|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
to podobnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- To sa zaczete czy skończone tygodnie? Jakos male by to bylo. Ja mam w karcie 75centyl. Wiec chyba nie jest duzy wlasnie jakos bardzo. Leon szedl caly czas w 50tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Póki lekarz mówi, ze wszystko w porządku to nie ma się co nakręcać bo dzieci w tym wieku już bardzo różnie rosną ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Cytat:
Wg mnie lepiej się rozstać niż tkwić w takim związku. To jeszcze bardziej się odbija na dziecku jak rodzice ze sobą są na siłę ze względu na nie. A ludzie to niech spadają na bambus Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#97 | |||
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Hejo w nowym wątku
Cytat:
ja w poniedziałek wizytuję i myślę, że może być podobna waga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
O co chodzi z tymi centylami? Skąd to się wzięło? Wiem, że po urodzeniu dzieci też się porównuje do tych centyli, ale zupełnie tego nie rozumiem.
Co do nieślubnych dzieci, to sama nie wiem. Chciałabym móc powiedzieć że mamy 21w i to bzdury, ale z drugiej strony... My mamy tylko ślub cywilny, kościelnego brać nie zamierzam w najbliższej przyszłości i z tego powodu siostra cioteczna odmówiła przyjścia na ślub i na wesele, bo to nie po Bożemu i ona nie będzie wspierać takich praktyk Przy czym jej dwie siostry wychowywały (teraz już jedna, bo druga się hajtnęła) nieślubne dzieci. Wyobraźcie sobie też moją minę, kiedy zagaduje mnie sąsiadka bo dowiedziała się od mamy że się hajtamy, że dlaczego akurat w maju?! I mnie ciągnie za język, bo normalni ludzie to się w sierpniu hajtają. Ślub był dwa lata temu. Mieszkam w dość dużym mieście, ale na takim osiedlu że nie ma bata ludzie, zwłaszcza starsi, w ładną pogodę wyłażą z bloku i przesiadują pod oknami bo trzeba być przecież na bieżąco. A sami swoimi rodzinnymi brudami to by jeszcze innych obdzielili, dlatego mnie to tak bardzo wisi, że już bardziej nie może.Też mnie zawsze dziwi kiedy młodzi ludzie gadają takie bzdury, ale ktoś ich przecież wychował. Na szczęście towarzystwo i przyjaciół wybieramy sobie sami a resztę można olać prostym sikiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ktoś wcześniej wklejał taką tabelkę z centylami. To i tak z każdej Tymek jest po prostu blisko 90 centyla. Czyli będzie duży chłopak
ale nadal w normie, póki lekarze mówią nam, że ok to tego się trzeba trzymać IMG_2626.JPGWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
A jeszcze co do wagi z Usg to jest trochę smieszne , bo Leo w 38tyg mial wazyc 3800 a urodzil sie w 40tym z waga 3600
🤣🤣🤣🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wiadomo to tylko sprzęt i zdarzają się spore błędy z tego co słyszałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Dziewczyny, co przeciwbólowego można w ciąży? Apap można? Zrobiła mi się w uchu jakaś krostka chyba, spuchło i boli mnie tak pół twarzy że chce mi się wyć.
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#105 | |||
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Ale z perspektywy czasu.. Do kościoła nie chodzimy.. I w wielu kwestiach nie zgadzamy się z nauką kościoła teraz. Ślubu nie żałuję ale nie będę ukrywać, że wzięłam go ze względu na rodziców.. W moim domu było bardzo.. Konserwatywnie... I przekłamanie jednocześnie. I tylko ślub pozwolił nam odciąć się całkowicie od rodziny i zamknąć wszystkim buzie.. Niestety musieliśmy tu ustąpić ale nie żałuję.. Wiecie jako ciekawostka.. Mieliśmy trudny czas już po ślubie.. I może to głupie ale ślub nas nieco trzymał przy sobie. Gdybyśmy byli tylko parą to łatwiej by nam było się wtedy rozstać. Z perspektywy czasu dziękuję losowi za to spoiwo bo jesteśmy bardzo dobraną parą tylko jak każdy mieliśmy chwilowy kryzys. (Wiem, że można się rozwieść i to nie argument ale w naszych głowach chyba było z tym za dużo roboty, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ) Co do tego, że usłyszałaś to od koleżanki z Warszawy.. Z całym szacunkiem dla wszystkich warszawiaków ale zawsze mi się wydawało, że bardziej tolerancyjnych ludzi niż tych ze stolicy nie ma.. Bo nigdzie indziej nie jest tak wielokulturowo i kolorowo. Po czym przyjechała do nas rodzinka z Warszawy, w tym młode małżeństwo i wypalają mi z tekstem, że powinni zakazać marszu równości bo to wstyd itd nie będę już cytować innych epitetów. Jak się później okazało są również rasistami.. No i szczena mi opadła, że ja z pipidówy mam w sobie więcej tolerancji niż ktoś wychowany w tak dużym środowisku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz będę miała usg w październiku i właśnie sobie zdałam sprawę, że wtedy to już może być 1500-2000. Szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Slub mielismy kościelny , bo w Boga wierzymy ale nie w kościół. Dzieci chrzcimy wg naszej wiary. I po slubie tez przyszedł mega kryzys, cos na zasadzie chyba zjazdu. Ale przetrwalimy. Jestesmy 4lata po slubie i cieszę sie z wybralam sobie takiego cudownego męża naprawde. Ma wady jak kazy , ja tez mam, ale nie wyobrazam sobie byc z kims innym kiedykolwiek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Voice moze tez naturalne metody ? Apap mozesz spokojnie. Ale mi na ból ucha pomogla zyworódka. Z reszta nie 1 raz ratowała tylek. Moze masz albo ktos z rodziny na parapecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
Ja mam dziś 26+1, wizyta dopiero za godzinę, więc dam znać po wizycie Podobno każde dziecko kolejne dziecko jest większe od poprzedniego, nie ma co się przejmować aktualną wagą
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Ja ślubu nie będę mieć kościelnego, zreszta mój chłopak nie jest nawet ochrzczony :p dzieci tez nie będziemy chrzcić. Jak urośnie i stwierdzi, ze tego jej w życiu brakuje to pójdzie i się ochrzci sama i tyle.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cooos mnie naszlo na gotowanie. Chlebek sie wyrabia i wjezdza malinowa chmurka 🤩🤩🤩🤩 a z dobrych info to w sobote idziemy do kina
![]() ![]() mamy opieke dla Leosia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja za to mam mega zagwostkę co z chrztem
jesteśmy na nie, a z drugiej strony nie chciałabym żeby dziecko było wytykane w szkole, że nie idzie do Pierwszej Komunii. Pamietam jak to było u mnie w szkole, jak jeden kolega nie podchodził, dzieci są straszne pod tym względem :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Umówiłam się na jutro do laryngologa. Mąż mi zajrzał do ucha i stwierdził, że sytuacja nieciekawa.
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jadę właśnie na SR. Ciekawe czego dzisiaj się dowiem. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Arya ja nie byłam w komunii i nie pamietam z tej okazji żadnych nieprzyjemności. Raczej mi koleżanki zazdrościły, ze ja sobie mogłam oglądać zbuntowanego anioła czy co tam wtedy było na topie, zamiast latać na biały tydzień
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

- część 3.

to podobnie. 

🤣🤣🤣🤣

) 

jesteśmy na nie, a z drugiej strony nie chciałabym żeby dziecko było wytykane w szkole, że nie idzie do Pierwszej Komunii. Pamietam jak to było u mnie w szkole, jak jeden kolega nie podchodził, dzieci są straszne pod tym względem :/