![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Cytat:
![]() ![]() Ale piszemy o prywatnych rzeczach i wszyscy mamy wspólny grunt, dlatego bardzo sobie cenię taki dobór członków i w ogóle poufność treści. Co do innych grup na Facebooku to próbowałam i zazwyczaj szybko się poddawałam, bo mnie poziomem załamywały... Nie wiem, straszne to jest. ![]() Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Holy Crap!
|
Jakiś czas temu byłam na grupie Urzekająca. Jestem w szoku do tej pory, dziwi mnie, że w obecnych czasach wiele młodych kobiet ma tak strasznie skrajne poglądy katolickie. Przykładowo: trzeba się modlić za księdza pedofila, bo upadł a o ofierze zero słowa. Patriarchat wszechobecny, prowadząca nawet nie wie ile płacą za rachunki, bo to rola męża
![]() ![]() Słyszałyście o tym?
![]() |
![]() |
#93 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Też mi się wydawało, że skrajny katolicyzm, nawet bym powiedziała kult ksiezy nadal jest obecny w młodych ludziach- takich w moim wieku ( mam 30 lat). Wszystkie moje koleżanki bardzo liberalne, nie chodziły całe życie do kościoła, a nagle biorą ślub kościelny ( uzasadnienie: no jak tak można bez kościelnego ślubu żyć!),biorą wolne w pracy, żeby czekać na księdza z kolendą. Także mnie nic nie zdziwi. Bo całe życie się deklarowały jako ateistki. Może się komuś odwidziec i przejść na katolicka stronę mocy, czemu nie. Ale u nich to wygląda, tak, że ślub kościelny tak, plebana mus jest wpuszczać po kolędzie bo co ludzie powiedzo, a non stopa słyszę ich utyskiwania,że dzieci muszą chodzić do kościoła, podpisywać kartki, że ich ciągają po mszach, nabożeństwach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to dziwi, nie znam takich osób. W mojej rodzinie nawet pokolenie rodziców i dziadków narzeka na kler, odcina się nie tyle od religii co od kk. Wśród znajomych w moim wieku raczej najpopularniejszy jest ateizm, chyba nie znam nikogo, kto by regularnie chodził do kościoła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Holy Crap!
|
W sumie mi to obojętne czy są katolikami od święta, bardziej razi mnie to jak skrajne poglądy mogą być krzywdzące. Nawet z tym patriarchatem, takie grupy potrafią być bardzo głośne i agresywne jak nie zgadzasz się z ich poglądami. Zupełnie nie jak katolicy
![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Kurczę, jak wychodziłam za mąż to żadne z nas nawet nie brało pod uwagę ślubu kościelnego w żadnym obrządku (ja jestem apostatą, on niepraktykującym anglikaninem). Ja nie wyobrażałam sobie wzięcia ślubu w kościele katolickim, a jemu w anglikańskim ten ślub też nie był potrzebny, skoro i tak nie zamierza praktykować.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Jak ktoś twierdzi, że jest ateistą, a równocześnie chce ślubu kościelnego "bo *wymówka*", to jedno, kim naprawdę NIE jest, to ateista.
Mówię to jako ateista. Jak się nie wierzy w jakieś bóstwo, to się nie czuje potrzeby zawierania związku małżeńskiego w obrządku odpowiednim dla tego bóstwa, ani też uprawiania innych guseł (chrzty i takie tam). Ateista wchodzi do kościoła w dwóch celach: żeby być na uroczystości wierzących bliskich lub w celach kulturalnych (zwiedzanie, koncerty). ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- To taki pseudoagnostycyzm. Niby nie wierzy, ale na wszelki wypadek jednak odbębni gusła. Zmodyfikowany zakład Pascala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
W Polsce jest sporo takich osób i wkurza mnie okropnie gdy komentują moje wybory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie tez, ze niektorzy ludzie sprzedaja totalnie brudne lub dziurawe rzeczy. Hitem bylo jak laska sprzedawala okulary przeciwsloneczne D&G tylko w jednym oku brakowalo szkla... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś tam czytałam na grupie biznesowej wątek, gdzie dziewczyna pytała czy 30 lat to jest już za późno na otworzenie własnego biznesu. Nie pamiętam dokładnie jak to przebiegło, ale samo założenie mnie rozbroiło. Poważanie są ludzie, dla których życie na 30tce się kończy? Wiele razy czytałam, że za stara na męża czy dzieci, ale skoro jeszcze na karierę i własny biznes też, no nic tylko kupić trumnę. Nie mam jeszcze 30tki, więc może nic nie wiem o życiu, ale mnie to śmieszy. ![]() Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Mnie to by raczej się wydawało, że własny biznes powinno się raczej otwierać jak się ma już jakieś doświadczenia zawodowe, ugruntowane kwalifikacje, poukładane w głowie, że nie wspomnę o tym, że jakiś kapitał na start też by się przydał, a o to w przypadku 20-latka może być trudno... Zatem pytanie faktycznie z czapy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#104 |
astro-loszka
|
Na grupach książkowych nieustannie dziwi mnie wrzucanie rąk/nóg ze świeżo zrobioną hybrydką, żeby się polansować, niby czytam książkę, ale zobaczcie moje pazurki.
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
O, a propos, szokuje mnie że ludzie na grupach fejsowych nadal łapią się na MLMy czy jakieś cudowne prace dorywcze typu "pieniądze za darmo, prawie nic nie zrobisz, a będziemy ci płacić, bo hobbystycznie rozdajemy pieniądze".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88137550]Jakie są oszustwa na grupach książkowych?[/QUOTE]Fałszywe konta sprzedające książki, często wabikiem jest niby "biały kruk", znana książka, której już od dawna nie ma wznowień. Oczywiście wystawiona w super atrakcyjnej cenie. Zgłasza się od groma ludzi, by to kupić (przez priv), po czym dziesiątki osób tracą po 50 PLN, bo nie kupują za pobraniem.
Oszustwo "sprytne" o tyle, że oszukanych jest sporo ludzi, ale na małą kwotę i na dodatek są rozproszeni po Polsce, więc ludziom się tego nie chce zgłaszać. Oczywiście taki sprzedawca szybko znika, ale nic się nie bój, nowy oszust (z tym samym numerem konta podawanym w priv) już grasuje. Żeby było śmieszniej, to niektóre takie grupy mają plik z numerami kont używanymi do oszustw, wystarczyłoby sprawdzić przed przelewem, czy ten numer się pojawia, bo od lat ci sami bezkarni "sprzedawcy" działają na TYCH SAMYCH grupach... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
grupy sprzedające podręczniki na studia -> posty z wypisanymi książkami, ale bez żadnych cen, nie rozumiem czy potem tym ludziom chce się osobno każdemu zainteresowanemu odpisywać z osobna
grupa z kosmetykami naturalnymi -> ciągle te same posty, jaki polecicie filtr (i zero innych wymagań, jaki spf, jaka cera, jaki przedział cenowy, jaki rodzaj, konsystencja), jaki polecacie olej, codziennie kilka takich postów, nie przyjdzie do głowy, że jest coś takiego jak wyszukiwarka do tego ktoś prosi o jakiś kosmetyk bez konkretnego składnika, np. gliceryny i ktoś zawsze napisze 'ale dlaczego nie może być z?' albo 'ja Ci polecam ten, on ma co prawda glicerynę, ale jest super' grupy z ogłoszeniami o pracę -> coś w stylu 'szukam chętnych do pracy, nie ankiety, nie MLM, spore wynagrodzenie, zapraszam do kontaktu' Nie łatwiej byłoby jakbyś napisał jakiego rodzaju jest to praca i na czym polega? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie oni straszliwie irytują, bo w czasach pierwszej studenckiej roboty moja TL się w to wkręciła; całe biuro przycisnęła, żeby kogoś znaleźć do swojej struktury. Mnie to nigdy nie interesowało, też nie kupowałam od nich tego ![]() Od tego czasu mam silną alergię na MLM. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Może zjawisko w końcu osłabło? Od kiedy mi się skończyło miejsce na półkach, to już się nie interesuję postami sprzedażowymi, bo przeszłam na ebooki.
Natomiast lata widziałam działania w tym samym schemacie i kolejnych ludzi łapiących się na oszustwo, mimo że temat był wałkowany niemal codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
U mnie w miescie byl w weekend rajd. Przez caly weekend na lokalnych grupach bylo
- jaki objazd, jak przejechac z x do y. - "podziekowanie" Dla wladz miasta, oganizatorow za sparalizowanie miasta - zale dlaczego w weekend jest rajd, ze im weekend zepsuli, ze miasto zakorkowane, czemu ta ulica jest zamknieta, ze ktos z pracy po noce wraca i musi w korku stac, ze ktos chcial z dzieckiem na plac zabaw isc, a tu ulica zablokowana. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Z ogloszeniami o prace to tez prawda ale jednak na Facebooku jest masa MLM i ogloszen typ praca dla mam, praca z domu wyplaty 1000 zl tygodniowo :-D Mnie tez to wkurza. Ja ogolnie nie lubie tez w ogloszeniach o prace ale to nie dotyczy tylko Facebooka ale ogolnie jak podaje sie oferte pracy ale np bez podanego wynagrodzenia i czasem nawet na rozmowie o prace jest to tajemnica, a spotkalam sie z czyms takim. Moim zdaniem lepiej to wiedziec wczesniej, bo to tez wazny czynnik zeby nie marnowac np swojego czasu jezeli dana oferta nas nie interesuje. Zazwyczaj w sumie jak male zarobki to nie chca podac wprost pewnie zeby ludzi nie znechecic od razu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
A skoro wspominałyście grupy o inspiracjach mieszkaniowych, to może możecie polecić jakieś konkretne?
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w "Jak Pięknie Urządzić Mieszkanie ..porady i aranżacje" oraz "Dziecięce pokoje inspiracje". Mnie się podoba, bo jest duży ruch i ludzie publikują zdjęcia normalnych mieszkań a nie zdjęcia z katalogów, dzielą się rozwiązaniami i doradzają. Dowiedziałam się paru nowych rzeczy śledząc te grupy. Ale porównania z innymi nie mam. Może we wszystkich tak jest?
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.