![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Pseudo mądrości mężczyzn
A to ciekawe, że na wielu forach idzie znaleźć posty o treści "zwykły chłopak ma ładną dziewczynę". Tylko jakoś ich nie widuję. U mojego najlepszego przyjaciela na roku na studiach jest 40 chłopaków i tylko 2 ma dziewczynę. W przypadku kobiet, jest ich 8 i wszystkie kogoś mają.
Nie raz zamieniłem słowo z kolegami przyjaciela, chłopaki mówili, że jest im trudno poznać dziewczynę, bo one wolą przystojniaków. Trochę to się kłóci z zapewnieniem kobiet na forach. Edytowane przez ksiezycwokularach Czas edycji: 2018-12-05 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też byłam na "babskim" kierunku, 90% to były kobiety i zdecydowana wekszosc z nas nie miała chłopaka. Te które miały miały go z liceum, reszta poznała swoich późno wysciubiajac nos poza dom i uczelnie, pozostale nie wiem czy teraz znalazły czy nie. A i nie obraz sie, ale w Polsce akurat milion razy widziałam super ładne dziewczyny z totalnie aseksualnymi dla mnie facetami, bo Polacy niestety w większości uroda nie grzeszą, i myślałam sobie "ten to musi mieć fajny charakter". Teraz jestem za granicą i zdarza mi się widywać odwrotnie dobrane pary, ale w Polsce to bardzo rzadko widywalam takie (w sensie przecietna/niezbyt ładna dziewczyna i przystojny facet). Nawet moja koleżanka z podstawówki ostatnio wyszła za mąż, ładna dziewczyna, szczupła a facet totalny brzydal. No ale pewnie powiesz ze to wszystko nieprawda i istnieje jedynie na forum ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-12-05 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86210827]Czyli faceci studiujacy "męski" kierunek, którzy pewnie poza studiami nie starają się poznać ludzi wiec nic dziwnego, że nie mają dziewczyn bo skąd?
Ja też byłam na "babskim" kierunku, 90% to były kobiety i zdecydowana wekszosc z nas nie miała chłopaka. Te które miały miały go z liceum, reszta poznała swoich późno wysciubiajac nos poza dom i uczelnie, pozostale nie wiem czy teraz znalazły czy nie. [/QUOTE] Otóż to. Żeby znaleźć partnera, to przede wszystkim trzeba wychodzić do ludzi, poznawać ich, podtrzymywać niektóre relacje, a nie wierzyć w to, że ładni ludzie nie wyściubiają nosa z domu, a i tak listy miłosne nie mieszczą się w ich skrzynkach pocztowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
Zgadza się to faceci studiujący "męski" kierunek. Nie chodzą na imprezy, to typ spokojnych chłopaków. Trafna uwaga. Ale gdzie mają oni poznać kogoś?
Ps. Co do brzydoty Polaków. Chętnie wyślę kilku dziewczynom swoje zdjęcie na prv ciekawy jestem Waszej opinii :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
To skoro wszystkie dziewczyny są zajęte i do tego mają samych przystojnych facetów, to z kim one są w związkach? Przecież "chady" podobno stanowią jakieś 20% (wg wykopu), a każda ma innego, więc skąd ich biorą?
![]() Wiesz co, widzisz co chesz widzieć, ja studiowałam kierunek techniczny, dużo chłopaków było na roku. I nie mieli problemów w znalezielniu drugiej połówki, byli fajni, kontaktowi i prawie każdy miał na tapecie telefonu zdjęcia swoich dziewczyn - w dodatku bardzo ładnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Do mnie kiedyś zagadał, nawet randka była, ale randka była jedną z nudniejszych, a on okazał się wybitnie tępym i pustym typem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio nie ogarniam co to za zbiorowisko melepet życiowych? Seminarium duchowne? Oni nie robią nic innego w życiu tylko siedzą w domu albo na uczelni? To od razu trzeba być wielce rozrywkowym typem dansujacym po klubach, żeby mieć jakieś życie, zainteresowania, znajomych mających znajomych, należeć do jakichś klubów czegoś tam, uprawiać jakiś sport ? nawet tak samotniczy sport jak biegi, powoduje ze człowiek poznaje masę innych ludzi robiących to samo, wiec od razu jest nic porozumienia, chęć wkręcenia się forum tematyczne, tam od razu namawiają na starty o pietruszkę, BBLe itp i nagle spotyka się na żywo cały tłum nowych znajomych, którzy mają rzesze swoich znajomych. No ale fakt, trzeba ruszyć pupska i odkleić od fotela. Po prostu jak ktoś melepeta, to mu nic nie pomoże. Bo problemem jest melepectwo a nie wydumane oczekiwania innych ludzi.
![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie to się zgadzam ![]() Dodatkowo melepety zawsze znajdą jakieś usprawiedliwienie.
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-12-05 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A akurat w ogóle mi nie zależało na aspektach ani towarzyskich ani związkowych, bo jakby mi zależało dołożylibyśmy sobotnie biegi miejskie robione co tydzień, oraz właśnie BBLe , i letnie/ zimowe obozy biegowe, grupowe treningi i wydarzenia. Trzeba się bardzo strać, żeby przy takiej okazji nie poznać ludzi.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Nie, niczym się nie bawię i nie, wątek nie jest tylko o atrakcyjności fizycznej. Autor na samym początku pyta o opinię na temat źródeł, które bynajmniej nie odnoszą się tylko do wyglądu fizycznego.
Cytat:
Przypomina mi się znajomy ze studiów, który twierdził, że policzył wszystkie dziewice na roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86211259]
Ta jasne. Już widzę jak każdy z 40 chłopa z randomowo dobranej grupy uzewnętrznia się twojemu przyjacielowi na tyle, by wiedział który ma dziewczynę, a który nie. Przypomina mi się znajomy ze studiów, który twierdził, że policzył wszystkie dziewice na roku.[/QUOTE] ![]() A jak je liczył? Palcami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kasiunia788742 Czas edycji: 2018-12-05 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86211282]
![]() A jak je liczył? Palcami? ![]() Twierdził, że to po nich widać albo wnioskuje z rozmów na inne tematy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86211259]Nie, niczym się nie bawię i nie, wątek nie jest tylko o atrakcyjności fizycznej. Autor na samym początku pyta o opinię na temat źródeł, które bynajmniej nie odnoszą się tylko do wyglądu fizycznego.
[/QUOTE] Autor z 5 razy podnosi kwestię wyglądu apriori. I do tego się odniosłem, a nie do semantycznych niuansów Twoich interpretacji moich wypowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Nikt ich nie zmusza do bycia spokojnymi chłopakami i siedzenia wyłącznie na uczelni albo w domu. Ja rozumiem, że nie każdemu się chce wyłazić, bo 1) zimno 2) drogo 3) obcy ludzie gryzą. Tylko w takim przypadku należy mieć jaja i przyznać, że perspektyw na związek czy seks nie ma, bo prze*ierdala się czas na czytanie i pisanie bredni na Wizażu/Wykopie, a nie dlatego, że kobiety są wybredne. Jak się prowadzi ciekawe życie, to łatwiej się nim cieszyć nawet w pojedynkę, a to zwiększa atrakcyjność i przyciąga ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
No dobra dziewczyny przekonałyście mnie. Faktycznie macie rację. Samcy, Redpilersi itp są osoby rzadko wychodzące z domu. Oni mają podobne przekonania, gadają na identyczne tematy, ale łączy ich jedno - brak życia towarzyskiego. W takim razie chętnie się dowiem gdzie można przebywać i co zrobić by mieć ciekawe życie? I co jeśli ktoś nie lubi klubów? Byłem parę razy ale to nie dla mnie. Żadnych warunków do gadania, wyzywająco ubrane dziewczyny, napaleni goście i pełno alkoholu. Źle się bawiłem. A imprezy, nigdy nie byłem na domówce, a mam 26 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię klubów. Ale przecież są spokojniejsze bary i puby gdzie np. można pograć w gry, pogadać... są ogródki piwne, imprezy na świeżym powietrzu, koncerty, festiwale, kino pod chmurką. I trudno mi uwierzyć w masy dorosłych mężczyzn którzy nigdy nie byli na domówce. Co robicie np. w Sylwestra? Andrzejki? Halloween? Czy twoi znajomi nie obchodzą urodzin? Nie organizują grilli czy wypadów na np. majówki?
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Znajomi nie organizują urodzin. Traktujemy to jak zwykłe dni. Po prostu życzenia sobie składany.
Halloween siedzimy w doku. Na Sylwestra siedzimy w męskim gronie, ewentualnie idziemy pod ratusz. Mogłybyście podpowiedzieć gdzie można iść by kogoś poznać. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Na przykład pod tym ratuszem. Albo zaprosić dziewczyny na imprezę sylwestrową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Mnie jest trudno wyobrazić sobie ze ktoś nie ma żadnych koleżanek które można zaprosić na domowke (która samemu można zorganizować). Albo dobra, mogę bo sama nigdy nie miałam wielu znajomych płci przeciwnej ale już żeby nie mieć ani jednego kolego który zna i może przyprowadzić jakieś dziewczyny?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Nie mamy żadnych koleżanek. Znaczy jakieś znajome są, ale to na tzw "cześć co u ciebie". W technikum miałem mnóstwo koleżanek, ale one wyjechały, znalazły mężów.
W czasie wolnym gramy z chłopakami w nogę, w tenisa, idziemy do kina, na kręgle lub bilard. Ale żadnej dziewczyny w ten sposób nie poznaliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.