Starania o dziecko od 2018 r. | cz. 10 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-09, 12:59   #91
Paulina 87
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dziecko od 2018 r. | cz. 10

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
nas czeka wykanczanie nowego mieszkania od stycznia
juz sie nie mozemy doczekac
Oo chciałabym byc na takim etapie...😍 a poki co mamy szczere pole 😂
Stary 2018-11-09, 13:00   #92
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Nemm to macie ciekawie teraz. Najgorsze ze wdychasz te wszystkie zapachy pyłu, kurzu, nowości i środków czystości.
E teraz to już i tak luz. Najgorzej było jak przycierali gipsy, bo ten kurz po prostu był wszędzie. Wszędzie. A tak to teściowa posprzatala, ja trochę pomogłam bo mnie wyganiala wywietrzylo się przez noc i z ulgą wróciłam na swoje łoże a nie ta okropna kanapę.

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 13:03   #93
Paulina 87
Wtajemniczenie

Wiecie co.. mam duze nadzieje co do tego cyklu.. bo dni plodne akurat beda sobota-niedziela to bedzie mozliwosc do 💕 heh a poza tym owu z lewego jajnika. Sprawdzonego 💪 no i tż ma zrobic bad.hormonow to moze cos sie ruszy dalej..
Stary 2018-11-09, 13:20   #94
UltraMarryna
Zakorzenienie

U mnie dziś tak jakby 14dc, od 10 mam dni płodne, wiem wcale to nie znaczy że owulacja wystąpi, ale hormonki działają jak należy bo wszystkie objawy są prawidłowe.
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Wiecie co.. mam duze nadzieje co do tego cyklu.. bo dni plodne akurat beda sobota-niedziela to bedzie mozliwosc do heh a poza tym owu z lewego jajnika. Sprawdzonego no i tż ma zrobic bad.hormonow to moze cos sie ruszy dalej..
A skąd ty wiesz z którego jajnika będzie owu?
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Oo chciałabym byc na takim etapie... a poki co mamy szczere pole
Ale już coś jest!
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ultra już trzeci weekend pod rząd piękne to: http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/0...zeczkowym.html

Połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiego tofii jest mega. Szarlotka super ale mój tż ma po niej zgage więc rzadko jest u nas.

Nemm to macie ciekawie teraz. Najgorsze ze wdychasz te wszystkie zapachy pyłu, kurzu, nowości i środków czystości.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

AnnaLady ostrożnie z tymi obrazkami. Czytałam ostatnio, żeby nie przesadzać z tym stymulowaniem. Dla noworodka najważniejsze to poznać siebie, swoje rączki, nóżki i mamę a nie gapic się w te obrazki Spróbuję poszukać tego artykułu napisanego przez neurologa.
Brzmi smacznie!
Co do bodźców też to czytałam, że na początku mama, a później rączki powinny wystarczyć. Ja z pewnością jestem przeciwnikiem wszelkich grających karuzelek w łóżeczku nad głową malucha. Dopiero jak dziecko zaczyna sięgać i chwytać można coś powiesić żeby ćwiczylo. Te karty kontrastowe są spoko o ile nie są nadużywane, z resztą jak wszystko- w nadmiarze szkodzi
Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, chwilkę mnie nie było

Witam się w nowej części Spamujecie jak szalone!

U nas remont dobiegł końca. W końcu tzn w sumie nie wszystko jeszcze zrobione, bo niektóre gniazdka nie zamontowane, nie mamy żyrandoli, kinkietów (wiszą sobie tylko żarówki), nie mamy rolet w oknach, a szafki kuchenne wiszące stoją na stojących
Ale złożyliśmy już łóżeczko co skończyło się moją histerią bo nie mieści się tak jak chciałam pierwszy raz chyba miałam atak psychozy ciążowej no ale na drugi dzień już było ok. Materac też już wyjęliśmy z foli żeby się wywietrzył. Do TP został równy miesiąc (od jutra)

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

U nas wczoraj cały dzień mgła, taka że nic kompletnie nie było widać. Dziś też, ale już mniejsza

Ja jestem chora, zaraziłam się od Tż katar, kaszel, boli mnie gardło i w ogóle czuję się jak kupa g***a.

We wtorek ostatni raz wzięłam luteinę i... jeszcze nie rodzę
Nem to święta w tym roku będą dla Was wyjątkowe i niezapomniane Pierwsze w nowym gronie, w towarzystwie Weroniki o której tak bardzo i długo marzyliście.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 14:13   #95
orchid1989
Raczkowanie

Kurczaki, trochę się wystraszyłam. Byłam w łazience i zobaczyłam na bieliźnie taki leciutko brązowawo-zaróżowiony śluz. Niedużo co prawda ale był. Na papierze nic. I się zaniepokoiłam, bo na zupełnie normalny nie wyglądał. Nie wiem czy to przez to, że od godziny 8:30 do 13:30 non stop prawie biegałam po produkcji (ok 5st C) z serwisantami. Tempo dość żwawe było. Ale najbardziej martwi mnie to, że dzisiaj mój ginek nie przyjmuje (umówiona z nim jestem na środę), od jutra weekend, w poniedziałek też nikt nie przyjmie. W domu do późnego wieczora sama z synkiem, bo Mężu druga zmiana. Mam nadzieję, że jak jakimś cudem uda mi się trochę poleżeć i odpocząć to nic złego dalej się nie wydarzy

2016 - tyle ogromnych dobrych zmian...
orchid1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 14:20   #96
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Nem to święta w tym roku będą dla Was wyjątkowe i niezapomniane Pierwsze w nowym gronie, w towarzystwie Weroniki o której tak bardzo i długo marzyliście.

dla mnie wciąż to jest takie nierealne! Naprawdę. Nie wiem czy to dlatego że długo się staralismy czy tak po prostu większość kobiet ma. Mała się rusza, wszystko mnie boli, ciążowe dolegliwości itp itd ale wciąż jakoś mi dziwnie uwierzyć że za miesiąc mam urodzić i w to że zamieszka z nami takie maleństwo. Wciąż to dla mnie takie nierealne ☺

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A w ogóle to Tz mnie wczoraj uraczyl tym ze mam mały brzuch haha fajnie, ja czuję się jak wielorybek a on mi wyjeżdża z małym brzuchem. A jeszcze jego siostra cioteczna wciąż wypytuje czy na pewno córka bo ładnie wyglądam ta ładnie, no dobra może nie spuchlam na ryjku (jeszcze) ale do ludności to mi dużo brakuje

Orchid - powinnaś się położyć i odpocząć jeśli Ci się uda a jeśli nie minie to jedz wieczorem na ip. A może wypadalby Ci jakoś okres teraz? Podobno na początku ciąży często jest tak ze w terminie planowanego okresu występuje plamienie

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2018-11-09, 14:36   #97
orchid1989
Raczkowanie

Cytat:
Orchid - powinnaś się położyć i odpocząć jeśli Ci się uda a jeśli nie minie to jedz wieczorem na ip. A może wypadalby Ci jakoś okres teraz? Podobno na początku ciąży często jest tak ze w terminie planowanego okresu występuje plamienie
Chyba faktycznie muszę odpocząć. Też kiedyś coś o tym słyszałam, że w terminie okresu może zdarzyć się plamienie, bo to jest jakaś pamięć organizmu czy coś w ten deseń. Ale ja ewidentnie jestem jakby w połowie kolejnego cyklu

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
dla mnie wciąż to jest takie nierealne! Naprawdę. Nie wiem czy to dlatego że długo się staralismy czy tak po prostu większość kobiet ma. Mała się rusza, wszystko mnie boli, ciążowe dolegliwości itp itd ale wciąż jakoś mi dziwnie uwierzyć że za miesiąc mam urodzić i w to że zamieszka z nami takie maleństwo. Wciąż to dla mnie takie nierealne ☺
A propo powyższego to jest takie dziwne uczucie z jednej strony mega ekscytacja i to że nie można się do czekać, a z drugiej nutka przerażenia "jak to będzie" i że "już nic nie bedzie takie jak kiedyś" 2 tygodnie przed moim terminem pierwszej ciąży pisałam do męża smsa właśnie z taką rozkminą :P

2016 - tyle ogromnych dobrych zmian...
orchid1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 14:52   #98
coco00
Wtajemniczenie

Wow nem już tylko miesiąc
My dziś byliśmy w kolejnych dwóch sklepach oglądać wózki, kosmos
Tż za to powiedział że coraz bardziej cieszy się na malucha, wciąż bezimiennego

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 14:58   #99
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

U nas ciąży brak a już imiona wybrane

Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:01   #100
kaaarii
Zakorzenienie

Ja właśnie zrobiłam zamowienie w 5-10-15

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:07   #101
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie zastanawiam nad kupnem od tz koleżanki, wózka 2w1, w super stanie i za fajna cene ale nie wiem
Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość

U nas juz wybrane ale tylko dla dziewczynki, jak bedzie chłopiec to chyba bedzie bezimienny

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:09   #102
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam nad kupnem od tz koleżanki, wózka 2w1, w super stanie i za fajna cene ale nie wiem U nas juz wybrane ale tylko dla dziewczynki, jak bedzie chłopiec to chyba bedzie bezimienny

U nas jeśli będzie to będzie Igor albo Weronika

Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:11   #103
AnnLady
Zakorzenienie

Mój też gada do brzucha, daje buziaki rano i wieczorem i jak wróci z pracy.
I mówi że dopiero na szkole rodzenia dotarło do niego że niedługo będziemy mieli w domu takiego maluszka
Z jednej strony jest przerażony, z drugiej się cieszy

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Ja właśnie zrobiłam zamowienie w 5-10-15

U nich strasznie zaniżona rozmiarowka jest.
Ale też mam kilka rzeczy bo śliczne są

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:14   #104
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

U nas jak dziewczynka to bedzie Dagmara (niestety tz absolutnie nie zgadza sie na Darie..) a dla chlopca mooooze Eryk ale to takie niepewne jeszcze

Stary 2018-11-09, 15:32   #105
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchid1989 Pokaż wiadomość
Chyba faktycznie muszę odpocząć. Też kiedyś coś o tym słyszałam, że w terminie okresu może zdarzyć się plamienie, bo to jest jakaś pamięć organizmu czy coś w ten deseń. Ale ja ewidentnie jestem jakby w połowie kolejnego cyklu

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A propo powyższego to jest takie dziwne uczucie z jednej strony mega ekscytacja i to że nie można się do czekać, a z drugiej nutka przerażenia "jak to będzie" i że "już nic nie bedzie takie jak kiedyś" 2 tygodnie przed moim terminem pierwszej ciąży pisałam do męża smsa właśnie z taką rozkminą :P
To odpocznij i będzie dobrze

Heh ja właśnie mam tak ze do mnie to nie dociera. Nie boję się porodu, nie boję się tego co będzie po... czyżbym ciągle gdzieś podświadomie myślała ze się nie uda? Nie wiem, ale to jest tak dziwne ze aż się boję czy normalne
Cytat:

A no coraz bliżej (swieta)

I jak było? Ja nie oglądam żadnych wózków. Od.razu miałam wybrany jeden i taki wzięliśmy
Cytat:

U nas tez tak było. A co do czego to nie wybraliśmy tego imienia dziewczynka miała być Zuzanna.
Cytat:

Weronika polecam

Ja musze znieść wózek ze strychu i go uprac, ale to poczekam jeszcze chociaż z tydzień. W sumie zobaczę co mi powie w poniedziałek gin. Jak ustali cesarke (wciąż łudzę się ze Mała się obroci) to pewnie będzie ona z tydzień wcześniej niż termin porodu. To znaczy ze trzeba wcześniej być gotowym na dziecia ☺

Kamila ja kupiłam używany wózek 2w1 ☺ wystarczy uprac i wyczyścić stelaż i będzie jak nowy. A połowa pieniędzy zostaje w kieszeni ☺

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2018-11-09, 15:33   #106
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie zastanawiam nad kupnem od tz koleżanki, wózka 2w1, w super stanie i za fajna cene ale nie wiem U nas juz wybrane ale tylko dla dziewczynki, jak bedzie chłopiec to chyba bedzie bezimienny

