![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019, cześć 6
Witam się w ten ciepły poranek
![]() Cytat:
Ja w szczęśliwym cyklu piłam sok z buraka 2 tygodnie, tydzień przed owu i tydzień po owu a potem przestał mi wchodzić i sobie darowalam i ciężko powiedzieć czy to jego zasługa czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Moderator
|
dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Mamy już sporo badań porobionych. Przez rok leczyłam się u lekarki, która zdiagnozowała nam kilka nieprawidłowości, zrobiła jedną inseminację (miały być kolejne, ale korona pokrzyżowała nam plany) i na tym chyba kończyły się jej pomysły na nas. Mam 28 lat, a na koncie: niedoczynność tarczycy i Hashimoto, podwyższoną prolaktynę, niskie amh, przeciwciała przeciw plemnikowe i wrogi śluz. Do tego podejrzenie endometriozy, ale z moim amh laparoskopia może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. W zeszłym roku u męża wyszła wysoka fragmentacja dna. Za 2 tygodnie będziemy robić badania nasienia i zobaczymy jak jest teraz.
Na początku czerwca byłam na pierwszej wizycie u dr Przybycienia i kilka razy zasugerował ivf. W przyszłym tygodniu jedziemy na badania immunologiczne i zobaczymy jakie kwiatki tam powychodzą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#96 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dałyście mi do myślenia z tymi klinikami na nfz, muszę poszukać czegoś we Wrocławiu / okolicach. to byłaby duża oszczędność. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wtedy starałam się już 9 miesięcy, miałam podwyższone tsh i nieprawidłowy śluz. Usłyszałam, że jak chce to mogę pójść do endokrynologa, ale przecież tsh jest w normie. Gdzie wszystkie wiemy, że tsh na poziomie 3,5 to nie jest norma przy staraniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się zmobilizowałam i zapisałam na 3 lipca do ginekologa, który jest bardzo polecany na znanymlekarzu, zajmuje się również leczeniem niepłodności. potrzebuję tego, żeby się ktoś nami "zaopiekował" i poprowadził za rękę od a do z bo czuję, że sami sobie z tym nie poradzimy i jestem zagubiona. mąż mnie też zmobilizował żebym poszła. musieliśmy w końcu oboje powiedzieć to głośno, że potrzebujemy pomocy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Za wszystkie staraczki niezmiennie trsymam mocne kciuki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pretty_girl19892 Czas edycji: 2020-06-25 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba czas zmienić lekarza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
O ja Cie.... Muszę powtórzyć badanie i wybrać się do endokrynologa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Hej. Będę Was podczytywać i trzymać mocno kciuki.
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- A jeszcze jedno pytanie, jakie badania wykonać przed wizytą oprócz tsh? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tsh, ft 3, ft4, anty tg, anty tpo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Ja przed tamtą ciąża sama sobie zdiagnozowałam, że może nie udaje się zajść przez tarczycę. Zrobiłam sobie taki pakiet, wyniki wyszły dobre. A 2 tyg później dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Może u Ciebie też tak będzie.
![]() Nie wiem jak u was, ale u mnie pierwszy dzień ładnej pogody. Oby już tak zostało. Przy takiej pogodzie więcej energii jest na różne rzeczy i się nie myśli tyle o staraniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87956370]Ja przed tamtą ciąża sama sobie zdiagnozowałam, że może nie udaje się zajść przez tarczycę. Zrobiłam sobie taki pakiet, wyniki wyszły dobre. A 2 tyg później dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Może u Ciebie też tak będzie.
![]() Nie wiem jak u was, ale u mnie pierwszy dzień ładnej pogody. Oby już tak zostało. Przy takiej pogodzie więcej energii jest na różne rzeczy i się nie myśli tyle o staraniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A nawet nie marzę, ale nadzieja zawsze z tyłu głowy jest ![]() Ja dzisiaj latałam z kosiarka bo bałam się że może znowu będzie padać 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby sie nie rozkrecilo, ale plamienie nadal jest. Oczywiscie juz przejrzalam pol internetu i wszystko mi wskazuje na niewydolnosc cialka zoltego. Faktycznie mam za krotka faze lutealna i pojawiaja mi sie zawsze plamienia 1/2 dni przed @. W tym cyklu to juz w ogole odjazd. Plamienia od 25 dc a cykle zazwyczaj 30 dniowe. Oczywiscie to wszystko wrozenie z fusow, wiecej bede wiedziec jak zaczne diagnostyke. Kobiecy organizm jest tak skomplikowany ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Pretty dopisałam Cię do przyjaciółek
![]() My dzisiaj że znajomymi szybki grill, nawet wypiłam jedno piwko w ramach relaksu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, czy mogę dołączyć? 👋🙏😊
Czytuję Was już od baaaardzo dawna, ale nigdy nie miałam odwagi napisać - ot, nie mogę zajść w ciążę, ale zawsze myślałam, że za krótko się staram, że muszę uregulować hormony, że... zawsze było coś. Dlugo tez myslalam, że mnie problem nie dotyczy. Teraz już jestem zdeterminowana do starań na 100%, stąd chęć przyłączenia się do Was. Mogę? ![]() Może krótko o mnie: 28 lat, starania na luzie od roku, Hashimoto stwierdzone 5 lat temu, suplementacja Letroxu (wciąż bardzo wysokie dawki) oraz PCOS wykryte miesiąc temu. Na polecenie lekarza wysłałam mojego Lubego na seminogram - wszystkie wyniki w porządku, słaba jednak morfologia (4%). Czy myslicie, ze z takim wynikiem coś sie uda? U mnie hormony w miarę ok. Od następnego cyklu będę leczona hormonalnie: clo, ovitrelle oraz luteina. I tu zagwostka, moj gin nie zaproponował monitoringu cyklu w trakcie zażywania tych leków, czy to bardzo źle? Mam rozpisane jedynie dawki, dni i kiedy mam się szczególnie starać. Doradzicie coś? Jak u Was wyglądała stymulacja hormonami? Czy powinnam coś ekstra wiedzieć? Z góry bardzo dziękuję za wszystkie porady 😊 Trzymam kciuki za każdą z Nas ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do stymulacji to dobrze byłoby jednak sprawdzić jaka jest odpowiedź na leki, także usg wskazane. Męcz swojego lekarza, albo udaj się na sam monitoring do kogoś innego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy zastrzyk z Ovitrelli zależny jest od wielkości pęcherzyków? Ja dostałam jedynie info, żeby podać sobie w 13dc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nigdy nie bralam. Bede dopiero wszystko sprawdzac i Wam tutaj relacjonowac. ![]() A Ty jak dlugo bralas dupka zanim sie udalo? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.