![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Barbra- zjadłabym taką roladkę
![]() U mnie tak: Śniadanie-sałatka z niewielką ilością fety i domowym vinegretem II śniadanie jabłko i koktajl porzeczkowy Obiad- będzie kalafior, fasolka i buraczki albo może jajko sadzone do tego , zobaczę. Kolacja-nie wiem.Może twaróg
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
u mnie mimo pilnowania się z jedzeniem waga idzie w górę. Bez wprowadzenia porcji ruchu czarno to widzę. Przedwczorajszemenu: śniadanie jeden placuszek otrębowy z pastą jajeczno szynkową II śniadanie 2 jajka na miękko Obiad, ok 300ml zupy z kapusty z 3 gałeczkami drobiowymi (pyszną, niskokaloryczną zrobiłam) podwieczorek pól kostki chudego kilimka z jogurtem kolacja - oblizana łyżka po rozpuszczonej czekoladzie ![]() No ale od tej czekolady to chyba nie powinnam mieć aż takiego wzrostu a był. Zobaczyłam na wadze prawie 72kg (sic!) To już zaczyna być coraz więcej od 70kg jak widać nic nie mogę wyhamować ![]() Wczorajsze menu: śniadanie - wieśniak + plasterek szynki II śniadanie 2 placuszki otrębowe z jajkiem i szynką Obiad zupa jak przedwczoraj podwieczorek 2 jajka kolacja - jeden bezik (musiałam sprawdzić czy mi wyszły) No i dziś 70,8kg. Niby spadło od przedwczoraj, ale ustabilizowane powyżej 70kg jak nic. A mi się ciągle jeść chce. Mam myśli sabotujące i ledwo się trzymam ![]() No i już sie zamykam, bo tylko narzekam i nic z tego nie wynika oprócz coraz grubszej doopy.
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2018-10-04 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane...
![]() Koteczka domaga się spacerów,to mam mobilizację by wychodzić...nawet udaje mi się pobiegać z nią na smyczce (podpatrzyłam biegaczy z psami ![]() ![]() W menu dzisiaj : śniadanie :bułka z serem +odrobiną dżemu brzoskwiniowego własnej produkcji 2 sniadanie:śliwki wegierki obiad:kurczak z rożna+kluski szare+surówka z marchewki podwieczorek:kaszka manna z cacao kolacja:resztki z obiadu kurczak+surówka Płyny :dociagam 2 literek,to powinien być ładny bilans dzisiaj ![]() Lyrcia....podziwiam za wieśniaki,ja od czasu Dukana mam na nie ostre kły ![]() Ja sie codziennie nie ważę....żeby sie nie dołować....ale waga bez wiekszych zmian.....czytam za to moją lekturkę "Bieganie jest proste"i truchcik coraz lepiej mi wychodzi ![]() Utrzymuję też basen,przynajmniej w takiej ilości,żeby opłata karty była miesięcznie zwrócona .
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie zrobili mi tomografu bo kreatynina jest minimalnie przekroczona.Następny termin za tydzień.W tym czasie mam się przepłukać.
![]() |
#95 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja już chyba nie muszę nic pisać. Ja w tym tygodniu trochę się opanowałam jedzeniowo i nie stawałam na wagę mam plan jutro zapewne 7 też mnie nie opuści ... Cytat:
Za to już w tym tygodniu byłam na treningu obwodowym - nawet mi się spodobał, potem na personalce i na pilatesie - jutro kolejna personalka więc nie jest tak źle z moim ruchem, jeszcze tylko dietę dopracować. Już planowałam kupić kolejną dietę - ale Ktoś ![]() Robię na jutrzejszy obiad papryki faszerowane - sobie warzywne mężowi z mięsem - zostało mi sporo farszu i będę mieć na sobotę potrawkę warzywną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U mnie menu podobne jak wczoraj- śniadanie sałatka, II śniadanie koktajl porzeczkowo bananowy.Obiad -miały być warzywa z patelni ale został mi kalafior to zjadłam z fasolką i do tego sałatka ze słoika którą robiłam sama- z cukinii, cebuli i papryki z zalewie curry, fajna wyszła. Na kolację wypiłam świeżo wyciśnięty sok z jabłka i marchewki. Elizko- no tak, kreatynina musi być dobra, też mi ją badali przed tomografem, za tydzień pewnie poprawisz wynik i można będzie zrobić badanie, tak jak Basia napisała - jesteśmy z Tobą.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
![]() Co taka cisza.Wszystkie grzeszą. Ja wlewam w siebie po 3 l wody i do tego kawa i herbata.Mam wrażenie,że woda mi wypłynie uszami ![]() Koleżanka mi podejrzała wynik markera i jest dobry.Oficjalnie będę go mieć dopiero we wtorek. Pogoda piękna ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz Kochana wynik dobry więc jest już jeden powód do zadowolenia. Reszta też będzie ok. Wołają mnie lody tiramisu - drugi dzień się im opieram ... jutro otwarte sklepy więc nie wiem jak długo - bo są w promocji ... Piękna pogoda trzeba korzystać . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja grzesze bardzo...
Wczoraj duuuzo piwa a dzis po zakupach 2gałki lodow a i wujostwa do kawki ciepła drożdżówka i zaś lody.....szkoda słów ale to przed @która dziś albo jutro nadejdzie.... Dziś też piwko wpadnie chyba bo piękna pogoda więc trza korzystać. Elizko-no widzisz -fajnie że markery dobrze wyszły . ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Basiu co innego jak by te lody wołały Cię z Twojej lodówki,ale tak żeby je dopiero kupić
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- o następna z lodami wyskakuje ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam z mężem ba rower pojechać - wykorzystać piękną pogodę - to musiał dłużej zostać w pracy ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Milenko no ładnie grzeszysz - ale kiedy jak nie teraz. Chyba muszę iść za Twoim przykładem. Chciałam iść na basen - no ale byłam dziś u fryzjera więc znalazłam sobie wymówkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie też grzech za grzechem. Przedwczoraj impreza, wczoraj impreza a dziś rano na wadze 72,1kg...Mam ochotę się poddać i zapaść na amen
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
No tak, lato wrciło , to i chęć na lody wróciła. I jak, dałaś im radę, czy one Tobie dały radę? ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2018-10-07 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście że poszłam po loda - na dokładkę kupiłam jeszcze pifko - i waga dziś plus 30 dag - tyle co znikło po 5 dniach ładnego dietowania. Dziś mam mega zakwasy po piątkowym treningu więc rano pojechałam na basen rozciągnąć trochę moje bolące mięśnie - zaliczyłam 50 długości, posiedziałam w jakuzi ![]() Poprawiam sobie nastrój bo karnet ważny jest bezterminowo a nie jak kiedyś na miesiąc więc mam czas by korzystać a nie muszę na siłę chodzić ![]() Dziś piękna pogoda ale "leniuchuję" w domu bo muszę sprawy firmowe ogarnąć. A Wy co porabiacie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co ja porabiam....W pracy kwitnę ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ktoś musi pracować by tacy jak ja mogli w weekend d.... pomoczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja leże i tyję
![]() Nie dziwota że na wadze dramat w dodatku @ na całego i jestem mega wzdęta.Na kolację nie wiem co zjem, na razie nie myślę o niej bo mnie drzemka poobiednia dopada i chyba przytnę komara..Od jutra na dobre tory wracam.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Basiu ale zainspirowałaś mnie wczoraj zupką dyniową i dziś kupiłam w Biedrze mały okaz, może we wtorek poczynię próbę jej ugotowania.
![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
![]() Na tomograf nie jadę bo wyniki jeszcze gorsze
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
No co się dzieje? Na spokojnie musisz wyregulowac organizm. Czasem jakiś drobiazg wystarczy, by sie zaczęło chrzanic
![]() Jak oglosilam wszem i wobec, wczoraj wykupilam miesięczny karnet na siłkę. Będę chodzić. Po wczoraj mnie wszystko boli. Waga 71,5kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2018-10-09 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Elizko nie wiem co napisać, ale chyba jak Lyrcia pisze trzeba czasu, ale ten czas czekania jest najgorszy. Trzymaj się Kochana.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Ja dziś lecę do lekarza po skierowanie - może uda się jeszcze zrobić badania ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
![]() Najważniejsze,że marker jest dobry ![]() Mam zrobić badanie moczu.Za miesiąc mam powtórzyć cholesterol i wątrobowe.Czekam jeszcze na wynik czy nie mam zapalenia dróg żółciowych i na razie wsio.A i jeszcze odstawić tabletki anty. Jestem spokojniejsza. Biorę się za siebie porządnie. Beatka super że zaczynasz się ruszać.
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja zaczęłam kilka miesięcy temu brać tabsy i to też na bank jest przyczyną wzrostu wagi, który trochę wymyka się spod kontroli. Po jakimś czasie to skojarzyłam ![]() Cytat:
No i dzisiaj spakowana na siłownię jestem. Po pracy idę pomęczyć mięśnie brzucha i pośladki ![]() Milennko, czytając ciągle u Ciebie o makaronie shirataki, w końcu zamówiłam po dwa z różnych kształtów. Gdy przyszło, trochę się zdziwiłam, że to takie cuś, ale wczoraj przygotowałam dla moich kurczak z ryżem na słodko-kwaśno, sobie zamiast ryżu zaserwowałam makaron. Jest rewelacyjny!!!Dziś do pracy przesmażyłam z cebulką, paprykami i cukinią i pomidorami , do tego przyprawy, czosnek. Pychości! Dobrze,ze go w końcu wypróbowałam. Lepiej późno niż wcale. Waga 71kg. Wierzę, że zaczęłam ogarniać i zacznie spadać. A gdzie reszta Dziewczyn? Stylowa, Asia..No gdzie wy? ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo - że gotowa jesteś na trening. Ja dziś też idę na trening. Ale mam spakowaną druga torbę na basen - jakby kiedy mnie naszło bym była gotowa. Waga dramat .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Jestem... ale w takim dole ze chyba tylko przysypac mozna...
Ja juz nie wiem co zrobic z ta cholerna nadwaga... i wcale nie chce pokochac zarazy bo mi przeszkadza ale jestem grzeczna, nie jem swinstw... a ona nadal sie waha miedzy 72.2 a 72.6 no nie radze sobie z nia za diabla.... zaczelam sie zastanawiac czy przyczyna nie sa hormony.... co prawda biore od lat te same ale jednak organizm sie starzeje (nie ma co ukrywac) i byc moze okres menopauzy sie zbliza..wiadomo wtedy ciezej zrzucic co nieco, metabolizm nie taki.... no masakra... Mam w planie wizyte u gina w listopadzie to podpytam co on na to... Takze ten no..siedze cicho bo nie ma czym sie chwalic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Lyrcia- cieszę się że Ci podpasował, może nie jest najtańszy ale dla figury dobry
![]() Brawo dziewczyny za ruch.U mnie ogranicza się do jazdy na rowerze do pracy i z pracy.Jesień mamy piękną, kolory w parku porażają a mi się nie chce dupy na spacer ruszyć ino zaległam.I tak codziennie, jakiś marazm mnie dopadł.Mam nadmiar jabłek i chciałam je do słoików uprażyć a nie mam sił stać w kuchni... Mam też dynię i nadal sobie grzecznie czeka na zupę.. dobrze że może długo postać i się nie zepsuje ![]() Aha. menu takie dziś. Śniadanie sałatka warzywna z domowym vinegretem i odrobiną fety oraz świeży sok jabłkowo-marchewkowy. II śniadanie - koktajl -kefir, banan , łyżeczka kakao. Obiad- wspomniany makaron z brokułem Kolacja-nie wiem ale mam ochotę na dawno nie robiony placet otrębowy, może się skuszę.O ile będę głodna. Waga kilka deko spadła wraz z odejściem @ ale ciągle duża nadwyżka. W weekend idziemy w gości i pewnie jakiś % wpadnie i nie wiem czy nie pizza bo małż ma na nią chcicę i już drugi tydzień mnie namawia , w ubiegły odwiodłam go od tego niecnego pomysłu ale w ten nie wiem czy nie polegnę ... się zobaczy. Elizko-dobrze że markery dobrze wyszły , zadbasz o siebie i będzie na pewno dobrze. Pisz nam menu itp- no przecież mamy się pilnować wzajemnie ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
![]() Beatka markery to badanie czy jest nowotwór.Mój woreczek jest w porządku.Nie ma kamieni. Zrobiłam wczoraj kotlety z soczewicy i mam je nawet do kanapek.Robią za pastę ![]() śn ciemna bułka z soczewicą właśnie rzodkiewka II to samo ob kotlet kasza taka z warzywami i jakimś makaronem taka mieszanka surówka z lodowej dalej nie wiem co bo dopiero nie dawno zjadłam Ruchu u mnie niestety jeszcze nie ma ![]()
![]() |
#120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie te hormony, też mi się wydaje, że mnie spowalniają ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.