Ja bym brała jak tylko fajny stan i spoko cena
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Mój też gada do brzucha, daje buziaki rano i wieczorem i jak wróci z pracy.
I mówi że dopiero na szkole rodzenia dotarło do niego że niedługo będziemy mieli w domu takiego maluszka
Z jednej strony jest przerażony, z drugiej się cieszy

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

U nich strasznie zaniżona rozmiarowka jest.
Ale też mam kilka rzeczy bo śliczne są

Mój to samo
Może po praniu ciut się rozciągnie zamówiłam tylko dwa bodziaki, dwa trzypaki skarpetek i rajtki :d

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:45   #107
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juncia Pokaż wiadomość
O tak, 3 dni wolnego bardzo pozytywnie nastrajają Jakiego typu remont planujecie?
Całkowity remont sypialni. Bo do tej pory jej nie mieliśmy bo mieszkała z nami siostra męża mojego.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MMonia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
RRock będzie dobrze chyba każdy tak ma,najgorsze pierwsze dni a potem to już leci dzień za dniem,daj znać jak było

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Też planujemy remont sypialni zmiane dywanu na panele i ogólnie wystroju bo fioletowy z brązem już mi się nie podoba

U nas będzie butelkowa zieleń i zolty/musztarda.
Ja lubię mocne kolory. Rok temu całe mieszkanie remontowalismy i w salonie mam ścianę bordo, a w kuchni fuksje w drugim mieszkaniu mam sypialnie fioletowa (ale jakoś 10 lat już ma), kuchnie turkus, a salon szaro-granatowy.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, mam 2 h przerwy na obiad, więc napiszę Wam relacje z ranka.

Wow długa ta przerwa. Domyślam sie że to przerwa bezpłatna?

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 15:46   #108
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

Jest dokładnie to co piszesz Ale to chyba wynika z tego że nie potrafimy sobie tego wyobrazić. Ja znowu teraz tak mam że jak patrzę na moją małą to mi się wierzyć nie chce że mi w brzuchu siedziała Abstrakcja straszna
Cytat:

Kamila zawsze można jakiś zakład zrobić o imię

Stary 2018-11-09, 15:47   #109
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam w pierwszej ciąży to też z mężem siedzieliśmy na wynajętym i dostawałam piany, że nie możemy nic tam po swojemu urządzić. Dobrze że chociaż właścicielka zgodziła się, żebyśmy sobie pomalowali ściany w celu odświeżenia. Fakt faktem w całym mieszkaniu wszystkie ściany były białe, ale nie mieliśmy żadnego wyboru.

Ostatnio w pracy też mam wszystkiego dość. Jakoś tak wszyscy zaczynają mieć wszystko w dupie.. i co z tego, że się staram, próbuję coś sama wskórać, coś nowego wymyślić, pchnąć ludzi w dobrym keirunku jak co chwilę napotykam mur. Najgorsze że przełożony ma wszystko gdzieś. Nie ma czasu no rozmowę, jak się już umówi to 15 min. przed spotkaniem dzwoni że dzisiaj jednak nie da rady, może jutro, a najlepiej to za tydzień... Można by książkę napisać. Niby produkcja a zrobiło się typowe corpo. Do tego płacą tak marnie... Niby jestem inżynierem, skończyłam mgr, wszystko w kierunku zawodowym, pracuję też na stanowisku w zawodzie, a kasa tak marna, że płakać się chce. W całym moim dziale technicznym tylko ja i kolega mamy mgr, a o jakiejś choćby symbolicznej podwyżce możemy pomarzyć. Gdyby nie to, że planowałam drugie dziecko, już dawno bym szukała czegoś innego. A tak jak mam umowę na czas nieokreślony to mi zwyczajnie szkoda. Więc jeśli wszystko się potwierdzi za tydzień to mam plan pracować tylko do końca roku. A potem, po macierzyńskim od razu biorę się za szukanie czegoś innego. No chyba, że stałby się jakiś cud i nagle "zarządzającym" wymieniono by mózgi...

O kotku też ciągle marzę Ja kocham kocham a małż nienawidzi nienawidzi Więc w tej kwestii na pewno będzie cieżko. Ale od czasu do czasu dla pewności go podpytuję czy nie zmienił zdania. Podeślij koniecznie zdjęcie jak kicia będzie już w domciu!
U nas konsensusem między kotem A brakiem zwierzęcia jest pies ale kota też będziemy mieć mimo że mąż absolutnie się nie zgadza

Stary 2018-11-09, 15:54   #110
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Ja bym brała jak tylko fajny stan i spoko cena Mój to samo
Może po praniu ciut się rozciągnie zamówiłam tylko dwa bodziaki, dwa trzypaki skarpetek i rajtki :d

Cytat:
To odpocznij i będzie dobrze

Heh ja właśnie mam tak ze do mnie to nie dociera. Nie boję się porodu, nie boję się tego co będzie po... czyżbym ciągle gdzieś podświadomie myślała ze się nie uda? Nie wiem, ale to jest tak dziwne ze aż się boję czy normalne A no coraz bliżej (swieta)

I jak było? Ja nie oglądam żadnych wózków. Od.razu miałam wybrany jeden i taki wzięliśmy U nas tez tak było. A co do czego to nie wybraliśmy tego imienia dziewczynka miała być Zuzanna. Weronika polecam

Ja musze znieść wózek ze strychu i go uprac, ale to poczekam jeszcze chociaż z tydzień. W sumie zobaczę co mi powie w poniedziałek gin. Jak ustali cesarke (wciąż łudzę się ze Mała się obroci) to pewnie będzie ona z tydzień wcześniej niż termin porodu. To znaczy ze trzeba wcześniej być gotowym na dziecia

Kamila ja kupiłam używany wózek 2w1 wystarczy uprac i wyczyścić stelaż i będzie jak nowy. A połowa pieniędzy zostaje w kieszeni

No wlasnie drugi raz moze sie taka okazja nie trafić, a tu mamy mozliwosc od kogos znajomego wziąć, stan jest bd no i cena to tylko 400zl
Ja od początku chcialam uzywany no tylko ze u nas ciezko trafic akurat ten co chciałam no ale coz, ten w sumie tez mi się podoba, o taki :
Screenshot_2018-11-09-15-53-41.jpeg

Stary 2018-11-09, 15:55   #111
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Jest dokładnie to co piszesz Ale to chyba wynika z tego że nie potrafimy sobie tego wyobrazić. Ja znowu teraz tak mam że jak patrzę na moją małą to mi się wierzyć nie chce że mi w brzuchu siedziała Abstrakcja straszna Kamila zawsze można jakiś zakład zrobić o imię

Nie, drugi raz na to nie ide

Stary 2018-11-09, 15:58   #112
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, drugi raz na to nie ide

No ale pierwszym razem ładnie wyszło
Z resztą co my w ogóle gadamy, pewnie będzie dziewczynka i kłopot z głowy

Stary 2018-11-09, 16:00   #113
MMonia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Całkowity remont sypialni. Bo do tej pory jej nie mieliśmy bo mieszkała z nami siostra męża mojego.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

U nas będzie butelkowa zieleń i zolty/musztarda.
Ja lubię mocne kolory. Rok temu całe mieszkanie remontowalismy i w salonie mam ścianę bordo, a w kuchni fuksje w drugim mieszkaniu mam sypialnie fioletowa (ale jakoś 10 lat już ma), kuchnie turkus, a salon szaro-granatowy.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Wow długa ta przerwa. Domyślam sie że to przerwa bezpłatna?

Wow ale kolory my mamy w pokojach jasny szary,biały,cappucino korytarz jasno żółty ale wszystko malowane jakies 5 lat temu dlatego chcialabym coś pozmieniac sypilnie chcialabym teraz jasniejsza i na pewno zlikwiduję fioletową tapetę

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 16:02   #114
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Ja mam w sypialni fiolet. Jak mnie wkurza ten kolor to tylko ja wiem

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 16:03   #115
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
No ale pierwszym razem ładnie wyszło
Z resztą co my w ogóle gadamy, pewnie będzie dziewczynka i kłopot z głowy

No w sumie syncio imie ma jak najbardziej ok
Ale drugi raz na to nie pojde bo jak znam mojego tz to wymyslil by cos dziwnego i w razie wygranej upieral by sie przy swoim zresztą, on z mlodym juz ostatnio rzucili pomysl męskiego imienia - Andrzej - co mnie od razu odrzucilo

No właśnie musi byc dziewczynka i juz

Stary 2018-11-09, 16:18   #116
LaLoca
Zakorzenienie

Kamila pewnie że bierz. Bebetto fajne ma wózki.

Orchid nie strasz! Odpoczniesz i będzie dobrze

A my mamy cały dom biało szary, ozywiony duża ilością kwiatów, bo bardzo lubię. A kolorowymi dodatkami jesteśmy my i zabawki dziecka

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Paulina niech moc będzie z Wami Ja też liczę na kolejny cykl i owu z tego lepszego jajnika Z TP zbliżam się do TP pierworodnej więc czuję przeznaczenie
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 17:41   #117
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale drugi raz na to nie pojde bo jak znam mojego tz to wymyslil by cos dziwnego i w razie wygranej upieral by sie przy swoim zresztą, on z mlodym juz ostatnio rzucili pomysl męskiego imienia - Andrzej - co mnie od razu odrzucilo

Tez myslalam o Andrzeju, alw jest juz Jedrzej z tym samym nazwiskiem, wiec odpadlo

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 18:38   #118
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
My byliśmy akurat we Lwowie, ale wiem, że na pewno jest w Krakowie
W Warszawie też jest

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Juncia Pokaż wiadomość
I od rana się utrzymuje!
To nie mgła, to smog

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MMonia87 Pokaż wiadomość
Wow ale kolory my mamy w pokojach jasny szary,biały,cappucino korytarz jasno żółty ale wszystko malowane jakies 5 lat temu dlatego chcialabym coś pozmieniac sypilnie chcialabym teraz jasniejsza i na pewno zlikwiduję fioletową tapetę

U nas tylko jedna ściana jest taka mocna A reszta szare różne odcienie.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:

Tz też chciał Andrzeja ale od kiedy poznał Andrzejow przez których odrzuca mnie od tego imienia to zgodził się ze mną. Z chłopcem będzie mega problem...
Dziewczynka Laura

Stary 2018-11-09, 18:40   #119
msyska
Raczkowanie

Cytat:
Hej, a co i Ciebie? Opowiadaj, bo nie mamy żadnych wieści!

u mnie dobrze, jestem juz w 19TC (kiedy to zleciało ) i od jakiegoś miesiąca wiemy już że będzie chłopak

na początku września mieliśmy trochę strachu bo wylądowałam na IP z krwawieniami, ale brałam duphaston, potem luteinę i już było spokojnie. Od miesiąca nie biorę już nic na podtrzymanie. Pilnuję się żeby dużo pić bo różnie na usg wychodzi u mnie stan wód płodowych wiec jestem już na l4 i staram się jak najwiecej odpoczywać myślałam ze zanudzę się w domu i będzie mi brakować pracy ale jest tak cudownie.. zero stresu, nerwów, od razu samopoczucie inne plus magia drugiego trymestru tez chyba działa
msyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-09, 19:08   #120
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msyska Pokaż wiadomość
u mnie dobrze, jestem juz w 19TC (kiedy to zleciało ) i od jakiegoś miesiąca wiemy już że będzie chłopak

na początku września mieliśmy trochę strachu bo wylądowałam na IP z krwawieniami, ale brałam duphaston, potem luteinę i już było spokojnie. Od miesiąca nie biorę już nic na podtrzymanie. Pilnuję się żeby dużo pić bo różnie na usg wychodzi u mnie stan wód płodowych wiec jestem już na l4 i staram się jak najwiecej odpoczywać myślałam ze zanudzę się w domu i będzie mi brakować pracy ale jest tak cudownie.. zero stresu, nerwów, od razu samopoczucie inne plus magia drugiego trymestru tez chyba działa
Już 19 kiedy to zleciało. Toż to połowa za Tobą! Odpoczywaj z filmem książka i delektuj się wolnym, póki jeszcze jest Odezwij się czasami.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości