"Kler" Smarzowskiego. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-15, 17:05   #91
bibi1234
Zadomowienie

Dot.: "Kler" Smarzowskiego.

To jest dobre papież w stylu "Dziecko Rosemary."

Co ciekawe w komentarzach okazało się, że jest to wyrwane z kontekstu. W filmie jest zegar w lewym górnym rogu i widać, że są skoki czasowe. Da się wytłumaczyć, czemu tak powiedział. Jednak dalej wszystko, co powiedział jest mało przejrzyste i dwuznaczne.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-11-16 o 16:32
bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-16, 10:53   #92
Craiks
Przyczajenie

Mam nadzieję, że to pójdzie wszystko w dobrym kierunku, że te wszystkie kłamstwa i zakłamanie wyjdzie na jaw, że ofiary wreszcie otrzymają zadośćuczynienie. Wszyscy ludzie popełniają błędy, za które trzeba zapłacić. Trzeba zrzucić księży z piedestału, bo to są ludzie, tacy jak my, nie lepsi, nie gorsi.
Craiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-16, 12:55   #93
Mejbel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Halry Pokaż wiadomość
Ja myślę, że to nie jest kwestia tego, na ile taki ksiądz jest skazany, tylko tego, że cała instytucja jaką jest Kościół, zamiata to pod dywan, broni oprawców, nie wspiera ofiar itd.
Dlatego moim zdaniem kościół powinien byc utrzymywany tak jak inne religie - tylko z pieniedzy wiernych. Przez państwowe pieniądze i ziemi kupowane za złotówkę kościół czuje sie wiecznie rozpasany i bezkarny. A do tego sami wierni są wierni raczej tak długo jak ich wiara jest za darmo albo za "co łaska". Jestem pewna, że gdyby kazac nagle wszystkim placic skladki na kosciol zamiast panstwowego funduszu to okazaloby sie, że w Polsce mamy 30% katolikow a reszta wystapila z kosciola.
Mejbel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-16, 15:11   #94
Callir
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mejbel Pokaż wiadomość
Dlatego moim zdaniem kościół powinien byc utrzymywany tak jak inne religie - tylko z pieniedzy wiernych. Przez państwowe pieniądze i ziemi kupowane za złotówkę kościół czuje sie wiecznie rozpasany i bezkarny. A do tego sami wierni są wierni raczej tak długo jak ich wiara jest za darmo albo za "co łaska". Jestem pewna, że gdyby kazac nagle wszystkim placic skladki na kosciol zamiast panstwowego funduszu to okazaloby sie, że w Polsce mamy 30% katolikow a reszta wystapila z kosciola.
No, dla mnie to jest niepojęte jak Kościół może być finansowany z pieniędzy państwa. Przecież wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka.
Callir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-16, 16:22   #95
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Callir Pokaż wiadomość
No, dla mnie to jest niepojęte jak Kościół może być finansowany z pieniędzy państwa. Przecież wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka.

Jesteśmy w fazie przejściowej. 95% jest ochrzczonych, a pieniądze państwa to podatki zebrane ze 100% społeczeństwa.

Po samozniszczeniu PIS (Jarek ma samobójczy gen "smoleński") do władzy dojdzie opcja mocno lewicowa i zabierze ulgi i pieniądze KK. Nie wiem ile to jest rocznie. Chyba same pensje katechetów to 1,5 miliarda zł rocznie.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-11-16 o 16:26
Stary 2018-11-18, 06:22   #96
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Owszem, film mocny.
Nie arcydzieło filmowe, ale niezły.

Dla mnie jednak ten film to tzw. para w gwizdek. Ludziska pójdą do kina i już mają poczucie, że zmieniają świat na lepsze. A tu nie trzeba chodzić na "Kler" tylko realnie wziąć się do działania przeciw KK i jego funkcjonariuszom (może ktoś się oburzy ale słowem "funkcjonariusze" posłużyłam się świadomie). Zaczynamy od siebie- od apostazji. Bo tak to każdy przyklaśnie, że dobry, że wreszcie ktoś pokazuje wypaczenia w kościele ale nadal karnie będzie chrzcić dzieci, rzucać na tackę, dreptać na msze odprawiane przez tego pokroju ludzi i pedofili itd.

Para w gwizdek. Nic się nie zmieni.

"Biada pasterzom, którzy prowadzą do zguby i rozpraszają owce" (Jer. 23,1)

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 07:49   #97
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bibi1234 Pokaż wiadomość
Jesteśmy w fazie przejściowej. 95% jest ochrzczonych, a pieniądze państwa to podatki zebrane ze 100% społeczeństwa.

Po samozniszczeniu PIS (Jarek ma samobójczy gen "smoleński") do władzy dojdzie opcja mocno lewicowa i zabierze ulgi i pieniądze KK. Nie wiem ile to jest rocznie. Chyba same pensje katechetów to 1,5 miliarda zł rocznie.
Oby tak było.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-19, 10:05   #98
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:

Czekam na to. Ale czy się doczekam, patrząc na swoich równolatków jak to chętnie się napędzają do kościelnych obrzędów? I jak młodzi są od najmłodszych lat indoktrynowani do wiary w kościół?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 13:37   #99
Camarie
Przyczajenie

Wiesz, Kościół jest wryty w tradycję wielu rodzin. W przypadku mojej rodziny np. wszyscy mają chrzest i bierzmowanie, a gdy temat przechodzi do ślubu - to tylko ślub kościelny się przecież liczy. Trudno z tym walczyć.
Camarie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-20, 06:40   #100
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Camarie Pokaż wiadomość
Wiesz, Kościół jest wryty w tradycję wielu rodzin. W przypadku mojej rodziny np. wszyscy mają chrzest i bierzmowanie, a gdy temat przechodzi do ślubu - to tylko ślub kościelny się przecież liczy. Trudno z tym walczyć.
Ale można. Chrzest i bierzmowanie mam, bo mi to wmuszono. Ślubu kościelnego już nie. Pogrzeb będzie świecki bez żadnych szamanów.
Stary 2018-11-20, 10:10   #101
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Ale można. Chrzest i bierzmowanie mam, bo mi to wmuszono. Ślubu kościelnego już nie. Pogrzeb będzie świecki bez żadnych szamanów.

U mnie tak samo. Ponadto życzę sobie kremacji. Episkopat nie chce kremacji, ponoć musi być dokonana z "uzasadnionych przyczyn" :P
_Sliwka_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-20, 13:50   #102
Yarkav
Przyczajenie

Mnie to przeraża, że Kościół jest tak zakorzeniony w polską kulturę. Dlatego tak ciężko jest cokolwiek w nim zmienić. Mam nadzieję, że dożyję czasów, gdzie te zmiany faktycznie będą widoczne.
Yarkav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-20, 22:44   #103
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Owszem, film mocny.
Nie arcydzieło filmowe, ale niezły.

Dla mnie jednak ten film to tzw. para w gwizdek. Ludziska pójdą do kina i już mają poczucie, że zmieniają świat na lepsze. A tu nie trzeba chodzić na "Kler" tylko realnie wziąć się do działania przeciw KK i jego funkcjonariuszom (może ktoś się oburzy ale słowem "funkcjonariusze" posłużyłam się świadomie). Zaczynamy od siebie- od apostazji. Bo tak to każdy przyklaśnie, że dobry, że wreszcie ktoś pokazuje wypaczenia w kościele ale nadal karnie będzie chrzcić dzieci, rzucać na tackę, dreptać na msze odprawiane przez tego pokroju ludzi i pedofili itd.

Para w gwizdek. Nic się nie zmieni.

"Biada pasterzom, którzy prowadzą do zguby i rozpraszają owce" (Jer. 23,1)

Watykan jest także oskarżany o rytualne gwałty na dzieciach na ołtarzach Bazyliki Św. Pawła podczas czarnych mszy. Nie wiem na ile to prawdziwe, ale już nic mnie nie zdziwi, po obejrzeniu tego filmu

https://www.youtube.com/watch?v=wWZRC0QanUI

Zresztą historia papiestwa, to historia okrucieństwa. Wpiszcie w gogle przysięga jezuitów.

"Jeśli coś wydaje mi się białe, będę twierdził, że to jest czarne, skoro hierarchia Kościoła tak życzy. Widząc przed sobą jeden tylko cel, interes Kościoła" - to słowa św. Ignacego Loyoli założyciela Zakonu Jezuitów zwanego Armią Papieża.

Dalsze przysięgi tak brzmiały:

"Ponadto przyrzekam i oświadczam, że, gdy pojawi się sposobność, będę prowadził bezlitosną wojnę, sekretnie lub jawnie, przeciwko wszystkim Heretykom, Protestantom i Masonom, tak jak mnie ukierunkowano, by wytępić ich z powierzchni całej Ziemi; bez oglądania się na wiek, płeć czy kondycję, i że będę wieszać, palić, gotować, obdzierać ze skóry, dusić i grzebać żywcem tych haniebnych heretyków; rozpruwać brzuchy i łona ich kobiet, i roztrzaskiwać głowy ich dzieci o ściany, by unicestwić ich ohydną rasę."

Na koniec tego mówili:
"Ja, xxxxx, przysięgam to wszystko na świętą Trójcę i święty sakrament, który mam otrzymać, by wypełnić i zachować mój ślub. Na poświadczenie tego przyjmuję ten najświętszy sakrament Eucharystii i potwierdzam to samo moim imieniem, napisanym za pomocą ostrza tego sztyletu, zanurzonego w mojej własnej krwi, pieczętując to obliczu tego świętego sakramentu".

Kandydat otrzymuje od przełożonego opłatek i podpisuje się swoim imieniem za pomocą ostrza sztyletu zanurzonego w jego własnej krwi wziętej znad serca.

Pytanie czy oni służyli Bogu, czy diabłu?

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/16549...icy-fatimskiej

http://philadelphiafreepress.com/the...ls-p2368-1.htm

https://www.henrymakow.com/malachi_martin_--.html

Jedyne co może oczyścic Watykan, to inkorporacja tego terenu do państwa włoskiego.
Wkroczenie tam włoskich carabinieri i przeszukanie całości.
Część budowli powinna być zburzona, lub jak Sala Audiencji Generalnych, powinna być zamieniona na Muzea Satanizmu.
Bergoglio powinien pojść do więzienia za promowanie pedofila McCarricka.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-11-20 o 23:14
Stary 2018-11-21, 11:23   #104
Mehlay
Przyczajenie

No właśnie, wszyscy mówią o Polsce, ale co z Włochami? Przecież tam sytuacja jest o wiele cięższa niż u nas. Moim zdaniem najciemniej jest pod latarnią.
Mehlay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-21, 16:03   #105
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mehlay Pokaż wiadomość
No właśnie, wszyscy mówią o Polsce, ale co z Włochami? Przecież tam sytuacja jest o wiele cięższa niż u nas. Moim zdaniem najciemniej jest pod latarnią.

Papież Bergoglio promował świadomie gwałciciela dzieci, co więcej potrzeba? Dalej plac na Anioł Pański w Watykanie jest aż w połowie wypełniony. Chyba część ludzi by przyszła go słuchać nawet jakby zobaczyli na filmie, że papież gwałci dziecko. Działa bluźnierczy tytuł "Ojciec Święty" jakim posługuje się każdy papież, dalej działa biały ubiór, dalej działają symbole, a zbyt mało osób myśli o czynach (o owocach) tych ludzi.

Cesarstwo Rzymskie przyjęło chrześcijaństwo jako religię państwową. Przez pierwsze stulecia chrześcijaństwo rozprzestrzeniało się w sposób pokojowy. Potem zawarli pakt z Rzymem i chrześcijaństwo stało się sektą Rzymu i rozprzestrzeniało się przez przemoc i mordy.

Co ciekawe w Biblii jest wymieniona dziwka Babilonu, która
"A kobieta była przyodziana w purpurę i w szkarłat, i przyozdobiona złotem, drogimi kamieniami i perłami; a miała w ręce swej złoty kielich pełen obrzydliwości i nieczystości jej nierządu."

Kardynałowie noszą szkarłatne sutanny, które w pewien sposób wyróżniają duchownych będących członkami Kolegium Kardynalskiego.
Purpurę noszą biskupi.

Od V wieku przeinaczali słowa Biblii, ukrywali gwałty na dzieciach, a od lat 60.-tych XX wieku jeszcze bardziej przeinaczają słowa Biblii i ukrywają gwałty na dzieciach z uśmiechem.

Kościół Rzymsko-katolicki to dziwka Babilonu z Biblii.
Kiedy to ludzie zrozumieją? To, że z Watykanem jest coś mocno nie tak, widać nawet bez tego cytatu Biblii. Czas na film o Watykanie.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-11-21 o 16:07
Stary 2018-11-23, 23:54   #106
_Sliwka_6
Zadomowienie

To, co zniechęca bardzo wielu ludzi do kk, to jego buta i obłuda, a ona się bierze właśnie z przekonania, że ksiądz może i ksiądz wie lepiej... Ksiądz to ktoś kto powinien błyszczeć przykładem i być wzorem, reprezentować wartości, którym poświęcił życie :/
Stary 2018-11-24, 15:31   #107
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Sliwka_6 Pokaż wiadomość
To, co zniechęca bardzo wielu ludzi do kk, to jego buta i obłuda, a ona się bierze właśnie z przekonania, że ksiądz może i ksiądz wie lepiej... Ksiądz to ktoś kto powinien błyszczeć przykładem i być wzorem, reprezentować wartości, którym poświęcił życie :/
Nigdy nie słuchałem, co mówią papieże, ale ten Bergoglio jest jakiś inny. Już zdążył powiedzieć, co nawet dla mnie nie znającego za dobrze Biblii, było dziwne:
1. W Afryce powiedział:
"Ukrzyżowanie Jezusa to Porażka Boga" (w Biblii to wielkie zwycięstwo)
w Nowym Yorku powiedział:
"Życie Jezusa skończyło się porażką. Porażka krzyża."

2. "Czy Bóg jest sprawiedliwy? Nie, nie jest sprawiedliwy, bo wysłał swojego syna na śmierć."
3. "Módlmy się do Boga wszystkich wyznań." - kto to jest ten, do którego modli się jezuita?
4. "Piekło nie istnieje."
5. Kłamał, że bronił i ukrywał pedofilię swojego przyjaciela Grassiego.
6. Kłamał, że w jego diecezji nie ma pedofilii.
7. Oskarżał ofiary pedofilii i oskarżycieli o służenie szatanowi.
8. Porównał Jezusa do węża.

Jest tego dużo więcej i wszystko wbrew temu, co jest w Biblii. Bergoglio to apostata i tworzy jakąś nową religię. Chce stworzyć uniwersalny kościół Człowieka.

Co ciekawe słowo Watykan pochodzi od słowa Vaticanus.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vagitanus

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-11-24 o 15:40
Stary 2018-11-26, 10:27   #108
Jusura
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Sliwka_6 Pokaż wiadomość
No na wsiach tak jest. Wiem, bo sama pochodzę z malutkiej miejscowości.
Jusura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-26, 11:49   #109
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 23:39
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-26, 18:00   #110
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Z tym, że obecny papież i większość kardynałów, to nawet nie są chrześcijanie, bo są osobami niewierzącymi.

W Watykanie od lat jest zinstytucjonalizowana pedofilia. Krewny JFK, William H. Kennedy napisał książkę (Lucifer's Lodge) o tym i został znaleziony martwy w wieku 49 lat 5 lat temu w 2013 roku. To już chyba trzeci Kennedy zabity. Co najmniej dwóch innych księży, którzy prowadzili śledztwo w sprawie pedofilii na najwyższych szczeblach Watykanu, zostało zamordowanych (jeden miał rytualnie poderżnięte gardło-kara dla donosiciela).

Bergoglio buduje nową religię, która nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. Każdy kto chodzi do KK dokonuje aktu apostazji poprzez uczestnictwo w tym, co robią te wilki w sutannach. Papież jest apostatą, podobnie jak większość kardynałów.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-11-26 o 18:04
Stary 2018-11-27, 13:21   #111
Susinan
Przyczajenie

Cytat:
Treść usunięta
A co z apostazją?
Susinan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-28, 05:58   #112
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Treść usunięta
Da się.
Stary 2018-11-28, 11:54   #113
Redara
Przyczajenie

Pewnie, że się da. To byłby już absurd, gdyby tak nie było.
Redara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-28, 15:12   #114
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2018-11-29, 14:56   #115
Visoli
Przyczajenie

Cytat:
Treść usunięta
Co?
Visoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-29, 16:15   #116
bibi1234
Zadomowienie

[QUOTE=Visoli;86186180]

Cytat:
Treść usunięta

Tak, takie rzeczy są możliwe.

Papież jest apostatą, nie wierzy w Boga i jest jednocześnie papieżem.
Stary 2018-11-29, 16:30   #117
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Tak, takie rzeczy są możliwe.

Papież jest apostatą, nie wierzy w Boga i jest jednocześnie papieżem.
jak apostata może być papieżem i nie wierzyć w Boga? skąd te informacje?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-29, 18:26   #118
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2018-12-01, 17:18   #119
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
jak apostata może być papieżem i nie wierzyć w Boga? skąd te informacje?
Wystarczy słuchać, co mówi papież. To co mówi często jest wbrew temu co w Biblii.

Nie jestem osobą religijną i nigdy nie słuchałem żadnego papieża, jednak ostatnio obecnego zacząłem słuchać z powodu tej pierwszej wypowiedzi. Większość osób jest tym zdumiona. Nawet osoby niewierzące w większości zdają sobie sprawę, że chrześcijanie uważają ukrzyżowanie za zwycięstwo Boga.

"Ukrzyżowanie Jezusa to porażka Boga."

Jest więcej tego typu wypowiedzi.

Cytat:
"It is a scandal that God has come
to be one of us. It is a scandal that he died in
cross. It is a scandal: the scandal of the cross. There
cross continues to cause scandal."
W polskiej wersji użyto zamiast słowa "skandal" słowa "zgorszenie".

Cytat:
"Zgorszeniem jest to, że Bóg przyszedł, aby być jednym z nas.
Zgorszeniem jest to, że umarł na krzyżu.
To zgorszenie: zgorszenie krzyża.
Krzyż nadal budzi zgorszenie."
https://youtu.be/6FsQiGcQ4v8?list=RD6FsQiGcQ4v8&t=2296

http://popefranciswakeup.believedigital.com/#pl

Cytat:
There is a path. To look at the Son of God. God endured death to save all of us. God became a tragedy. God allowed himself to be destroyed on the cross.

When you don’t understand something, when desperation hits you then look at the cross. That is the great failure of God, that is the destruction of God, and it’s a challenge to our faith. And this is hope, because history did not end in that failure. Rather it’s in the resurrection of Christ that renewed all of us.
I am going to tell you something personal. It’s 12 (o’clock) are you hungry? (Laughter and cheers).

I am going to tell you something private. In my pocket I always carry two thing: a rosary to pray something which seems odd, this is here is the history of God’s failure, it’s the way of the cross, a small way of the cross, as Jesus suffered and when they condemned him right up to where he was buried with these two things I do the best I can. And thanks to these two things, I never lose hope.
https://www.catholicnewsagency.com/n...as-youth-72927

"Módlmy się do Boga, do Boga wszystkich wyznań."- co to jest za bóg?
https://youtu.be/LwoTYClRKw4?t=421

Vatican says catholics can reduce time in purgatory if they follow pope francis on twitter
https://www.theguardian.com/world/20...francis-tweets

"Piekło nie istnieje."

Jest tego dużo. Całość prowadzi do konkluzji, że on nie wierzy w Boga i tworzy nową uniwersalną religię "humanizmu".

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2018-12-01 o 17:26
Stary 2018-12-01, 18:33   #120
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Jest tego dużo. Całość prowadzi do konkluzji, że on nie wierzy w Boga i tworzy nową uniwersalną religię "humanizmu".

A według mnie jest pełną ciepła i empatii osobą, jednym z lepszych papieży jakich mieliśmy. Bardzo do mnie przemawia jego otwarcie na świat i ludzi oraz skromne życie. Ważniejsze jest bycie dobrym człowiekiem niż jakieś puste dogmaty i formułki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości