Absurdy i zdziwka z grup na fejsie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-09-12, 10:08   #91
MiamiGlow
Zakorzenienie

Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie

Cytat:
Napisane przez mikoma Pokaż wiadomość
Publiczne podziękowania za przyjęcie do grup. Nigdy nie zrozumiem po co.
Ja jestem aktywna tylko w dwóch prywatnych grupach. Tam podziękowania i przywitania mają sens, bo liczba osób jest ograniczona i faktycznie można się jakoś przedstawić czy coś. No i żeby się dostać do jednej z nich trzeba być poleconym i zatwierdzonym przez któregoś z członków, nad czym admin mocno czuwa. Taka tajna grupka.
Ale piszemy o prywatnych rzeczach i wszyscy mamy wspólny grunt, dlatego bardzo sobie cenię taki dobór członków i w ogóle poufność treści.
Co do innych grup na Facebooku to próbowałam i zazwyczaj szybko się poddawałam, bo mnie poziomem załamywały... Nie wiem, straszne to jest.

Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app
MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-12, 13:02   #92
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Jakiś czas temu byłam na grupie Urzekająca. Jestem w szoku do tej pory, dziwi mnie, że w obecnych czasach wiele młodych kobiet ma tak strasznie skrajne poglądy katolickie. Przykładowo: trzeba się modlić za księdza pedofila, bo upadł a o ofierze zero słowa. Patriarchat wszechobecny, prowadząca nawet nie wie ile płacą za rachunki, bo to rola męża Krytykowanie kobiet za spodnie, szczególnie w święta. A miała być to grupa life stylowa. W końcu przeistoczyli ją na zamkniętą, bo było dużo sprzeciwów i odmiennych zdań. Ponoć trzeba wykupić jakiś kurs teraz by wejść do grupy
Słyszałyście o tym?
Stary 2020-09-12, 13:24   #93
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu byłam na grupie Urzekająca. Jestem w szoku do tej pory, dziwi mnie, że w obecnych czasach wiele młodych kobiet ma tak strasznie skrajne poglądy katolickie. Przykładowo: trzeba się modlić za księdza pedofila, bo upadł a o ofierze zero słowa. Patriarchat wszechobecny, prowadząca nawet nie wie ile płacą za rachunki, bo to rola męża Krytykowanie kobiet za spodnie, szczególnie w święta. A miała być to grupa life stylowa. W końcu przeistoczyli ją na zamkniętą, bo było dużo sprzeciwów i odmiennych zdań. Ponoć trzeba wykupić jakiś kurs teraz by wejść do grupy
Słyszałyście o tym?
Trochę mnie to dziwi i nie dziwi.
Też mi się wydawało, że skrajny katolicyzm, nawet bym powiedziała kult ksiezy nadal jest obecny w młodych ludziach- takich w moim wieku ( mam 30 lat).

Wszystkie moje koleżanki bardzo liberalne, nie chodziły całe życie do kościoła, a nagle biorą ślub kościelny ( uzasadnienie: no jak tak można bez kościelnego ślubu żyć!),biorą wolne w pracy, żeby czekać na księdza z kolendą.

Także mnie nic nie zdziwi.
Bo całe życie się deklarowały jako ateistki.
Może się komuś odwidziec i przejść na katolicka stronę mocy, czemu nie.
Ale u nich to wygląda, tak, że ślub kościelny tak, plebana mus jest wpuszczać po kolędzie bo co ludzie powiedzo, a non stopa słyszę ich utyskiwania,że dzieci muszą chodzić do kościoła, podpisywać kartki, że ich ciągają po mszach, nabożeństwach...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-12, 13:32   #94
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałyście o tym?

Mnie to dziwi, nie znam takich osób.
W mojej rodzinie nawet pokolenie rodziców i dziadków narzeka na kler, odcina się nie tyle od religii co od kk. Wśród znajomych w moim wieku raczej najpopularniejszy jest ateizm, chyba nie znam nikogo, kto by regularnie chodził do kościoła.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-12, 13:33   #95
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałyście o tym?
Nie słyszałam o tym, ale w sumie na tle innych grup naprawdę mnie to nie dziwi. Wpadanie w skrajności, przepychanki, no to jest norma. Szkoda, bo naprawdę nie są to miejsca do dyskusji i poznawania nowych ludzi. Facebook niby zastąpił fora dyskusyjne, ale zrobił to bardzo miernie. W ogóle strach czytać niektóre rzeczy, bo można naprawdę bardzo zwątpić w ludzi.

Stary 2020-09-12, 13:35   #96
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

W sumie mi to obojętne czy są katolikami od święta, bardziej razi mnie to jak skrajne poglądy mogą być krzywdzące. Nawet z tym patriarchatem, takie grupy potrafią być bardzo głośne i agresywne jak nie zgadzasz się z ich poglądami. Zupełnie nie jak katolicy
Stary 2020-09-13, 05:21   #97
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Trochę mnie to dziwi i nie dziwi.
Też mi się wydawało, że skrajny katolicyzm, nawet bym powiedziała kult ksiezy nadal jest obecny w młodych ludziach- takich w moim wieku ( mam 30 lat).

Wszystkie moje koleżanki bardzo liberalne, nie chodziły całe życie do kościoła, a nagle biorą ślub kościelny ( uzasadnienie: no jak tak można bez kościelnego ślubu żyć!),biorą wolne w pracy, żeby czekać na księdza z kolendą.

Także mnie nic nie zdziwi.
Bo całe życie się deklarowały jako ateistki.
Może się komuś odwidziec i przejść na katolicka stronę mocy, czemu nie.
Ale u nich to wygląda, tak, że ślub kościelny tak, plebana mus jest wpuszczać po kolędzie bo co ludzie powiedzo, a non stopa słyszę ich utyskiwania,że dzieci muszą chodzić do kościoła, podpisywać kartki, że ich ciągają po mszach, nabożeństwach...

Mnie to nieustannie dziwi. Trzeba by się decydować. Nie można być trochę ateistą a trochę wierzącym.

Kurczę, jak wychodziłam za mąż to żadne z nas nawet nie brało pod uwagę ślubu kościelnego w żadnym obrządku (ja jestem apostatą, on niepraktykującym anglikaninem). Ja nie wyobrażałam sobie wzięcia ślubu w kościele katolickim, a jemu w anglikańskim ten ślub też nie był potrzebny, skoro i tak nie zamierza praktykować.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-09-13, 12:05   #98
Nette
Wtajemniczenie

Jak ktoś twierdzi, że jest ateistą, a równocześnie chce ślubu kościelnego "bo *wymówka*", to jedno, kim naprawdę NIE jest, to ateista.
Mówię to jako ateista. Jak się nie wierzy w jakieś bóstwo, to się nie czuje potrzeby zawierania związku małżeńskiego w obrządku odpowiednim dla tego bóstwa, ani też uprawiania innych guseł (chrzty i takie tam).
Ateista wchodzi do kościoła w dwóch celach: żeby być na uroczystości wierzących bliskich lub w celach kulturalnych (zwiedzanie, koncerty).

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Trzeba by się decydować. Nie można być trochę ateistą a trochę wierzącym.
To taki pseudoagnostycyzm. Niby nie wierzy, ale na wszelki wypadek jednak odbębni gusła. Zmodyfikowany zakład Pascala.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-13, 12:41   #99
brandie
Wtajemniczenie

W Polsce jest sporo takich osób i wkurza mnie okropnie gdy komentują moje wybory.
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-13, 13:25   #100
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brandie Pokaż wiadomość
W Polsce jest sporo takich osób i wkurza mnie okropnie gdy komentują moje wybory.
W jaki sposób komentują?
Stary 2020-09-13, 16:38   #101
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja tam za idealnością nie jestem, ale mnie dziwi, jak ktoś sprzedaje ubranie i ma w nim zdjęcie w lustrze, a w tle totalny syf albo łóżko pełne rozwalonych ubrań. Nie zmieniam swojej rzeczywistości pod zdjęcia, nie postawię rzeczy, które potem zwrócę do sklepu, ale będę udawać, że je mam w mieszkaniu, ale uprzątnięcie pomieszczenia, które się fotografuje albo zrobienie zdjęcia dania, kiedy nie jest rozwalone widelcem i na wpół zjedzone tylko kiedy jest w całości na czystym talerzu, wydaje mi się oczywiste.

Ten burdel jest wprost urzekajacy...

Dziwi mnie tez, ze niektorzy ludzie sprzedaja totalnie brudne lub dziurawe rzeczy. Hitem bylo jak laska sprzedawala okulary przeciwsloneczne D&G tylko w jednym oku brakowalo szkla...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-09-13, 17:00   #102
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie mi to obojętne czy są katolikami od święta, bardziej razi mnie to jak skrajne poglądy mogą być krzywdzące. Nawet z tym patriarchatem, takie grupy potrafią być bardzo głośne i agresywne jak nie zgadzasz się z ich poglądami. Zupełnie nie jak katolicy
W przypadku osób wierzących agresja jest szczególnie przykra, bo nie jest zgodna z zasadami wyznawanej religii. Ale jeśli chodzi ogólnie o grupy na fb to identycznie jest z wegetarianami, minimalistami itd. Zawsze znajdą się jakieś kwiatki i myślenie typu "jak nie myślisz jak ja to jesteś gupi" i "istnieje tylko jeden słuszny sposób na minimalizm" itd. itp. Przy czym jak ludzi poniesie to w ogóle piszą bzdury.
Kiedyś tam czytałam na grupie biznesowej wątek, gdzie dziewczyna pytała czy 30 lat to jest już za późno na otworzenie własnego biznesu. Nie pamiętam dokładnie jak to przebiegło, ale samo założenie mnie rozbroiło. Poważanie są ludzie, dla których życie na 30tce się kończy? Wiele razy czytałam, że za stara na męża czy dzieci, ale skoro jeszcze na karierę i własny biznes też, no nic tylko kupić trumnę. Nie mam jeszcze 30tki, więc może nic nie wiem o życiu, ale mnie to śmieszy.

Stary 2020-09-14, 11:30   #103
hatka
Zadomowienie

Mnie to by raczej się wydawało, że własny biznes powinno się raczej otwierać jak się ma już jakieś doświadczenia zawodowe, ugruntowane kwalifikacje, poukładane w głowie, że nie wspomnę o tym, że jakiś kapitał na start też by się przydał, a o to w przypadku 20-latka może być trudno... Zatem pytanie faktycznie z czapy.

Stary 2020-09-14, 14:12   #104
linaya
astro-loszka

Na grupach książkowych nieustannie dziwi mnie wrzucanie rąk/nóg ze świeżo zrobioną hybrydką, żeby się polansować, niby czytam książkę, ale zobaczcie moje pazurki.
Stary 2020-09-14, 14:49   #105
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Na grupach książkowych nieustannie dziwi mnie wrzucanie rąk/nóg ze świeżo zrobioną hybrydką, żeby się polansować, niby czytam książkę, ale zobaczcie moje pazurki.
Mnie tam najbardziej dziwi, że ludzie się wciąż nabierają na te same schematy oszustw.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-09-14, 15:04   #106
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez hatka Pokaż wiadomość
Mnie to by raczej się wydawało, że własny biznes powinno się raczej otwierać jak się ma już jakieś doświadczenia zawodowe, ugruntowane kwalifikacje, poukładane w głowie, że nie wspomnę o tym, że jakiś kapitał na start też by się przydał, a o to w przypadku 20-latka może być trudno... Zatem pytanie faktycznie z czapy.

Pewnie się naogladal jakich influeserów z IG, co twierdzą, że są milionerami, mają swoje firmy i zarabiają $$$$ i mają 25 lat

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 15:09   #107
Nette
Wtajemniczenie

O, a propos, szokuje mnie że ludzie na grupach fejsowych nadal łapią się na MLMy czy jakieś cudowne prace dorywcze typu "pieniądze za darmo, prawie nic nie zrobisz, a będziemy ci płacić, bo hobbystycznie rozdajemy pieniądze".
Stary 2020-09-14, 15:58   #108
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Mnie tam najbardziej dziwi, że ludzie się wciąż nabierają na te same schematy oszustw.
Jakie są oszustwa na grupach książkowych?
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 16:18   #109
Nette
Wtajemniczenie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88137550]Jakie są oszustwa na grupach książkowych?[/QUOTE]Fałszywe konta sprzedające książki, często wabikiem jest niby "biały kruk", znana książka, której już od dawna nie ma wznowień. Oczywiście wystawiona w super atrakcyjnej cenie. Zgłasza się od groma ludzi, by to kupić (przez priv), po czym dziesiątki osób tracą po 50 PLN, bo nie kupują za pobraniem.
Oszustwo "sprytne" o tyle, że oszukanych jest sporo ludzi, ale na małą kwotę i na dodatek są rozproszeni po Polsce, więc ludziom się tego nie chce zgłaszać.
Oczywiście taki sprzedawca szybko znika, ale nic się nie bój, nowy oszust (z tym samym numerem konta podawanym w priv) już grasuje.
Żeby było śmieszniej, to niektóre takie grupy mają plik z numerami kont używanymi do oszustw, wystarczyłoby sprawdzić przed przelewem, czy ten numer się pojawia, bo od lat ci sami bezkarni "sprzedawcy" działają na TYCH SAMYCH grupach...
Stary 2020-09-14, 16:30   #110
parallel_roads
Zadomowienie

grupy sprzedające podręczniki na studia -> posty z wypisanymi książkami, ale bez żadnych cen, nie rozumiem czy potem tym ludziom chce się osobno każdemu zainteresowanemu odpisywać z osobna

grupa z kosmetykami naturalnymi -> ciągle te same posty, jaki polecicie filtr (i zero innych wymagań, jaki spf, jaka cera, jaki przedział cenowy, jaki rodzaj, konsystencja), jaki polecacie olej, codziennie kilka takich postów, nie przyjdzie do głowy, że jest coś takiego jak wyszukiwarka

do tego ktoś prosi o jakiś kosmetyk bez konkretnego składnika, np. gliceryny i ktoś zawsze napisze 'ale dlaczego nie może być z?' albo 'ja Ci polecam ten, on ma co prawda glicerynę, ale jest super'

grupy z ogłoszeniami o pracę -> coś w stylu 'szukam chętnych do pracy, nie ankiety, nie MLM, spore wynagrodzenie, zapraszam do kontaktu' Nie łatwiej byłoby jakbyś napisał jakiego rodzaju jest to praca i na czym polega?
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 16:51   #111
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość

grupy z ogłoszeniami o pracę -> coś w stylu 'szukam chętnych do pracy, nie ankiety, nie MLM, spore wynagrodzenie, zapraszam do kontaktu' Nie łatwiej byłoby jakbyś napisał jakiego rodzaju jest to praca i na czym polega?
Myślę, że w 9/10 to nadal MLM, tylko ogłoszeniodawca liczy, że złowi jakiegoś naiwnego, który mu uwierzy że ten akurat MLM to wcale nie MLM albo wyjątkowy MLM.
Mnie oni straszliwie irytują, bo w czasach pierwszej studenckiej roboty moja TL się w to wkręciła; całe biuro przycisnęła, żeby kogoś znaleźć do swojej struktury. Mnie to nigdy nie interesowało, też nie kupowałam od nich tego . Jak zmieniałam pracę i byłam na wypowiedzeniu, to razem z taką inną strasznie za mną latały, żeby mnie w to wkręcić. W wyobraźni chyba już liczyły ludzi z mojej nowej pracy, których mogą zyskać. W ogóle nie przyjmowały do wiadomości, że mnie to nie interesuje, zachowywały się sekciarsko i bardzo nachalnie. Podejrzewam, że parę osób w tej starej pracy przystąpiło (i dało się wyzyskać) dla świętego spokoju.
Od tego czasu mam silną alergię na MLM.
Stary 2020-09-14, 16:54   #112
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Fałszywe konta sprzedające książki, często wabikiem jest niby "biały kruk", znana książka, której już od dawna nie ma wznowień. Oczywiście wystawiona w super atrakcyjnej cenie. Zgłasza się od groma ludzi, by to kupić (przez priv), po czym dziesiątki osób tracą po 50 PLN, bo nie kupują za pobraniem.
Oszustwo "sprytne" o tyle, że oszukanych jest sporo ludzi, ale na małą kwotę i na dodatek są rozproszeni po Polsce, więc ludziom się tego nie chce zgłaszać.
Oczywiście taki sprzedawca szybko znika, ale nic się nie bój, nowy oszust (z tym samym numerem konta podawanym w priv) już grasuje.
Żeby było śmieszniej, to niektóre takie grupy mają plik z numerami kont używanymi do oszustw, wystarczyłoby sprawdzić przed przelewem, czy ten numer się pojawia, bo od lat ci sami bezkarni "sprzedawcy" działają na TYCH SAMYCH grupach...
A to akurat bardzo przykre. Nie spotkałam się z czymś takim jeszcze, ale jestem tylko na dwóch grupach książkowych.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 17:06   #113
Nette
Wtajemniczenie

Może zjawisko w końcu osłabło? Od kiedy mi się skończyło miejsce na półkach, to już się nie interesuję postami sprzedażowymi, bo przeszłam na ebooki.
Natomiast lata widziałam działania w tym samym schemacie i kolejnych ludzi łapiących się na oszustwo, mimo że temat był wałkowany niemal codziennie.
Stary 2020-09-14, 17:44   #114
Lumimi
Zakorzenienie

U mnie w miescie byl w weekend rajd. Przez caly weekend na lokalnych grupach bylo
- jaki objazd, jak przejechac z x do y.
- "podziekowanie" Dla wladz miasta, oganizatorow za sparalizowanie miasta
- zale dlaczego w weekend jest rajd, ze im weekend zepsuli, ze miasto zakorkowane, czemu ta ulica jest zamknieta, ze ktos z pracy po noce wraca i musi w korku stac, ze ktos chcial z dzieckiem na plac zabaw isc, a tu ulica zablokowana.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 17:45   #115
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
U mnie w miescie byl w weekend rajd. Przez caly weekend na lokalnych grupach bylo
- zale dlaczego w weekend jest rajd, ze im weekend zepsuli, ze miasto zakorkowane, czemu ta ulica jest zamknieta, ze ktos z pracy po noce wraca i musi w korku stac, ze ktos chcial z dzieckiem na plac zabaw isc, a tu ulica zablokowana.

Bo wiadomo, rajdy są co tydzień i to strasznie psuje wszystkie weekendy. ;-)
Stary 2020-09-14, 18:49   #116
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość

Tak samo jest, kiedy raz w roku jest w niedzielę maraton. Tragedia za tragedią, nagle wszyscy chcieli jechać konkretną ulicą i pójść w konkretne miejsce i ten jeden raz w roku nie mogą.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 19:00   #117
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Fałszywe konta sprzedające książki, często wabikiem jest niby "biały kruk", znana książka, której już od dawna nie ma wznowień. Oczywiście wystawiona w super atrakcyjnej cenie. Zgłasza się od groma ludzi, by to kupić (przez priv), po czym dziesiątki osób tracą po 50 PLN, bo nie kupują za pobraniem.
Tak sa takie oszustwa. Czesto jednak oszusci prosza o wyslanie pieniedzy BLIKiem i to sa zazwyczaj oszustwa. Tyle sie o tym mowi. Niestety ludzie sie nabieraja. Ja juz troche ksiazek sprzedawalam. Nic nigdy nie ukrywam, widac raczej ze mam prawdziwe konto. Na zyczenie wysylam wiecej zdjec ksiazek. Zawsze jestem uczciwa. Wysylaja mi normalnie przelew ja potem wysylam ksiazki. Czasem nawet przelewu nie bylo u mnie ale mialam potwierdzenie od danej osoby wiec wiedzialam ze przelew dotrze predzej czy pozniej wiec juz nie czekalam i wyslalam ksiazki. Jak na razie i ja trafiam na uczciwe osoby jak i oni sa uczciwi.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość
grupy sprzedające podręczniki na studia -> posty z wypisanymi książkami, ale bez żadnych cen, nie rozumiem czy potem tym ludziom chce się osobno każdemu zainteresowanemu odpisywać z osobna

grupa z kosmetykami naturalnymi -> ciągle te same posty, jaki polecicie filtr (i zero innych wymagań, jaki spf, jaka cera, jaki przedział cenowy, jaki rodzaj, konsystencja), jaki polecacie olej, codziennie kilka takich postów, nie przyjdzie do głowy, że jest coś takiego jak wyszukiwarka

do tego ktoś prosi o jakiś kosmetyk bez konkretnego składnika, np. gliceryny i ktoś zawsze napisze 'ale dlaczego nie może być z?' albo 'ja Ci polecam ten, on ma co prawda glicerynę, ale jest super'

Oj tak. Ludzie czesto ogolnie nie uzywaja wyszukiwarki. Na stronie mojego miasta bylo juz chyba 1000 zapytan jakiego i gdzie polecacie fryzjera. Ciagle balagan tam jest :-D

Z ogloszeniami o prace to tez prawda ale jednak na Facebooku jest masa MLM i ogloszen typ praca dla mam, praca z domu wyplaty 1000 zl tygodniowo :-D Mnie tez to wkurza. Ja ogolnie nie lubie tez w ogloszeniach o prace ale to nie dotyczy tylko Facebooka ale ogolnie jak podaje sie oferte pracy ale np bez podanego wynagrodzenia i czasem nawet na rozmowie o prace jest to tajemnica, a spotkalam sie z czyms takim. Moim zdaniem lepiej to wiedziec wczesniej, bo to tez wazny czynnik zeby nie marnowac np swojego czasu jezeli dana oferta nas nie interesuje. Zazwyczaj w sumie jak male zarobki to nie chca podac wprost pewnie zeby ludzi nie znechecic od razu...

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-09-14, 19:09   #118
Taranka
Zakorzenienie

A skoro wspominałyście grupy o inspiracjach mieszkaniowych, to może możecie polecić jakieś konkretne?
Stary 2020-09-14, 19:42   #119
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
A skoro wspominałyście grupy o inspiracjach mieszkaniowych, to może możecie polecić jakieś konkretne?

Ja jestem w "Jak Pięknie Urządzić Mieszkanie ..porady i aranżacje" oraz "Dziecięce pokoje inspiracje". Mnie się podoba, bo jest duży ruch i ludzie publikują zdjęcia normalnych mieszkań a nie zdjęcia z katalogów, dzielą się rozwiązaniami i doradzają. Dowiedziałam się paru nowych rzeczy śledząc te grupy. Ale porównania z innymi nie mam. Może we wszystkich tak jest?
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-14, 20:26   #120
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Ja jestem w grupie "Urządzamy mieszkanie/dom - inspiracje, aranżacje, dekoracje... "

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości