![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVII
Cytat:
Ogólnie nie byłoby źle gdyby po leczeniu nie wylazła asymetria moich zębow... prawa jedynka jest dłuższa od lewej, a znowu lewa dwójka od prawej i wygląda to mocno średnio. U orto byłam w zeszłym tygodniu i uważa ze wszystko jest stabilnie i dobrze. Dostałam nową szyne retencyjną bo poprzednia mi pękła. No i nie wiem dlaczego zrobiona jest z nowych wycisków a nie tych po zdjęciu bo czuje różnice. Ta nową na luzie zakładam a stara jest ciasna. Na dodatek nowa płytka jest strasznie niewygodna na podniebieniu ![]() Ogólnie z zębam przeszlam sporo i jak pomyśle że nosiłam to dziadostwo 3 lata to jasny szlag mnie trafia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Quadesha, ale na luzie opowiadasz
![]() ![]() czekoladowo, ciężka ta Twoja historia, współczuję przejść. U mnie na pewno problemy w mniejszym stopniu są, ale tak samo słyszałam już teksty o ściąganiu, i mimo, że zmiany prowadzącej lekarki nie miałam, to i tak czasem mam wrażenie, że kiedyś były w lepszym układzie te zęby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czekoladowoo, dobrze rozumiem - po zdjęciu aparatu jedynki były ustawione idealnie mimo tego, że jedna jest krótsza i nie było tego widać? Kurcze, a nie da się np jakoś zamaskować tej różnicy kompozytem? Skoro orto nie widzi problemu, to może nie jest to aż tak widoczne? Zawsze jesteśmy bardziej krytyczni względem samych siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie po ściągnięciu roznica byla lekko widoczna ale niewiele bo dwojki byly na rowni z jedynkami. A teraz juz tak nie jest. Wkurza mnie to bo zanim zalozylam w ogóle aparat to az takiej roznicy nie było... Byc moze jestem trochę przewrazliwiona. A raczej na pewno jestem. Nie mniej wydaje mi sie ze roznica jest. Wrzucam zdjecia w załączniku. Sa troche pod innym katem ale generalnie widac o co chodzi. 20180328_105639-1.jpg received_158825628384602.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas sobie przygryzam policzek, nie wiem, o co chodzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Przygryzanie policzka - masakra. Ja teraz walczę z jednym zamkiem, który ciągle mnie rani. Niby daje wosk, ale przy jedzeniu często spada i zabawa od początku prawie.
Na pewno jesteśmyw stosunku do siebie samych bardziej krytyczni. Patrząc na te fotki widzę o co Ci chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam wizytę i orto powiedziała że za dwie wizyty najprawdopodobniej zdejmujemy łuk podniebienny
![]() Dodatkowo założyła mi na górze od 3 do 3 jakby łańcuszek tylko, że z drutów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pogryzłam policzek tak, że mam jedną wielką opuchliznę i nawet zaczęły mi się wbijać druty, które go wcześniej nie dotykały ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a jakie miałaś aparaty właśnie przy wyrównywaniu środka? wystarczyły zwykle i np wyrywanie zębów czy też technikę CAD? Powiem wam, że widzę powolutku że po założeniu górnego aparatu kieł wchodzi powoli w łuk itd więc są w końcu postępy ale... jedynki mam wielkie, dwójki dużo mniejsze i te moje ukochane kły :P nie ma szans chyba przy tak różnych wielkościach i kształtach o taki idealny wymarzony uśmiech? Czy pozniej ortodonta robi z nimi coś jeszcze, piłuje je albo robimy coś z kompozytem czy ortodonta to zostawia bo chodzi mu tylko o proste zdrowe zęby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, choć powiedziałabym, że takim wykończeniem już się orto nie zajmuje. No możeee jakimś lekkim przypiłowaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od samego początku mam tylko aparat kryształowy i łuk podniebienny (który miałam nosić parę miesięcy, a noszę już prawie 2,5 roku). No i na wyrównanie linii środka wszelkie kombinacje łańcuszków i wyciągów.
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Ja też takie coś noszę już kilka miesięcy - nie wiesz może jaka jest funkcja tego metalowego łańcuszka?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit. Czytam na jakimś blogu, że łańcuszek w połączeniu z grubszym łukiem może również wspomóc manewr cofnięcia zębów, a mi właśnie oprócz tego łańcuszka dała grubszy łuk ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2018-10-06 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
nie ma to jak złudna nadzieja jaką raczy mnie orto od ponad pół roku :/ góra 2,5 , dół 1,5 roku. Już mam wrażenie , że jestem naciągana na kasę bo z kłem walka już trwa około 7 miesięcy . Nowy sposób- zamki na 7, czyli mam na 6 i 7, ma to być może zadziałać na kły ech . Mam trochę zebów szpiczastych i takie z lekkimi lukami, że nie jest ząb przy zębie . Jakie sposoby są na takie polepszenie wyglądu , ceny i ile lat już minęło u was od tego zabiegu bo czy np. szlifowanie nie sprawiło wrażliwości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was miała kiedyś przy aparacie kosmetycznym ligaturki inne niż przezroczyste/białe? Tydzień po kolejnej wizycie wyjeżdzam na wakacje i wolałabym nie odmawiać sobie wszystkiego, co może potencjalnie zafarbować gumeczki, ale z drugiej strony nie wiem czy to w ogóle wygląda znośnie? Myślę na przykład o błękitnych.
Drugi temat z którym przychodzę pewnie już się tu przewijał, ale chyba nie w ostatnim czasie - czy któraś z Was zaszła w ciążę z aparatem na zębach? Moja orto nie widzi przeciwwskazań, ale jestem ciekawa jakie macie doświadczenia?
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna czy mowa o tym samym, ale ja mam czerwone gumeczki i bardzo je lubię. Wklejałam niedawno zdjęcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z was ma również wszystkie zamki z haczykami ? Dopiero w domu się przyjrzałam , że mam takie zamki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Dołączam do wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Hej. ja dziś wymieniłam gumki z szarych na jasno różowe, chyba szare mi się bardziej podobały :P I założyli mi pierścień pod korektor II klasy. Już boli i narusza policzek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie idę do orto
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Przez szare ligaturki zęby nie wyglądają na szare?
Noszę aparat od marca i zawsze wybieram różne odcienie różu ![]() Chciałabym kiedyś wziąć czarne ale się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Mnie się chyba najbardziej podobają szare. Nie wiem dlaczego. Pierwszy raz mam jasny róż i mam wrażenie, że zęby wyglądały na bielsze w szarych. No ale może to tylko wrażenie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Pokażesz foto?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Ok, ale mam okropne zęby (a zwłaszcza te szpary na tym zdjęciu z szarymi gumkami) więc proszę się nie śmiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.