![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() U mnie niestety było tak samo, też maksymalne wykorzystanie limitu. Więc kiedy otrzymałam kolejną umowę na czas określony na niecałe dwa lata, po 2 miesiącach zaszłam w ciążę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta tak czytam o Tych waszych pracach to Bogu dziękuje za swoją 🌸
Miałam dziś druga przymiarkę kobietki jak się doczekać nie mogę będzie taka piękna Tylko szkoda ze dużo ludzi odmawia przyjścia ba wesele ![]() Miłego dzionka i weekendu laseczki 🌸🌸 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W obecnej pracuje dopiero od grudnia, umowa kończy mi się marcu, a tp na początku kwietnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Karo, żadna praca nie jest warta tego, by się dla niej poświęcić kosztem zdrowia własnego, a tym bardziej maluszka w brzuchu
![]() ![]() ![]() Theali, ja się zaczęłam starać o pierwsze mając 27 lat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że to nie jest jakiś późny wiek. Ale do pewnego momentu liczyłam na to, że pierwsze zdążę urodzić przed dwudziestką piątką, takie porządne baby fever wzięło mnie, jak nawet 23 lat nie miałam skończonych. U mnie w rodzinie raczej standardem było wczesne macierzyństwo i trochę do takiego schematu przywykłam (moja mama krótko po czterdziestce przeżywa drugą młodość, bo dzieci dorosłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tych pięć lat temu byłoby dla mnie za wcześnie, zresztą tyle co poznałam wtedy TŻ, więc fizycznie nie było opcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja dopiero wróciłam z biura, w środku fajnie klima na 19 stopni, w aucie też ale zanim się schłodziło to zdążyłam się cała spocić ...
![]() ![]() ![]() Co do pracy, ja na szczęście półtorej roku temu zaczęłam w obecnej firmie pracować ale po 3 miesiącach próbnych dostałam od razu umowę na stałe. Zarobki raczej standardowo jak w tej branży, ale mogłyby być wyższe. Przez covid mieliśmy na 3 miesiące zmniejszony etat do 80%, więc to już było znacznie słabiej. Akurat mieliśmy przeprowadzkę do własnego mieszkania, kasa poszła jak woda na szczęście chłop zarabia na prawdę w porządku więc do liczenia sobie dużo nam brakuje. Gdyby nie jego pensja, a np taka jaka miał jeszcze dwa lata temu przed awansem to nie zdecydowalibyśmy się na dziecko. Za bardzo sobie cenię stabilizację finansową, muszę mieć odpowiednią poduszkę na koncie itd. jeszcze 2 lata temu to trzeba było naprawdę liczyć stówy co miesiąc żeby móc sobie pojechać na wakacje na tydzień raz w roku, było to bardzo stresujące dla mnie bo wypadnie wizyta u dentysty,czy auto u mechanika i plan leży i kwiczy. Obecnie nie mamy na co narzekać, ja się bardzo cieszę że jeśli uda się zajść to mam to poczucie bezpieczeństwa że mam umowę na stałe. A czy bym tam wróciła, to ciężko stwierdzić, ekipa super, ale kierownictwo do dupy, a z drugiej strony wiem że siedzenie w domu z dzieckiem nie będzie dla mnie, będzie musiało pójść do żłobka to chociaż wiem że sobie dostosuje prace do godzin odbierania i nikt nie będzie mi robił pretensji z tego powodu Dobra, a tak poza tematem. Laski, od wtorku wieczora mam delikatne plamienie. Jest to dziwne dla mnie bo nigdy nie mam plamienia, dosłownie może kilka h przed @ a tak to może czerwone pierwszego dnia. No i franca powinna być wczoraj/dzisiaj, cykle mam jak w zegarku. Nic mnie już nie boli (pobolewal brzuch we wtorek i środę), dalej lekko na brązowo plamie, ale na wkładce nic nie ma, widać tylko przy podcieraniu. We wtorek robiłam test, wyszła biel vizira. Nie chce sobie znowu robić nadziei.. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#103 | |
...
|
Tak czytam i u mnie w pracy jest podobnie - mam umowę na maksymalny możliwy czas, do października 2021. Aktualnie mam wyproszoną umowę na cały etat, ale tylko do końca września, bo "struktura aktualnie nie przewiduje kolejnego całego etatu". Nie ważne, że w tym samym czasie robili rekrutację
![]() Chociaż atmosfera się ostatnio psuje i w sumie ciąża byłaby dobrą opcją, bo i tak sami chcą, żeby iść na zwolnienie, bo nie mogą dostosować stanowiska. Karo, na Twoim miejscu poszłabym na zwolnienie. Szkoda Twoich nerwów i zdrowia, skoro i tak nikt tego nie doceni. Shadow pokaż kieckę ![]() Cytat:
Ja mam jakieś przeczucie, że jednak jutro cholera przyjdzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrób test jutro jak masz, mogła wyjść biel vizira, najlepiej robić od dnia spodziewanej @ bo sama sprawdzałam miesiąc temu że nie warto robić szybciej a w tym też testuje zbyt wcześnie żeby może odkryć przez przypadek coś nowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Postaram się dla własnego spokoju ducha poczekać do niedzieli czy coś się rozkręci. Naprawdę odkąd odstawiłam anty już z 5 lat temu mam cykle jak w zegarku, właściwie nawet co do godziny. Nie zdarzały mi się ani obsuwy (max 1dzien bo nieraz liczyłam 1dzien od pierwszej kropelki a kiedy indziej jak już porządnie się rozkręciło), ani jakieś akcje z plamieniem, a sporo też stresów miałam wcześniej w życiu i nic a nic. Okres jak w zegarku
Ale też właśnie martwię się od razu, bo lekko brązowy śluz to pewnie nic dobrego nie świadczy... Już bym chciała żeby się to wyklarowalo, albo niech przyjdzie ta @ żebym mogła szybciej zacząć kolejny miesiąc starań albo niech się skończy to plamienie i grzecznie pojawia się niedługo 2 kreski ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia. Mam okropne samopoczucie, może jak jutro wstanę to będę widzieć to wszystko w innych barwach. Ale za max 3 tygodnie na pewno będę już na zwolnieniu. O ile wszystko będzie dobrze i pojawi się coś więcej na tym USG. Modlę się, by jajeczko nie okazało się puste. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ps. My już dojechaliśmy, pozdrawiam Was z Lubelszczyzny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny, wygląda na to że wykrakałam i wstaje z bólem jak na @ i trochę żywej krwi też poleciało. Więc koniec robienia sobie złudzeń
![]() Został nam jeden cykl, a potem przerwa aż do wiosny. Mam wizytę u gina mniej więcej w dniu kiedy normalnie spodziewalabym się owulacji więc mam nadzieję że rozwieje moje wątpliwości czy wszystko tam u mnie działa jak powinno. Organizm ludzki też jednak płata figle, przez x lat cykle jak w zegarku i nagle jak się nie zabezpieczamy drugi miesiąc to on takie akcje robi ... ![]() Nic to, dzisiaj się wezmę za sprzątanie całego domu i gotowanie to trochę rozwieje te smutki. W końcu się kiedyś musi udać ![]() Udanego weekendu dziewczyny ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Cichazabka
Nie mam zdjęć nie robiłam Dopiero będzie miała naszywaną koronkę , długość także ![]() ![]() Dzień dobry 🌸🌸 Ja dziś panieński koleżanki 🥳 ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Frezjan Karo Wszystko będzie dobrze zobaczycie🌸🌸😘 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Shadow, baw się
![]() Karo, teraz relaksuj się na całego ![]() ![]() Mnie tak brzuch napieprza, że nawet jakby ta krew się nie pokazała to i tak już bym nie miała cienia złudzeń ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
...
|
Dzień dobry. U mnie 36dc, nadal nic. Zrobiłam test i biało. Niech w końcu coś się wyjaśni
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() Aktualnie mam dni płodne, więc staramy się coś działać z TŻ ![]() Cieszę się, bo w końcu widzę u siebie faktycznie płodny śluz ![]() Tempkę tez mierzę, uważam, że to bardzo fajna sprawa i żałuję, że wcześniej się na to nie zdecydowałam. Ale fakt faktem, że dopiero po odstawieniu anty zaczęłam się interesować bardziej takimi sprawami ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które są w ciąży i za każdą z nas, która czeka na upragnione II kreseczki. Obyśmy ujrzały je jak najszybciej. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja w tym miesiącu kupiłam sobie ebooka z akademii płodności i w tym miesiącu poszaleje z jedzeniem
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.