![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: K-beauty i offtopy urodowe i nie tylko
Koreańscy sprzedawcy na eybayu przestają niestety wysyłać za darmo
![]() Dzisiaj zamówiłam Scinic First Treatment Essence w sklepie jyoon-shop, gdzie akurat wysyłka była darmowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Trochę się nie dziwię, w takiej sytuacji epidemiologicznej zwyczajnie czas dostawy może się wydłużać a sprzedawca nie bardzo ma jak przewidzieć o ile konkretnie się wydłuży ani podstawy prawnej do proszenia klienta o wyrozumiałość. Sporo osób prosi o zwroty pieniędzy za niedostarczone przesyłki, też bym się przed tym wolała zabezpieczyć
![]() Dobrze, że zdążyłam zrobić zapas filtru Purito Centella, bo ostatnio to mój faworyt jako filtr w okolice oka ![]() Znaczy się mam całe dwie sztuki, ale stosowany głównie pod same oczy wystarczy na dłużej. Też dałam się uprosić przez dwóch sprzedawców o poczekanie, ale to tak jakby bez mojej woli by nie wypaliło. Zbliża się koniec okresu ochronnego i chyba jednak będę musiała pootwierać spory, przesyłki poopóźniane dodatkowo o ponad miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Pani Mizantrop
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87785589]Trochę się nie dziwię, w takiej sytuacji epidemiologicznej zwyczajnie czas dostawy może się wydłużać a sprzedawca nie bardzo ma jak przewidzieć o ile konkretnie się wydłuży ani podstawy prawnej do proszenia klienta o wyrozumiałość. Sporo osób prosi o zwroty pieniędzy za niedostarczone przesyłki, też bym się przed tym wolała zabezpieczyć
![]() Dobrze, że zdążyłam zrobić zapas filtru Purito Centella, bo ostatnio to mój faworyt jako filtr w okolice oka ![]() Znaczy się mam całe dwie sztuki, ale stosowany głównie pod same oczy wystarczy na dłużej. Też dałam się uprosić przez dwóch sprzedawców o poczekanie, ale to tak jakby bez mojej woli by nie wypaliło. Zbliża się koniec okresu ochronnego i chyba jednak będę musiała pootwierać spory, przesyłki poopóźniane dodatkowo o ponad miesiąc.[/QUOTE] Tak, z terminami oczekiwania jest obecnie dramat. Poltora miesiaca temu zamawialam BB Holika Holika i jeszcze go nie dostalam. A dzisiaj dostalam obroze dla kota zamawiana na Aliexpress 15 stycznia ![]()
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Z Japonii filtr mi przyszedł w jakieś 2-3 tygodnie, a tak to 2 miesiące to się zrobiło minimum dla sklepów, od których normalnie szybko mi przychodziły rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87785589]Trochę się nie dziwię, w takiej sytuacji epidemiologicznej zwyczajnie czas dostawy może się wydłużać a sprzedawca nie bardzo ma jak przewidzieć o ile konkretnie się wydłuży ani podstawy prawnej do proszenia klienta o wyrozumiałość. Sporo osób prosi o zwroty pieniędzy za niedostarczone przesyłki, też bym się przed tym wolała zabezpieczyć
![]() [/QUOTE] Cytat:
Właśnie patrzę, że yesstyle wprowadziło darmową wysyłkę do Niemiec dopiero od 140 euro wartości zamówienia, a o ile dobrze pamiętam, kiedyś było od 50 euro ![]() Edytowane przez chimay Czas edycji: 2020-04-24 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
O jeszcze z Yes Style zamówienie mi przyszło w jakieś 3 tygodnie, zamawiane końcem marca
![]() Ale jak zamawiałam, to złapałam się na darmową wysyłkę od 40 euro chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Wysylka mniejszych zamowien to dodatkowe $26 za transport.
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
To samo widziałam na Jolse w marcu, miałam tylko jedną opcję wysyłki za 27$ do wyboru mimo że wcześniej mieli lepsze ceny - dlatego wybrałam wtedy Yes Style.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Jak już nikt nie będzie wysyłać za darmo, to pociesza mnie jeszcze to, że mogę zamówić Misshę, bo mają w DE swój sklep on-line. Nie jestem co prawda wielką fanką tej marki (ostatnio miałam ich First Essence), ale lepsze to niż niemiecki rynek kosmetyczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja odkad siedze w domu zuzywam zapasy. Zrobilam tylko jedno zamowienie na notino, bo maja tam sporo polskich marek - Bielende, Floslek, Green Pharmacy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja też tego nigdy nie rozumiałam, ale nie jestem w ogóle targetem niemieckiej naalkoholizowanej eko półki (z niewielkimi wyjatkami typu serum kofeinowe do rzęs Alverde, ich szampony oraz balsamy do ciała Weledy) ani nieznośnie chemicznie naperfumowanej Balei.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
![]() Dobrze, że zdążyłam zrobić zapas filtru Purito Centella, bo ostatnio to mój faworyt jako filtr w okolice oka ![]() Znaczy się mam całe dwie sztuki, ale stosowany głównie pod same oczy wystarczy na dłużej. Też dałam się uprosić przez dwóch sprzedawców o poczekanie, ale to tak jakby bez mojej woli by nie wypaliło. Zbliża się koniec okresu ochronnego i chyba jednak będę musiała pootwierać spory, przesyłki poopóźniane dodatkowo o ponad miesiąc.[/QUOTE]Czy filtr Purito nadaje się do cery mieszanej i pod makijaż?, zastanawiam się właśnie nad jego kupnem. I jeszcze jedno, w jakim czasie trzeba go zużyć po otwarciu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To jest kremowy filtr, ale to taki lekki krem, wygląda naturalnie - nie świeci się, nie błyszczy, nie jest ciężki, ale też nie jest matujący, ściągający. Data ważności 12 miesięcy od otwarcia, ja dostałam z terminem ważności do lutego 2023. Pod makijaż pewnie byłby ok. Chyba nawet raz robiłam jak miałam pod okiem jak się malowałam, bo ja za często makijażu nie robię ![]() W ciemno spodziewałam się po składzie, że może się rolować, ale pod okiem tego nie zauważyłam, na całą twarz nakładałam z dwa razy i też nie było problemów z rolowaniem przy dokładaniu filtra. Edytowane przez d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164 Czas edycji: 2020-04-25 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87788150]Dla mieszanej byłby ok - myślę, że nawet pod tłuste mógłby się sprawdzić, moim zdaniem uniwersalny
![]() To jest kremowy filtr, ale to taki lekki krem, wygląda naturalnie - nie świeci się, nie błyszczy, nie jest ciężki, ale też nie jest matujący, ściągający. Data ważności 12 miesięcy od otwarcia, ja dostałam z terminem ważności do lutego 2023. Pod makijaż pewnie byłby ok. Chyba nawet raz robiłam jak miałam pod okiem jak się malowałam, bo ja za często makijażu nie robię ![]() W ciemno spodziewałam się po składzie, że może się rolować, ale pod okiem tego nie zauważyłam, na całą twarz nakładałam z dwa razy i też nie było problemów z rolowaniem przy dokładaniu filtra.[/QUOTE]Dzięki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Ja dzis przeżyłam lekki szok, jak weszlam do takiego ezoteryczno-wegańskiego sklepiku u mnie w miasteczku (naturalne kosmetyki, zdrowa żywność, kadzidełka i te sprawy), a tam cała półka z kosmetykami Whamisa. Muszą mieć to od niedawna. Znacie coś, polecacie? Muszę porównać ceny z ebayowymi, ale fajne jest to, że mają nawet miniaturki wielu kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apple Flower Sebum Treatment to bardzo dobry produkt matujacy (konsystencja mlecznej, lejacej emulsji), ale ma dwie wady: nie nadawał się u mnie pod filtr, wszystko się na nim rolowało oraz duża butelka jest za duża zaś miniaturka słabo zabezpieczona przed dostępem powietrza i zepsuła mi się chyba po 2 miesiącach (PAO jest 8 m-cy). Maski w płachcie mają dobre opinie, ale ja nie lubię produktów tego typu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Lekka panika mnie ogarnęła jak przeczytałam o cenach przesyłek, sprawdziłam ulubionych na eBay i faktycznie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Niestety dostałam wiadomość, że wysyłka do mojego kraju nie jest obecnie możliwa i pytanie czy mogę poczekać, bo sprzedawca przewiduje, że za 3-4 tygodnie wznowi wysyłanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Warto najpierw miniaturki spróbować, są wydajne. Tonery Whamisa są boskie, zwłaszcza deep rich i orginal, bardzo esencjonalne, do wklepywania. Toner do cery tłustej oceniam już jak ot zwykły tonik. Mam cerę mieszaną i spokojnie mogłam stosować te bardziej bogate. Olejek do demakijażu niestety mnie podrażnia, nie polecam. Mam też esencję do włosów, AlinaRose ostatnio się nią zachwycała, przyjemna ale nie zauważyłam żeby wpływała w widoczny sposób na wygląd włosów. Apple sebum treatment jest spoko, u mnie pod filtrami nie roluje się, nie zauważam jednak jakiegoś spektakularnego działania, tzn. nie reguluje u mnie sebum w strefie T, wyświecam się jak zwykle, możliwe że za krótko używam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Warto najpierw miniaturki spróbować, są wydajne. Tonery Whamisa są boskie, zwłaszcza deep rich i orginal, bardzo esencjonalne, do wklepywania. Toner do cery tłustej oceniam już jak ot zwykły tonik. Mam cerę mieszaną i spokojnie mogłam stosować te bardziej bogate. Olejek do demakijażu niestety mnie podrażnia, nie polecam. Mam też esencję do włosów, AlinaRose ostatnio się nią zachwycała, przyjemna ale nie zauważyłam żeby wpływała w widoczny sposób na wygląd włosów. Apple sebum treatment jest spoko, u mnie pod filtrami nie roluje się, nie zauważam jednak jakiegoś spektakularnego działania, tzn. nie reguluje u mnie sebum w strefie T, wyświecam się jak zwykle, możliwe że za krótko używam. Podobno szampony są bardzo dobre, dla mnie za drogie, akurat wolę więcej kasy wydać na pielęgnację skóry. Ciekawią mnie jeszcze kremy, nie miałam. Jak na coś się zdecydujesz napisz jakie masz wrażenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, jak wasze przesyłki z Korei - doszły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Ja sie nadal wstrzymuje, za to zamowilam pare rzeczy z Notino (tez maja coraz wiekszy wybor azjatyckiej pielegnacji, tylko ceny malo konkurencyjne) i doslownie przed chwila przyszly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
O, pomyliło mi się
![]() Edytowane przez d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164 Czas edycji: 2020-05-11 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Pani Mizantrop
|
Nadal czekam na moj bb zamowiony 10 marca
![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Moja parasolka przeciwsłoneczna z Chin kupiona 17 kwietnia doszła 5 maja. Ale esencja Scinic nie wysłana nawet, sprzedawca poprosił o przesunięcie terminu o 3-4 tygodnie.
Zastanawiam się nad filtrem Krave Beat the sun, nie ma żadnej adnotacji, że sprzedawca nie wysyła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Pani Mizantrop
|
Zabawki dla kota kupione na Aliexpress 10 stycznia jeszcze nie dotarly
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.