Ankieta: Jakie masz poglądy polityczne? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Jakie masz poglądy polityczne?
autorytarna lewica 1 1,52%
liberalna lewica 40 60,61%
autorytarna prawica 3 4,55%
liberalna prawica 22 33,33%
Głosujący: 66. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-01, 09:53   #91
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Ankieta: Jakie masz poglądy polityczne?

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Tak, ta persona to najlepsza rzecz jaką spotkało UK w XX wieku. I wszystko co napisałaś o niej to jej niebywałe zalety, w szczególności pałowanie osób które blokują ruch uliczny zamiast pracować. Szkoda że nasza władza nie ma choć ułamka charyzmy i jaj pani Margaret.
Szczerze wypełniałeś test tak, że jesteś tylko w połowie górnych kwadratów? Bo jak dla mnie na dodatnim zwrocie pionowej osi powinno dla Ciebie zabraknąć skali.

Najlepszy mem jaki widziałam o tym całym politycznym kompasie (uwaga: złe słowo )
https://i.kym-cdn.com/photos/images/...12/410/b3f.jpg
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-01, 11:02   #92
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Szczerze wypełniałeś test tak, że jesteś tylko w połowie górnych kwadratów? Bo jak dla mnie na dodatnim zwrocie pionowej osi powinno dla Ciebie zabraknąć skali.

Najlepszy mem jaki widziałam o tym całym politycznym kompasie (uwaga: złe słowo )
https://i.kym-cdn.com/photos/images/...12/410/b3f.jpg
Nie w połowie. Tuż nad pierwszym.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-01, 12:19   #93
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Nie wiem czy niebieski fajniejszy od czerwonego. Hitler, Mussolini i Pinochet.
Niebieski byłby ok.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2020-05-01 o 12:44
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-01, 18:44   #94
ridja devojka
Zakorzenienie

Robiłam tych testów kilka (9 axes, 8 values itp) i za każdym razem mam nieco inny wynik, ale zawsze bardzo blisko centrum.

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Robilam pare miesiecy temu ten test, wyladowalam mniej wiecej w samym srodku pola libertarian left zaznaczonego na zdjeciu na zielono. Moj maz (ktory sam siebie nazywa osoba konserwatywna, z czym sie nie zgadzam, ale uparty skubany jest) wyladowal niedaleko mnie, tylko nie az tak na lewo - raczej blizej srodka.
Widzisz, mój mąż uważa, że jest prawicowy światopoglądowo, ja centrolewicowa, a jak robimy takie testy to się okazuje, że w sumie jesteśmy bardzo blisko. On jest bardzo delikatnie na prawo, ja na lewo. Uświadamiam sobie wtedy, że tak naprawdę nasze spory dotyczą szczegółów i niuansów.
Stary 2020-05-01, 19:47   #95
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Robiłam tych testów kilka (9 axes, 8 values itp) i za każdym razem mam nieco inny wynik, ale zawsze bardzo blisko centrum.

Widzisz, mój mąż uważa, że jest prawicowy światopoglądowo, ja centrolewicowa, a jak robimy takie testy to się okazuje, że w sumie jesteśmy bardzo blisko. On jest bardzo delikatnie na prawo, ja na lewo. Uświadamiam sobie wtedy, że tak naprawdę nasze spory dotyczą szczegółów i niuansów.
U nas to samo. Z drugiej strony jakbyśmy mieli inne zdanie w kwestiach np. religii czy aborcji, to nie bylibyśmy razem. A jego tyrady w tematach polityki innych krajów jestem tam w stanie znieść, poza tym o coś się trzeba od czasu do czasu pokłócić.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-01, 19:53   #96
edan84
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87810577]U nas to samo. Z drugiej strony jakbyśmy mieli inne zdanie w kwestiach np. religii czy aborcji, to nie bylibyśmy razem. A jego tyrady w tematach polityki innych krajów jestem tam w stanie znieść, poza tym o coś się trzeba od czasu do czasu pokłócić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Trzeba?

Stary 2020-05-01, 19:57   #97
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Trzeba?

Ano trzeba. Ja mam taki wredny charakter i muszę go czymś karmić. A wolę się pokłócić o politykę Macrona niż o to, że facet pisze z innymi, więc mi pasuje.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-01, 20:55   #98
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87810577]U nas to samo. Z drugiej strony jakbyśmy mieli inne zdanie w kwestiach np. religii czy aborcji, to nie bylibyśmy razem. A jego tyrady w tematach polityki innych krajów jestem tam w stanie znieść, poza tym o coś się trzeba od czasu do czasu pokłócić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

My mamy inne zdanie na temat religii i wielu innych.
Ale odpowiadając na takie pytania, dochodzi do tego, że wiele odpowiedzi są często podobne z tym, że np. u mnie jest "zdecydowanie tak" a u niego "raczej tak" z kilkoma ale. No cóż, na pewno byłoby łatwiej mieć podobne, ale nie jesteśmy po przeciwstawnych biegunach żadnego wykresu.
Stary 2020-05-01, 21:44   #99
patiasym
Zakorzenienie

Tylko, że w tej konkretnej ankiecie nie wszystkie pytania są stricte polityczne. Pal licho wspólną opinię na temat polityki Macrona, ale jest tam też takie pytanie: "szkoły nie powinny wymagać obowiązkowej obecności na lekcjach". Rozumiem, że jak rodzice mają całkiem odmienne zdanie na ten temat, to może być to jednak w rodzinie spór fundamentalny.
Stary 2020-05-01, 21:56   #100
Konto usunięte

Cytat:
Tylko, że w tej konkretnej ankiecie nie wszystkie pytania są stricte polityczne. Pal licho wspólną opinię na temat polityki Macrona, ale jest tam też takie pytanie: "szkoły nie powinny wymagać obowiązkowej obecności na lekcjach". Rozumiem, że jak rodzice mają całkiem odmienne zdanie na ten temat, to może być to jednak w rodzinie spór fundamentalny.
To pisałam na samym początku. Dlatego nam się tak dużo rzeczy zgadzało, a np. w wyborach nigdy nie głosujemy na te same osoby ani nawet partie.

Stary 2020-05-02, 06:15   #101
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o takie pytania to mam wrażenie że ludziom się coś wydaje na temat ich poglądów na temat dzieci szkoły i wychowania a w praniu wychodzi, że nie mieli pojęcia o 90% decyzji jakie będą musieli podejmować każdego dnia, i o 90% problemów z jakimi się zetkną. Tym samym nawet jak rodzice załóżmy 2 letniego dziecka mają zupełnie inny pogląd na tą kwestię to umówmy się, oboje jeszcze nie mają pojęcia co mówią. Ciężko więc uniknąć sporów fundamentalnych w takich kwestiach, ciężko je przewidziec i ciężko w ogóle wiedzieć jaki się będzie miało pogląd. Tym samym nie uważam za rozsądne rozwodzić się nagle z człowiekiem bo ma inny pogląd na taka kwestie co wyszło po 15 latach związku.

Szczerze mówiąc myślę że rozsądny człowiek na wiele z tych pytań odpowie bez wstydu "nie wiem" lub "nie mam zdania", bo ciężko jest mieć bardzo jasne i stanowcze stanowisko na KAŻDY temat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-02, 07:27   #102
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o takie pytania to mam wrażenie że ludziom się coś wydaje na temat ich poglądów na temat dzieci szkoły i wychowania a w praniu wychodzi, że nie mieli pojęcia o 90% decyzji jakie będą musieli podejmować każdego dnia, i o 90% problemów z jakimi się zetkną. Tym samym nawet jak rodzice załóżmy 2 letniego dziecka mają zupełnie inny pogląd na tą kwestię to umówmy się, oboje jeszcze nie mają pojęcia co mówią. Ciężko więc uniknąć sporów fundamentalnych w takich kwestiach, ciężko je przewidziec i ciężko w ogóle wiedzieć jaki się będzie miało pogląd. Tym samym nie uważam za rozsądne rozwodzić się nagle z człowiekiem bo ma inny pogląd na taka kwestie co wyszło po 15 latach związku.

Szczerze mówiąc myślę że rozsądny człowiek na wiele z tych pytań odpowie bez wstydu "nie wiem" lub "nie mam zdania", bo ciężko jest mieć bardzo jasne i stanowcze stanowisko na KAŻDY temat.
Szkopuł w tym, że odpowiedzi "nie wiem" w tym kwizie w ogóle nie było. No i to trochę wymuszało odpowiedź. Inne ciekawe pytanie jest takie "sztuka abstrakcyjna, nie przedstawiająca niczego, nie powinna być uważana za sztukę w ogóle". Jest wielu ludzi, którzy sztuką w ogóle się nie interesują, ale muszą wtedy coś koniecznie odpowiedzieć. Bardzo to wszystko naciągane.
Inna sprawa, że różne poglądy plasują nas w różnych miejscach diagramu. Oto jak humorystycznie można widzieć poglądy Tito:

..i jak Tito jest odbierany (z przymrużeniem oka)

Stary 2020-05-02, 07:53   #103
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkopuł w tym, że odpowiedzi "nie wiem" w tym kwizie w ogóle nie było. No i to trochę wymuszało odpowiedź. Inne ciekawe pytanie jest takie "sztuka abstrakcyjna, nie przedstawiająca niczego, nie powinna być uważana za sztukę w ogóle". Jest wielu ludzi, którzy sztuką w ogóle się nie interesują, ale muszą wtedy coś koniecznie odpowiedzieć. Bardzo to wszystko naciągane.
Inna sprawa, że różne poglądy plasują nas w różnych miejscach diagramu. Oto jak humorystycznie można widzieć poglądy Tito:

..i jak Tito jest odbierany (z przymrużeniem oka)

Ok, chodziło mi ogolnie o testy tego rodzaju bo jest ich więcej. Czasami jest nie wiem lub nie mam zdania, albo trudno powiedzieć. Myślę że są lepsze bo naprawdę czasami ciężko mieć zdanie na temat na którym się człowiek nie zna po prostu.
A Tito, no coz, wiecznie żywy
Na posterunku policji w moim mieście w Czarnogórze oczywiście wisiał wciąż jego portret

Stary 2020-05-02, 08:12   #104
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
A Tito, no coz, wiecznie żywy
Na posterunku policji w moim mieście w Czarnogórze oczywiście wisiał wciąż jego portret
A jak ogólnie Tito jest odbierany w Czarnogórze? Dla mnie zawsze była to bardzo interesująca postać w światowej polityce XX wieku, nietuzinkowa i mocno niejednoznaczna.
Stary 2020-05-02, 08:42   #105
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A jak ogólnie Tito jest odbierany w Czarnogórze? Dla mnie zawsze była to bardzo interesująca postać w światowej polityce XX wieku, nietuzinkowa i mocno niejednoznaczna.
Ogólnie pozytywnie, oczywiście są ulice Maršala Tita (ale są też np ulice Rewolucji Październikowej). Część z nich pozostała z czasów Jugosławii ale np w moim (byłym) mieście ulica Tity powstała jakieś 2 lata temu. Związek komunistów czy antyfaszystów bo nie pamiętam jak oni się nazywali akurat uznal, że to skandal że drugie największe miasto w kraju nie ma ulicy marszałka
Ale to ogólnie sympatia do czasów minionych, w krajach byłej Jugosławii komunizm ma inne konotacje niz u nas, większości nie kojarzy się z reżimem, obcą władzą i wpływami, poza tym to partyzanci pogonili Niemców więc siłą rzeczy są bohaterami. Do tego wiadomo, nostalgia za młodością i (względnym) dobrobytem oraz za czasami sprzed wojny i podziałów.

Ciekawostka, zdjęcie sprzed roku. https://photos.app.☠☠☠☠☠☠☠/QLXFCoiiNodGtAUAA

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Chyba nie uda mi się dodać, zdjęcie za duże a linka wizaż nie chce pokazać.
Więc na knajpie wisi faga komunistyczna z napisem "proletariusze wszystkich krajów łączcie się", obok flaga Jugosławii, a to wszystko 1 maja W OTWARTEJ KNAJPIE. Wszystko otwarte, lud pracujący nie świętuje tylko zapierd...la a budżetówka ma wolne

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2020-05-02 o 08:39
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-02, 09:40   #106
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie pozytywnie, oczywiście są ulice Maršala Tita (ale są też np ulice Rewolucji Październikowej). Część z nich pozostała z czasów Jugosławii ale np w moim (byłym) mieście ulica Tity powstała jakieś 2 lata temu. Związek komunistów czy antyfaszystów bo nie pamiętam jak oni się nazywali akurat uznal, że to skandal że drugie największe miasto w kraju nie ma ulicy marszałka
Ale to ogólnie sympatia do czasów minionych, w krajach byłej Jugosławii komunizm ma inne konotacje niz u nas, większości nie kojarzy się z reżimem, obcą władzą i wpływami, poza tym to partyzanci pogonili Niemców więc siłą rzeczy są bohaterami. Do tego wiadomo, nostalgia za młodością i (względnym) dobrobytem oraz za czasami sprzed wojny i podziałów.

Ciekawostka, zdjęcie sprzed roku. https://photos.app.☠☠☠☠☠☠☠/QLXFCoiiNodGtAUAA

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Chyba nie uda mi się dodać, zdjęcie za duże a linka wizaż nie chce pokazać.
Więc na knajpie wisi faga komunistyczna z napisem "proletariusze wszystkich krajów łączcie się", obok flaga Jugosławii, a to wszystko 1 maja W OTWARTEJ KNAJPIE. Wszystko otwarte, lud pracujący nie świętuje tylko zapierd...la a budżetówka ma wolne

Ridja, zrób parę przerw w adresie URL to wizaż łyknie linka
Stary 2020-05-02, 10:22   #107
ridja devojka
Zakorzenienie

https:// photos.app.☠☠☠☠☠☠☠/QLXFCoiiNodGtAUAA

Stary 2020-05-02, 10:27   #108
Konto usunięte

Cytat:

A ja nie wiem, trochę sobie nie wyobrażam jednak życia z człowiekiem, który np. karałby dziecko fizycznie czy kazałby mu chodzić do kościoła.
Jasne, że są jakieś niuanse, o których nie myślałam jako 18-latka, typu czy dziecko pójdzie do żłobka czy dopiero do przedszkola, ale kwestie fundamentalne moim zdaniem muszą się zgadzać.
Stary 2020-05-02, 10:45   #109
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87811610]A ja nie wiem, trochę sobie nie wyobrażam jednak życia z człowiekiem, który np. karałby dziecko fizycznie czy kazałby mu chodzić do kościoła.
Jasne, że są jakieś niuanse, o których nie myślałam jako 18-latka, typu czy dziecko pójdzie do żłobka czy dopiero do przedszkola, ale kwestie fundamentalne moim zdaniem muszą się zgadzać.[/QUOTE]Ja sama zmieniłam zdanie w tysiącu spraw. Staram się być tak samo wyrozumiała wobec innych jak jestem wobec siebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-02, 12:12   #110
brandie
Wtajemniczenie

Moje Screenshot_2020-05-02-13-01-51-014_com.android.browser.jpg
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-02, 21:09   #111
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-03, 00:09   #112
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie. Lepiej górnego prawego wierzchołka. Im dalej, tym gorzej.

Stary 2020-05-03, 10:01   #113
beatiska
Zakorzenienie

Gdyby nie test, to zaznaczyłabym inaczej
https://www.politicalcompass.org/you...1.63&soc=-3.95
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-03, 14:47   #114
Quarantine
BAN stały

Ja to nic specjalnego ale mój kolega jest zagorzałym Bonapartystą.
Quarantine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-03, 17:14   #115
megamag
BAN stały

[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;87808387]Sztuczne i szkodliwe jest całe to "liberte, egalite, fraternite"- fałszywe i naiwne ideologicznie lub cynicznie manipulatorskie. Równość i braterstwo, pod warunkiem wymordowania wszystkich inaczej myślących, a wolność zamieniona na zniewolenie i totalitaryzm.
Nie, ludzie nigdy nie byli i nie będą równi (choćby z powodu indywidualnych cech) i ogólnie altruistyczni, a demokracja to tylko nieudolny kompromis pełen wadliwych rozwiązań.[/QUOTE]

Chyba ludzie generalnie zdają sobie sprawę, że demokracja ma dużo wad. Problem jest tylko taki, że lepszego systemu nie wynaleziono. Wszystkie inne, którymi próbowano ją zastąpić, okazywały się jeszcze gorsze, a już zwłaszcza wszelkie rewolucje, które w praktyce są tylko wybuchem okrucieństwa i rozlewem krwi. Jak większość ludzi wolę żyć sobie w tej nieidealnej demokracji, ale jednak dożyć starości.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-03, 17:51   #116
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Chyba ludzie generalnie zdają sobie sprawę, że demokracja ma dużo wad. Problem jest tylko taki, że lepszego systemu nie wynaleziono. Wszystkie inne, którymi próbowano ją zastąpić, okazywały się jeszcze gorsze, a już zwłaszcza wszelkie rewolucje, które w praktyce są tylko wybuchem okrucieństwa i rozlewem krwi. Jak większość ludzi wolę żyć sobie w tej nieidealnej demokracji, ale jednak dożyć starości.
Gdyby nie rewolucje nie żyłabyś teraz w demokracji.
Stary 2020-05-03, 22:54   #117
megamag
BAN stały

Cytat:
Gdyby nie rewolucje nie żyłabyś teraz w demokracji.
Niech żyje rewolucja ateńska (i towarzysz Stanisław August Poniatowski, któremu zawdzięczamy pierwszą polską konstytucję)!

Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2020-05-03 o 22:57
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-03, 23:31   #118
Swietusia
Bot

IMG_20200504_001803.jpg
A mi wyszło tak. Zawsze sobie takie testy robię dwa razy, pierwszy raz spontaniczny, a drugi bardziej przemyślany, żeby sprawdzić, jak się będą ewentualnie różnić wyniki. Fioletowa kropka pierwszy wynik, pomarańczowa drugi. Chyba mnie zadowala, że tak blisko środka.
Ale aż mi się przypomniało, że nauczyciel historii, z którym uwielbiałam się wdawać w dyskusje polityczne, mówił, że jestem lewakiem. Widocznie rzeczywiście coś w tym było. xd
Stary 2020-05-03, 23:43   #119
Swietusia
Bot

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Ciekawe. Nie do końca tutaj się widziałam, ale blisko. Ale nie że aż tak

O, podoba mi się.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Stary 2020-05-04, 11:04   #120
Sabrinasab
Raczkowanie

moje:

jestem trochę w szoku, że tyle tu jest wizażanek z mocnym poglądem lewicowym, czytając różne wątki kształtuje się trochę inny obraz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png chart.png (17,3 KB, 30 załadowań)
Sabrinasab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości