Mamuśki Marcóweczki 2021 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-07-04, 19:40   #91
AnnLady
Zakorzenienie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
Trzymamy za Was mocno kciuki
Niech ten czas szybko Ci zleci.

Mnie 3 dzień łamie spanie między 15 a 17 i jak przed wczoraj położyłam się na ponad godzinę, to wstałam taka rozklekotana, więc dziś wystarczyło mi 30 min i już odrazu lepiej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

To nawet lepiej, będziesz już więcej widzieć i wiedzieć.

W tygodniu w końcu może uda mi się badania zrobić (TSH, progesteron i może jeszcze beta). I zobaczymy co tam wyjdzie.
Jak będzie ok to grzecznie czekam a jak progesteron niski to wbijam żeby mi duphaston dała, bo poprzednio brałam.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-04, 19:52   #92
An Angel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
An Angel bardzo się cieszę z przyrostu bety, to co oblejemy to 🥂 lampką wody, skoro coraz wiecej nas tu na kacu
Wiesz, podobno warto się leczyć tym czym się struło
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Czy tylko ja tak późno mam pierwsza wizytę i nie byłam na becie póki co?

Ja polecialam od razu po zrobieniu testu, bo kreseczka była bardzo blada, a musiałam wiedzieć, bo podejmowałam ważne decyzje. No i gdyby nie te plamienia i ból, to też bym jeszcze nie była.

Który masz t+d?
Cytat:
Napisane przez madzia_2000 Pokaż wiadomość
Dokładnie to, duphaston, jak przeczytałam to mi się przypomniało dziękuję wam kochane za wsparcie, pierwszy raz w życiu jestem w szpitalu i to nie jest miejsce dla mnie :| jak dobrze że istnieje netflix, bez tego bym oszalała
Polecamy się.
Ja bardzo lubię być w szpitalu. Nie wiem dlaczego. Ale boję się spać. Mam lęk, że się obudzę i ktoś będzie nade mną stał (co się często w szpitalu zdarza, haha). Ale lubię tam byc.

Dupek pomoże Nie jestem wierząca, ale pomodlę sie za Ciebie.

An Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-04, 19:55   #93
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez An Angel Pokaż wiadomość
Wiesz, podobno warto się leczyć tym czym się struło Ja polecialam od razu po zrobieniu testu, bo kreseczka była bardzo blada, a musiałam wiedzieć, bo podejmowałam ważne decyzje. No i gdyby nie te plamienia i ból, to też bym jeszcze nie była.

Który masz t+d?Polecamy się.
Ja bardzo lubię być w szpitalu. Nie wiem dlaczego. Ale boję się spać. Mam lęk, że się obudzę i ktoś będzie nade mną stał (co się często w szpitalu zdarza, haha). Ale lubię tam byc.

Dupek pomoże Nie jestem wierząca, ale pomodlę sie za Ciebie.

U mnie jest 5+3 według apki.
Testy robiłam tydzień temu i ładnie ciemniały, teraz nie robiłam bo nie mam. Mam tylko owulacyjne, to w sumie mogę siknąć i na ten Brzuch mnie czasem zakluje ale bez przesady.
A taki termin narzucony przez przychodnie, najbliższy wolny jak dzwoniłam.
Ale jak coś będzie nie tak to pójdę i spytam czy przyjmie mnie. Nigdy nie odmówiła.

Stary 2020-07-04, 20:17   #94
An Angel
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jest 5+3 według apki.
Testy robiłam tydzień temu i ładnie ciemniały, teraz nie robiłam bo nie mam. Mam tylko owulacyjne, to w sumie mogę siknąć i na ten Brzuch mnie czasem zakluje ale bez przesady.
A taki termin narzucony przez przychodnie, najbliższy wolny jak dzwoniłam.
Ale jak coś będzie nie tak to pójdę i spytam czy przyjmie mnie. Nigdy nie odmówiła.

To świetnie, że masz taką możliwość! To duży komfort psychiczny.

Stary 2020-07-04, 20:35   #95
nuit87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Właśnie dziś do P. mówiłam że czuje się jak na kacu bo nie umiałam do niczego innego tego porównać właśnie się zastanawiałam czy zawroty głowy są normalne no ale skoro Ty też masz to lekko się uspokoiłam jaką dawkę wit D masz?

mam 2000j.m. Tak, w poprzedniej ciąży do 14 tygodnia miałam taki helikopter w głowie, teraz się łudziłam, że mnie ominie, ale niestety :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
A ile mierzy pęcherzyk i który masz t+d?Przyrost powinien być 1mm na dzień z tego co dziś czytałam, więc wszystko jest w normie!!!! Mam nadzieję, że szybko Ci zleci. Na pewno najadłaś się strachu. Dali Ci progesteron, Duphaston?Uuu może. Dziekuje!Polski Rojst był ok.

A właśnie skończyłam oglądać na Netflixie "Być jak Jon Malkovich". Polecam baaardzo! Mroczne, takie archetypowe.

Na badaniu miałam 5+0, a pęcherzyk 5 mm, ale lekarz mówił, że ciąża może być młodsza niż wychodzi z OM.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
A ile mierzy pęcherzyk i który masz t+d?Przyrost powinien być 1mm na dzień z tego co dziś czytałam, więc wszystko jest w normie!!!! Mam nadzieję, że szybko Ci zleci. Na pewno najadłaś się strachu. Dali Ci progesteron, Duphaston?Uuu może. Dziekuje!Polski Rojst był ok.

A właśnie skończyłam oglądać na Netflixie "Być jak Jon Malkovich". Polecam baaardzo! Mroczne, takie archetypowe.

Nie wiem, czy już może ogladałaś, ale polecam Dark. Pierwszy sezon to taka zagadka kryminalna o znikających dzieciach, ale dochodzi tez sci-FI. 3 sezony, wszystko spójne ze sobą, więc nie kończysz serialu rozczarowana wtf się wydarzyło

nuit87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-04, 20:37   #96
kaewso
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie skończyłam Sposób na morderstwo i włączyłam Glitch. Pierwszy polecam, drugi ciężko wyczuć jeszcze. Ale ostatnio oglądałam zawalisty polski serial na Netflix, tyle co premiera była i szczerze to nie spodziewałam się tak dobrego kina

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Właśnie dziś do P. mówiłam że czuje się jak na kacu bo nie umiałam do niczego innego tego porównać właśnie się zastanawiałam czy zawroty głowy są normalne no ale skoro Ty też masz to lekko się uspokoiłam jaką dawkę wit D masz?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie ok

Też polecam Sposób na morderstwo

kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-04, 20:38   #97
nuit87
Przyczajenie

Cytat:
U mnie jedynie biegi za młodą i podnoszenie ciężarów (11 kg żywej wagi )
Zapomniałam, że u mnie też podnoszenie ciężarów na szczęście jeszcze nie muszę biegać, bo moja tylko pełza, ale nie wyobrażam sobie biegów w 9 miesiącu, wtedy to pewnie i pełzającą będzie ode mnie szybsza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-07-04, 20:45   #98
An Angel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuit87 Pokaż wiadomość
mam 2000j.m. Tak, w poprzedniej ciąży do 14 tygodnia miałam taki helikopter w głowie, teraz się łudziłam, że mnie ominie, ale niestety :/

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Na badaniu miałam 5+0, a pęcherzyk 5 mm, ale lekarz mówił, że ciąża może być młodsza niż wychodzi z OM.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Nie wiem, czy już może ogladałaś, ale polecam Dark. Pierwszy sezon to taka zagadka kryminalna o znikających dzieciach, ale dochodzi tez sci-FI. 3 sezony, wszystko spójne ze sobą, więc nie kończysz serialu rozczarowana wtf się wydarzyło

Teraz się zaczynam martwić moimi trzema minimetrami w 6 tygodniu.

A Dark dziękuję, widzieliśmy wszystkie.

Ale jestem dumna z siebie. Odkąd wiem o ciąży jem super zdrowo. Miałam mdłości dziś 14-20 i nic nie jadłam. Zrobiłam się glodna i chciałam sobie po 20 zrobić ciasto z mikrofalówki. Zamiast tego zjadłam serek wiejski, a potem trochę suszonej żurawiny i nerkowców. Jestem z siebie dumna.

Mówi osoba z kilkuletnim uzależnieniem od czekolady.

Stary 2020-07-04, 20:57   #99
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
To świetnie, że masz taką możliwość! To duży komfort psychiczny.

Między innymi dlatego będę u niej znowu prowadzić ciążę.
Poprzednim razem jak miałam krwawienie to przyjęła mnie bez kolejki w przychodni gdzie pracuje na NFZ bo akurat miała dyżur. A chodzę do niej prywatnie.
Cytat:
Zapomniałam, że u mnie też podnoszenie ciężarów na szczęście jeszcze nie muszę biegać, bo moja tylko pełza, ale nie wyobrażam sobie biegów w 9 miesiącu, wtedy to pewnie i pełzającą będzie ode mnie szybsza

To będziesz miała wesoło

Stary 2020-07-04, 21:02   #100
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
Cześć, witam i ja. Test robiłam dziś - w dzień planowanego początku okresu i dwie kreski wyraźne bardzo. Według kalkulatora termin porodu wychodzi mi 12.03. W poniedziałek pójdę zrobić betę. W 8 tyg idę do lekarza ale raczej pójdę jeszcze w 6 do innego bo mój nie ma terminów żeby upewnić się że wszystko ma pewno ok. To moja pierwsza ciąża i mam 27 lat.

Hej! mamy ten sam TP wg OM ale u mnie prawie na 100% będzie ciąża starsza, bo mi się owu przyspieszyła i cykl skrócił. Tydzień przed terminem miesiączki miałam skąpy okres i robiłam testy, zaraz potem betę, ale w poniedziałek idę powtórzyć

Cytat:
Jestem gotowa na wszystko

Polecicie coś na wieczór z TŻ na Netflixie? Oglądaliśmy już chyba wszystkie "polecane przez krytyków", może coś jest ukryte w czeluściach Netflixa i nie promowane?

I gorąco witam wszystkie nowe dziewczyny
Wybaczcie, że nie witałam się grzecznie od razu, to całe zamieszanie, stres, wizyty, badania. Nie miałam głowy.
Ale już pierwsza strona zaktualizowana. Wszelkie obiekcje przyjmuję na PW
Jeśli chcecie możecie podrzucić swoje wizyty (jeśli ktoś tego nie zrobił) i podać jaki będzie w tedy t+d To trochę pomaga weryfikować oczekiwania na wizycie i postępy

Jak ktoś potrzebuje terapeutycznej paplaniny z kimś obcym z internetu, to również polecam się na PW

Tak sobie myślę, może przydałby się wątek o ćwiczeniach w ciąży? Jakieś warte przetestowania filmiki, kanały na YT, zajęcia w różnych miastach?

Jak u was z aktywnością fizyczną?

Właśnie umiarkowanie, ale ostatnio bardzo intensywnie ćwiczyłam aerobik, to chyba nawet były pierwsze dni po zapłodnieniu wiec mam nadzieje, ze nie to spowodowało plamienia :/ narazie się oszczędzam, a kilka tygodni temu kupiliśmy sobie nowe rowery z myślą o przejażdżkach rodzinnych z synkiem i nawet kilka już zaliczyliśmy, ale ja chwilowo odpuszczam. Jak wszystko będzie ok to może będę próbować na tym rowerze (mhm, już widzę jak mi mąż na to pozwoli ), oprócz tego lekkie ćwiczenia na prawidłowa postawę, spacery itp. Przy takim rozbrykanych prawie 2-latku jest trochę aktywności fizycznej z automatu

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
Gratulacjeeee! Dla Wszystkich! Milo sie czyta Wasze opowiesci.

Ja mam nadzieje, ze niedlugo do Was dolacze... Niestety nie jest to pewne. Dzis termin okresu, mimo ze czuje, ze sie udalo. Ale dwa razy nie bylo mi dane sie cieszyc - w 5tym tygodniu zawsze sie konczylo. Ale moze a nuz w tym miesiacu sie uda ^^ Na razie ciesze sie, czytajac Wasze historie <3

Wera

Mocne kciuki a robiłaś już test?

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-04, 21:14   #101
nuit87
Przyczajenie

Cytat:

Ale jestem dumna z siebie. Odkąd wiem o ciąży jem super zdrowo. Miałam mdłości dziś 14-20 i nic nie jadłam. Zrobiłam się glodna i chciałam sobie po 20 zrobić ciasto z mikrofalówki. Zamiast tego zjadłam serek wiejski, a potem trochę suszonej żurawiny i nerkowców. Jestem z siebie dumna.

Nie martw się, każda ciąża jest przecież inna. Możliwe, że też masz trochę młodszą, albo ja np mam starszą, niż lekarz ocenił. Ciesz się świetną betą

Też jestem uzależniona od czekolady, więc podziwiam wybór

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-04, 21:28   #102
Justysia2203
Wtajemniczenie

Nuit ja mam 1000 ale to chyba ze względu na klimat i sposób żywienia jest niższa wartość.

An Angel ten polski serial na Netflix to "W głębi lasu"

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-05, 10:01   #103
An Angel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Hej! mamy ten sam TP wg OM ale u mnie prawie na 100% będzie ciąża starsza, bo mi się owu przyspieszyła i cykl skrócił. Tydzień przed terminem miesiączki miałam skąpy okres i robiłam testy, zaraz potem betę, ale w poniedziałek idę powtórzyć

Właśnie umiarkowanie, ale ostatnio bardzo intensywnie ćwiczyłam aerobik, to chyba nawet były pierwsze dni po zapłodnieniu wiec mam nadzieje, ze nie to spowodowało plamienia :/ narazie się oszczędzam, a kilka tygodni temu kupiliśmy sobie nowe rowery z myślą o przejażdżkach rodzinnych z synkiem i nawet kilka już zaliczyliśmy, ale ja chwilowo odpuszczam. Jak wszystko będzie ok to może będę próbować na tym rowerze (mhm, już widzę jak mi mąż na to pozwoli ), oprócz tego lekkie ćwiczenia na prawidłowa postawę, spacery itp. Przy takim rozbrykanych prawie 2-latku jest trochę aktywności fizycznej z automatu

Mocne kciuki a robiłaś już test?

Aerobik na pewno nie zaszkodził. Ja pierwsze dwa tygodnie po zaplodnieniu chodziłam na bieżnię Vacu, taką z podciśnieniem i podczerwienią. Tam głównym i najważniejszym przeciwskazaniem jest ciąża Ale skąd mogłam wiedzieć. A lecialam na tętnie 160-180 więc raczej nie ma się czym martwić. Coś tylko czytałam żeby na początku unikać jazdy konno i rowerem, czyli różnych wstrząsów, ale nie wiem na ile to Urban Legend. Staram się za bardzo nie przejmować takimi internetowymi radami, ale lekarze zazwyczaj zalecają ćwiczenia, nawet siłowe i obowiązkowo cardio chociaż w formie spacerów.
Cytat:
Nie martw się, każda ciąża jest przecież inna. Możliwe, że też masz trochę młodszą, albo ja np mam starszą, niż lekarz ocenił. Ciesz się świetną betą

Też jestem uzależniona od czekolady, więc podziwiam wybór

Możliwe, ale wiadomo jak to jest, że w Ciążowym Zapaleniu Mózgu nie myśli się racjonalnie.

A co do uzaleznienia, to już chyba dwa tygodnie wytrzymałam, wszystko dla malucha Tym bardziej, że raczej mam IO i nie powinnam szaleć z wahaniami cukru.
Cytat:
Nuit ja mam 1000 ale to chyba ze względu na klimat i sposób żywienia jest niższa wartość.

An Angel ten polski serial na Netflix to "W głębi lasu"

Dzięki, zobaczę! Na początku myślałam, że to z tym aktorem znanym głównie z Klanu, ale tamten nazywał się "W lesie dziś nie zaśnie nikt". Są w tym Twoim jakieś jumpscreeny? Nie cierpię ich

Stary 2020-07-05, 12:39   #104
PaniAuto
Rozeznanie

Ale mam dziś zły dzień. Strasznie boli mnie głowa od rana o średnio funkcjonuje

PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-05, 13:14   #105
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Aerobik na pewno nie zaszkodził. Ja pierwsze dwa tygodnie po zaplodnieniu chodziłam na bieżnię Vacu, taką z podciśnieniem i podczerwienią. Tam głównym i najważniejszym przeciwskazaniem jest ciąża Ale skąd mogłam wiedzieć. A lecialam na tętnie 160-180 więc raczej nie ma się czym martwić. Coś tylko czytałam żeby na początku unikać jazdy konno i rowerem, czyli różnych wstrząsów, ale nie wiem na ile to Urban Legend. Staram się za bardzo nie przejmować takimi internetowymi radami, ale lekarze zazwyczaj zalecają ćwiczenia, nawet siłowe i obowiązkowo cardio chociaż w formie spacerów.
Możliwe, ale wiadomo jak to jest, że w Ciążowym Zapaleniu Mózgu nie myśli się racjonalnie.

A co do uzaleznienia, to już chyba dwa tygodnie wytrzymałam, wszystko dla malucha Tym bardziej, że raczej mam IO i nie powinnam szaleć z wahaniami cukru.Dzięki, zobaczę! Na początku myślałam, że to z tym aktorem znanym głównie z Klanu, ale tamten nazywał się "W lesie dziś nie zaśnie nikt". Są w tym Twoim jakieś jumpscreeny? Nie cierpię ich

To jest to takie chwilowe zmniejszenie napięcia w filmie by później przywalić?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
Ale mam dziś zły dzień. Strasznie boli mnie głowa od rana o średnio funkcjonuje

Ja też mam od wczoraj taka mega niemoc... Miejmy nadzieję że za chwilę dostaniemy supermocy Chociaż czytałam że to raczej po 12-14tyg dostaje się kopa energii.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na takie wyczerpanie?
Długi sen raczej nie pomaga (przynajmniej mi)...

Stary 2020-07-05, 13:17   #106
lupinka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ja też mam od wczoraj taka mega niemoc... Miejmy nadzieję że za chwilę dostaniemy supermocy Chociaż czytałam że to raczej po 12-14tyg dostaje się kopa energii.

Jeśli tylko jest taka opcja to korzystać z pomocy innych, zwłaszcza tych którzy się sami oferują nauczyłam się tego z czasem

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-05, 13:21   #107
madzia_2000
Przyczajenie

Hej, to znowu ja i moja pokręcona ciąża. Zrobili mi kolejne badanie bety po 12 godzinach od pierwszej, rośnie więc jest nadzieja, ale z racji niedzieli niczego konkretnego się nie dowiem. Dzisiejszy dzień to zawieszenie działań, leżę i odpoczywam. Strasznie boli mnie głowa, jestem zmęczona i brak mi apetytu. Wszystko zaczęło robić mi się obojętne, to chyba reakcja obronna mojej psychiki na ostatnie wydarzenia. Chcę już wrócić do domu. Wszyscy patrzą na mnie jak bym już przegrała tą walkę.
madzia_2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-05, 13:24   #108
An Angel
Rozeznanie

Cytat:

Takie nagle występujące na przykład straszne twarze w momentach napięcia
Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Jeśli tylko jest taka opcja to korzystać z pomocy innych, zwłaszcza tych którzy się sami oferują nauczyłam się tego z czasem

Dokladnie! Nie odmawiać!

Ja dziś poprosiłam TŻta żeby mi pomasował plecy (dyskopatia mnie czasem dobija) i umył blat w kuchni. Pomógł mi

Stary 2020-07-05, 15:21   #109
kaewso
Rozeznanie

Hej, u Was też dzisiaj tak gorąco? U nas jest 31 stopni. Normalnie źle znoszę takie upały, a co dopiero w ciąży. Byliśmy dziś na obiedzie w restauracji, a teraz chłodzimy się w domu, bo na zewnątrz nie da się wytrzymać. Oczywiście już mi sie chce spać, więc pewnie niedługo usnę
Cytat:

Super, że udaje Ci się zdrowo odżywiać Mnie też zazwyczaj ciężko było sobie odmówić czekolady czy chipsów,ale odkąd wiem o ciąży, to odmawiam sobie takich rzeczy.
Cytat:
Napisane przez madzia_2000 Pokaż wiadomość
Hej, to znowu ja i moja pokręcona ciąża. Zrobili mi kolejne badanie bety po 12 godzinach od pierwszej, rośnie więc jest nadzieja, ale z racji niedzieli niczego konkretnego się nie dowiem. Dzisiejszy dzień to zawieszenie działań, leżę i odpoczywam. Strasznie boli mnie głowa, jestem zmęczona i brak mi apetytu. Wszystko zaczęło robić mi się obojętne, to chyba reakcja obronna mojej psychiki na ostatnie wydarzenia. Chcę już wrócić do domu. Wszyscy patrzą na mnie jak bym już przegrała tą walkę.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-05, 15:34   #110
An Angel
Rozeznanie

U mnie fajnie, chłodno dziś.
Mam taki hunor! Udało mi się trochę schudnąć przez te zdrowe jedzenie od trzech tygodni, mam brzuszek plaski w końcu potańczyłam trochę, zmieniłam pościel, ogarnęłam pranie a teraz robię obiadek dla TŻtka bo wróci wieczorem.
I tak się cieszę, że mam mdłości, brak sił i ból głowy, że sobie nie wyobrażacie

Stary 2020-07-05, 18:24   #111
Justysia2203
Wtajemniczenie

Lupinka ale Ci tego zazdroszczę ja to jestem taka samosia :/ szczególnie w pracy muszę wszystko sama, ciężko mi kogoś po coś wysłać...

An Angel nie raczej nie ma takich scen, tak przynajmniej mi się wydaje :/

Madzia trzymaj się i głowa do góry nie poddawaj się!!

Stary 2020-07-05, 18:47   #112
An Angel
Rozeznanie

Kupiłam ciążowe spodnie
Ale tylko dlatego, że dziewczyna sprzedawała jedne po 5 zł więc wzięłam dwie pary za dyszkę. Najwyżej komuś kiedyś oddam.

Stary 2020-07-05, 19:36   #113
Roma1987
Rozeznanie

An Angel, super ze beta przyrasta, trzymamy kciuki zanoszę wszystkie ciąże

Ja wczoraj po przytulankach miałam małe plamienie ale widać ze było związane z tym, bo od razu po przeszło

Kaewso mam umowę 3 mce do końca sierpnia, a od września mam mieć na nieokreślony...

Nimrodel, ja druga ciąże tez straciłam w 5 tygodniu, a pierwsza zakończyła się terminacja w 18 tygodniu z powodu wad letalnych, wiec emocje mam wyłączone teraz, nie pozwalam sobie na radość

Pierwsze dni bolały mnie jajniki i jak na okres, od wczoraj nic, trochę się martwię, a u Was jak z takimi odczuciami ?

An Angel, możesz mnie dopisać - 32 lata, 2 aniołki, Wizytę mam 13 lipca
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-05, 20:31   #114
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj po przytulankach miałam małe plamienie ale widać ze było związane z tym, bo od razu po przeszło

Kaewso mam umowę 3 mce do końca sierpnia, a od września mam mieć na nieokreślony...

Nimrodel, ja druga ciąże tez straciłam w 5 tygodniu, a pierwsza zakończyła się terminacja w 18 tygodniu z powodu wad letalnych, wiec emocje mam wyłączone teraz, nie pozwalam sobie na radość

Pierwsze dni bolały mnie jajniki i jak na okres, od wczoraj nic, trochę się martwię, a u Was jak z takimi odczuciami ?

Mnie co jakiś czas pobolewają jajniki, lekkie mdłości ale to raczej po południu, tkliwość i ból piersi jest momentami nie do zniesienia, najgorsze jest jednak zmęczenie + zawroty głowy.
Szczerze nie sądziłam, że ciąża jest tak hmmm męcząca
Tak naprawdę nigdy nie interesowałam się specjalnie ciąża, nigdy nie czułam jakoś instytut macierzyńskiego.

Stary 2020-07-06, 05:52   #115
An Angel
Rozeznanie

Cytat:
Lupinka ale Ci tego zazdroszczę ja to jestem taka samosia :/ szczególnie w pracy muszę wszystko sama, ciężko mi kogoś po coś wysłać...

An Angel nie raczej nie ma takich scen, tak przynajmniej mi się wydaje :/

Madzia trzymaj się i głowa do góry nie poddawaj się!!

Zaczęliśmy oglądać i nam się spodobało, dziekuje!
Cytat:

Przerosła ale to nic nie znaczy jeszcze.
Ja też straciłam poprzednią w 7 tygodniu, dlatego właśnie się do niego zbliżam i też jestem bardzo sceptyczna. Co ma być to będzie. Organizm przy wczesnych poronieniach wie co robi.

Na razie cieszmy się z objawów

Stary 2020-07-06, 09:46   #116
An Angel
Rozeznanie

Echme daj znać jak wizyta!!!

Stary 2020-07-06, 09:56   #117
PaniAuto
Rozeznanie

Dziś pierwszy dzień pracy po tygodniowym urlopie. Pierwszy raz odkąd wiem że jestem w ciąży. Dziwnie się tak pracuje czekam do wizyty u lekarza żeby poinformować szefa żeby nie planował mnie na żadne dalsze projekty. Chcę pracować tak długo jak się da ale jak będą jakiekolwiek problemy nie m zamiaru przekładać prace nad zdrowie czy samopoczucie.

PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-06, 10:30   #118
kaewso
Rozeznanie

Hej dziewczyny Mam taką zagwozdkę i mam nadzieję, że mi doradzicie. Będę chodzić do ginekologa prywatnie i też do LuxMed, żeby nie płacić dodatkowo za badania krwi itp. Prywatny gin polecił mi, żebym USG zrobiła za 3 tyg (będę wtedy w 8 tyg). I teraz się zastanawiam, czy z tym badaniem iść do LuxMed (żeby nie robić dwa razy tego samego)? Druga opcja to zrobienie usg w dwóch miejscach, ale nie wiem czy jest w ogóle sens dublować te badania...

Cytat:

To trzymam kciuki za przedłużenie umowy! Nie wiem jak u Ciebie w firmie, ale w większości moich poprzednich nie czekali do końca okresu próbnego tylko przedłużali 2 tygodnie albo miesiąc wcześniej.

Stary 2020-07-06, 12:16   #119
Bazille
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam taką zagwozdkę i mam nadzieję, że mi doradzicie. Będę chodzić do ginekologa prywatnie i też do LuxMed, żeby nie płacić dodatkowo za badania krwi itp. Prywatny gin polecił mi, żebym USG zrobiła za 3 tyg (będę wtedy w 8 tyg). I teraz się zastanawiam, czy z tym badaniem iść do LuxMed (żeby nie robić dwa razy tego samego)? Druga opcja to zrobienie usg w dwóch miejscach, ale nie wiem czy jest w ogóle sens dublować te badania...

To trzymam kciuki za przedłużenie umowy! Nie wiem jak u Ciebie w firmie, ale w większości moich poprzednich nie czekali do końca okresu próbnego tylko przedłużali 2 tygodnie albo miesiąc wcześniej.

Ja zrobiłabym tylko jedno. A jeśli już dwa, to dopiero w okolicach 12 tyg.
Teraz uważam, że nie ma sensu, lepiej prenatalne jak już.

Bazille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-06, 12:18   #120
Bazille
Raczkowanie

Ja będę mieć w ciągu jednego dnia 2 badania usg i nie jestem z tego zadowolona, wolałabym min tydz odstępu. Ale tak wyszło. Jedno normalne, a drugie właśnie u specjalisty od prenatalnych, robimy dodatkowo test nifty.

Bazille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości