Mamy majowe 2019 - część V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-10, 14:33   #91
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Mamy majowe 2019 - część V

I jeszcze się pochwalę kocykiem który moja mama zrobiła IMG_20190410_152917.jpg

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:35   #92
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Ja wodę do przewijania będę chyba trzymać w zamkniętej butelce obok przewijaka, no nie mogę w miseczce, bo mam dwa koty i nie przejdą obok miski z wodą obojętnie nawet szklanki z wodą nie mogę sobie na stoliku nocnym postawić, bo miałabym chrzest łapką w nocy
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:37   #93
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez Katiebirdie Pokaż wiadomość
Czy ja wiem? Oczywiście zawsze można trafić na kogoś gorszy dzień czy ogólnie na jakąś mało empatyczną osobę, ale prawda jest taka, że dobre zarobki i komfort pracy mają gigantyczny wpływ na pracę personelu. I to nie tylko w szpitalach.
Szpital, w którym będę rodzić jest prywatny i uwierzcie mi widać różnicę. Wszyscy uśmiechnięci, pomocni, wytłumaczą co i jak i nie traktują Cię jak zło konieczne.
Pytanie tylko, dlaczego ja za to muszę sobie dodatkowo płacić, skoro co miesiąc pobierają mi takie ogromne składki z pensji na ubezpieczenie.
Też rodzę prywatnie i mam identyczne zdanie jak Ty. W szpitalach jest jak jest, ale to nie oznacza wcale, że mamy wszyscy to traktować jako normalne, bo normalne to to nie jest i ludzie zza granicy są zwykle w szoku w zderzeniu z naszą rzeczywistością na NFZ. A składki są niemałe.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
I jeszcze się pochwalę kocykiem który moja mama zrobiła Załącznik 7672008

ślicznie mamie wyszło
Stary 2019-04-10, 14:38   #94
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Ale piękny ️ i te kolory! Cudo!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:41   #95
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
No chyba się nie da ciąży dodać, tylko kolejne dziecko. Ale nie będę się bawić w kasowanie bo mam prawie 7% rabatu już

Serniczek się studzi, zaraz wkładam do lodowki. I czekam do jutra, bo musi trochę w lodówce odleżeć a już mi język wychodzi na wierzch żeby go spróbować

Dawaj zdjecie ciacha
Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Znalazłam w aplikacji , że można dodać dzieciaka ale nigdzie nie widzę opcji aby dodać ciążę
Kliknęłam rezygnację z programu i zapisałam się ponownie, więc teraz jestem w ciąży w Rossmanie i nie mam prawie 3 letniej córki
Brawo, wykombinowalas Ciekawe czy dostaniesz maila z pieluszkami, dawaj znac
Cytat:

Piekny

Ale mnie mama wpienila. Normalnie siedze i sie uspokoic nie moge.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:42   #96
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
I tak nie liczę, że mi jakoś urośnie, nie robię za często zakupów dzieciowych w Rossmannie

Czy macie jakieś konkretne lampki do przewijania z regulowanym światłem?
Ja niby tez nie a jakoś się zbiera. Jak widziałam że brakuje 2 zakupów to jedne rozdzkelalam na dwa szkoda tylko że na pampersy to nie działa bo jednak aktualnie idzie mi ok 100zl miesięcznie i te 10zl mniej byłoby spoko...
Cytat:
Chyba do 4 roku życia, mi rośnie cały czas a potem nie wiem czy się resetuje czy rośnie sobie dalej przy następnym dziecku...poproszę opcje nr 2

No ja też!!
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Zeby glownego swiatla nie palic i nie rozbudzac dziecka lub tza. Ja mam swiecaca lame ale ona sama zmienia kolory i mi srednio pasuje plus dinozaura z pepco, chyba Sq mi pisala ze takis sa. Nigdzie nie moge trafic na wlaczana przed dotyk tylko zawsze od spodu mam.
Aa ja dzis w rossku juz kuoilam znowu podklady do przewijania- spokojnie poloze je na moje lozko i te wklady poporodowe z Pelzy. Te same byly w szpitalu jak lezalam.

ja szukałam na dotyk to widziałam tylko takie hm. Okrągłe coś, co się klika lampkę żeby ją włączyć a można to przykleic do szafki czy jakoś. Niewiele większe niż włącznik do światła. W sklepach typu Jula, Castorama...

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-04-10, 14:42   #97
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sysa, co się stało!?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 14:43   #98
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Aaa taka lampka. A to ja mam swoją nocna, wystarczy w zupełności

Agata hm patrz, masz rację, też nie pomyślałam o tym...ale mam właśnie organizer na łóżeczko, te półeczki są sztywne więc od biedy tam.moge kłaść miseczkę z wodą. Choć ja akurat zawsze husteczki nawilżane jechałam i było ok. Teraz też tak zacznę, jeśli się pojawią jakieś problemy to woda pójdzie w ruch.

Pokaż jak wygląda taki organizer? Bo ja widziałam tylko takie organizery z materiału

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:43   #99
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja im bardziej śledzę poczynania Mamy Ginekolog tym bardziej zaczęlam uważać, że ona cała nie jest potrzebna. :P
ja kiedyś lubiłam jej wpisy, no ale, stała się przeczulona na swoim punkcie, na każdym krok opycha te swoje gadżety...ech, nie...

Cytat:
Lilianna wyslij mi na priv link do swojego fb. Rodze w Niemczech.
Dla mnie podejscie, ze szpital to nie hotel jest totalna pomylka. Placicie kupe kasy miesiac w miesiac na skladki zeby cieszyc sie z krzyczacych pielegniarek i resztek do jedzenia?! No bez jaj. Ekspedientka w sklepie ma byc mila, kelnerka tez ale pielegniarka to swieta krowa i moze huknac na pacjetke? Ja po operacji bylambwybidzana na badania glaskaniem reki rozukiem ze w Polsce moglaby mi babka sama z siebie nogi rozwalic na boki bo nie ma co wymagac? Ludzkie podejscie to powinien byc standard a nie przywilej.

dla mnie hotel to na zasadzie-przyjdą, dadzą pod nos, posprzątają po Tobie, a i dzieckiem się zajmą o ile w hotelu jest taka opcja.
Na serio uważasz,że tak powinno być w szpitalu?
Owszem, wszelka pomoc na porodówce, miłe słowo,uśmech, potrzymanie za rękę są bardzo miłymi gestami,ale też ciężko ich wymagać od obcej osoby.Także dla mnie- o ile traktują mnie z szacunkiem, a ja traktuję tak ich to jest wszystko ok.

Przebywając z dzieckiem w szpitalu po porodzie, kiedy leżę po cc i jestem unieruchomiona też w jakimś sensie oczekuję tej pomocy i do tej nie pory nie zdarzyło się,żebym jej nie otrzymała.
Sytuacja zmienia się, kiedy jestem na chodzie i mogę sama wszystko ogarnąć-nie oczekuję nic, poza opieką ściśle medyczną.

w moim panstwowym szpitalu w Polsce nie doświadczyłam wrzasku pielęgiarek i resztek jedzenia.Doświadczyłam natomiast chamskich odzywek innych pacjentek i dzwonienia po wszystko do pielęgniarek.
Tak jak pisałam wcześniej- prędzej ktoś obsmaruje naszą służbę zdrowia, niż powie coś pozytywnego-to,że słyszy się same nieprzyjemne historie nie oznacza,że tylko takie zachodzą, bo często personel jest do rany przyłóż- ale o tym tak się nie mówi.
Po co mieliby robić programy typu "Uwaga",gdyby były tam same peany skierowane do innych ludzi,instytucji?Jak są afery to jest lepsza oglądalność

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:44   #100
sQuaara
Zakorzenienie

Tylko ze to nie na dotyk było. Tylko faktycznie ją się klikalo
Miejsce klikania i to co swieci to było to samo

Ewentualnie polecam rozwiązanie twarte drzwi sypialni i zapalone światło w pokoju pbok/łazience itp

Stary 2019-04-10, 14:44   #101
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ja wodę do przewijania będę chyba trzymać w zamkniętej butelce obok przewijaka, no nie mogę w miseczce, bo mam dwa koty i nie przejdą obok miski z wodą obojętnie nawet szklanki z wodą nie mogę sobie na stoliku nocnym postawić, bo miałabym chrzest łapką w nocy
W butelce? I na waciki będziesz wylewać czy jak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 14:45   #102
Misha_
Wtajemniczenie

Smerfetka piekny kocyk!
Dziewczyny mi pisaly ze takie lampki sa w tigerze i rossmannie, ale ja nigdzie nie znalazlam. Moze poszukaj u siebie bo oni rzucaja towar do roznych filiali.
Ja tez w miseczce nie moge zostawic wody bo siersc psa lata u nas jak szalona. Bede miala buteleczke z woda i nabiezaco nalewala.
Sysa Twoja mama chyba chce dostac order z ziemniaka za swoje zachowanie
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:45   #103
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Dawaj zdjecie ciacha Brawo, wykombinowalas Ciekawe czy dostaniesz maila z pieluszkami, dawaj znac Piekny

co się stało? Nie denerwuj się kochana. Ja z moją mamą nie odzywam się od miesiąca czasu i jakby mi lżej...

Stary 2019-04-10, 14:47   #104
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny jestem ciekawa co mi powie ginekolog o tej 20:00.

Dziewczyny mam pytanko. Macie jakiś pomysł gdzie kłaść podczas przewijania miseczki z wodą żeby dziecko podmyc? Mam przewijak nakladany na łóżeczko ale obok nie mam ani komody ani nic żeby położyć rzeczy do pielęgnacji i właśnie miseczkę z wodą w razie gdybym chciała mu tyłek podmyc czy buzke itp. Jak to wygląda u Was dziewczyn które nie mają przewijaka na komodzie tylko na łóżeczku a obok jest wolna przestrzeń. W najgorszym przypadku będę miseczki z wodą kłaść na krześle i się do niego schylac a do łóżeczka kupię jakiś organizer i tam wrzucę maść, pampersy itd. Macie jakieś pomysły?

Też się nad tym zastanawiam... Mam ten najprostszy przewijak z IKEI, on ma wprawdzie półkę pod spodem, ale to musi być niewygodne za każdym razem się po coś schylać. Najlepiej mieć obok jeszcze komodę i tam trzymać najpotrzebniejsze rzeczy w górnej szufladzie, ale w mojej klitkowatej sypialni nie ma szans na takie ustawienie
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 14:47   #105
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Smerfetka piekny kocyk!
Dziewczyny mi pisaly ze takie lampki sa w tigerze i rossmannie, ale ja nigdzie nie znalazlam. Moze poszukaj u siebie bo oni rzucaja towar do roznych filiali.
Ja tez w miseczce nie moge zostawic wody bo siersc psa lata u nas jak szalona. Bede miala buteleczke z woda i nabiezaco nalewala.
Sysa Twoja mama chyba chce dostac order z ziemniaka za swoje zachowanie
Mi chodzi o to gdzie ją polozycie (miseczkę) jak już woda będzie nalana a maluch gotowy do podmycia. Ja obok łóżeczka nie mam nic A nie wiem czy taka miseczka zmieści mi się na przewijaku na czas higieny. No i boję się że jak będzie ruszał rączkami i nóżkami to mi ją zrzuci

Stary 2019-04-10, 14:49   #106
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Cudowny kocyk Moje kolory
Stary 2019-04-10, 14:49   #107
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiam... Mam ten najprostszy przewijak z IKEI, on ma wprawdzie półkę pod spodem, ale to musi być niewygodne za każdym razem się po coś schylać. Najlepiej mieć obok jeszcze komodę i tam trzymać najpotrzebniejsze rzeczy w górnej szufladzie, ale w mojej klitkowatej sypialni nie ma szans na takie ustawienie
No u mnie właśnie też. Kurczę jak znajdziesz jakieś fajne rozwiązanie to daj znać Ja chyba kupię te pojemniki z ikei a miseczki z czystą wodą do podmywania na czas higieny będę sobie kłaść na stołek?

Stary 2019-04-10, 14:50   #108
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie ze demonizuje, bo traktowanie pacjenta w szpitalach uwlacza czlowiekowi. To nie jest wina pacjenta, ze personelu jest za malo i to nie na nim powinno sie odbijac. Agata wczoraj sie przekonala ze za korzystanie z uslugi za ktora placi i ktora jej sie nalezy jak psu buda, moze spotkac ja gniew doktorka. Kazdy dzien w polskim szpitalu to jest material dla uwaga tvn, bez kitu

haha patrz, a ja akurat o tej Uwadze napisałam

Tak samo można trafić na taki gniew wszędzie.
SKoro np. sąd jest niezawisły,a sędziowie poza przepisami prawa mogą też sądzić według swojej oceny sytuacji, to w tym przypakdu rówież często wyroki zależą od czyichś przekonań czy humoru. Niestety

W urzędach jak trafisz na zły humor urzędniczki, to też bez kija nie podchodź. Tak jest wszędzie, a sztuką jest chyba przetrwać takie sytuacje

Stary 2019-04-10, 14:51   #109
lilianna90

Cytat:
W butelce? I na waciki będziesz wylewać czy jak?

Nie no wtedy jak będę potrzebować to do miseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 14:52   #110
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja kiedyś lubiłam jej wpisy, no ale, stała się przeczulona na swoim punkcie, na każdym krok opycha te swoje gadżety...ech, nie...

dla mnie hotel to na zasadzie-przyjdą, dadzą pod nos, posprzątają po Tobie, a i dzieckiem się zajmą o ile w hotelu jest taka opcja.
Na serio uważasz,że tak powinno być w szpitalu?
Owszem, wszelka pomoc na porodówce, miłe słowo,uśmech, potrzymanie za rękę są bardzo miłymi gestami,ale też ciężko ich wymagać od obcej osoby.Także dla mnie- o ile traktują mnie z szacunkiem, a ja traktuję tak ich to jest wszystko ok.

Przebywając z dzieckiem w szpitalu po porodzie, kiedy leżę po cc i jestem unieruchomiona też w jakimś sensie oczekuję tej pomocy i do tej nie pory nie zdarzyło się,żebym jej nie otrzymała.
Sytuacja zmienia się, kiedy jestem na chodzie i mogę sama wszystko ogarnąć-nie oczekuję nic, poza opieką ściśle medyczną.

w moim panstwowym szpitalu w Polsce nie doświadczyłam wrzasku pielęgiarek i resztek jedzenia.Doświadczyłam natomiast chamskich odzywek innych pacjentek i dzwonienia po wszystko do pielęgniarek.
Tak jak pisałam wcześniej- prędzej ktoś obsmaruje naszą służbę zdrowia, niż powie coś pozytywnego-to,że słyszy się same nieprzyjemne historie nie oznacza,że tylko takie zachodzą, bo często personel jest do rany przyłóż- ale o tym tak się nie mówi.
Po co mieliby robić programy typu "Uwaga",gdyby były tam same peany skierowane do innych ludzi,instytucji?Jak są afery to jest lepsza oglądalność
Na serio uwazam ze pacjent powinien liczyc na pomoc od personelu. Jezeli jednokrotne pokazanie zmiany pieluszki to juz jest cos extra, to tylko swiadczy jak niskie wymagania maja pacjenci. W moisz szpitalu jest ponad 30 lozek, ostatnio jak tam bylam wszystkie byly zajete. Tak jak napisalam bylo 5 poloznych na oddziale i mimo tego nikt sobie nie pozwala na jakies warkniecia w stosunku do pacjentow. A skadki w pl wcale nie sa niskie zeby przepraszac ze sie zyje i oddycha tym samym powietrzem co personel.

Stary 2019-04-10, 14:55   #111
lilianna90

Cytat:
co się stało? Nie denerwuj się kochana. Ja z moją mamą nie odzywam się od miesiąca czasu i jakby mi lżej...

Ja z bratem już chyba 4 miesiąc bez słowa
Ale ja nie mam zamiaru się odezwać skoro on nie widzi swojej winy w zachowaniu wobec mnie. I też mi nie jest z tym źle.

Generalnie mamie też jakiś czas temu powiedziałam, jak się czepiała do mnie bardzo i mi dowalała, że ja nie będę miała z tym problemu aby zerwać z nią kontakt dla mojego zdrowia psychicznego, i żeby się opamiętała, i że słowa to nie są tylko słowa i że też krzywdzą.
Stary 2019-04-10, 14:56   #112
Misha_
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze nalejscie wode do jednego z tych pojemnikow, a brudne waciki do yego zamykanego? Ja chyba tak bede robila. Wtedy bedzie wszystko wisialo poza zasiegiem dziecka
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig...ialy-30199283/

Stary 2019-04-10, 14:57   #113
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Dawaj zdjecie ciacha Brawo, wykombinowalas Ciekawe czy dostaniesz maila z pieluszkami, dawaj znac Piekny

Robi się
A tu jakbyś chciała to masz przepis...nie powiem, jest trochę zabawy z robieniem, potem pieczeniem i studzeniem ale warto, matko jak warto

https://www.kwestiasmaku.com/desery/...i/przepis.html

Cytat:
Pokaż jak wygląda taki organizer? Bo ja widziałam tylko takie organizery z materiału

W załączniku wysyłam zamawiałam na Amazonie ale na Ali też są tego typuIMG_20190410_154719156_768x1024.jpgIMG-20190329-WA0008_768x1365.jpeg

Stary 2019-04-10, 14:58   #114
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie właśnie też. Kurczę jak znajdziesz jakieś fajne rozwiązanie to daj znać Ja chyba kupię te pojemniki z ikei a miseczki z czystą wodą do podmywania na czas higieny będę sobie kłaść na stołek?

Ja pewnie podobnie, nie mam na ten moment lepszego pomysłu. A gdzie zamierzasz kąpać małego? W mojej łazience znów będzie problem żeby postawić gdzieś wanienkę i przewijak, w pokoju za to mam 20 stopni zamiast polecanych 24, to co mam farelką go dogrzewać przed kąpielą? I to latem?
Stary 2019-04-10, 15:05   #115
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katiebirdie Pokaż wiadomość
Ja bym chciała urodzić do 22 maja maksymalnie- żadnych więcej ludków spod znaku bliźniąt. Wystarczy, że z mężem się muszę męczyć
Jako bliźniak i przyszła mama bliźniaka mówię ej! Ja się czasem męczę z moim wagą ale ogólnie to widzę że mamy raczej dobry wpływ na siebie nawzajem.

Ja raczej nie urodzę w tym wątku, tp dopiero 30.05

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Sysa trzymam kciuki za obrót, moja też jeszcze poprzecznie

Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:06   #116
xxKasiax
Wtajemniczenie

Ojej a wy znowu tyle stron 😨 przeciez to nowy watek 😅 ja chyba tez dopiero w watku nr 6 urodze jak tak dalej pojdzie ☺

Stary 2019-04-10, 15:08   #117
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Faiza Pokaż wiadomość
Jako bliźniak i przyszła mama bliźniaka mówię ej! Ja się czasem męczę z moim wagą ale ogólnie to widzę że mamy raczej dobry wpływ na siebie nawzajem.

Ja raczej nie urodzę w tym wątku, tp dopiero 30.05

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Sysa trzymam kciuki za obrót, moja też jeszcze poprzecznie

Faiza ciebie nie ma na początku chyba.. dopisać cię? Podaj tp, wiek jeśli chcesz, płeć widzę dziewczynka i jak masz już imię to też jeśli chcesz a i która ciąża

Stary 2019-04-10, 15:09   #118
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny jestem ciekawa co mi powie ginekolog o tej 20:00.

Dziewczyny mam pytanko. Macie jakiś pomysł gdzie kłaść podczas przewijania miseczki z wodą żeby dziecko podmyc? Mam przewijak nakladany na łóżeczko ale obok nie mam ani komody ani nic żeby położyć rzeczy do pielęgnacji i właśnie miseczkę z wodą w razie gdybym chciała mu tyłek podmyc czy buzke itp. Jak to wygląda u Was dziewczyn które nie mają przewijaka na komodzie tylko na łóżeczku a obok jest wolna przestrzeń. W najgorszym przypadku będę miseczki z wodą kłaść na krześle i się do niego schylac a do łóżeczka kupię jakiś organizer i tam wrzucę maść, pampersy itd. Macie jakieś pomysły?

Zawsze możesz namoczyć pod kranem 3 waciki i tak iść na przewijak

Cytat:
Właśnie, przypomniałyście mi że mam sprawdzić kwestię światła w nocy w pokoju. Bo mam tam cottonbalsy i zastanawiam się czy wystarczą albo np czy je przenieść bliżej przewijaka albo czy kupić jeszcze jakąś lampke na parapet

Cotonballsy to za dużo wg mnie
Cytat:

Piękny!!!

Cytat:
Na serio uwazam ze pacjent powinien liczyc na pomoc od personelu. Jezeli jednokrotne pokazanie zmiany pieluszki to juz jest cos extra, to tylko swiadczy jak niskie wymagania maja pacjenci. W moisz szpitalu jest ponad 30 lozek, ostatnio jak tam bylam wszystkie byly zajete. Tak jak napisalam bylo 5 poloznych na oddziale i mimo tego nikt sobie nie pozwala na jakies warkniecia w stosunku do pacjentow. A skadki w pl wcale nie sa niskie zeby przepraszac ze sie zyje i oddycha tym samym powietrzem co personel.

Ja mam wrażenie że my o 2 rzeczach mówimy.

Nikt nie mówi że to normalne. Tylko ja uważam że te 3 dni to nie czas z tym walczyć. Można brać udział w ankietach rodzic po ludzku, strajkowac, angazowac się.
Co mają moje wymagania do tego.am wymagania ale znam realia i tylko to chyba i ja i Butterfly staramy się th przekazać. Żeby żadna się smutno nie rozczarowała...

Co mam odpyskowac? Kłócić się tam? Straszyć pozwem? Co silniejsza da radę ale większość będzie wyla z babybluesa

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny moze nalejscie wode do jednego z tych pojemnikow, a brudne waciki do yego zamykanego? Ja chyba tak bede robila. Wtedy bedzie wszystko wisialo poza zasiegiem dziecka

Dokładnie. Wodę do tego pojemnika brudne do śmieci, zresztą tak smao brudne go pampka trzeba gdzieś dać...

Stary 2019-04-10, 15:13   #119
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnie zdania odnośnie szpitala!! W punkt!!! Wczoraj miałam takie wrażenie dokładnie! Jakbym miała wszystkich przeprosić za to że śmiałam zaburzyc ich spokój i pracę

Jestem po wizycie u chirurga naczyniowego. Mam wskazanie do cesarskiego cięcia. Stwierdził że wszystko się może wydarzyć podczas porodu sn czyli np może wystąpić zakrzepica i że on zaleca cesarkę. Ehhh zawiodłam się trochę. Powiedział że to moja decyzja. Z jednej strony tyle lat choruje i nie miałam nigdy zakrzepicy a teraz przez kilka godzin porodu by się coś stało?

Jak to w ogóle jest z cesarką? Umawiam datę w szpitalu w którym planuje rodzić czy z moim lekarzem prowadzącym?

zapytaj swojego lekarza lub w szpitalu.
Ja akurat ustalam termin z moją gin i nigdy mi zadnego skierowania nie dawała-po prostu mówiła, kiedy mam się zgłosić w szpitalu, przychodziłam i mówiłam o co chodzi, wposywali mnie na listę na następny dzień i tyle.
Ale wiem,że często trzeba zawiexć skierowanie do szpitala i umówić się wcześniej na termin.

Cytat:

piękny

Cytat:
hehe no w takiej sytuacji faktycznie nie zostawiaj miski na wierzchu

Stary 2019-04-10, 15:15   #120
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Zawsze możesz namoczyć pod kranem 3 waciki i tak iść na przewijak

Cotonballsy to za dużo wg mnie

Piękny!!!

Ja mam wrażenie że my o 2 rzeczach mówimy.

Nikt nie mówi że to normalne. Tylko ja uważam że te 3 dni to nie czas z tym walczyć. Można brać udział w ankietach rodzic po ludzku, strajkowac, angazowac się.
Co mają moje wymagania do tego.am wymagania ale znam realia i tylko to chyba i ja i Butterfly staramy się th przekazać. Żeby żadna się smutno nie rozczarowała...

Co mam odpyskowac? Kłócić się tam? Straszyć pozwem? Co silniejsza da radę ale większość będzie wyla z babybluesa

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Dokładnie. Wodę do tego pojemnika brudne do śmieci, zresztą tak smao brudne go pampka trzeba gdzieś dać...

Sprawdzę bo one są po drugiej stronie pokoju
Najwyżej coś dokupię, podobają mi się te chmurki z Ikea ale prędzej Mała do szkoły pójdzie niż mój to zainstaluje

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Fajne to, pasowałoby do mojego przewijaka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości