|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy słodkie do obrzydzenia :D Wasze typy...
Cytat:
ale początek ma bardzo ładny
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba Ale miało być chyba o słodkich do obrzydzenia, a nie do upojenia, więc znikam stąd
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla jednych "dreszcz rozkoszy" dla innych "odruch wymiotny"
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie amor amor cacharel, davidoff wish niebieskie nie rozowe (rozowe lubie) i owocowe z yves rocher.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie wspomniał o "motylku" hanae mori - myślałam, że się polubimy bo słodkości i jadalniaki to mój "konik", podchodziłam do niego kilka razy ale to syntetyczny ulep, nie odważyłam się na testy całościowe - wystarczył zlany nadgarstek żeby było "do obrzydzenia" błe
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Dla kilerem nr one wsrod slodziakow sa:
-Nina Ricci jabluszko czerwone- dusi wrecz owocami w cukrze; -Angel,euphoria-slodycz nie do noszenia,wymiotna; -Wish Chopard wszytkie odmiany-j.w. |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tytuł wątku - "Perfumy słodkie do obrzydzenia", czyli, które zapachy są tak słodkie, że "Mogłyby doprowadzic do wymiotów całe przedszkole" ( ) , w moim odczuciu:- L'Instant De Guerlain - miejsce pierwsze w kategorii "tak slodki, że z powodzeniem mogłyby wylecieć wszystkie zęby". Nie cierpię tego zapachu. Jest tak mdły, ulepny, dziwacznie miodowy, krótko mówiąc - przedobrzony na całej linii. Na dalszych pozycjach uplasowały się: - Insolence - paskudnie pudrowy, kombinacja wściekłego fiołka ze sztuczna maliną i zawroty głowy gwarantowane. - Pure Poison - słodkie popłuczyny, które przypominaja płyn do mycia naczyń ![]() - Hypnose - jak guma do żucia tudzież budyń. - The One - guma do żucia z gratisem w postaci nadzienia owocowego. - Ultraviolet - cukier i plastik. - Tumulte - pączek z różą. A z tych, które lubię (niektóre nawet kocham ) - Angel (klasyk), L De Lolita Lempicka (L De Ciastko), Escada Magnetism, Wish (klasyk), Brit Red i Oblique RWD Givenchy.
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
no kurde gdzie ta guma, gdzie ten budyn...
na mnie wychodzi cukier plus wiercace w nosie ziola, jakies wiechcie ziol i prawie rzygam. Nienawidze tego zapachu. |
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie takimi perfumami.. slodkimi do obrzydzenia sa Angel i Midnight Poison
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dodatkowo zabija Insolence - ale nie odbieram go jako zapachu slodkiego co zwyczajnie calosciowo zabojczego, migrenogennego...
zauwazylam, ze meczy mnie klasyczna organza... na mnie robi sie z niej takie 'mleko z miodem' , rok temu podobalo mi sie, teraz meczy mnie okrutnie. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie obrzydle słodka jest Lolita, fuj !
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Słodycz która mnie zabija to L Lolta Lempicka.Miałam nadzieję na intrygujący morski -solny w słodyczy luksusowej zapach.A tu ciastko waniliowe i cynamon się panoszy.A cynamon+wanilia to już nie dam rady.
Słodycze które pokazują swoją ciemną,zmysłowo-niebezpieczna stronę to Angel edp,Wish i Addict(jak ktoś napisał dymny)Żadnej waty cukrowej i płaskiej wanili. Tak myślę że dużo zależy od skóry,w jaki sposób reaguje z danym zapachem Nie lubię słodkości kwiatowych w typie Euphorii ck. |
|
|
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
Angel, śmierdząco słodki, pachnie starą babcią fuuuj.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
A ja uwielbiam zapach Lolita Lempicka. Apparition i Lou Lou też lubię.
Były też kiedyś takie słodkie perfumki Vanilla Fields-cudowne. Nie przepadam natomiast za Obsession i Addict (nawet ładny ale od jakiegos czasu zaczął mnie nadmiernie męczyć swoją słodyczą). Jest jeszcze arcysłodki Cat Deluxe Naomi Campbel ale ma swój urok. |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie myślę,myślę i stwierdzam,że nie znam zapachu zbyt słodkiego.Czy to może już ostatnie stadium chorobliwego uwielbienia słodziaków?
![]() Znam za to zbyt jadalny-Chocolovers |
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Autentycznie zemdliło mnie po powąchaniu: Tumulte, Wish, Niny NR, Premier Figuier, Pink Sugar, Cashmir i niestety OI (nie bić!)
Są też zapachy, które na pierwszy węch albo nadgarstkowo bardzo lubię, ale globalnie po kilku godzinach robi mi się słabo od słodkości - do nich należy: Flowerbomb, Hypnotic Poison, L de LL i Escada Magnetism.
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zemdliło po Pink Sugar i Hypnotic Poison
To jak dla mnie za dużo
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie rzecz biorąc lubię słodziaki
![]() Ulubione: - Escada Magnetism i Collection, - Hot Couture, - L de Lempicka, - Pink Sugar. Nie przepadam za Angelem, bo ta słodycz jest dziwnie gorzkawa, jakby się komuś karmel przypalił - wyraźnie w nim czuję spaleniznę Natomiast odruch wymiotny mam na samą myśl o Ultraviolecie - słodkie jagody utopione w chemikaliach i doprawione czymś jakby fiołkami, brrr...
|
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
A pamiętacie Ex'cla-mat'ion?
Miałam je chwilę i rzuciłam w ręce koleżanki, która uwielbiała na moje szczęscie landrynki w czystej postaci...Słodka, a zarazem nijaka (dla mnie) jest "L" LL, sorry, ale wanilię w tym wydaniu można dostać chociażby za grosze w markecie... Obrzydliwa słodycz wydobywa się z Dalimanii połączenie kokosa z mango czy czymś podobnym daje popalić... Lubię słodkości, ale wyważone, specyficzne, inne... Na granicy inności i kiczu balansuje u mnie Hypnotic Poison...niby ciągnie, ale nie dokońca
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż odstatnio coś mi sie rzuciło na kwiatki, ale też słodkie![]() Jedynie Pink Sugar nie dałabym rady nosić całościowo (100% cukru w cukrze)Do moich ulubionch slodziaków należą: - Angel (klasyk) - L LL - Brit Red (choć mało trwaly na mnie niestety) - Euphoria - Tumulte - L'instant EDP - The Parfum
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet dzisiaj nim pachniałam; dwa mikropsiki i czułam go cały dzień, więc należy do mojej czołówki jednopsików W temacie: zapomniałam o L Lempickiej - wanilia połączona z cukrem, ehh niestety całościowo nie mogłabym nosić. Może ta słodycz nie jest obrzydzająca ale co najmniej przytłaczająca
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy było - jakby co, drogie Modki, wykasujcie
![]() Ja biorę pod uwagę "słodkie" (a niekoniecznie do obrzydzenia ).Watch Micallef - mam malutką odlewkę (Geo, jesteś wielka ). Naprawdę się nimi zachwyciłam i zapragnęłam ogromnie. Jednak na dłuższą metę nie wyobrażam sobie ich nosić. Co jakiś czas i owszem ![]() RL Lutensa - migdałowy słodziak Dla mnie piękny Loukhoum L. Mercier - jeśli dla kogoś powyższy Lutek wydaje się słodki, powinien powąchać owo cudeńko RL od razu wydaje się bardziej wytrawne
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie slodycza, ktora mnie drazni jest damskie Tumulte oraz E. Coudray Ambre et Vanille. Reszte lubie. Oczywiscie sklamalam Nie lubie wszystkich slodziakow. Generalnie slodziaki dobrze na mnie "leza". Czesc jest "nie moja", czesc pachnie na mnie tak sobie (wedlug mojej oceny), czesc jest mi obojetna. Jak do tej pory, draznia mnie tylko dwa wyzej przeze mnie wymienione. Oczywiscie mam na mysli "draznia mnie na mojej skorze".
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2007-11-09 o 01:28 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

Ja go mam juz
i dla mnie jest cuuuudowny
ale początek ma bardzo ładny

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

,