Singielka 30+ popadam w depresję - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-12-22, 14:31   #91
madzil
Rozeznanie

Dot.: Singielka 30+ popadam w depresję

Jaki masz opis na profilu? Może wybierasz bad boyów. Może źle selekcjujesz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madzil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-22, 15:09   #92
Burza90
Przyczajenie

W opisie po krótce co lubię, czym się interesuję, żadnych takich typu "jak masz poniżej 180cm to nie pisz", bad boyów nie szukam, bardziej mi się takie "miśki" podobają.

Jak można dobrze selekcjonować? Wszelkie rady chętnie przyjmę.

Burza90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-22, 15:28   #93
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

5 portali randkowych i taka bieda? Hmm coś tu nie gra. Mam koleżanki, które poznały chłopaków na takich portalach i są to normalne dziewczyny, nie jakieś szałowe piękności. Jakie mas fotki?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-22, 15:34   #94
Burza90
Przyczajenie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89046930]5 portali randkowych i taka bieda? Hmm coś tu nie gra. Mam koleżanki, które poznały chłopaków na takich portalach i są to normalne dziewczyny, nie jakieś szałowe piękności. Jakie mas fotki?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dwie fotki twarzy i jedna całej sylwetki. Chyba po prostu jestem nieatrakcyjna lub/i za stara dla facetów (jak to mi jeden w wiadomości zasugerował). Już sama nie wiem.

Stary 2021-12-22, 15:40   #95
Jacqueline27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Burza90 Pokaż wiadomość
Dwie fotki twarzy i jedna całej sylwetki. Chyba po prostu jestem nieatrakcyjna lub/i za stara dla facetów (jak to mi jeden w wiadomości zasugerował). Już sama nie wiem.

Bzdura
Ja dopiero w wieku 35 poznałam swojego faceta. Młodszy o 5 lat
A ogólnie zawsze spotykałam się z młodszymi ( przeważnie 2-4 lata) i ani razu z kimś starszym niż 2-3 lata ( u mnie zw względu ze wielu takich facetów jest już po rozwodzie i/lub dzieciatych)
I zawsze to ci młodsi mnie pierwsi zaczepiali.
Także facet który ci to napisał jest po prostu złośliwym burakiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2021-12-22, 16:05   #96
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Dwie fotki twarzy i jedna całej sylwetki. Chyba po prostu jestem nieatrakcyjna lub/i za stara dla facetów (jak to mi jeden w wiadomości zasugerował). Już sama nie wiem.

Co to w ogóle znaczy "za stara" dla facetów? Nie słyszałaś nigdy o kobietach 30+ w związkach z facetami?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-22, 16:50   #97
madzil
Rozeznanie

Jak chcesz to możesz podesłać zdjęcia na priv. Jakoś wątpię że jesteś aż tak brzydka że nikt cię nie chce. A i polecam kanał Ani Szlęzak na yt.

Stary 2021-12-22, 18:58   #98
ukladlimbiczny
miss twin peaks

Cytat:
Mam 33 lata, wątek założyłam prawie 1,5 roku temu. Nie wiem czy mam dekadę, może nigdy nie mogłam ich mieć, dopóki nie zacznę się starać nie będę wiedziała ale nie mam nawet widoków na staranie, to chyba jest najgorsze.

Psychiatra o tym wie, leki były zmieniane, widocznie nie trafiłam jeszcze w takie dla mnie. Mam od niego duże wsparcie, cieszy się że robię co w mojej mocy żeby zmienić swoją sytuację.

Pilnie potrzebujesz psychoterapii. Skąd jesteś? Odezwij się do mnie na priv, trochę siedzę w temacie, może będę mogła pomóc w znalezieniu odpowiedniego specjalisty.

ukladlimbiczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-22, 19:09   #99
Burza90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madzil Pokaż wiadomość
Jak chcesz to możesz podesłać zdjęcia na priv. Jakoś wątpię że jesteś aż tak brzydka że nikt cię nie chce. A i polecam kanał Ani Szlęzak na yt.

Może nie tyle brzydka, tylko skoro jest na portalu masa dużo ładniejszych dziewczyn to mój profil olewają. Filmiki Ani znam, ale wg mnie ona je robi dla dziewczyn swojego pokroju - atrakcyjnych i zamożnych, nie dla takich szaraków jak ja.

Stary 2021-12-22, 19:28   #100
madzil
Rozeznanie

Cytat:
Może nie tyle brzydka, tylko skoro jest na portalu masa dużo ładniejszych dziewczyn to mój profil olewają. Filmiki Ani znam, ale wg mnie ona je robi dla dziewczyn swojego pokroju - atrakcyjnych i zamożnych, nie dla takich szaraków jak ja.

Czy ja wiem zawsze z tych filmików można czegoś się dowiedzieć. Ale widzę że bez psychoterapii się nie obędzie. Autorko jak wyglądało twoje dziedziństwo. Były jakieś dynsfukcje, traumy, patologia? Może tutaj jest problem. Dlaczego masz niską samoocenę.

Stary 2021-12-23, 05:34   #101
karamelli
Raczkowanie

Cytat:

to są bzdury dla nastolatek kompletne bzdury
karamelli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-12-23, 15:21   #102
Burza90
Przyczajenie

Cytat:
Czy ja wiem zawsze z tych filmików można czegoś się dowiedzieć. Ale widzę że bez psychoterapii się nie obędzie. Autorko jak wyglądało twoje dziedziństwo. Były jakieś dynsfukcje, traumy, patologia? Może tutaj jest problem. Dlaczego masz niską samoocenę.

Tak, odkąd pamiętam rodzice powtarzali mi że jestem brzydka, gruba, głupia, nic w życiu nie osiągnę i zostanę bezdzietną starą panną. I wychodzi na to że chyba mieli rację.

Stary 2021-12-23, 15:58   #103
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Tak, odkąd pamiętam rodzice powtarzali mi że jestem brzydka, gruba, głupia, nic w życiu nie osiągnę i zostanę bezdzietną starą panną. I wychodzi na to że chyba mieli rację.

Naprawdę uważasz, że nic w życiu nie osiągnęłaś? Nie trzeba przecież żyć według schematu mąż-dom-dzieci, żeby czuć się spełnionym i szczęśliwym. Myślę, że rodzice wyrządzili ci duża krzywdę. Czy wciąż utrzymujesz z nimi kontakt? Czy oni dają ci do zrozumienia, że twoje życie jest porażką, bo nie masz partnera? Wydajesz się trudnym przypadkiem, ale nie beznadziejnym. Rozumiem, że terapia grupowa się nie sprawdziła, ale może z indywidualną by poszło lepiej? Czasem trzeba szukać do skutku. Nie każdy nurt czy terapeuta będzie odpowiedni dla danej osoby. Natomiast jest pewne jedno - praca nad sobą jest trudna, ale warta wysiłku, bo uciekaniem w schemat ofiary ('wszyscy mieli rację, że jestem beznadziejna') nic nie osiągniesz. Co najwyżej powierzchowną litość, która nie zaspokoi twoich pragnień.

A co do randek to też dziwi mnie, że jesteś z góry odrzucana. Ale nie wiem jak się zachowujesz czy jak wyglądasz, więc trudno powiedzieć co może być zniechęcające i co należałoby poprawić.

f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-23, 17:08   #104
madzil
Rozeznanie

Cytat:

Może powinnaś iść na terapię DDD i oczywiście ograniczyć kontakt.

Stary 2021-12-23, 18:45   #105
Hermosa_mosa
Przyczajenie

Cytat:
Może powinnaś iść na terapię DDD i oczywiście ograniczyć kontakt.

Dokładnie.

Hermosa_mosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-12-23, 22:13   #106
emiliais
Rozeznanie

Autorka nie powinna randkować, dopóki nie wyleczy depresji. Jak jeden terapeuta się nie sprawdził, to trzeba szukać innego. A jak nie terapeuta, to w internecie jest dużo materiałów, które mogą pomóc osobom z depresją, kanały na youtube, np. Hani Es. Dopóki autorka nie zakocha się sama w sobie i nie zacznie o sobie myśleć, że jest wspaniałą, piękną osobą, to nic z tego nie będzie.
Autorko, wyrządzasz sobie samej dużą krzywdę tymi niesprawiedliwymi ocenami samej siebie. Nie wierzę, że nikt Ci nigdy nie mówił miłych rzeczy na Twój temat. Tylko niestety jako osoba w depresji masz tendencję to zapamiętywania głównie tych negatywnych rzeczy.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-24, 14:40   #107
kasia5266
Zadomowienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89046930]5 portali randkowych i taka bieda? Hmm coś tu nie gra. Mam koleżanki, które poznały chłopaków na takich portalach i są to normalne dziewczyny, nie jakieś szałowe piękności. Jakie mas fotki?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Też ciężko mi uwierzyć, że nie znalazł się ani jeden facet, który chciał się umówić z autorką.
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-26, 12:42   #108
ojejuniu1974
Rozeznanie

Może Twój opis brzmi drętwo? Ja polecam opis zredukowac do minimum, bo opisem często mozna sobie zaszkodzic.
Czy masz kogos kto potrafilby naprawde obiektywnie spojrzec na Twoje zdjecia w profilu i podpowiedziec, czy sa ok?
ojejuniu1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 13:58   #109
Burza90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ojejuniu1974 Pokaż wiadomość
Może Twój opis brzmi drętwo? Ja polecam opis zredukowac do minimum, bo opisem często mozna sobie zaszkodzic.
Czy masz kogos kto potrafilby naprawde obiektywnie spojrzec na Twoje zdjecia w profilu i podpowiedziec, czy sa ok?
Pokazałam kumpelom i przyjaciółce, mówią że fajnie i ładnie wyszłam, jestem na nich uśmiechnięta, z lekkim makijażem, tak normalnie.

Opis mam krótki, żaden elaborat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-12-27, 14:06   #110
Martyna12111
BAN stały

Dla mnie tez dziwne, widocznie czymś odpychasz, prawdopodobnie zachowaniem, może marudna jesteś, "depresyjna", narzucasz się hmm nie wiem albo czuć od Ciebie desperacje, bo tak to nawet niezbyt atrakcyjni ludzie znajdują sobie kogoś o ile nie celują za wysoko. Jedynie osoby na wózkach, z jakimiś deformacjami czy innymi niepełnosprawnościami mogą mieć już faktycznie ciężko.
Martyna12111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 16:14   #111
glossyzuz
Rozeznanie

Cytat:
Dalej nie byłam na randce. Jeśli już ktoś do mnie napisze, to głównie faceci 15 lat starsi i wzwyż, trochę za duża różnica wieku dla mnie. Zresztą nie piszą nic sensownego zwykle, proponują seks albo że wyślą mi swoje nagie foty/filmiki. Jeśli ja do kogoś napiszę zwykle zostaje to bez odpowiedzi lub "nie jestem zainteresowany". Gdy jednak jakaś rozmowa się wywiąże to szybko się kończy bo nie mamy o czym pisać albo ta druga osoba po prostu się nie odzywa. Raz już byłam umówiona na kawę ale facet nie przyszedł a potem się nie odzywał. Jestem zapisana na 5 portali randkowych, zdjęcia i opis mam na każdym i taka bieda.
a o czym piszecie? i ile jest tych facetów, z którymi pisałaś? bo to aż nierealne, żeby nie znalazł się ani jeden, z którym chociaż przez jakiś czas byś się spotykała.
glossyzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 16:21   #112
Burza90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez glossyzuz Pokaż wiadomość
a o czym piszecie? i ile jest tych facetów, z którymi pisałaś? bo to aż nierealne, żeby nie znalazł się ani jeden, z którym chociaż przez jakiś czas byś się spotykała.
Różnie, zwykle zaczyna się od jakiegoś szczegółu na zdjęciu lub w opisie, o filmach/serialach/książkach, miejscach które odwiedzaliśmy. Już teraz nie policzę ilu ich było. Jak już chciałam się z kimś spotkać to się przestawał odzywać :/

Stary 2021-12-27, 16:24   #113
glossyzuz
Rozeznanie

Cytat:
Różnie, zwykle zaczyna się od jakiegoś szczegółu na zdjęciu lub w opisie, o filmach/serialach/książkach, miejscach które odwiedzaliśmy. Już teraz nie policzę ilu ich było. Jak już chciałam się z kimś spotkać to się przestawał odzywać :/

czyli raczej neutralne tematy. a to nie jest tak, że piszesz z nimi bardzo zachowawczo, raczej jak kumpela?
glossyzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości