|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Ja też się z doskoku trochę melduję w 4 części. Nie chcę w niej jeszcze rodzić, możecie brać moją kolejkę
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Czeeść!
Ja po intensywnym weekendzie, wczoraj nadrabiałam Was wieczorem. W Krakowie piękna pogoda, wizyta u fryzjera na dziś, czy może być lepiej? byłam w sobotę na dniach otwartych szpitala w którym chcę rodzić i poród stał się nagle tak zupełnie nieodległy ![]() ![]() ale szpital generalnie dobre wrażenie na mnie wywarł więc polecam się wybrać na takie dni.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie proszę jakiego płynu do płukania używacie bo ja kupiłam w Rossmanie i w ogóle te ciuszki nie pachną 🤨 w sobotę wstawiłam już pierwsze pranie dziś chciałam też wstawić ale pierw idę na poszukiwanie innego płynu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Nie używam żadnego :p nie lubię na sobie to dziecinnych tez nie będę płukać.
Mnie od wczoraj boli głowa myślałam ze spanko pomoże, ale dalej jest kiepsko. Jeszcze tylko dzisiaj i 3 wstawania i koniec!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#95 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Zeromie byłaś? ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Ale to nie lepiej, ze nie pachną? Dla takiego maluszka najlepszy zapach to własny i własnych rodziców a pachnące ubranka mogą wręcz drażnić tak wrażliwy nosek. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
No ja właśnie tez dla dziecka nie używam żadnych, bo mi wszystkie pachną o wiele za mocno . Nasze ciuchy to od wielkiego święta przeleje płynem do płukania dla dzieci, bo innego tez bym nie zniosła. Za to u mojej tesciowki muszę wyjść z mieszkania, jeżeli akurat pranie rozwiesza, o autentycznie dusze się tym... smrodem
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w poniedziałek
. Noc była okropna ://, caly czas sie budziłam a potem nie mogłam zasnąć... I jeszcze sny jakieś glupie miałam. Co do prania to ja tetry, ręczniki i kocyki wyprałam w samym proszku bobini. Ubranka tez będę w nim prała, ale z racji tego że praktycznie wszystkie są używane, a nie chce prać ich w 95st. to dosypie odkarzacza nappy fresh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Midusia, tak tak, w Żeromskim
Magdalena jak dla mnie to też lepiej, że nie pachną intensywnie, zapach chemii mógłby dziecku się nie za bardzo spodobać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę ze te pracujące jeszcze już odliczaja dni do zwolnienia ![]() Mnie wczoraj jeszcze tak wkurzył mąż ze az się popłakałam nawet nie będę opowiadać o tym co się wydarzyło bo pewnie post byłby strasznie długi. Ale najpewniej wyjdzie na to że jestem zła synową... Ale zdania niestety nie zmienię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez bez plynu. I w sumie po praniu w lovelli te rzeczy nie maja zadnego zapachu.
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam proszek Bobini i Jelp i jak dla mnie czuć zapach na ubrankach, a miałam cykl z czterokrotnym płukaniem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam frosch, ale dla mnie mają ubranka strasznie ostry zapach po praniu. Wykorzystam ten co mam i zmienię na jakiś inny.
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
No to jest bardzo wlasnie delikatny zapach, taki ledwo wyczuwalny
w porowniu z tymi które my uzywamy.Mi śmierdzą ciuchy które nie pachna u dorosłych ![]() lubie jak w domu pachnie swiezym praniem. Ale nie uzywam zadnych kwiatowych ani duszących tylko świeże. Dlatego maz czesto pierze mi zaslony bo lubie ten zapach czystości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Ja tam luzuje ,kurde przecież wy bedziecie dotykać dziecko, nie da sie wszystkiego w dzieciecym wyprac. Ja wypralam tylko swoje staniki i koszule do szpitala. Ale maz przyjdzie w normalnych swoich ciuchach i bedzie tulil. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też lubię zapach prania, dla mnie dziwnie jak nie pachnie ale z tymi dziecięcymi się naczytałam, że nie powinno być zapachu a moje pachnie trudno, może Jasiek będzie w mamusie lubił ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nic mu sie nie stanie od płynu do płukania Arya
![]() ![]() a dzieci ktore rzeczywiście maja jakies azs czy inne problemy skorne nie moga nic. Ani proszku ani plynu ani niczego . Chyba nie wrócimy na drzewo ![]() ![]() ja wole w ta strone niz zeby dziecko brudne czy niedomyte chodzilo jak tu obserwuje wśród niemek.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorzej...Wiadomo brudne dziecko to szczęśliwe dziecko no ale to podczas zabawy lub po, a nie że chodzi niedomyte... Dla mnie to masakra... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Wynik wyborów to porażka, ale po praz pierwszy od lat zagłosowałam zgodnie z tym co czuję, a nie na mniejsze zło, bo moja partia nie przekroczy progu wyborczego. I co najważniejsze nie jest mój głos zmarnowany ![]() W samym lokalu u mnie spoko, łącznie spędziałam tam ok. 10 minut, nawet kolejka szła bardzo sprawnie. Dotarcie do lokalu trochę gorzej, bo w jedną stronę ok. 30 minut szłam w deszczu (ale powietrze dość ciepłe), ale postawiłam sobie taki cel, że mimo ogromnego brzucha i niepogody jakoś się dotoczę i zagłosuję. A tak z kwestii dzieciowych, to mam pytanie do tych z Was, które zamierzają karmić piersią. Ja bym bardzo chciała, ale obawiam się, że przy moim poziomie stresu, to nie będzie wcale szło. Czy kupujecie jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek? |
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jeżeli to chodzi coś o maluszka, czas połogu lub coś podobnego to ja zamierzam być egoistką i myśleć tylko o sobie i dziecku. W nosie mam czy okaże się w tym czasie złą synową czy córką. Ja musze dojść do siebie zarówno psychicznie jak fizycznie. Jak przez 3mies nie będę miała ochoty na odwiedziny (w co wątpię, ale hormony też robią swoje) to ich nie będzie i tyle .Co do prania bez zapachu to mi tez tak dziwnie... Jeszcze teściowa ciągle mówiła, że jak zacznę prać rzeczy dzidziusia to już bedzie czuć w domu dziecko, taki pienky zapach... A tu nic, wyjmuję pranie z pralki, wącham i nic nie czuję . Kosmetyki dla dziecka tez wybieram bez zapachu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już próbowałam lać mniej, ale to po prostu kwestia zapachu, który nie trafia w mój gust chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba u mnie w szpitalu można dostać jakieś małe buteleczki przy wyjściu. jak coś to się kupi na bieżąco. |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ola jesli chcesz sie wygadac to mozesz na FB napisac, w każdym razie przytulam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak też myśle, jak będzie coś nie tak to trzeba będzie odstawić ten proszek i szukać dalej ![]() Fuj niedomyci dorośli i dzieci w biedronce u mnie jest taka babka, tak capi że zawsze się modlę aby szybciej, bo w ciąży węch mam jeszcze bardziej wyczulony ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
teściowe to ciężki temat.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dziękuję, kupię, bo boję się, ze trafię na niehandlową niedzielę, a sama nie ogarnę i domu i dziecka. Chociaż mam nadzieję, że nie będzie potrzebne
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś chyba pisałyście o kremach na obolałe brodawki i kremie dla dziecka na mróz i słońce z Rossmann. To są te, które wrzucam do załącznika?
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia mówisz o tym płynie? Mi tez on strasznie capi i w sumie nie wiem czemu bardzo często go kupuje, choć nawet słabo dopiera czasem
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten krem dla dzieci ma chyba wodę w składzie z tego co pamietam, więc na mróz się nie nadaje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Do poczytania http://matkaaptekarka.pl/cold-cream-...m-zime-wybrac/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Mam Nivea krem ochronny na każdą pogodę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

byłam w sobotę na dniach otwartych szpitala w którym chcę rodzić i poród stał się nagle tak zupełnie nieodległy 

ale szpital generalnie dobre wrażenie na mnie wywarł więc polecam się wybrać na takie dni.
myślałam ze spanko pomoże, ale dalej jest kiepsko. Jeszcze tylko dzisiaj i 3 wstawania i koniec!

w sobotę wstawiłam już pierwsze pranie dziś chciałam też wstawić ale pierw idę na poszukiwanie innego płynu.
. Nasze ciuchy to od wielkiego święta przeleje płynem do płukania dla dzieci, bo innego tez bym nie zniosła. Za to u mojej tesciowki muszę wyjść z mieszkania, jeżeli akurat pranie rozwiesza, o autentycznie dusze się tym... smrodem
. Noc była okropna ://, caly czas sie budziłam a potem nie mogłam zasnąć... I jeszcze sny jakieś glupie miałam. Co do prania to ja tetry, ręczniki i kocyki wyprałam w samym proszku bobini. Ubranka tez będę w nim prała, ale z racji tego że praktycznie wszystkie są używane, a nie chce prać ich w 95st. to dosypie odkarzacza nappy fresh 

nawet nie będę opowiadać o tym co się wydarzyło bo pewnie post byłby strasznie długi. Ale najpewniej wyjdzie na to że jestem zła synową... Ale zdania niestety nie zmienię 

ale z tymi dziecięcymi się naczytałam, że nie powinno być zapachu a moje pachnie
trudno, może Jasiek będzie w mamusie lubił 

najgorzej...
. Jeżeli to chodzi coś o maluszka, czas połogu lub coś podobnego to ja zamierzam być egoistką i myśleć tylko o sobie i dziecku. W nosie mam czy okaże się w tym czasie złą synową czy córką. Ja musze dojść do siebie zarówno psychicznie jak fizycznie. Jak przez 3mies nie będę miała ochoty na odwiedziny (w co wątpię, ale hormony też robią swoje) to ich nie będzie i tyle
.

w biedronce u mnie jest taka babka, tak capi że zawsze się modlę aby szybciej, bo w ciąży węch mam jeszcze bardziej wyczulony 
teściowe to ciężki temat.