Tajemniczy sms z ostrzeżeniem o facecie z którym się spotykam - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-06-22, 20:39   #91
Likka9
Zakorzenienie

Dot.: Tajemniczy sms z ostrzeżeniem o facecie z którym się spotykam

Dlaczego nie porozmawiasz z nim wprost? Pokaż SMS, zapytaj o numer.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-22, 21:33   #92
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Zależy.
Tu na forum też często są wątki pod tytułem - czy poinformować kogoś o czymś tam. I są rady nie mów osobiście, napisz SMS itp Moze to akurat taki przypadek, może zazdrosna była, obecna lub przyszła. Albo i jakiś psychol.

Tak. Ale skoro ich związek nie jest jeszcze powszechnie znany, to ktoś się musi mocno interesować jego życiem, żeby wiedzieć, że autorka istnieje i zdobyć jej numer.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-22, 21:43   #93
niemanicka
Wtajemniczenie

Co jest głupiego w pisaniu z własnego telefonu do obcej laski? I co sie stanie jak sie dowie kto to napisal? Skoro ktos pisze takie rzeczy to wiadomo ze ma spine ze swoim byłym i to ze ktos to odkryje to nic szczegolnego, no chyba ze chodzi o sytuacje skrajne, przemoc itd, ale tutaj nie ma o tym mowy.

W takim razie rzeczywiście kupowanie nowej fejkowej karty do telefonu wydaje się na niekorzyść tajemniczego nadawcy Ja jednak takie info traktuję poważnie i jakos nie pchałabym się w takie dziwne sytuacje, czy to jest jakaś laska od FF czy problematyczna była. Po co mi to. Ewentualnie być czujnym, ale pytanie jak długo?
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-22, 22:33   #94
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Dlaczego sendo problemu?
to że wystarczy powiedzieć Tobie chamskie zdanie bez pokrycia w stylu ''twoja matka to kurtyzana'' a ty realnie wkręcasz się w tą grę. z smsami czy bez facet może okazać się kimś nieodpowiednim. jeśli ktoś naprawdę życzy ci dobrze i chce cię o czymś ostrzec to nie zachowuje się jak bohater bardzo tandetnego filmu szpiegowskiego. Nie wiesz kto to jest, jaki jest kontekst.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-22, 22:35   #95
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Według mnie druga wiadomość ma bardzo agresywny wydźwięk, więc mam wątpliwości czy ta osoba dobrze ci życzy. Gdyby to miało być ostrzeżenie z dobrego serca to nie powinno być bardziej neutralne? Bardziej coś w stylu nie życzę ci źle i nie chcę, żeby spotkało cię to samo co mnie/moją przyjaciółkę/siostrę niż przekonasz się lambadziaro jak cię ten frajer urządzi.
wg mnie też.

Cytat:
W życiu bym się już z donosicielką nie kontaktowała.
skoro ta osoba jest taka ukryta to wg mnie nie warto zawracać sobie nią głowy.

Cytat:
Co jest głupiego w pisaniu z własnego telefonu do obcej laski? I co sie stanie jak sie dowie kto to napisal? Skoro ktos pisze takie rzeczy to wiadomo ze ma spine ze swoim byłym i to ze ktos to odkryje to nic szczegolnego, no chyba ze chodzi o sytuacje skrajne, przemoc itd, ale tutaj nie ma o tym mowy.
zgadzam się.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 08:24   #96
stewardesa
BAN stały

Moje wrażenie jest takie, że ta osoba uważa Cię za mało asertywną, naiwną oraz podatną na manipulacje i jak widać nie pomyliła się. To może być ktoś, kto sobie zwyczajnie jaja robi i ma ubaw, że się przejęłaś.
Gdyby miała jakiekolwiek podstawy, to by napisała konkrety.

Edytowane przez stewardesa
Czas edycji: 2019-06-23 o 08:25
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 10:54   #97
Mia Donna
Raczkowanie

Zrób listę:

-kto z Twoich znajomych wie o Twoim związku (imię faceta i inne informacje)

- kto zna Twój numer albo kto z Twoich znajomych bez problemu dałby Twój nr komuś innemu

- wpisz swoje imię i nazwisko w google i zobacz czy na pewno nie ma nigdzie Twojego telefonu

- spytaj faceta wprost, czy spotyka się aktualnie z kimś jeszcze, skoro nie jesteście parą to ma do tego prawo. Po jego reakcji wyczytasz co nieco

- czy Twój nr pojawił się w Waszych konwersacjach na Messenger że? Może ona ma hasło do jego FB i go szpieguje

- może jakaś Twoja znajoma sprzedaje jej informacje o Tobie, zastanów się czy masz koło siebie kogoś dwulicowego
Mia Donna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 12:32   #98
Mimiko
BAN stały

Czytałam pierwszą stronę i jak rozumiem dalej nic się nie wyjaśniło? Na miejscu autorki spytałabym faceta o ten sms i w zależności od odpowiedzi albo przestałabym zaprzątać sobie głowę tą sprawą, albo przeanalizowałabym jego zachowanie i dała sobie spokój ze znajomością, jeśli już na początku są takie problemy. Nie kumam po co się nakręcać, snuć podejrzenia i wprowadzać kwas do świeżej znajomości.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 12:57   #99
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie porozmawiasz z nim wprost? Pokaż SMS, zapytaj o numer.

Po co? Teraz ona jest krok przed nim, wie coś o czym on nie wie i ma czas na spokojnie poobserwować i pooceniać jego zachowanie. Wykładając wszystkie karty na stół traci tę przewagę a i on będzie mógł się dopasować do sytuacji, żeby wyciągnąć dla siebie jak najwięcej. Nie widze sensu mu o tym teraz mówić, żadnego.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Aha i autorko wątku niestety nie da się nijak sprawdzić do kogo dany numer jest przypisany jeśli go googlowałaś (próbowałas z kierunkowym? +48 i np w cudzysłowiu ten numer? googlowaniel "544 444 444" ?) i nic nie znalazłaś, to raczej nic nie będzie.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 13:06   #100
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Po co? Teraz ona jest krok przed nim, wie coś o czym on nie wie i ma czas na spokojnie poobserwować i pooceniać jego zachowanie.
Wydaje mi się, że jeśli już na początku podchodzimy do znajomości w ten sposób, to nic głębszego z tego nie wyniknie, nawet jeśli gość jest kryształowy.
Stary 2019-06-23, 13:08   #101
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jeśli już na początku podchodzimy do znajomości w ten sposób, to nic głębszego z tego nie wyniknie, nawet jeśli gość jest kryształowy.
Oni nawet ze sobą nie spali tj. nie nawiązali intymnej relacji, ta znajomość totalnie nie jest aż tak bardzo zaawansowana, żeby bawić się w wykładanie kart na stół i podawanie siebie w całości, tym bardziej jeśli na tle zawodowym on NAPRAWDĘ mógłby ją wykorzystać.

Jak dla mnie takie podejście jest zbyt emocjonalne i mało rozsądne. Przede wszystkim własne interesy a potem cała reszta.
Stary 2019-06-23, 13:11   #102
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A no widzisz, dla mnie właśnie takie kitranie się i śledztwo to jest właśnie zbyt emocjonalne podejście
Stary 2019-06-23, 13:11   #103
patusiaa23
BAN stały

Dla mnie to dbanie o własne interesy i zdjęcie różowych okularów.
Stary 2019-06-23, 13:13   #104
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A dla mnie rozmowa wprost jest właśnie dbaniem o własne interesy i pokazaniem, że się różowych okularów nie nosi. Zdecydowanie wolę wyjaśniać wątpliwości od razu, zamiast tracić czas na nakręcanie się nimi.
Stary 2019-06-23, 13:17   #105
Likka9
Zakorzenienie

Dlaczego przy nowej znajomości z góry zakładać,że ktoś chce nas oszukać. Nie można szczerze zapytać?

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 13:19   #106
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Autorko, i jak tam najnowsze przemyślenia na ten temat?
Stary 2019-06-23, 13:20   #107
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Dlaczego przy nowej znajomości z góry zakładać,że ktoś chce nas oszukać. Nie można szczerze zapytać?

Lol.

Bo jeśli ktoś CHCE nas oszukać to pytając go dowiemy się... niby czego? Jeśli naprawdę chce nas oszukać to będzie oszukiwał dalej i będzie miał przewagę wiedząc co się dzieje w tle i kto jest źródłem informacji. A jeśli będzie miał czyste sumienie, to może poczuć się niekomfortowo (?). Nie widzę żadnego sensu w pytaniu, naprawdę. Wolałabym poobserwować i na innym etapie znajomości o tym pogadać.

Aha i czemu z góry zakładamy, że ktoś chce źle? Nie wiem, pewnie stąd, że mamy podstawy sądzić, że MOŻE być w tym ziarnko prawdy.
Stary 2019-06-23, 13:24   #108
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ale jaką on będzie miał przewagę wiedząc, że autorka została ostrzeżona? Że będzie grzeczny żeby uśpić czujność? Przecież na początku znajomości i tak byłby grzeczny
Stary 2019-06-23, 13:26   #109
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Ale jaką on będzie miał przewagę wiedząc, że autorka została ostrzeżona? Że będzie grzeczny żeby uśpić czujność? Przecież na początku znajomości i tak byłby grzeczny
No właśnie taką. Taką, że będzie mógł pokojarzyć kto ją przed czym ostrzega i porozmawiać z tą osobą. A także taką, że będzie ostrożniejszy ze sprawami zawodowymi. Jeśli według ciebie żadną, to mam przykre info; taktyk z ciebie żaden.
Stary 2019-06-23, 13:28   #110
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No właśnie taką. Taką, że będzie mógł pokojarzyć kto ją przed czym ostrzega i porozmawiać z tą osobą.
I co z tego? Autorka i tak się od tej osoby całe gie dowiedziała.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez patusiaa23
Jeśli według ciebie żadną, to mam przykre info; taktyk z ciebie żaden.
Nie potrzebuję żadnych taktyk w stosunkach damsko-męskich, serio.
Stary 2019-06-23, 13:29   #111
patusiaa23
BAN stały

Nie, totalnie nic.

Proponuję jeszcze przesłać screeny rozmów :yes:

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
I co z tego? Autorka i tak się od tej osoby całe gie dowiedziała.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Nie potrzebuję żadnych taktyk w stosunkach damsko-męskich, serio.
Ty nie, autorka wątku tak. Już ustaliliśmy, że wątek nie jest o tobie, niestety.
Stary 2019-06-23, 13:30   #112
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ty nie, autorka wątku tak. Już ustaliliśmy, że wątek nie jest o tobie, niestety.
Autorka nigdzie nie napisała, że takich taktyk potrzebuje, więc nie galopuj tak
Stary 2019-06-23, 13:33   #113
patusiaa23
BAN stały

Ach elve, rozmowa z tobą to czysta przyjemność.
Stary 2019-06-23, 13:33   #114
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Też Cię lubię
Stary 2019-06-23, 13:41   #115
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
W życiu bym się już z donosicielką nie kontaktowała.
Czy nie lepiej ustalić, kto wie, że się spotykacie? Czy on dawał komuś twój numer?
No właśnie za bardzo nie mam jak tego ustalić.

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Tak. Ale skoro ich związek nie jest jeszcze powszechnie znany, to ktoś się musi mocno interesować jego życiem, żeby wiedzieć, że autorka istnieje i zdobyć jej numer.
I to mnie bardzo zastanawia. Owszem, ktoś mógł nas widzieć gdzieś na mieście razem, ale ska by wiedział jak ja czy on ma na imię zależności czyj to znajomy i skąd miałby mój nr.

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość

W takim razie rzeczywiście kupowanie nowej fejkowej karty do telefonu wydaje się na niekorzyść tajemniczego nadawcy Ja jednak takie info traktuję poważnie i jakos nie pchałabym się w takie dziwne sytuacje, czy to jest jakaś laska od FF czy problematyczna była. Po co mi to. Ewentualnie być czujnym, ale pytanie jak długo?
A dla mnie to jest całkiem normalne. W życiu nie pisałabym ze swojego nr i nie ważne czy moje intencje byłby dobre czy złe. Nawet jeśli ta osoba domyślałby się, że to ja to nie chciałabym żeby otwarcie wiedziała, że robię takie rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
to że wystarczy powiedzieć Tobie chamskie zdanie bez pokrycia w stylu ''twoja matka to kurtyzana'' a ty realnie wkręcasz się w tą grę. z smsami czy bez facet może okazać się kimś nieodpowiednim. jeśli ktoś naprawdę życzy ci dobrze i chce cię o czymś ostrzec to nie zachowuje się jak bohater bardzo tandetnego filmu szpiegowskiego. Nie wiesz kto to jest, jaki jest kontekst.
Nie wkręcam się w żadną grę, odpisałam tylko raz. I nie porównuj obcego faceta do matki.

