jeszcze jakies zdjecia?
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
No własnie,więcej zdjęć.Jestem coraz bliższa decyzji,ale do końca nie jestem pewna jaki.W końcu to na całe życie.Pamięta ktoś jaki tatuaż miała babka z filmu "Dobry rok"(gra m.in Rusell Crowe)-chyba adwokat czy notariusz.Pojawiła się w filmie na momencik,ale bohater łypał na te jej stopy...
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Jak przeczytałam tatuaz na stopie , to az mnie zmroziło
.Miałam kiedys zabieg wykonywany na stopie . Nigdy więcej nie dałabym sobie tego zrobić . Lekarz na dzien dobry mi powiedział , że zabiegi na stopie są najbardziej bolesne. Nie wyobrażam sobie chodzic na tej stopie przez najbliższe 2-3 tygodnie do momentu zagojenia tatuazu . Kiedy wszystko jest napuchniete, niesamowicie bolace i sie papra. Nogi zmeczone , schodzone , spocone . Ała aż mnie stopa zabolała brrr.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
moja stopa
zdjecie zrobione ok 2-3 dni po zrobieniu pozniej musialam isc na poprawke bo czesc mi wyblakla :|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwczyny a macie może zdjęcia tatuaży na kostkach?
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja robilam sobie niedawno wlasnie na ledzwiach i bolalo okrutnie, myslalam ze z krzesla spadne dodam ze mam tez na ramieniu i tam w porownaniu do ledzwi to gilgotalo ale da sie przezyc
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
_Magda- myslalam ze bedzie bardziej bolalo, szlam troche postresowana, moj facet mi mowil zebym sie nie poplakala w trakcie bo mu wstydu narobie
ale ogolnie to troche bolalo (moze bardziej draznilo i swedzialo tak jakos niz "bolalo") wiec spokojnie dalo sie przezyc
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem lepiej zrobić zimą i dobrym opatrunkiem zabezpieczyć przed ścieraniem przez skarpetki i obuwie.
W wakacje ciężko bo moczyć nie można, poci się, może się tusz rozlać (wyjść na zewnątrz), bo skóra rozgrzana i miękka. Osobiscie mam tatuaż na prawej nodze na dużym palcu i ma ok. 8 cm wzdłuż palca i śródstopia (hmm nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam). Moj tatuaż to nie rewelacja, prosty tribal. I jakość średnia bo robił mi znajomy, własnorobioną maszynka i tuszem pelikana Heh
Edytowane przez sava86 Czas edycji: 2011-12-16 o 11:25 |
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
sava,wklej fotke koniecznie
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
A czy tatuaż na dolnej czesci plecow tez moze sie zniszczec ? -zmienic ?
Planuje Sobie taki zrobic ale dzieci tez chce miec w przyszlosci... nie chcialabym reszte zycia spedzic z zakrytymi plecami... Hmm... sama nie wiem. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem to niepowinnas sie przejmowac tatuazem najwyzej jakos Ci go poprawia zreszta to kwestia indywidualna czy sie zniszczy czy nie a ja zycze aby motylek zostal taki jaki jest pozdrawiam
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
zalezy gdzie dokladnie na stopie chcesz... ja gdy robilam moj pierwszy tatuaz to dziewczyna robila na srodku stopy i mowila zee bardzo bolalo...
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja robiłam tatuaż latem 2 lata temu, mój TŻ robił część swoich latem i nic się złego nie dzieje
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Marzy mi się tatuaż na stopie. Z roku na rok obiecuję sobie na urodziny i jak do tej pory zawsze mam coś ważniejszego do kupienia.
Jak tak dalej pójdzie to może na 50-te uda mi się zrobić Jeden tatuaż już mam. Nie powiem ,żeby bardzo bolało niemniej jednak pan musiał na chwilę przestać bo myślałam,że zemdleję. Wyobraziłam sobie (przy tatuowaniu czuć jakby takie skrobanie) , że pan skrobie mi żyletką po kości. Fuj !!! I słabo mi się zrobiło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

ja na przykład mam zamiar przed kolejną sesją zrobić rozpoznanie odnośnie lidokainy

Czy któraś z Was ma tatuaż w miejscu zagrozonym przez ciąże??Czy można jakoś zapobiec temu zniszczeniu??Proszę o rady..
pozdrawiam