|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kasa w związku - co wspólne, co moje, co jest fair?
Wszystko. Plagiatowe powielanie metafory. A przede wszystkim poziom.
Cytat:
Wszyscy jestesmy tymi metaforycznymi zabami wobec wystepujacych zmian klimatycznych. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawilam ten filmik, jako ciekawostke, ze w swiecie psychologi wystepuje takie takie pojecie, jak "ugotowana zab". Moze autorka o tym wie i sie tylko zirytuje a moze nie i ja to zaciekawi. Bardziej chodzilo mi o to, zeby baczniej go obserwowala, jak i siebie sama i nie pomniejszala pewnych jego zachowan, ktore juz, jak widac bagatelizuje. No i jeszcze jedna rzecz. Nie wiem skad u Ciebie Autorka taka potrzeba kosztownej opieki nad facetem. Wyzbywasz sie coraz bardziej pieniedzy na wlasne zyczenie, zamiast zadbac o siebie. Przestan juz mu kolysac jaja i mysl o sobie.Rada Reny o kupnie perfum i ciuchow niby prosta ale wcale tej prostocie nie glupia. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
[1=3d8bff70f80d7c90d7fb188 6fcde1de8ca56be25_65a543f f917fd;87278171]Treść usunięta[/QUOTE]
Myślę, że bez pomocy specjalisty nie znajdzie w sobie tyle siły albo zerwać, a nawet jak zerwie to wróci do niego...niestety przeszłam to na własnej skórze |
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
[1=3d8bff70f80d7c90d7fb188 6fcde1de8ca56be25_65a543f f917fd;87278207]Treść usunięta[/QUOTE]
|
|
|
|
|
#98 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2)Obiektywnie tak. Ale rzeczywistsc ukazuje obraz, ze jak sie jej partner zdenerwuje to zaczyna nim "rzucac na boki", po drodze niszczy talerze , sciany i inne przedmioty. Autorke zatyka, nastepuje kompletna blokada i dostaje spazmow. Wtedy on, jak mu przejdzie plecie, ze jej pomoze, by sie odblokowala, ogarnela a przede wszystkim poszla wreszcie do roboty. Kon, by sie usmial. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2019-10-27 o 06:40 |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo jeśli uważa że autorka narzekaniem i marudzeniem ściąga go w dół to też ocenia po swojemu - żeby umieć żyć z ponurakiem trzeba też być specyficznym typem osobowości której to nie rusza i nie dotyka. No nie każdy jest w stanie po powrocie do domu jeszcze wysłuchiwać czyichś żali, leków i robić za terapeutę i pocieszać. Szczególnie gdy ta osoba nie trawi banałów, ale to czy jesteś optymistą czy pesymistą nie tylko jest podyktowane tym czy naprawdę masz problemy czy tylko wyolbrzymiasz pewne rzeczy (pozytywnie jak negatywnie). Ocena rzeczywistości raczej z reguły jest subiektywna. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2019-10-27 o 09:46 |
||
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps mysle, ze kazde inne wypowiedzi beda, juz nie potrzebne. tzn beda sie powtarzac. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2019-10-27 o 12:17 |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak dla mnie pod tym względem się tragicznie nie dobraliście autorko, jego frustruje Twój sposób radzenia sobie ze stresem, Ty się zamykasz w sobie jak widzisz jego sposoby, nie powiedziałabym, że któreś jest tutaj winne, macie po prostu zupełnie inne charaktery. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
To że jesteś cicha i spokojna nie jest wadą. On ciągnie Cię w dół. Otwórz oczy, to nie jest dobry człowiek. [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87276474]Facet Ci mówi, że nie chce z Tobą być, że działasz na niego najgorzej ze wszystkich, że jesteś dziwna (bo nie jesteś nim), wydziera mordę, rozwala przedmioty, a Ty twierdzisz, że nie ma przemocy w tym związku ? Serio ? Tekstu o tym, że nie ma Cię za frajerkę i Cię nie wykorzystuje, bo nie masz tego na piśmie, ani Ci tego nie powiedział - aż szkoda kometować. Kobieto, obudź się !!!!![/QUOTE] Zgadzam się w 100%. Tak jak myślałam, że tam jest bardzo źle pod wieloma względami. Dobry człowiek widzi swojego partnera i dostrzega, że cierpi, a nie gnoi bardziej.
|
|
|
#105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Według mnie problemem Autorki jest to, że własnie marudzi za mało i trzyma wszystko w sobie...
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Pasożytowi łatwo nazwać kogoś marudą.
Ale w zdrowej relacji zamiast robić za jelenia i marudzić doszłoby do sensownego podziału obowiązków (pomijając już kasę).
|
|
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, co słychać?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Wyzbywasz sie coraz bardziej pieniedzy na wlasne zyczenie, zamiast zadbac o siebie. Przestan juz mu kolysac jaja i mysl o sobie.