![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zostawiłam chłopaka po 3 latach.
Ale dlaczego Ty teraz zastanawiasz się jaki był powód zerwania? W momencie gdy tamten chłopak nie chce Cię znać, a Ty masz nowego, który zbyt Ciebie nie obchodzi? Wytłumacz mi, zakończyłaś 3letni związek słowami 'no, nie wyszło' i teraz po 2 miesiącach zastanawiasz się czy być moze jednak należałoby się zastanowić zanim zerwiesz jednym zdaniem, szkoda, że nie przez fejsa jeszcze. Bo raz mówisz, że zakończyłaś, bo wisiał komuś 7 kafli, potem jest historia o jakiejś wsi i pracy mechanika.
Jaki sens ma teraz obarczanie winą raz siebie, a raz jego? W momencie gdy to już jest przeszłość, której nie zmienisz?
![]() |
#92 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ona24opo Czas edycji: 2018-07-26 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Widać facet miał rację ukrywając swoje problemy ze strachu, że go rzucisz. Tylko noga mu się powinęła, a Ty się w mig zawinęłaś bez oglądania za siebie. Udowodniłaś mu, że dobrze robił.
Nikt Ci tu nie da rozgrzeszenia, bo cuchnie materializmem, wygodnictwem i księżniczkowatością na kilometr. Uważasz chyba, że wszystko ma wychodzić od faceta, a Ty wystarczy, że jesteś. To Twoje życie i mogłaś podjąć taką decyzję jaką chciałaś. Uznałaś, że tak będzie dla Ciebie lepiej i ok. Tylko nie dziw się, że ludzie, w tym Twój eks, mogą Cię na ich podstawie oceniać. Ja bym nie chciała widzieć już nigdy na oczy byłego, który mnie zostawił, bo straciłam pracę i mam jakiś tam niewielki dług i to z niedopatrzenia księgowej. Mając w tyłku ile dla niego i związku robiłam wcześniej. Na dodatek po miesiącu kręcił już z inną. Dużo to o Tobie mówi. Reszta argumentów jest śmieszna, bo to nie on powinien wszystko rzucać żeby układać życie pod Ciebie. Nie możesz mieć do niego o to pretensji. I tak, bardzo dobrze zrobiłaś, że go zostawiłaś. Nie zmarnujesz mu więcej życia. Daj mu spokój. Nawet nie wygląda jakbyś go kochała, cały wątek to jakieś suche kalkulacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ona24opo Czas edycji: 2018-07-26 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie kręcenie z kimś po miesiącu od zerwania jest dowodem, że żadnego uczucia z Twojej strony już dawno nie było. Więc po co ma się przed Tobą płaszczyć. Dał sobie spokój i żyj sobie teraz z następnym. Jaką niby nieodpowiedzialność? Bo raz stracił pracę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli ten dlug to wynik bledu ksiegowej bo np. zle wyliczyla składke do placenia to mozna domagac sie zaplaty odszkodowania np. za odsetki z firmy ubezpieczeniowej w ktorej ma polise. Ksiegowe polegaja obowiazkowemu OC. Natomiast jezeli Twoj ex nie placil skladek no to niestety bedzie musial zaplacic ten dlug i raczej dzialania ksiegowej nie maja tu nic do rzeczy. Ewentualnie niech dogada sie z Zusem w ramach ukladu ratalnego.
![]() |
![]() |
#97 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kobieta potrzebuje poczucia bezpieczeństwa, a każdy człowiek. Skończ z tymi dyrdymałami, co należy do kobiety a co do mężczyzny. Nic Ci się nie należy z racji Twojej płci, tak samo jak żaden facet nie ma żadnych obowiązków wobec Ciebie, z racji jego płci. Zejdź na ziemię. Ten człowiek bardziej potrzebował w tamtej chwili poczucia bezpieczeństwa i wsparcia od Ciebie. Dostał kopa. Ale uważasz, że to Ty jesteś najbiedniejsza w tej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
lubi eks swojego męża
|
Ja to chyba zacznę spisywać gdzieś w złotych myślach.
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Ale tak chyba jest? Każda kobieta potrzebuje kogoś kto obojętnie co by się nie działo będzie wiedziała że zawsze będzie dobrze a tutaj już tego nie było.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ona24opo Czas edycji: 2018-07-26 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I proszę cię, przestań wypowiadać się za połowę populacji. Serio, kobiety różnią się między sobą. Faceci też. Przypisywanie wszystkim ludziom jednej płci tego samego zestawu cech jest zwyczajnie głupie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ciągle tylko. "ty, ty, ty potrzebujesz, ty chciałaś, " rzygać się chce. Szkoda mi faceta że na ciebie trafił. Nie miałaś poczucia bezpieczeństwa bo on miał problemy więc go rzuciłas. No brawo..
"Ty nie miałaś, on powinien się przeprowadzić bo jest facetem" A ty powinnaś go wspierać gdy mial problemy a tego nie zrobilas. Właśniee ty pokazują że miłości nie ma jest tylko wygodnictwo i chłodna kalkulacja " to mi się opłaca a tamto już nie" Ty nie szukasz partnera ty szukasz kogoś kto będzie się starał o ciebie, poświęcał dla ciebie i dbał o ciebie ty nie musisz nic. Egoizm do kwadratu. Dobrze że nie jest taki głupi by do ciebie pisać bo jeszcze byś wrocila. Przejrzał trochę na oczy bo co by było gdyby kiedyś stracił pracę? Rozwód? Masakra.. Patrzysz nie na to jaki ktoś jest tylko co posiada. Bardzo dobrze że masz wyrzuty sumienia i cię to gryzie. Żyj z nimi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale skoro facet tak myślał o swojej lasce, to powinien ją od razu zostawić, a nie to ukrywać. Chyba że on też miał jakiś problem ze sobą
![]() |
![]() |
#104 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
nie masz pojęcia co to miłośc. Twoja głowę wypełniają puste slogany i jasełka. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak na początku w pierwszej wypowiedzi napisałam, że dobrze zrobiłaś, że zostawiłaś faceta bo wnioskowałam, że to z nim jest coś nie tak, tak teraz uważam, że dobrze, że go zostawiłaś bo to on z Tobą nie miałby przyszłości a nie Ty z nim.
Jesteś egoistką, zapatrzoną w siebie osobą, wygodnicką, materialistyczną, niedojdojrzałą dziewczynką. Każdemu może podwinąć się noga a Ty przy pierwszej okazji go zostawiłaś. Ty nie wiesz co to jest kompromis. W Twoim mniemaniu kompromis jest wtedy, kiedy jest po Twojemu. Moja droga, kompromis jest wtedy, kiedy dwoje ludzi spotyka się w połowie drogi a nie po jednej czy po drugiej stronie. 25 km do pracy to według Ciebie koniec świata? Ludzie dojeżdżają do pracy nawet i po 50-60 km nie mając samochodu. Słyszałaś o czymś takim jak mpk albo pkp? Tobie zależy na facecie, który będzie mieszkał w mieście, blisko Ciebie, będzie miał dobrą pracę, kasę i samochód, żeby mógł robić za Twojego szofera. Jesteś wygodna. Owszem, każdy ma prawo do jakiś wymagań, ale nie wymaga się czegoś od drugiej osoby, jeżeli samemu nie można z siebie nic dać. Co do kłamstw exa to gdzie Ty je niby widzisz? On nie ma obowiązku spowiadania się z tego, że wypił drinka. Nikt nie ma obowiązku spowiadania się z tego co robił, jeżeli czyny nie były raniące dla drugiej osoby. Każdy ma prawo do życia, do przyjemności a z tego co widzę to ex nie mógłby nawet wypić kieliszka wódki w barze. Mam nadzieję, że Twój ex znajdzie sobie wartościową dziewczynę, która go doceni i nie zostawi w razie potrzeby. Bo wyobraź sobie, że tak jak kobieta potrzebuje poczucia bezpieczeństw tak i mężczyzna ma taką potrzebę. Mam też nadzieję, że obecny facet szybko zorientuje się jaką jesteś osobą. Obyś z czasem nauczyła się na czym polega życie i związek, jakie są wartości itd. Bo według mnie nie jesteś dobrą partnerką do związku ani dla exa ani dla obecnego. Odpowiadając na pytanie czy dobrze zrobiłaś zostawiając ex - tak, dobrze zrobiłaś bo dałaś mu szansę na prawdziwą miłość. A sposób w jaki z nim zerwałaś pokazuje, że nie masz w ogóle klasy.
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Autorko, czy kupiłaś byłemu choć raz paliwo? W końcu przyjeżdżał po ciebie do miasta i odwoził...
Zerwałaś z chłopakiem przez sms? serio? Zatęskniło ci się za byłym, bo najwidoczniej obecny nie jest tak łaskawy jak on i nie jest na każde twoje zawołanie. Były jeszcze będzie ci dziękował, że go zostawiłaś, bo jestem przekonana, że znajdzie taką dziewczynę, która będzie go kochać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zatęskniłam,jesteśmy krótko razem wiec nie mam oceny póki co. Ale do ex powrót jest nie możliwy,nie chce mnie znać wierzę w to że go to zabolało,mam świadomość jak bardzo mnie kochał i jak bardzo mu zależało,do czasu jak sie dowiedzial że jestem z obecnym codziennie prawie mi to pisał... nie odpisywałam mu bo nie wiedziałam co mam mu odp.. po za tym minęły 2 miesiące więc on też może sobie robić co chce... Tak,napisałam mu w tedy że nie wyszło w sms,po czym kilka dni później się spotkaliśmy ale nie było rozmowy nie dało się oboje to było dla nas naprawdę trudne. Kiedyś mi napisał że nie chce już nikogo znać,w nic się nie będzie angażować bo dla niego to bez sensu,bo człowiek się stara chce jak najllepiej dla 2 osoby a i tak przez jakieś pierdoły staję się zerem. Jego samoocena strasznie upadła :/ Edytowane przez ona24opo Czas edycji: 2018-07-27 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo księżniczko, uciekłaś od księcia bo zamiast zamku, hajsu i wygody dawał Ci dużo miłości. Bardzo dobrze, że nie jesteście razem. W końcu pozna kobietę, która będzie z nim z miłości a nie dla hajsu i tylko w tych dobrych chwilach.
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie byłam z nim dla żadnego hajsu... To że kiedyś tam własną dg nie oznacza że dla tego z nim byłam,zamknął ją aby mieć więcej czasu dla nas a nie było go stać na pracownika a za darmo nikt jeździć nie będzie i to są jego słowa i jego decyzja. Pracował i zarabiał normalnie jak każdy człowiek. Więc nie byłam z nim dla żadnej kasy... Edytowane przez ona24opo Czas edycji: 2018-07-27 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85110876]Taaa, a dziwnym trafem rzuciłaś go jak zaczął być finansowo na minusie
![]() Boże mam już chyba wiek w którym chce planować przyszłość ? za 2 lata chce mieć dziecko, a nie martwić się przy nim co będzie jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85110876]Taaa, a dziwnym trafem rzuciłaś go jak zaczął być finansowo na minusie
![]() Może to tylko taki zbieg okoliczności ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Najpierw to zabierz się za poprawną pisownię bo dziecku też trzeba umieć przekazać wiedzę.
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Chciałabyś być z facetem który nawet do lekarza nie pójdzie jak nogę skręci bo nie będzie siedział w domu woli iść do pracy ? Zdrowie też jest ważne a dla niego nie.. miał wypadek nie mógł pracować przy meblach jednak jeździł i ciągle narzekał bo go boil. Dla niego ważne było wszystko ale nie to co trzeba.. O granie po nocach z kolegami.. Zamiast zrobić mały remont choćby dla samego siebie to nie. Tłumacząć się głupio no bo po co.. Wynając coś nie bo mamy od czego zacząć. Dobra plusy nie pił,jak na faceta to potrafił się zebrać sprzątać zmienić pościel i dużo innych rzeczy ale o przyszłośći też trzeba myśleć.Mówił że planuje itd ale ileż można czekać aż w końcu coś pójdzie do przod..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#116 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja rozumiem że można stracić pracę. Chodzi mi też o inne sytuacje które utwierdzały mnie w jego nie dojrzałości. Pracował za montażystę mebli twierdził że podpisał umowę a się okzało później że nie był nigdzie ubezpieczony. Tera też w nowej pracy mówił że będzie miał umowę ale jego szef musi założyć już firmę na siebie bo leci na jego matkę. Tu się akurat okazało prawdą. Umowę dostał. Może mogłam poczekać bo teraz wyszłam na najgorszą.. trochę racji macie ale jednak facet powinien wziąść się w garść nie prawda ? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jeśli teraz się ogarnął i jest gotów do normalnego stabilnego życia, to złym pomysłem jest abyś do niego wróciła. Obecnego też bym na twoim miejscu zostawiła, niestety ale jest on plastrem. Miesiąc od rozstania to jest bardzo krótko na nowy związek. Niektórzy leczą się miesiącami ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ogólnie wiek nic nie mówi o planach na przyszłość. To ty tak masz, a nie jest to jakaś ogólna zasada i punkty do zaliczenia w życiu dla wszystkich. Cytat:
Cytat:
![]() Ty serio myślisz, że to jest jakiś ewenement? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85111386]Ty mnie pytasz czy oznajmiasz swój punkt widzenia? Bo ogólnie wiek nic nie mówi o planach na przyszłość. To ty tak masz, a nie jest to jakaś ogólna zasada i punkty do zaliczenia w życiu dla wszystkich. To nie jest dla mnie żadne kryterium doboru partnera. Ojej, normalnie skarb ![]() Ty serio myślisz, że to jest jakiś ewenement?[/QUOTE] No wiem że nie skarb,ale jak do tej pory z takim czymś się nie spotkałam. Nie byłam nigdy z kimś kto potrafi robić rzeczy które inny facet miałby w tyłku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ileż można czekać aż się pójdzie do przodu? Czasami potrzeba na to dużo poświęcenia i energii, nic nie przychodzi odrazu księżniczko...no, chyba, że sraczka.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.