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Moje wrażenie jest takie, że ta osoba uważa Cię za mało asertywną, naiwną oraz podatną na manipulacje i jak widać nie pomyliła się. To może być ktoś, kto sobie zwyczajnie jaja robi i ma ubaw, że się przejęłaś.
Gdyby miała jakiekolwiek podstawy, to by napisała konkrety.
Może i mnie za taką uważa, ale to nie jest tak, że skreśliłam od razu tego faceta. Po prostu trochę daje to domyślenia.

Cytat:
Napisane przez Mia Donna Pokaż wiadomość
Zrób listę:

-kto z Twoich znajomych wie o Twoim związku (imię faceta i inne informacje)

- kto zna Twój numer albo kto z Twoich znajomych bez problemu dałby Twój nr komuś innemu

- wpisz swoje imię i nazwisko w google i zobacz czy na pewno nie ma nigdzie Twojego telefonu

- spytaj faceta wprost, czy spotyka się aktualnie z kimś jeszcze, skoro nie jesteście parą to ma do tego prawo. Po jego reakcji wyczytasz co nieco

- czy Twój nr pojawił się w Waszych konwersacjach na Messenger że? Może ona ma hasło do jego FB i go szpieguje

- może jakaś Twoja znajoma sprzedaje jej informacje o Tobie, zastanów się czy masz koło siebie kogoś dwulicowego
Analizowałam to kilka razy. Nikt nie przychodzi mi do głowy. Mam świadomość, że ktoś może mnie nie lubić, ale ciężko mi powiedzieć skąd miałby aktualne informacje na mój temat. Z drugiej strony wiem też, że wiat jest mały i czasem ktoś przypadkowo się o czymś dowiaduje.

Cytat:

I myślisz, że jak ma złe intencje to mi powie?

Odpowiadając jeszcze tak ogólnie. Póki co nie podjęłam decyzji czy powiedzieć mu o tym czy nie. Mam świadomość, że bez względu na jego intencje przecież mi się do nich nie przyzna. Jedyne co to mogłabym sprawdzić jego reakcję, ale to też tak naprawdę żaden dowód.

I to nie jest tak, że wkręcam się w jakąś grę i można mną manipulować. Zwyczajnie mnie zastanawia kto to jest i jakie są naprawdę jego intencje. W jaki sposób dowiedział się o naszej znajomości i skąd ma mój nr. Nawet jeśli to co pisze jest kłamstwem to jest to ktoś kto chce zaszkodzić mi albo jemu i może to próbować robić jeszcze w przyszłości.

No i też nie zgodzę się z tym, że ten anonim był jakiś bardzo wulgarny czy emocjonalny. Niekoniecznie musi to być jakaś rozhisteryzowana laska.

Edytowane przez meliandra
Czas edycji: 2019-06-23 o 13:44
meliandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 13:45   #116
patusiaa23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
No właśnie za bardzo nie mam jak tego ustalić.

I to mnie bardzo zastanawia. Owszem, ktoś mógł nas widzieć gdzieś na mieście razem, ale ska by wiedział jak ja czy on ma na imię zależności czyj to znajomy i skąd miałby mój nr.

A dla mnie to jest całkiem normalne. W życiu nie pisałabym ze swojego nr i nie ważne czy moje intencje byłby dobre czy złe. Nawet jeśli ta osoba domyślałby się, że to ja to nie chciałabym żeby otwarcie wiedziała, że robię takie rzeczy.

Nie wkręcam się w żadną grę, odpisałam tylko raz. I nie porównuj obcego faceta do matki.

Może i mnie za taką uważa, ale to nie jest tak, że skreśliłam od razu tego faceta. Po prostu trochę daje to domyślenia.

Analizowałam to kilka razy. Nikt nie przychodzi mi do głowy. Mam świadomość, że ktoś może mnie nie lubić, ale ciężko mi powiedzieć skąd miałby aktualne informacje na mój temat. Z drugiej strony wiem też, że wiat jest mały i czasem ktoś przypadkowo się o czymś dowiaduje.

I myślisz, że jak ma złe intencje to mi powie?

Odpowiadając jeszcze tak ogólnie. Póki co nie podjęłam decyzji czy powiedzieć mu o tym czy nie. Mam świadomość, że bez względu na jego intencje przecież mi się do nich nie przyzna. Jedyne co to mogłabym sprawdzić jego reakcję, ale to też tak naprawdę żaden dowód.

I to nie jest tak, że wkręcam się w jakąś grę i można mną manipulować. Zwyczajnie mnie zastanawia kto to jest i jakie są naprawdę jego intencje. W jaki sposób dowiedział się o naszej znajomości i skąd ma mój nr. Nawet jeśli to co pisze jest kłamstwem to jest to ktoś kto chce zaszkodzić mi albo jemu i może to próbować robić jeszcze w przyszłości.

No i też nie zgodzę się z tym, że ten anonim był jakiś bardzo wulgarny czy emocjonalny. Niekoniecznie musi to być jakaś rozhisteryzowana laska.
W zupełności rozumiem twoją reakcje, przemyślenia i postępowanie. Nie daj sobie wjechać na banię przez wizażanki które najchętniej powiedziałyby o wszystkim facetowi bez jakiejkolwiek refleksji.

Szukałaś konta na fejsie po tym numerze telefonu?
Stary 2019-06-23, 13:47   #117
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Jest jeszcze jedna możliwość: że on ma jakieś zaburzenia / lubi bawić się w dziwne gry i sam wysłał tego sms-a.
Stary 2019-06-23, 14:07   #118
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość

I o to właśnie chodziło.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 14:12   #119
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Jest jeszcze jedna możliwość: że on ma jakieś zaburzenia / lubi bawić się w dziwne gry i sam wysłał tego sms-a.

Szczerze? Też mi to przeszło przez myśl. Zwłaszcza, że autorka tak się zapiera, że raczej nikt nie ma do niej numeru i nie zna charakteru ich relacji.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-23, 15:30   #120
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
W zupełności rozumiem twoją reakcje, przemyślenia i postępowanie. Nie daj sobie wjechać na banię przez wizażanki które najchętniej powiedziałyby o wszystkim facetowi bez jakiejkolwiek refleksji.

Szukałaś konta na fejsie po tym numerze telefonu?
Uważam, że na powiedzenie mu zawsze będzie czas, a powiedzianych już słów nie da się cofnąć.

Szukałam, ale powiem szczerze, że odpuściłam szukanie tego nr w necie. Wiem, że to jest raczej nie do namierzenia i obstawiam, że ktoś na bank pisał z nowego nr albo wziął czyjś telefon tak żeby nie było można go znaleźć.

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86929659]Szczerze? Też mi to przeszło przez myśl. Zwłaszcza, że autorka tak się zapiera, że raczej nikt nie ma do niej numeru i nie zna charakteru ich relacji.[/QUOTE]

Hmm, ja raczej nie biorę takiej opcji pod uwagę, bo musiałby być kompletnym świrem, tzn. oczywiście jest to w jakimś stopniu możliwe, ale nie wydaje mi się.

Nie dam sobie ręki uciąć, że to nie jest ktoś znajomy czy jakaś jego była. Mi się może wydawać, że mało osób o nas, ale prawda może być inna. Może ktoś gdzieś nas widział, może ktoś coś nieświadomie powiedział, może on coś komuś nagadał.

Ja osobiście obstawiam następujące opcje:
1. Jest faktycznie babiarzem, bawi się kobietami, skrzywdził autorkę smsa, a ona chce ostrzec przed nim inne.
2. Jest to jakaś laska, która też aktualnie się z nim spotyka, ale wie o mnie albo która coś od niego chce (może jakaś koleżanka) i chce się mnie pozbyć.
3. Jakiś mój kumpel jest we mnie zakochany, ja o tym nie wiem, a on chce się pozbyć rywala.
4. Ktoś mnie nie lubi mnie albo jego i chce zrobić po złości.

Ostatnia opcja w sumie jest dla mnie najmniej prawdopodobna. Patrząc ze swojej strony są ludzie, których nie lubię, ale szkoda byłoby mi czasu i energii żeby grzebać w ich życiu, prowadzić jakieś śledztwa i robić takie rzeczy, no ale oczywiście ludzie są różni

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości