![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XLI
Moim zdaniem z tym umawianiem się z innymi po rozstaniu to różnie bywa. W sensie - kiedy zacząć. Dużo zależy od konkretnej historii, konkretnej osoby. Ja na przykład czuję w tym momencie, że zacznę się w to bawić wtedy, kiedy będę wiedziała, że mogę czerpać radość z jednorazowych spotkań. Był już nawet moment po rozstaniu, że bardzo tego chciałam, a potem bach-epidemia, i nic nie wyszło. Obecnie, kiedy ludzie właśnie luzują i zaczynają się umawiać, mi się odmieniło. Nie mam ochoty. Czekam, aż najdzie. Nic na siłę.
Ja dobrze wiem, czego chcę, co w facetach akceptuję, czego nie. Na razie ani nie jestem gotowa na nowy związek, ani na przeżywanie rozczarowań po nieudanych randkach. Skupiam sie na sobie. Być może mi się niedługo odmieni. Trzy godziny łaziłam dzisiaj po lesie z przyjaciółką. Bosko ![]() Ansaria, niewykluczone, ze kiedyś razem pospacerujemy ![]() Kasztanova, jak dla mnie to się spotykaj, co Ci szkodzi. Na razie to niezobowiązujące spotkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Milagros, właśnie najgorsze są te rozczarowania...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Milgros, napisałam dosłownie w wiadomości przed Twoją o moim spotkaniu haha
![]() Patisia, co się dzieje? Pisałaś na ptt... ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
W ogóle ten nowy chłop jest jakiś dziwnie zachwycony mną. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Dziewczyny, czytałam jakiś czas temu, jak wyobrażacie sobie nasz wygląd? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię coś pomiędzy, ani wspomniane zdawkowe wiadomości typy "co tam", bo to niepoważne, ani eksplozji wszystkiego, obym była taka mądra za jakiś czas... ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to mam odwrotny problem, ciągnie mnie do niedostępnych facetów, takich którzy najpierw sa dla mnie mili i wydają się zainteresowani, a potem olewają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Haha, w sumie to normalne, że mogłaś tak skojarzyć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87837536]Na mnie nigdy takie pochlebstwa na początku nie działały. Od razu mnie odrzuca, jak facet od pierwszych spotkań prawi mi komplementy na temat charakteru, bo sorry, przecież się nawet nie znamy, więc węszę fałsz.
Za to mam odwrotny problem, ciągnie mnie do niedostępnych facetów, takich którzy najpierw sa dla mnie mili i wydają się zainteresowani, a potem olewają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Owszem, nie tylko Ciebie, to podobno dość powszechne zjawisko, muszę poszukać, gdzieś o tym czytałam. Biochemia mózgu tak działa, że cała ta niedostępność, walka o kogoś wyzwala w nas takie, a nie inne reakcje. Tak samo, jak z przewrotną sytuacją, gdy druga strona nas oszukuje, krzywdzi, a my staramy się, że wszystkich sił, by to ratować, i cały ten nasz wkład powoduje, że przekornie zaczynamy kochać jeszcze mocniej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Też tak mam i to mocno. Moja terapeutka mówiła, że to nieadaptacyjny schemat i będziemy nad tym pracować.
Bije się z myślami, czy iść na te randkę... Kurde byłam podekscytowana trochę po spotkaniu a z każdym dniem to spadało, gdy słyszałam co tam? Albo odpisywanie emotka " ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||
Attention Seeker
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
little hungry lady
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Iść zawsze możesz, zwłaszcza, gdyby miało Ci to pomóc złapać trochę świeżego powietrza i pozwolić nie kisić się we własnej głowie, niekoniecznie dlatego, że liczysz na coś więcej. Natomiast to "co tam" naprawdę jest słabe, taka linia najmniejszego oporu i pewnie miałabym potężny dystans - mnie by zniechęciło. Bo mam, może lekko idealistyczne podejście, że jak jest choćby jakaś malusia magia, to druga strona bardzo się stara i to nawet na poziomie słowa pisanego wyraźnie widać. Edytowane przez anna_joanna Czas edycji: 2020-05-10 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Attention Seeker
|
Wydaje mi się, że to "co tam" jest trochę za bardzo demonizowane, przecież to jest wstęp do każdej ciekawszej rozmowy.
-Co tam? -Czytam książkę? -A jaką? -Coehlo -Jak można czytać Coehlo, ja czytam jedynie bla bla bla, mamy rozmowę -Co tam? -Gotuję -Co gotujesz? -Rosół -O ciekawe, wstyd się przyznać ale jeszcze nigdy nie ugotowałem rosołu, zawsze gotuję bla bla - mamy rozmowę Tak to widzę :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Kasztanova, rano Ci odpisze, bo zmykam spać, chce tylko skończyć temat tej randki, bo muszę podjąć decyzję
![]() anna_joanna, szczerze to tak poczułam. Przedłużał spotkanie no i powiedział, że świetnie mu się ze mną rozmawia itp. ale to tylko słowa. Dokładnie, mnie też to odrzuca... Odechciewa się po prostu. Floydka, dziękuję ![]() Plus dziewczyny na to spotkanie w sumie zaproponowałam XD zawsze jakoś miałam luźne podejście do tego. Pisaliśmy coś o słońcu i plaży i napisałam czy może się wybierzemy i zgodził się od razu. To było przedwczoraj. Popisaliśmy jeszcze wczoraj, odezwał się że swoim "co tam" a dzisiaj cisza, nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak serio, mam takie okropne zboczenie i niestety styl komunikacji gra u mnie dość dużą wagę, tutaj nawet nie chodzi o to "co tam", tylko chyba bardziej niepokoiłoby mnie, gdy przed spotkaniem były ciekawe, dłuższe wypowiedzi, a po spotkaniu już tylko "co tam" i emotki. Acz, jak wspomniałam, dla zabicia nudy można iść, a czy dla czegoś więcej, nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Hahahah naprawdę da się xD wiesz jak ktoś Ci odpisze "
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
little hungry lady
|
Cytat:
- Aa, piekę piąte ciasto - uroki kwarantanny. - Oo, super. Będzie jedzone. - Oj będzie, jeszcze planuje poczytać książkę, zjeść, umyć się, blablabla. - Spoko ![]() albo - Co tam? - A spaceruję sobie po lesie. - ![]() A ja tak to widzę i aż mam ciary żenady ![]() Różnie może być. Wcale ludzie się nie kwapią do tego, by się wysilać w rozmowach. Wysłane z pochłaniacza czasu.
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Przykładowa rozmowa:
- jak minął ci dzień? - A bardzo dobrze, a Twój? - całkiem okej - no to super - genialnie - ![]() 🤣🤣🤣🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Attention Seeker
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Floydka - mam dosłownie takie same doświadczenia z tym pytanie co tam
![]() Ja w ogole nie lubie pisać. Mogę wymienic kilka wiadomosci i cisza do wieczora lub następnego dnia jest dla mnie okej. Wolę pogadac na spotkaniu. Nic na siłę. Jeśli odrzuca cie tylko sposob pisania, a rozmowa na zywo byla fajna... poszłabym na spotkanie raz jeszcze ![]() ![]() Mandy - tutaj podobnie... jesli gadalo sie fajnie, to spotkaj sie jeszcze ten jeden raz i tyle. Tez mysle, tak jak JMilagros, ze spotykanie sie po rozstaniu....moze przebiegac bardzo roznie ![]() ![]() Pamietam swoja pierwsza randkę po zakonczeniu 4,5 letniego zwiazku. O matko. Jaki stres. Makijaż, sukienka, bla bla. No i te emocje!!! Teraz nawet nie pamiętam jak on wygląda ![]() ![]() A teraz to.... ten z tindera pierwszy raz zobaczył mnie z nierozczsanymi włosami i totalnie bez makijażu, prosto po pracy ![]() ![]() Ale czy z makijazem czy bez wielkiej roznicy u mnie nie ma, bo moja przygotowywanie się do wyjścia trwają max 15 minut i to z myciem zębów w tym ![]() Cóż., widocznie zadziałał na niego mój urok wewnętrzny ![]() Byłam nad morzem i płakać mi się chce, ze cholera wie, kiedy je zobaczę ![]() Zauwazylam, ze od tygodnia/dwóch moje mysli o byłym są już praktycznie bardzo bardzo rzadkie. A do tego prawie nienaładowane emocjami ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- A właśnie patisia, jak tam u ciebie? Jeju jak dziś gorąco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
U mnie lipa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o "co tam?", to mam identyczne skojarzenia i doświadczenia, jak Floydka. Ogólnie jeśli rozmowa jest bardzo wymuszona, bo ja coś pisze, a facet odpowiada emotikonka albo jednym słowem, nie dopytuje, sam od siebie nic nie napisze - dla mnie jest to męczące i od razu przechodzi mi ochota na poznanie takiego kogoś. W czasach, gdy sporo randkowalam z internetu, przekonałam się, że w takich przypadkach rozmowa na żywo też się nie klei. Obecnie jest to dla mnie jedno z kryteriów, czy w ogóle chce się z kimś spotkać. Jak ktoś pisze w ten sposób, albo nie używa interpunkcji (zwłaszcza znakow zapytania...) czy sądzi błąd za błędem, to dla mnie przestaje być interesujacy.
Z kolei jeśli mówimy o tym, że przed spotkaniem było fajne pisanie, później było fajne spotkanie, i nagle pisanie staje się słabe i wymuszone - dla mnie to znak, że facet traci zainteresowanie. Też z mojego doświadczenia randkowego wynika, że jeśli facet jest zainteresowany, to szybko się odzywa po dpotkaniu i dalej dba o te konwersacje pisaną. Ja na pierwsze randki szykowalam się normalnie: ciuchy w ktorych się dobrze czuje i wyglądam, makijaż, ale ja się często maluje bo lubię. Zauważyłam, że bardziej się szykowałam na drugą randkę, jeśli ta pierwsza była super ![]() Patisia, trzymam kciuki za Ciebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pati, możemy jakoś pomóc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Brrrr, aż mnie ciarki przeszły.
Jeśli chodzi o mojego ex, to po pierwszym spotkaniu odezwał się dopiero po kilku dniach, i to napisał o sobie. Z czasem się okazało, że wtedy był w związku z jakąś dziewczyną, z którą był jeszcze w kinie pod koniec kwietnia, a dodatkowo spotykał się z tą drugą dziewczyną, u której był w mieszkaniu i uprawiali seks... Tak, w kwietniu były dwie laski ![]() Jeśli chodzi o emotki / odpisywanie nie na temat / nieodnoszenie się do wypowiedzi, to mój ex był w tym mistrzem. Nasza rozmowa, to np: On: Idę na siłownię bla bla bla a Ty jak tam? Ja: Mam problem, wysadziło mi korki, nie mam prądu... itd itp On: ![]() Zwłaszcza miał tendencję do odpisywania emotką, jak był z tą drugą. Czasami mu w odpowiedzi wysyłałam ich kilka. Po czasie mu oczywiście zwróciłam uwagę, że czuję się zignorowana. Albo ostatnia rozmowa: Ja: Dzwoniłam do notariusza, umowa najmu okazjonalnego kosztuje X zł itd. On: Stoję na ulicy X, nikogo tam nie ma. Ale nie, on się odnosił do tego, co piszę... Zabawne, bo jak zaczęliśmy już pisać na dobre, po pierwszym spotkaniu, to mówił, że super mu się ze mną rozmawia i mam na wszystko odpowiedź. Flirtowaliśmy, dogryzaliśmy sobie. :| Najbardziej chyba zignorowana poczułam się po pierwszym seksie, gdy napisałam mu po wszystkim uczciwie, co myślę na ten temat, a on na to: "Oświadczenie woli przyjęte. Oglądam togi". :| ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A jeśli chodzi o chłopaka z ostatniego spotkania, no fakt, że był w czapce z daszkiem i spodniach moro. No, jak usłyszałam, w co się ubierze, to również ubrałam się "bardziej na luzie". Bo nie chciałam wyglądać jak sponsor :P Ale fakt, że na randki (no i ogólnie), ja mam raczej elegancki styl ubierania. Lubię żakiety, sukienki. Mój ex początkowo nosił koszule, marynarki. A przez całe wakacje przychodził do mnie w bezrękawnikach, albo koszulkach reklamowych z maratonów i do tego krótkie ortalionowe spodenki. Czułam się momentami jak sponsor (zwłaszcza, jak płaciłam). O rany... ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2020-05-11 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Dlatego Mandy znając Twoja historię ja Ci zyczliwie mówię, żebyś słuchała intuicji i nie naginala jej, byleby mieć faceta. Jak Ci w facecie nie pasuje dużo rzeczy, może nie jakichs super poważnych, ale jednak - styl ubioru, styl pisania, sposób prowadzenia rozmowy, częstotliwość kontaktu - to nie gimnastykuj się żeby to obejść albo sobie wmawiać, że to nic takiego. Naprawdę da się znaleźć faceta, z którym nie będzie takich rozkmin.
W ogóle kurcze no, jak na tekst że Ci wywaliło korki i coś tam się dzieje problematycznego, on wysyła uśmiechnięta emotke, to to jest po prostu bez sensu! Zainteresowanie i empatia na poziomie zero. I nie ma co moim zdaniem tego tłumaczyć, czy machać na to ręką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, teraz już to wiem. Wtedy wstydziłam się zwrócić mu uwagę, w sumie bałam się, że pomyśli, ze jestem nachalna, więc po prostu w odpowiedzi zdarzyło mi się albo wysłać kilka takich emotek, albo nie odpisałam wcale ![]()
![]() |
![]() |
#119 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest zasadnicza różnica między toksyczny zawalaniem komuś telefonu co 5 minut, a kilkoma esencjonalnymi wiadomościami, choćby na dzień dobry i na dobranoc, takie pokazanie, że każdy ma swój kawałek życia, ale gdzieś tam jesteśmy w jego głowie. Bo gdy po spotkaniu zapada cisza, koleś odzywa się 2 dni później, mówiąc, że taki był zajęty i proponuje spotkanie za np. tydzień - dla mnie to znowu jest - uciekać. To jest wysyłanie sprzecznych sygnałów, jakaś podwalina pod przyszłą manipulację, będzie się pojawiał i znikał tak, jak będzie mu to wygodne, wpędzając nas w poczucie winy, że może faktycznie jesteśmy zbyt toksyczne, chcemy za dużo itd., a on już wie, że wystarczy zrobić maślane oczy, uśmiechnąć się i minie nam cała złość za wszystko złe, co robił... ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Tak więc same widzicie, dziewczyny, że to nie jest dobre i nie tak powinno wyglądać. Najlepiej wyłapywać takie rzeczy na samym początku i nie brnąć ślepo w relacje. Nie ma nic złego w tym, że chcemy czuć zainteresowanie, że chcemy czuć, że kogoś naprawdę interesuje co u nas i jak nasze sprawy, jest gotowy pomoc w razie potrzeby itd. To nie są kosmiczne wymagania ani nachalnosc.
Gdy na początku relacji nie trzeba nic kalkulować, zastanawiać się nad każdym smsem czy wszystko jest ok - jest to niesamowity komfort psychiczny. I takiej relacji każdej z nas zycze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.