![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czytanie prywatnych wiadomości
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87959960]A ja mojego męża po prostu nie porownuje do innych, który mi się podobają. On jest jakby poza konkurencją.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No ja też tak mam, jak jestem w relacji, nie porównuję po prostu. Celestine, też tak miałam, ale nie byłam jednak z tą osobą w związku, więc ta faza zauroczenia po prostu trwała. |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym moze odniesiesz sie do tego "Ciekawa jestem, kto chcialby sie dalej przyjaznic z osoba, ktora deklarowala przyjazn, ale potem sie okazalo, ze nie zostawia na nas suchej nitki z jakas inna znajoma, twierdzi, ze w sumie przyjazni sie z nami z braku laku i slabe z nas przyjaciolki, lepiej byloby przyjaznic sie z Baska." Niby dlaczego jesli chodzi o zwiazek, to nagle ktos ma przejsc do porzadku dziennego nad takim brakiem lojalnosci? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
1. Takie buty przykładowo mnie totalnie nie jarają w żaden sposób bo to nie są buty do chodzenia. Równie dobrze mogą służyć za breloczek do kluczy. https://image.ceneostatic.pl/data/pr...ki-kobieta.jpg 2. Tu masz przykład butów wciąż atrakcyjnych (przykładowo, mniejsza o detale, w tym np. to że ten słupek mógłby być trochę cienszy i dalej byłoby ok) w których jednocześnie komfort chodzenia jest zupełnie inny niż w 1. https://lb5.dstatic.pl/images/produc...ym-noskiem.jpg 3. Tu z kolei najprostsze jak dla mnie nieszczególnie urodziwe. Wygodne (jak na obcas) na pewno. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...uR2Qg&usqp=CAU Po wuj gościu wybrał bramkę nr 3 i jęczy za 1. Ja wybieram 2, i mi się podoba i da się w tym śmigać. 1 dla mnie może nie istnieć. W związku to samo, nie ma że super bo partner zrobi to czy tamto ale jęczysz że to i tamto. Dyskusja jest o tym że co z tego że on o niej uważa że ma ekstra charakter i w ogóle wyznaje jej miłość na kilogramy. Za jej plecami zjechał ją totalnie i to nie raz że nie dość ładna jest i woli ''lepsze'' ''sunie''. Raz że coś takiego mogłoby tą kobietę wbić w cięzkie kompleksy i odjazdy, 2, swiadczy o beznadziejności jego charakteru. Nie robi się takich rzeczy tak jak się nie obgaduje przyjaciół. Jak obgadujesz przyjaciół to po kij się kolegujesz. A tak interesowny jesteś fajnie czasem mieć do kogo zagadać i w razie czego kto mógłby forsę pożyczyć. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-06-27 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Ja już nie jestem zakochana, a byłam bardzo. Klasyczne motyle, stres przed spotkaniem, ultra silna chemia, po prostu szał. Spędzaliśmy każda chwilę że sobą. Była tylko praca i on. Codziennie razem do 1 w nocy, potem o 7 pobudka do roboty
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87959960]A ja mojego męża po prostu nie porownuje do innych, który mi się podobają. On jest jakby poza konkurencją.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Najlepsze podsumowanie. I pozamiatane. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
Porównałam bo przecież Puchaty porównywał do kombi i cabrioleta. Jakby nie było opcji pośrednich które zaspokajają każdy aspekt w tym estetyczny. Jak mu się tak podobają cabriolety to niech nimi jeździ a nie zmusza się do komfortu jakie daje kombi i jednocześnie stęka że ach cabrio.
Ja mam gdzieś cabrio, jasne jako ekstrawagancję bym przytuliła, natomiast samochód jak dla mnie ma być dość duży, mieć 5 drzwi i na tyle dużą kanapę z tyłu i bagażnik żebym mogła włożyć coś więcej niż torebkę. I może przy tym być ładny. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87960012]Ja już nie jestem zakochana, a byłam bardzo. Klasyczne motyle, stres przed spotkaniem, ultra silna chemia, po prostu szał. Spędzaliśmy każda chwilę że sobą. Była tylko praca i on. Codziennie razem do 1 w nocy, potem o 7 pobudka do roboty
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O, a gdzie go poznałaś? Pewnie na żywo, tak zakładam. No właśnie mam na myśli, że takie zauroczenie nie może trwać wiecznie. Zresztą to dobrze, bo człowiek by się wykończył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87959992]"Ciekawa jestem, kto chcialby sie dalej przyjaznic z osoba, ktora deklarowala przyjazn, ale potem sie okazalo, ze nie zostawia na nas suchej nitki z jakas inna znajoma, twierdzi, ze w sumie przyjazni sie z nami z braku laku i slabe z nas przyjaciolki, lepiej byloby przyjaznic sie z Baska." .[/QUOTE]
To, co myślę o sytuacji autorki opisałem w pierwszym swoim poście w tym wątku. Te wszystkie rozkminy wizażanek jak to jest na prawdę i co ktoś na pewno myśli i co czuje, niespecjalnie mnie interesują szczególnie, gdy wraz z rozwojem wątka tworzą obrazy zupełnie odległe od tego, co napisał autor. Robi się czasami z tego taki głuchy telefon. Każdy coś dorzuca od siebie i na końcu okazuje się, że nie skaleczył palca tylko ma gangrenę do łokcia i zamiast plastra trzeba użyć piły. Czasami są a czasami nie są, to są osobne kategorie (jest wiele rzeczy funkcjonalnych a brzydkich jak ciemna noc i zupełnie odwrotnie również), ale przecież napisałaś wyżej, że rozmawiasz o wyglądzie. Zdecyduj się. Cytat:
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87960096]Czyli nadal przyjaznilbys sie z kims nielojalnym, kto porzadnie obrabia ci tylek za plecami - to akurat sa fakty, ktore przedstawila autorka. No ok, co kto lubi
![]() Nic takiego nie napisałem. Przeczytałem tytuł wątka oraz pierwszy wpis i skupiłem się na zaufaniu autorki do siebie samej. To mi się zdaje ważniejsze w tej sytuacji niż cały ten związek. Szczególnie, że z pierwszego wpisu wynikało, że to "obrabianie dupy" miało miejsce na samym początku związku a potem ustało a sama relacja wydawała się autorce satysfakcjonująca. Potem już nie pisałem do Autorki tylko dyskutowałem z Tobą, gdy tak Cię (i parę innych osób) ruszyło to moje uogólnienie, że mężczyźni często gadają niewybrednie. Zrozumiałem dalej że tylko prostaki, tacy jak ja.
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem co ma ''zaufanie do siebie samej'' jak facet z którym jesteś w oczy ci mówi że jesteś jego wybranką za plecami obrabia ci dupę że jesteś pasztetem. Jak wiadomo wygląd nie jest jakąś super drugorzędną kwestią. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Sublips na żywo, nigdy nie randkowalam przez Internet.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To przeczytaj tytuł wątka i początek pierwszego posta autorki. Hint: czytanie cudzych wiadomości mimo, że się wie, że tego się nie robi. [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87960189]Przykro mi w twoim imieniu, że wulgarne rozmowy na temat kobiet i chamskie obrabianie tyłka własnej dziewczynie nie są norma wsrod cywilizowanych ludzi. [/QUOTE] Nie wiem - piszesz to aby Cię teraz pocieszyć? Albo może mnie w cywilizowany sposób dotknąć? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87960189]Przykro mi w twoim imieniu, że wulgarne rozmowy na temat kobiet i chamskie obrabianie tyłka własnej dziewczynie nie są norma wsrod cywilizowanych ludzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja nie wiem jak można myśleć, że takie rozmowy są normalne? Sorry ale wtf. Szczerze to myślę, że mój mąż by zdębial gdyby od przyjaciela usłyszał, że no weź, ta moja Kaśka to taka gruba, brzydka, Ewka jest ładniejsza, ta moja krzywe nogi ma, cycki małe, tyłek płaski, z czym do ludzi xD jak pisałam, tylko raz w życiu się spotkałam z czymś takim, absolutnie to nie jest norma tak opierd**ać z góry na dół partnera/partnerkę. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
mysle ze twoj zwiazek juz nigdy nie bedzie taki jak przedtem i to poczatek konca
ja osobiscie nie moglabym byc z kims po przeczytaniu takich wiadomosci to jest wlasnie to co on o tobie naprawde mysli ,nie znasz go w sumie bo zwiazek na odleglosc nie da ci mozliwosci poznania kogos wystarczajaco dobrze te wiadomosci przyblizyly nieco z kim masz do czynienia dziwi mnie ze probujesz tlumaczyc jego chamskie teksty na twoj temat ,nie neguje tego ze inne kobiety mu sie podobaja ale to porownywanie twojej fizycznosci do eks zalowanie ze nie mial szans u jakiejs innej laski kiedy juz byliscie w zwiazku itp wszystko wskazuje ze jest z toba z braku laku . piszesz ze moglby znalesc lepsza na miejscu no widocznie by nie mogl skoro siedzi z toba ,pewnie te "lepsze" nawet nie chca na niego spojrzec ale gdyby sie zdarzylo to pewnie pognal by z wywalonym jezorem |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87960269]Ja nie wiem jak można myśleć, że takie rozmowy są normalne? Sorry ale wtf. Szczerze to myślę, że mój mąż by zdębial gdyby od przyjaciela usłyszał, że no weź, ta moja Kaśka to taka gruba, brzydka, Ewka jest ładniejsza, ta moja krzywe nogi ma, cycki małe, tyłek płaski, z czym do ludzi xD jak pisałam, tylko raz w życiu się spotkałam z czymś takim, absolutnie to nie jest norma tak opierd**ać z góry na dół partnera/partnerkę.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No co ty, takie obrabianie upy partnerowi to normalny związek dwojga szanujących się ludzi, na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87960324]No co ty, takie obrabianie upy partnerowi to normalny związek dwojga szanujących się ludzi, na pewno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Puscilabym bym tak, że aż by szybowal napędzony moim kopem w zadek, ponad granicami. Każdy człowiek zasługuje na partnera, któremu będzie się podobał taki jaki jest. Nie ma co marnować czasu na dupķów, którzy tak się wyrażają o jakiejkolwiek kobiecie. Nawet jak ktoś się nam nie podoba, to nie akceptuje takiego słownictwa. To jest rynsztok. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy przeczytała mu wiadomości dlatego że jest wścibska, chciała mieć nad nim kontrolę i przenorać sobie o czym z kumplem pisze chociaż totalnie nie miała powodu czy też różne sytuacje mimo lansowania idealności związku jej nieco podśmierdywały, intuicja zaczęła brzęczeć i przesuwać wskazówkę i dlatego zaczęła norać że może chyba coś jednak jej nie gra. Mam jednak nadzieję że paradoksalnie to 2 chociaż życzę jej by faktycznie jej związek był taki super, ale jeśli wariant 1 to jest wścibskim bluszczem bez poszanowania prywatności własnego faceta. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-06-27 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Bronię go, bo go kocham. Może jestem głupia i naiwna. Chcieliśmy razem zamieszkać, ostatnio o tym rozmawialiśmy, ciągle mnie utwierdza w przekonaniu, że mnie kocha , częściej mi to mówi, niz ja jemu, że czasami on ma wątpliwości, czy ja go kocham. Jak już pisałam, potem takich rzeczy o mnie nie pisał. Teraz bardzo często słyszę od niego komplementy, wiem, że na niego działam fizycznie. Naprawdę potrafi sprawić, że czuje się przy nim atrakcyjnie. Wiec nie do końca można powiedzieć , że on nie uważa mnie za atrakcyjną. No ale możecie stwierdzić, że kłamie i przy najbliższej okazji mnie zdradzi , tylko czy zdradzona osoba ( bo jego była zostawiła go dla innego) mogłaby zrobić to komuś innego? I po co miałby kłamać, jestem trudna osoba z charakteru, lepiej byłoby po prostu mnie zostawic.
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Już abstrahując od moralnej oceny przejrzenia czyichś wiadomości, ja zwyczajnie nie mogłabym być z facetem, o którym wiem, że tak o mnie myśli.
Autorko, co się zobaczyło to się nie odzobaczy. Jedni powiedzą, że niefajnie, bo dopóki nie zajrzałaś do jego korespondencji byłaś szczęśliwa. Natomiast moim zdaniem dobrze się stało bo w końcu nie będziesz żyła w fałszu. Ciągnięcie tego związku, mimo że dla swojego chłopaka nie jesteś number one prawdopodobnie skończyłoby się tak, że w końcu któregoś pięknego dnia poznałby dziewczynę, przy której jego serce zabiłoby mocniej i zostawił Cię bez zastanowienia. A Ty byłabyś w szoku, bo przecież wszystko było dobrze i nie dawał żadnych sygnałów, że coś nie tak. Dlatego moim zdaniem dobrze, że teraz to się wydało. Na Twoim miejscu odeszłabym. Nie potrafiłabym być szczęśliwa w związku, w którym nie jestem nr 1. I tak, zdaję sobie sprawę, że zawsze będzie na świecie ktoś obiektywnie piękniejszy ode mnie, np Megan Fox czy Angelina Jolie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znowu deprecjonujesz siebie tak jak z tą odległością. A on to ma super charakter skoro obrabia ci dupę przy innych? Wyraża się tak o bliskiej osobie? Co zadziało się między wami że chciałaś się upewnić o czym gada z kumplem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Zrobiłam to z czystej ciekawości , głupoty, mam momenty bycia zazdrosną nawet o jego byłą, chciałam się dowiedzieć, co o mnie naprawdę myśli, chyba nawet nie miałam powodu, teraz już sobie nie przypominam, co ja wtedy czułam , zeby przejrzeć te wiadomości...
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Ale teraz wiesz co o tobie naprawdę myśli. Twoje wątpliwości były słuszne. W porównaniu do tego co teraz czujesz przeszłość wydaje się być idealna na zasadzie kontrastu, ale jednak nie czułaś się na tyle bezpiecznie co do prawdziwości jego uczuć i intencji jak teraz to przedstawiasz że wręcz on cię bardziej kocha niż ty jego. To jak ty się czujesz i twoje własne dobro powinno być dla ciebie priorytetem. No i zobacz - lojalnie bronisz go przed innymi jak lwica a on w czasie gdy myślałaś że jest zauroczony wręcz z własnej inicjatywy ci dokopywał i umniejszał do kumpla.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87959954]Szczerze mowiac nie wiem, bo najdluzej bylam zakochana troche ponad 2 lata (w facecie, z ktorym nie bylam) i przez caly ten czas mi to nie przechodzilo.[/QUOTE]Ale to niespełniona miłość. To jeszcze inna historia.
Ja to rozumiem, bo ja też tak mam jak sie zakocham. A potem się odkocham i często myślę, że facet to straszny brzydal, gdzie ja miałam oczy. ![]() Ale nie oczekuję tego od partnera, wystarczy, że nie będzie mnie porównywał do innych oraz będę się czuła atrakcyjna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Zraziłabym się do koleżanki, która mówi w ten sposób o facecie, z którym randkuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87960012]Ja już nie jestem zakochana, a byłam bardzo. Klasyczne motyle, stres przed spotkaniem, ultra silna chemia, po prostu szał. Spędzaliśmy każda chwilę że sobą. Była tylko praca i on. Codziennie razem do 1 w nocy, potem o 7 pobudka do roboty ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Też tak miałam. Ale powiem szczerze, że motyle miałam od początku związku jakoś tak do kwietnia. (Prawie 7 lat.) Potem się zaczęło psuć i rozstaliśmy się w maju. Ale taki szaleńczy stan rzeczywiście mi przeszedł. ![]() Tylko pozazdrościć, że wam się układa. ^^ Ja teraz siedzę i się zamartwiam. Bo chcę jeszcze raz się tak zakochać, inaczej nie będę w stanie pewnie wejść w związek. Bo zawsze będę czuła, że ten drugi jest z rozsądku, jeśli nie trafi mnie tak mocno. A z drugiej strony trochę myślę, czy da się tak zakochać dwa razy w życiu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#119 | |
astro-loszka
|
Cytat:
To właśnie powinno Ci dać do myślenia. Ciebie traktował jak opcję zapasową, był z Tobą, choć uważał Cię za mało atrakcyjną i marzył o innych dziewczynach, a jednocześnie był zazdrosny o Twoich kolegów i bał się, że Cię straci. Gdzie tu logika? Był z Tobą, bo bał się byś sam, bo bał się, że znów zostanie porzucony? Jakiś dziwny model związku on preferuje... A obgadywanie przed znajomymi swojej połówki w taki sposób jest strasznie słabe. Takie utylitarne traktowanie drugiej osoby. Z Twoich wypowiedzi wynika, że jesteś skłonna mu to wybaczyć, tylko czy będziesz potrafiła z nim być dalej, gdy Twoje zaufanie zostało nadszarpnięte? Przemyśl to.
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Pokazalam ten watek kumplowi (ciekawila mnie meska perspektywa) i oto jego zdanie "Ten facet marzy o laskach z nie jego ligii, w jednej sie nawet kochal. Dotarlo jednak do niego, ze nie ma szans, aby taka dziesiatka byla jego dziewczyna, pogodzil sie z tym i autorka to takie "lpszy rydz niz nic" - byc moze lubi jej charakter, z wygladu pewnie "jakos udzie" dla niego, jest mu z nia wygodnie, ale nie ma w tym wielkiego uczucia."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.