|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88207014]Niskociśnieniowcy, jak sobie pomagacie? W ostatnim czasie u mnie dużo gorzej, źle wpływa na mnie pogoda, stres. Wczoraj wypiłam kawę, która od dłuższego czasu mi pomagała, a w efekcie nie mogłam usnąć do 2 i czułam głowę jak kamień. Od 2-3 dni szumi mi w uszach i kręci mi się w głowie, spadł mi mocno apetyt. Znowu boję się chodzić po schodach.
![]() 2 lata temu brałam ashwaghandę, ale nie dość, że nie miałam więcej energii, to czułam się jeszcze gorzej. Chodzę już w butach z puszkiem w środku, bo mi tak zimno, na chacie siedzę w kołdrze i w grubym polarze. ![]() Z ciekawostek, kiedyś zawsze czułam się rano jak królowa życia, teraz rano masakra, ledwie wstaję, a wieczorem nie mogę usnąć.[/QUOTE]A jakie masz ciśnienie? Bo ja mam zazwyczaj 90/70 i nie mam aż takich problemów. Jak mi słabo to piję jedną kawę. Dodatkowo trzeba pić dużo wody. No i podobno koniak dobrze działa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Szukam sklepu z fajnymi sukienkami/spódnicami, ale żeby długość była co najmniej za połowę uda/przed kolano. Nie za miliony monet, w przyzwoitych cenach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Mam na sprzedaż perfumy bez kartonika i bez jednego psika. Vinted mi je odrzuca w kategorii perfumy, bo nie są nowe z metka. Da się to jakoś przeskoczyć?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O stan cywilny czy dzieci już długo mnie nie pytano wprost, raz ostatnio zadano pytanie czy mam stabilną sytuację rodzinną ale bez szczegółów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;88206659]Kupiłam niecałe dwa miesiące temu telefon xioami w x-komie, a dzisiaj ekran mu zaczął totalnie wariować i obecnie nie da się na nim nic już zrobić, nawet zgrać danych
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88207014]Niskociśnieniowcy, jak sobie pomagacie? W ostatnim czasie u mnie dużo gorzej, źle wpływa na mnie pogoda, stres. Wczoraj wypiłam kawę, która od dłuższego czasu mi pomagała, a w efekcie nie mogłam usnąć do 2 i czułam głowę jak kamień. Od 2-3 dni szumi mi w uszach i kręci mi się w głowie, spadł mi mocno apetyt. Znowu boję się chodzić po schodach.
![]() 2 lata temu brałam ashwaghandę, ale nie dość, że nie miałam więcej energii, to czułam się jeszcze gorzej. Chodzę już w butach z puszkiem w środku, bo mi tak zimno, na chacie siedzę w kołdrze i w grubym polarze. ![]() Z ciekawostek, kiedyś zawsze czułam się rano jak królowa życia, teraz rano masakra, ledwie wstaję, a wieczorem nie mogę usnąć.[/QUOTE]Mi przy niskim ciśnieniu (stałe ok 80/60) pomaga ruch, ćwiczenia w domu, kawa (nie zawsze), kieliszek czerwonego wina. Rano nigdy nie zrywam się z łóżka, bo orzeł byłby murowany. Mam 3 drzemki 10min. Przy ostatniej jak mi oczy do snu nadal nie lecą to robię rozruch w łóżku. Najpierw przeciągam się na leżąco, potem na siedząc na łóżku, dopiero po chwili spuszczam nogi z łóżka. Staram się robić takie drobne ćwiczenia z jogi na szyję, kark, ramiona, twarz. Dodatkowo pobudzam krążenie sucha szczotka z wypustkami. Jak już mi jest mocno zimno w uda, tyłek to smaruje się czymś rozgrzewającym na cellulit. No i radzę skontrolować hemoglobinę i tarczycę, suplementowac Wit D3. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam antyrefleks nic nie da, to kwestia powłoki hydrofobowej (którą nie każda soczewka z antyrefleksem ma). Można dodatkowo spróbować spreju do czyszczenia nadającego takie właściwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze 2-4 lata temu miałam ok 100-110/70, a teraz co mierzę to 90/60, a rano albo jak leżę to już w ogóle. Ostatnio może za mało piję, tak mi się wydaje ![]() Cytat:
Dziękuję. ![]() Chyba powinnam wrócić do spacerów porannych, one mi dużo dawały. Ja aktualnie jak wstaję to odpalam kompa i pracuję w łózku, ale i tak po dodatkowej drzemce. Tak w ogóle to ja krótko śpię. Wszystkie w/w zdrowotne oczywiście mam, ale są pod kontrolą. Aktualnie czuję się jak jakiś melepeta, a zawsze okres jesienno-wiosenny, bez upałów, był dla mnie dużo lepszy od okresu letniego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W opisie dziewczyna zaznaczyła, że użyte, ale wstawiła jako nowe z metką. Z tym, że to niedozwolone: Przedmioty niespełniające standardów higieny lub zagrażające zdrowiu: Wszystkie kosmetyki (w tym perfumy, produkty do makijażu, kremy, balsamy i produkty do włosów) i akcesoria kosmetyczne (np. palety, gąbki do makijażu, pędzle i aplikatory), które zostały użyte lub wyjęte ze swojego oryginalnego zamkniętego opakowania. (...) Uwaga 1: Sprzedawanie kosmetyków, które zostały użyte lub wypróbowane nawet raz jest ściśle zakazane. No ale faktem jest, że niektórzy to jednak właśnie obchodzą, no i jak widać skutecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nieproszona rada z przymróżeniem oka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Ale firma też by musiała zastrzec, że nigdy nie zmieni siedziby ![]() Cytat:
Mnie przy ostatnich poszukiwaniach pracy nie pytano o takie rzeczy, ale czasami się chyba nie dziwę pracodawcom, że takie pytania zadają. W moim poprzednim korpo to był standard, że laski po okresie próbnym dostawały umowę i cyk ciąża i zwolnienie lekarskie. Były też dwie laski, których dzieci notorycznie chorowały i praktycznie nie było miesiąca żeby nie brały l4. Czasami nawet 2 razy w miesiącu. Oczywiście to siła wyższa i nie ich wina, ale wyobraź sobie, że masz taką księgową, jest to samodzielne stanowisko, a jej ciągle nie ma.
