|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 r. | cz. 10
Oo chciałabym byc na takim etapie...😍 a poki co mamy szczere pole 😂
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wywietrzylo się przez noc i z ulgą wróciłam na swoje łoże a nie ta okropna kanapę. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co.. mam duze nadzieje co do tego cyklu..
bo dni plodne akurat beda sobota-niedziela to bedzie mozliwosc do 💕 heh a poza tym owu z lewego jajnika. Sprawdzonego 💪 no i tż ma zrobic bad.hormonow to moze cos sie ruszy dalej..
|
|
|
|
#94 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś tak jakby 14dc, od 10 mam dni płodne, wiem wcale to nie znaczy że owulacja wystąpi, ale hormonki działają jak należy bo wszystkie objawy są prawidłowe.
![]() Cytat:
Ale już coś jest! Cytat:
Co do bodźców też to czytałam, że na początku mama, a później rączki powinny wystarczyć. Ja z pewnością jestem przeciwnikiem wszelkich grających karuzelek w łóżeczku nad głową malucha. Dopiero jak dziecko zaczyna sięgać i chwytać można coś powiesić żeby ćwiczylo. Te karty kontrastowe są spoko o ile nie są nadużywane, z resztą jak wszystko- w nadmiarze szkodzi ![]() Cytat:
Pierwsze w nowym gronie, w towarzystwie Weroniki o której tak bardzo i długo marzyliście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Kurczaki, trochę się wystraszyłam. Byłam w łazience i zobaczyłam na bieliźnie taki leciutko brązowawo-zaróżowiony śluz. Niedużo co prawda ale był. Na papierze nic. I się zaniepokoiłam, bo na zupełnie normalny nie wyglądał. Nie wiem czy to przez to, że od godziny 8:30 do 13:30 non stop prawie biegałam po produkcji (ok 5st C) z serwisantami. Tempo dość żwawe było. Ale najbardziej martwi mnie to, że dzisiaj mój ginek nie przyjmuje (umówiona z nim jestem na środę), od jutra weekend, w poniedziałek też nikt nie przyjmie. W domu do późnego wieczora sama z synkiem, bo Mężu druga zmiana. Mam nadzieję, że jak jakimś cudem uda mi się trochę poleżeć i odpocząć to nic złego dalej się nie wydarzy
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dla mnie wciąż to jest takie nierealne! Naprawdę. Nie wiem czy to dlatego że długo się staralismy czy tak po prostu większość kobiet ma. Mała się rusza, wszystko mnie boli, ciążowe dolegliwości itp itd ale wciąż jakoś mi dziwnie uwierzyć że za miesiąc mam urodzić i w to że zamieszka z nami takie maleństwo. Wciąż to dla mnie takie nierealne ☺Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A w ogóle to Tz mnie wczoraj uraczyl tym ze mam mały brzuch haha fajnie, ja czuję się jak wielorybek a on mi wyjeżdża z małym brzuchem. A jeszcze jego siostra cioteczna wciąż wypytuje czy na pewno córka bo ładnie wyglądam ta ładnie, no dobra może nie spuchlam na ryjku (jeszcze) ale do ludności to mi dużo brakuje ![]() Orchid - powinnaś się położyć i odpocząć jeśli Ci się uda a jeśli nie minie to jedz wieczorem na ip. A może wypadalby Ci jakoś okres teraz? Podobno na początku ciąży często jest tak ze w terminie planowanego okresu występuje plamienie Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#97 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
z jednej strony mega ekscytacja i to że nie można się do czekać, a z drugiej nutka przerażenia "jak to będzie" i że "już nic nie bedzie takie jak kiedyś" 2 tygodnie przed moim terminem pierwszej ciąży pisałam do męża smsa właśnie z taką rozkminą :P
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow nem już tylko miesiąc
![]() ![]() My dziś byliśmy w kolejnych dwóch sklepach oglądać wózki, kosmos ![]() Tż za to powiedział że coraz bardziej cieszy się na malucha, wciąż bezimiennego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zrobiłam zamowienie w 5-10-15
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to będzie Igor albo Weronika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój też gada do brzucha, daje buziaki rano i wieczorem i jak wróci z pracy.
I mówi że dopiero na szkole rodzenia dotarło do niego że niedługo będziemy mieli w domu takiego maluszka ![]() Z jednej strony jest przerażony, z drugiej się cieszy ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Ale też mam kilka rzeczy bo śliczne są ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(niestety tz absolutnie nie zgadza sie na Darie..) a dla chlopca mooooze Eryk ale to takie niepewne jeszcze ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heh ja właśnie mam tak ze do mnie to nie dociera. Nie boję się porodu, nie boję się tego co będzie po... czyżbym ciągle gdzieś podświadomie myślała ze się nie uda? Nie wiem, ale to jest tak dziwne ze aż się boję czy normalne ![]() Cytat:
![]() ![]() I jak było? Ja nie oglądam żadnych wózków. Od.razu miałam wybrany jeden i taki wzięliśmy Cytat:
dziewczynka miała być Zuzanna. Cytat:
polecam Ja musze znieść wózek ze strychu i go uprac, ale to poczekam jeszcze chociaż z tydzień. W sumie zobaczę co mi powie w poniedziałek gin. Jak ustali cesarke (wciąż łudzę się ze Mała się obroci) to pewnie będzie ona z tydzień wcześniej niż termin porodu. To znaczy ze trzeba wcześniej być gotowym na dziecia ☺ Kamila ja kupiłam używany wózek 2w1 ☺ wystarczy uprac i wyczyścić stelaż i będzie jak nowy. A połowa pieniędzy zostaje w kieszeni ☺ Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może po praniu ciut się rozciągnie zamówiłam tylko dwa bodziaki, dwa trzypaki skarpetek i rajtki :d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Ja lubię mocne kolory. Rok temu całe mieszkanie remontowalismy i w salonie mam ścianę bordo, a w kuchni fuksje w drugim mieszkaniu mam sypialnie fioletowa (ale jakoś 10 lat już ma), kuchnie turkus, a salon szaro-granatowy.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to chyba wynika z tego że nie potrafimy sobie tego wyobrazić. Ja znowu teraz tak mam że jak patrzę na moją małą to mi się wierzyć nie chce że mi w brzuchu siedziała Abstrakcja straszna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kota też będziemy mieć mimo że mąż absolutnie się nie zgadzaWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od początku chcialam uzywany no tylko ze u nas ciezko trafic akurat ten co chciałam no ale coz, ten w sumie tez mi się podoba, o taki : Screenshot_2018-11-09-15-53-41.jpeg Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą co my w ogóle gadamy, pewnie będzie dziewczynka i kłopot z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mamy w pokojach jasny szary,biały,cappucino korytarz jasno żółty ale wszystko malowane jakies 5 lat temu dlatego chcialabym coś pozmieniac sypilnie chcialabym teraz jasniejsza i na pewno zlikwiduję fioletową tapetę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w sypialni fiolet. Jak mnie wkurza ten kolor to tylko ja wiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale drugi raz na to nie pojde bo jak znam mojego tz to wymyslil by cos dziwnego i w razie wygranej upieral by sie przy swoim zresztą, on z mlodym juz ostatnio rzucili pomysl męskiego imienia - Andrzej - co mnie od razu odrzucilo No właśnie musi byc dziewczynka i juz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila pewnie że bierz. Bebetto fajne ma wózki.
Orchid nie strasz! Odpoczniesz i będzie dobrze ![]() A my mamy cały dom biało szary, ozywiony duża ilością kwiatów, bo bardzo lubię. A kolorowymi dodatkami jesteśmy my i zabawki dziecka ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Paulina niech moc będzie z Wami Ja też liczę na kolejny cykl i owu z tego lepszego jajnika Z TP zbliżam się do TP pierworodnej więc czuję przeznaczenie
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez myslalam o Andrzeju, alw jest juz Jedrzej z tym samym nazwiskiem, wiec odpadlo ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- To nie mgła, to smog ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Dziewczynka Laura ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie dobrze, jestem juz w 19TC (kiedy to zleciało ) i od jakiegoś miesiąca wiemy już że będzie chłopak ![]() na początku września mieliśmy trochę strachu bo wylądowałam na IP z krwawieniami, ale brałam duphaston, potem luteinę i już było spokojnie. Od miesiąca nie biorę już nic na podtrzymanie. Pilnuję się żeby dużo pić bo różnie na usg wychodzi u mnie stan wód płodowych wiec jestem już na l4 i staram się jak najwiecej odpoczywać myślałam ze zanudzę się w domu i będzie mi brakować pracy ale jest tak cudownie.. zero stresu, nerwów, od razu samopoczucie inne plus magia drugiego trymestru tez chyba działa
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy to zleciało. Toż to połowa za Tobą! Odpoczywaj z filmem książka i delektuj się wolnym, póki jeszcze jest Odezwij się czasami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

wywietrzylo się przez noc i z ulgą wróciłam na swoje łoże
a nie ta okropna kanapę. 
bo dni plodne akurat beda sobota-niedziela to bedzie mozliwosc do 💕 heh
a poza tym owu z lewego jajnika. Sprawdzonego 💪 no i tż ma zrobic bad.hormonow to moze cos sie ruszy dalej..

heh
no i tż ma zrobic bad.hormonow to moze cos sie ruszy dalej..

i w to że zamieszka z nami takie maleństwo. Wciąż to dla mnie takie nierealne ☺
haha fajnie, ja czuję się jak wielorybek a on mi wyjeżdża z małym brzuchem. A jeszcze jego siostra cioteczna wciąż wypytuje czy na pewno córka bo ładnie wyglądam
a jeśli nie minie to jedz wieczorem na ip. A może wypadalby Ci jakoś okres teraz? Podobno na początku ciąży często jest tak ze w terminie planowanego okresu występuje plamienie 

to będzie Igor albo Weronika 
chyba każdy tak ma,najgorsze pierwsze dni a potem to już leci dzień za dniem,daj znać jak było 

kiedy to zleciało. Toż to połowa za Tobą! Odpoczywaj z filmem książka i delektuj się wolnym, póki jeszcze jest