![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część VI
Cytat:
![]() ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Jakos mi ciezko na brzuchu... dzis dostsje takie kopniako bolesne. I to rozciaganie. Strasznie dzis mnie bola te ruchy Dzidzia... i jakis mocno pobudzony byl przez caly dzien. Nie da matce odpoczac. Myslicie, ze pelnia ma na to wplyw?
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dobra nadrobilam ...
Normalnie ciesze sie ze was moje literowki rozbawily , ale pisze na szybko i czasami nie sprawdzam , no i tak to sie konczy ... Sara jak tak mnie zacytowalas z tym srajaco to jakos sobie to wyobrazilam , ze na stojaco i tak leci ze mnie a moj za mna i ja nie wiem czy mi sie seksy do konca zycia obrzydziły ![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Justyna_fli coś w tym jest, co mówisz
![]() Ja już w tej ciąży miałam planowane wszystkie możliwe rodzaje porodów i mam już po prostu dosyć martwienia się jak to się skończy, po prostu chce urodzić :p Karolkowa tęsknię za wanna! Teraz mam prysznic a to nie to samo eh Jajonka Boże jak ja cie rozumiem dzisiaj. Jeszcze takich bolesnych ruchów nie miałam w całej swojej ciężarnej karierze:p daje popalić i najgorzej że naraz dostają moje zebra i pecherz :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie co maz kupil... zal normalnie. Dzem (i to truskawkowy! jakby nie bylo jakichs owocow lesnych czy cos...), ciastka hity (jakby nie mogl wziac kruchych z takim dzemikiem, sloneczniki czy cos) i do tego cukierki kasztanki (jak ja chcialam zwykla czekolade, a z cukierkow to tylko z galaretka jem!). Grrr... Takie zakupy jakby wogole mnie nie znal. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ee hity są super ❤️ ale bym takich galaretek zjadła o mamooo
Ej moje dziecko to już z 5 godzinę ma taki melanż z brzuchu że ja już cała poobijana. W ogóle wyzale się wam, bo mi ludzie ciągle sugerują, że to że młody będzie dużym dzieckiem, to wina mojej diety ;/ gdzie ja całą ciążę starałam się jeść zdrowo, zawsze gotowałam, jak najmniej smażonego, tylko pieczone i duszone, do końca 8 miesiąca ćwiczyłam itp.. A ludzie pierwsze co mówią jak słyszą, że młody jest duży to"po coś tyle jadła" :/ strasznie mnie to denerwuje. Wiem, że dieta ma wpływ na wielkość dziecka, ale to w przypadkach, gdy matka naprawdę dużo przybiera, a mi się nie wydaje, żebym jakąś otyła była :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
No Sara powiem Ci ze na początku to zlewałam, ale kurde ludzie nie mają nawet pojęcia jak się odżywiam, a takie komentarze lecą, trochę przykro :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Dolce vita
|
Ja bede szla spac.
Moj maly dzis jakis spokojny. Ja nie mam zadnej diety. Jem bardzo duzo i niezdrowo. Nie umiem sie powstrzymac. Fast food. Pierogi nalogowo. Chipsy i slodycze. Ale juz mysle o tym zeby cos z tym zrobic az mi jest zle. Na razie wiem, ze maly przybieral wg tych statystyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dews, nie przejmuj sie! Ty wiesz, ze dostarczasz sobie i dziecku tego, co najlepsze! Nie musisz sie przed nikim tlumaczyc ze swojego trybu zycia ani diety. Dzieciaczek jest duzy, silny i zdrowy - to najwazniejsze!
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiego ☠☠☠☠a słodkiego ! Eee naprawdę się ograniczałam, w sumie z Amelka jak byłam w ciąży to potrafiłam zjeść na raz 4* Kinder Bueno i co komu do tego ? Olej zlej te teksty, szkoda nerwów (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety......... maz nie kupil nic dobrego. Beznadzieja. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co?... ja juz sama nie wiem ale chyba mi sie wody jakby troche saczyly... tzn ja czuje, ze ciagle mi cos tam leci troche bardziej niz zwykle, ale na bieliznie to czysto raczej tyko wilgotno. Przed chwilka moj mi bozene ogarnial i tez mowi ze ciagle mi tam leci. Wytarl i za chwile znowu mowi ze mokro i leci. Na pewno nie jest tak ze by malemu tych wod tam zabraklo jakby co no i sa czyste wiec sie nie martwie i poczekam na ewentualne skurcze albo chlupniecie, ale cos mi podpada. Albo sie juz bez kitu nakrecam a szczerze mowiac juz mojego nakrecania i nadzieji mam powyzej uszu
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jem suchego kuźwa wafla ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- A może po prostu wydzieliny więcej niż zwykle masz ? Ale kurcze w sumie cholera wie ! Obserwuj się ![]() Cytat:
Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia
![]() Ladyisss obserwuj! Mi kazali przyjeżdżać na pogotowie odrazu jak tylko będę podejrzewała cieknące wody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem... :-P Ja chyba bym nie umiala tego rozpoznac. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
I dalej nie mam powiadomień
![]() Co oglądacie dobrego ? (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic nie ogladam. Leze w lozku, po ciemku, pod kolderka i ogladam fb :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nadrabiam znowu i końca nie widać! A no i witam się w nowej części ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dews nie martw się! Ludzie tak gadają z zawiści i do tego niewiedzy! Prawda jest taka, że Ty wiesz co najlepsze dla Twojego dziecka i w dupie z nimi!! Mnie czeka dziś ciężka noc. Daniel już się obudził 4 razy!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam mokro właściwie wciąż ale u mnie to wzmożona wydzielina, która utrzymuje się właściwie całą ciążę.
Lady, dawaj znać jak sytuacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#116 |
Wtajemniczenie
|
Tylko ze to jest wlasnie takie mocno rozeodnione... fakt troche i tak tego malo jak na "saczace wody". Pozyjemy, zobaczymy
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku.. umieram, dobijcie mnie
![]() Miało być wg info z obchodu leżenia dla samego leżenia.. tż się pyta czy w takim razie dzisiaj może z pracy jechać do Poznania na 1 dzień- ja że tak, bo i tak nic się nie wydarzy.. Po 16 nagle zmiana frontu, bo lekarce nie podobał się do końca zapis ktg i mówi, że zakładamy cewnik.. nosić go mam do 24h chyba, że sam wypadnie.. ☠☠☠☠a mać nikt nie mówił, że po godzinie tak zacznie boleć ![]() Usłyszałam tylko, że to niestety nie porodowe, tylko efekt cewnika, że może szyjka się ruszyła.. a mnie zgina w pół ![]() Położyć się nie idzie, bo boli jeszcze gorzej.. i tak przewiduję bezsenną noc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#118 |
Zadomowienie
|
Witam sie w kolejnym wątku. Alez macie tempo. Jak małe nakrecane samochodziki.
Dews guzik prawda ze to co jesz, ile tyjesz ma jakikolwiek wplyw na wage dziecka. Z córką przytylam 40 kg a ona wazyla 2750 ... maluszek. Teraz z synem 25 kg i 3100 ważył. Nie słuchaj durnot bo ludzie pieprza trzy po trzy co ślina na język przyniesie... Od samego poczatku zapowiada się zboczono obleśny wątek a mialo byc rodzeniu dzieci ![]() Co do slodkiego Asia ja nie zjadlam nic slodkiego od dnia porodu czyli od 14. Jestem z siebie dumna tym bardziej ze w ciąży caly czas cos ciumkalam slodkiego. Dodatkowym wyzwaniem jest mloda i TZ bo codziennie cos wpieprzaja jak nie chipsy to batoniki czekoladki orzeszki pikantne itd. A ja jednak jakas diete kp trzymam ... W ogole okazalo sie ze mlody przez 5 dni nic nie przybral. Jak go ze szpitala wypisali z 2870 tak w poniedziałek tez tyle wazyl... więc karmie go tylko butelka z odciagnietym mlekiem. Masakra bo nie mam na nic czasu przez to. Zaczynam sciagac, potem karmie, odbijam, przebieram i jeszcze sie nie obejrze a zaraz musze sciagac i od nowa. Szczerze to myslalam ze mam wiecej mleka w cyckach i ze mlody wiecej zjada a tu sie okazalo ze on ciumka po 20 ml raptem. Wiec zalecenia mam zeby go karmic co godzine na sile wybudzac i wciskac flaszkę. Wiec nic nie robi tylko maltretuje cycki i karmie butelka .... nic przyjemnego, w dodatku mocno stresujące. Szczerze juz zapomnialam jak ciezkie sa poczatki macierzynstwa. Dzisiaj mamy wizyte i ważenie. Przez ostatnią dobę karmiłam go 16 razy ... jesli nie przybral to znaczy ze moje mleko jest gowniane. Zmusilam sie do unikania myślenia i patrzenia na swoj brzuch, dotykam go mechanicznie jesli juz musze. Nie moge sobie pozwolic na depresje bo nie poradze sobie. Od nast. Tygidnia TZ wraca do pracy a ja juz jestem przerażona. Zostane sama z tymi karmieniami co godzine, dwie, odciaganiem mleka, starsza córka i psem ... nie widze tego narazie. Karola wez zgwalc w koncu tego swojego TZta ile mozna czekać. Wszystkim sie udziela Twoj zboczony nastrój ![]() O to sobie naskrobalam Lece sie odciągac bo za 15 minut pora karmienia, a q lodowce tylko 50 ml zapasow ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#119 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak rodzilam Marti to polozna miwila zebym na lewym boku sie polozyla z podciagnietymi nogami wtedy powinno byc mi lzej - moze sprobuj. Wiadomo ze wycierpiec swoje i tak musisz ale moze bedzie ci lepiej? Albo sprobuj znalezc jakas wmiare wygodna pozycje. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie pytajcie czemu nie spie o 2 w nocy... zaraz chyba przysiady zacze robic bo juz serio mam dosc tych przepowiadawczych...nawet mi sie nie chce ich liczyc przynajmniej poki nie zaczne podejrzewac ze faktycznie sie cos ruszylo i czas sie zbierac...jeszcze zgage mam i lewa reke tak spuchnieta ze nie moge palcami ruszyc jakbym je miala powybijane... grrrr Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
witam sie w nowym watku! faktycznie macie tempo😊myślałam że już mi się nie uda nadrobic😜 pewnie i tak zapomnę się odnieść do wielu rzeczy😂
poprzedniej nocy zapomniałam powitać Nowe Mamusie, więc witam, super że dolaczylyscie😊 ja też niedawno dolaczylam😊 Vika ja cierpię na bezsenność co noc od jakichś 5 miesięcy moze z 5nocy przespalam w tym czasie.. zawsze miałam problem z zasypianiem ale teraz jest katastrofa jeśli o to chodzi i żadnych nasennych nie mozna😑 ale trudno😊 najgorsza aktualnie jest zgaga, najbardzoej mnie meczy w nocy, naprawdę nie wiele mi brakuje do wymiotow, staje na rzesach zeby tak się nie skończyło, bo moje cudowne proszki przestały działać.😭 gratuluję wszystkim udanych wizyt!😊 Aneta gratuluję rozwarcia, trzymam kciuki za postępy w akcji!😊 Fiole super że Mała zmieniła pozycje i że wszystko super!😊 jeśli chodzi o saczace się wody to się nie wypowiem bo nie mam pojęcia. Dews mam nadzieję że nie chodzi o to co napisałam o diecie cukrzycowej? nie chodziło mi kompletnie o to że za dużo jesz/źle jesz. Wszystkie pieknie wygladacie w ciazy, zgrabnie😊 chodziło mi tylko o to że martwilas się waga/wielkoscia Maluszka a tak nam poradzili. polozna mowila ze kobiety z cukrzyca sa na diecie wlasnie dlatego ze ich dzieci maja tendencje do osiagania wiekszych rozmiarow i jezeli dieta zadziala to moga rodzic naturalnie. wiec gdy kogos martwi waga mpzna sprobowac, nic wiecej😊 bardzo podziwiam Twój zapał w kuchni bo ja mimo że bardzo lubię gotować to nie umiem nawet 1/4 tego co Ty gotujesz i myślę że wszystkie podziwiamy Twoje kulinarne wytwory😊 kurczę strasznie mi przykro, jeśli inaczej to odebrałaś i w takim razie bardzo przepraszam. Mój syn najbardziej przybrał na wadze jak codziennie tonami jadłam orzechy włoskie. skończył się sezon na świeże orzechy to i zwolnił tempo. a jeśli chodzi o moją dietę ciążowa to jest słaba.. przed ciąża byłam w stanie zjeść gryza batona, z 10lat nie zjadłam więcej słodyczy na raz i 99% nie znosilam. jedynym wyjątkiem było trochę czekolady przed samym okresem a tak to wcale. teraz w ciazy codziennie jem batona/ciasto/lody cokolwiek słodkiego muszę zjeść a najlepiej bybylo wszystko na raz😂 a do tydzień temu przytylam 8kg ż tym że ja już przed ciąża mialam nadwage😑 aaa i najczęściej kobiety które nie mają cukrzycy a dużo tyja w ciazy rodzą raczej małe dzieci😊 a cukrzyca sama w sobie najczęściej wynika ze skłonności organizmu do cukrzycy. ja miałam dwa razy badana krzywa cukrzycowa na glukoze 75g bo mój tata ma i jestem w grupie ryzyka. i żadna cukrzyca nie jest od jedzenia slodkiego. tylko debil może coś takiego powiedzieć..😊 ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ---------- Rybka mam nadzieję że szybko się wszystko rozkreci żebyś nie musiała się długo meczyc i że Tz zdąży do Ciebie😊 chyba zaczynam psychicznie "dorastac" do zostanie mama😊 już mniej mnie przerażają słowa "syn" "mama" chyba coraz bardziej jestem gotowa😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.