![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apel dot. podpisów -przeczytaj koniecznie !!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ah i nie bulwersujmy się tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Oshinku - naprawde trzeba w to właczac admina i robic afery o podpisy?
czy nikt nie moze na spokojnie obejrzec swojego, i litujac sie nad innymipo prostu troche swoj "wygladzic"? to tak wiele? przeciez to tylko apel o to, zeby zmniejszyc POWIERZCHNIE swoich podpisow. nie tresc. w rzadkich przypadkach dotyczy tez nadmiaru ruchomych emotek, czy "oczo***nych" kolorów. nikt nikogo do nieczego nie zmusza.i nie zmusi. ale tak trudno zrobic cos dla innych wiedzac, ze wielkosc twojego podpisu kogos drazni?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
to i ja się wypowiem /pomimo tego że mój podpis też nie nalezy do najmniejszych, a okazjonalnie jeszcze się zwiększa/.Podpisy w stylu 'kocham Boruca' mi nie przeszkadzają, zwłaszcza że są chwilowe
![]() blablabla blablabla blabla +emotki itd. są straszne. kiedyś złapałam się na tym że zamiat czytać wypowiedź to czytałam podpis. I usilnie się zastanawiałam co ma do tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Irytuje mnie tylko to gdy ktoś komuś zarzuca że jego opis jest głupi czy mało wartościowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak czytam i zauważyłam pewną prawidłowość.
Zaczęło się od apelu o ujarzmienie ![]() Oczywiście (jak to zawsze bywa) pojawiły się pierwsze protesty, na początku stonowane, potem coraz bardziej agresywne. Na te prostesty automatycznie przeciwniczki "kolorowych podpisów" (w sensie tych z założenia przesadzonych) zaczęły odpowiadać jeszcze głośniej i tym sposobem zaczęło się już czepianie o wszystko. Jeżeli cała afera rozpoczęła się od tego, że wielu osobom przeszkadzają rozstrzelone, wielokolorowe, wieloczcionkowe i wyemotikowane (najczęściej chodzi właśnie o te podpisy, które zawierają w sobie wszystkie te czynniki), to nie przesadzajmy i nie czepiajmy się wszystkiego, choćby podpisu niewielkiego, składnego, ale, np. w trzech odcieniach zielonego czy niebieskiego. Bo to już moim zdaniem przesada. Również czasem drażnią mnie podpisy niektórych osób, ale nie na tyle, aby się o to tak strasznie wykłócać. Jest apel - apel, który prosi się o przemyślenie. Jeżeli ktoś naprawdę przemyśli - przyjrzy się swojemu podpisowi i, jeżeli trzeba, uspokoi go trochę. Jeżeli nie - nie będzie histeryzował i zostawi (bo przecież nikt nie czepia się czcionki wielkości "3" !). Z drugiej strony nie chciałabym, aby w każdy podpisie znajdowały się trzy szare - czarne literki na krzyż, bo wtedy to forum straciłoby urok i sprawiałoby dosyć ponure wrażenie. Niech będzie wesoło, kolorowo! Ale z umiarem.
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Justyno - popieram w całej rozciaglosci wypowiedzi.
Niektorzy po prostu podniesli krzyk -dla checy- w dodatku albo nie majac podpisow wcale, albo małe. Ja widze pozytywy tego wątku - czesc sie zreflektowała. Ale czesc pozostajnie. najezeone, naburmuszone wizazanki, bo ktos im zwrocil uwage. ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem to "apel" najpierw poszedł do admina na techniczne zanim ten wątek się pojawił na plotkowym, ale widocznie nie spotkał się z odgórną decyzją. Cytat:
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W pewnym momencie skończyła się konstruktywna rozmowa, która mogła skłonić do drobnych przemyśleń i ewentualnych, dobrowolnych zmian (to naprawdę kwestia każdej z nas, zależna od dobrej woli) a zaczęło się sprawianie sobie przykrości. A nie na tym rzecz polega.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
zostal zalozony na technicznym z braku lepszego miejsca. na plotkowym paula zalozyla ten temat pod wplywem sugestii wizazanek.
Admin nie moze - lub nie chce - w to ingerowac. a paula wniosla apel o samodzielne zmiejszenie podpisow - grzecznie poprosila. po prostu. Napisalam to w sensie, ze to nie jest tak, ze tylko admin ma prawo podpisow sie czepic.i ukrócic wszystkim obligatoryjnie. kazdy moze to zrobic sam. w odpowiedzi na grzeczna prosbe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie "przemyslenia" na ten temat:
1. Skoro jak nazwa wskazuje jest to podpis, to podpis jest sprawą indywidualną, i kazdy ma prawo zrobic z nim co mu sie żywnie podoba. Kto ma decydować czy podpis jest mądry, czy głupi, czy kolory są stonowane czy może nie? --bez przesady! 2. Dla mnie podpis dużo mówi o jego właścicielu i, choć rzeczywiście niektóre są drażniące, nie przeszkadzają mi tak bardzo, a skoro niektórym przeszkadzają to je wyłączcie!!! 3. Bez sensu wydają mi się pytania niektórych dziewczyn pt. "czy mam coś zrobić z moim podpisem? Czy wam przeszkadza? czy już jest OK??". Skoro to jest TWÓJ podpis to po co pytasz?? I jaka to szanowna komisja ma ocenić?? Wychodzi na to, że Paula78 wzięła na siebie ten słodki ciężar decydowania o obrazie podpisu. I to chyba tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba jestem jakas insza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
apel jak dla mnie bezsensowny.
podpisu nie zmieniam, bo nawet nie wiem, czy jest "dobry", czy "zły". |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Znalazły się strazniczki moralnosci i wizażowego porządku... Swięta Inkwizycja się najwyrazaniej marzy. Ukrócic indywidualizm, wyrownac wszystko z poziomem gleby i pilnowac by nic powyżej nie wyrosło. Chyba skads znamy takie zapędy, prawda? Byl chyba taki ustrój - 'wszystkim po równo' . Cytat:
Wszak taka wyksztalcona, obeznana, 'na poziomie'... Bo kogo obchodzi ,że hasełko sciagnęła ze strony typu "cytaty,aforyzmy. pl "... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ten apel jest "ciut" dziwny i bezsensowny...
![]() Nie ukrywam, że te kolorowe podpisy czasem mnie irytują ale nie uważam że jest taka potrzeba żeby je edytować. Gdyby to był taki wielki problem Zło by się tym zajął. Impersona ładnie to ujęła w słowa ( ![]() Jak dla mnie z igły widły. Dzięki tym podpisom jest kolorowo. Niektórych nie czytam ale to nie zmienia faktu że powinny być jakieś "wytyczne" ![]() Uważam ten "apel" za poroniony pomysł. I zdziwiłam się, że niektóre dziewczyny pozmieniały podpisy ![]() ![]() EDIT:Zapomniałam dodać... wydaje mi się, że banowanie użytkowniczek tylko ze względu na podpis ( ![]()
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę że w takim razie będziecie musiały ten apel co jakiś czas powtarzać i uświadamiać nowych użytkowników, ale...jeśli ktoś ma ochotę to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć udanych połowów
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekką powiadasz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedlugo komus nie bedzie pasowalo uzywanie zbyt duzej ilosci emotek w pisanym tekscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że niektóre dziewczyny zaczęły się do siebie zwracać w niemiły sposób. Przyczepiacie się do podpisu, że ktoś ma doła przez faceta? Nie, no faktycznie może lepiej założyć nowy (kolejny) wątek pod tytułem "Zdołował mnie facet", albo "Kocham Boruca". Wtedy dopiero byście się burzyły... Naprawdę myślę, że szukamy problemu tam gdzie go nie ma. Jeżeli w podpisie nie powinno być emotek to chyba nie można byłoby ich dodać co? Po co one są w takim razie? Chciałam zweryfikować mój podpis, w końcu jesli to jest taki problem... Ale stwierdzam, że nie chcę bo jeżeli ktoś nie umie go zaakceptować to trudno to jest moja sprawa i koleżanki, którym przeszkadza możecie sobie po mnie jeździć do woli. Jeżeli na tej podstawie będziecie mnie oceniać to proszę bardzo. Widzę, że są tu osoby, które się nie czepiają takich pierdołów bo jeśli nie chcą to wyłączają podpisy i finito. Dlaczego ta rada jest beznadziejna? Przecież po to jest ta funkcja. Mi jeszcze nigdy podpisy nie przeszkadzały i nie odwracały uwagi od tekstu no bo jakoś zawsze odróżniam. Naprawdę przepraszam jeżeli ktoś przez mój, nabawił się silnej migreny... Ja się do niego przyzwyczaiłam i nie chcę go kasować. No chyba, że naprawdę będę przez kogoś zmuszona. Trochę więcej tolerancji, przecież o wszystko można sie przyczepić (chociażby to co napisała paulakrk na temat avatarów ładniejszych wizażanek). Nie dajmy się zwariować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komuś chyba pomylił się wizażowy podpis z opisem na gg ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
no to macie problem ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
najwyrazniej niektore wizazanki bardzo tesknia za lekcjami plastyki z podstawowki i wciaz tworza kwieciste laurki- niestety w 'podpisach'.
wykorzystuja przy tym caly arsenal dostepnych srodkow: od emotikonek, po ilosc spacji a na kolorach skonczywszy- ku utrapieniu bardziej wyczulonych na estetyke wizazanek.
![]() |
#119 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No to może ja się wypowiem.
Tak, podpisy bywają drażniące. Ja sama swój nieco skróciłam, po wątku na Technicznym. Sama miałam wątpliwości, czy nie jest zbyt długi w stosunku do długości większości postów. Nie dlatego, że ktoś mi kazał. Dlatego, że uznałam, że jeśli kogoś drażni, to nic się nic nie stanie jeśli go niego obetnę. Korona mi z głowy nie spadnie. Argument "nie podoba ci się, wyłącz podpisy" jest mało sensowny. Bo większość ma podpisy normalne. Podpisy, które lubię czytać. Które są ciekawe, które coś wnoszą, które mówią coś o właścicielce/właścicielu. Mam wrażenie, że większość nie zrozumiała o jakie podpisy tu naprawdę chodzi, jakie podpisy mają na myśli dziewczyny, którym to przeszkadza. "Wieś tańczy i śpiewa" - 20 emotek, 10 słów, ale rozstrzelonych tak, że zajmują pół ekranu, kolorowych i pogrubionych. O to chodzi. Nikt tu niczego nikomu nie nakazuje. Dziewczyny tylko poprosiły. I tyle. Nic wielkiego. Ciekawe jest to, ze odezwały się tu w "obronie" podpisów głównie osoby, które mają podpisy "normalne". Te osoby z podpisami na pół ekranu siedzą cicho ![]() Ktoś napisał, ze niedługo nie będzie można używać większej ilosci emotek w postach. Cóż, już tak jest. Nadmiar emotek uniemożliwia wysłanie posta. Nie mam pojęcia ile wynisi "limit", ale tak jest. Może ustawię sobie na chwilę taki podpis, jaki mają na myśli dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() żeby pokazać swój indywidualizm wcale nie trzeba mieć podpisu na pół strony ![]() Wolę inteligĘtną lalę z ciekawym cytatem (nie ważne skąd go ma) niż wizażankę, której podpis zajmuje kilka linijek i daje po oczach żarówiastymi kolorami ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.