![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odwieczny dylemat
Cytat:
Naszych gości prosimy, by dali nam dużo pieniędzy. Abyśmy po ślubie nie musieli żyć w wielkiej nędzy. Albo ten: Pieniędzy oczekujemy w ślubnym darze. Podczas nocy poślubnej spłodzimy rumiane twarze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2018-07-30 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ale się zafiksowałyście, że trzeba dać dużo. Ja wolałam dostać 50 zł niż jakąś durnostojkę czy coś, co już mam.
Kwiatów tez nie chcieliśmy ale kilkanaście osób się wyłamało, ciekawe czy z nas chamy i prostaki bo kwiatki zostawiliśmy w hotelowej restauracji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Hej.Ja byłam w takiej sytuacji w weekend
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Nigdy na polskim nie lubiłam interpretowania poezji i odwiecznego pytania "co autor miał na myśli", co często prowadziło do nadinterpretacji że aż zęby bolały, ale wy tutaj wygrywacie jeśli chodzi o dostrzeganie pazerności i chamstwa w 2-4 wersowych wierszykach. Jeśli znam autorów tych "dzieł" to kilka linijek kiepskiego tekstu nie zmieni mojej, wyrabianej przez lata znajomości, opinii o nich. I chyba nic dziwnego, że ludzie wolą dostać kasę i sobie kupić co chcą albo dołożyć do zbiórki na większe przedsięwzięcie, niż dostać niepotrzebne czy brzydkie rzeczy. A wiadomo, że każdy jakiś prezent przyniesie, jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś nie dał nic, więc według mnie nie ma nic złego w tym, że młodzi sugerują co będzie lepszym rozwiązaniem. I tak, spływa to po mnie jak po kaczce, że ktoś pisze że chce dostać kasę. Mój niesmak wzbudziłby tylko minimalny próg kwoty/ceny prezentu, bo nie o to chodzi, żeby płacić za uczestnictwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.