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88207199]Jeszcze 2-4 lata temu miałam ok 100-110/70, a teraz co mierzę to 90/60, a rano albo jak leżę to już w ogóle. Ostatnio może za mało piję, tak mi się wydaje
![]() Dziękuję. ![]() Chyba powinnam wrócić do spacerów porannych, one mi dużo dawały. Ja aktualnie jak wstaję to odpalam kompa i pracuję w łózku, ale i tak po dodatkowej drzemce. Tak w ogóle to ja krótko śpię. Wszystkie w/w zdrowotne oczywiście mam, ale są pod kontrolą. Aktualnie czuję się jak jakiś melepeta, a zawsze okres jesienno-wiosenny, bez upałów, był dla mnie dużo lepszy od okresu letniego ![]() Pamiętaj, żeby odchodzić od kompa, nie siedzieć długo w jednej pozycji, no to sprzyja zastojom w krążeniu. Napewno jedzenie pikantnych rzeczy też pobudza krążenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#110 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak kobiecie będzie zależeć to powie, że dzieci nie chce mieć. A jak dostanie umowę to zajdzie w ciążę. Jak którejś będzie zależało na UOP to będzie trzymała gębę na kłódkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No oczywiście, że jak ktoś będzie chciał skłamać to skłamie. Ogólnie piszę, że nie każdy ma złe intencje zadając takie pytanie i niekoniecznie chce zaglądać w macicę tylko zwyczajnie może mieć złe doświadczenia.
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88207199]Jeszcze 2-4 lata temu miałam ok 100-110/70, a teraz co mierzę to 90/60, a rano albo jak leżę to już w ogóle. Ostatnio może za mało piję, tak mi się wydaje
![]() Dziękuję. ![]() Chyba powinnam wrócić do spacerów porannych, one mi dużo dawały. Ja aktualnie jak wstaję to odpalam kompa i pracuję w łózku, ale i tak po dodatkowej drzemce. Tak w ogóle to ja krótko śpię. Wszystkie w/w zdrowotne oczywiście mam, ale są pod kontrolą. Aktualnie czuję się jak jakiś melepeta, a zawsze okres jesienno-wiosenny, bez upałów, był dla mnie dużo lepszy od okresu letniego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#113 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Tylko taki. Takie uzasadnienie, które tu podałaś to brzmi mniej więcej jakby kogoś zapytać czy lubi kawę z góry wiedząc, że zaserwujesz mu herbatę. Nie ma sensu, prawda? Takie pytanie dla samego pytania? Kto tak robi? Intencją takich pytań jest zawsze jasna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#114 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w pracy jest tak, że każdy produkt ma deklarowaną wysyłkę najkrócej w ciągu 2 dni. Ten czas pozwala zamówić w hurtowni ewentualne braki i nadal zrealizować zamówienie w terminie. Jeśli mamy coś co jest ostatnią sztuką i wiadomo że więcej nie będzie a klient dzwoni że podjedzie osobiście odebrać to po prostu w ramach rezerwacji usuwamy ofertę ze sklepu i Allegro. W razie czego zawsze można ją wznowić jak klient się pojawi. Z ubraniami rzeczywiście jest trudniej, nie wiem też ilu masz dziennie klientów. Szanse na to że jedna ta sama rzecz sprzeda się w dwóch miejscach nie są wielkie, ale trzeba to wziąć pod uwagę. Jak sprzedajesz większość w sklepie stacjonarnym to może warto rozważyć wyłączenie oferty internetowej jak zostaje Ci jedna sztuka i sprzedaż tylko stacjonarnie (albo odwrotnie, jak większość sprzedajesz w internecie). Cytat:
Ja w tamtym czasie już 2 lata bezskutecznie starałam się zajść w ciążę, gdyby mi się udało to na pewno bym się cieszyła a nie przejmowała że robię komuś problem. Oczywiście gdybym nie musiała iść na zwolnienie to pracowałabym tak długo jak tylko by się dało. Nie widzę wielkiej różnicy między zwolnieniem z powodu ciąży a np. z powodu choroby nowotworowej - tu też zwolnienie jest długie i pracodawca nigdy nie wie czy nowo przyjęty pracownik nie zachoruje. A nawet czy nie będzie mieć wypadku i nie wyląduje na kilka miesięcy w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No intencja jest taka, że ktoś nie chce zatrudnić pracownika, którego wyszkoli, a ten ucieknie na l4, albo takiego który będzie gościem w pracy, bo mu dziecko co chwilę pracuje i ja to rozumiem. Rozumiem też potencjalnego pracownika, który na takie pytania nie ma ochoty odpowiadać, bo to jego prywatna sprawa i nie ma takiego obowiązku. Po prostu tu nie ma złotego środka.
![]() |
![]() |
#116 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie bez powodu takie pytania są zakazane. nie można karać potencjalnego pracownika, za ta co kiedyś tam zrobili inni pracownicy tej samej płci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam osobę, która po kilku latach bezskutecznych starań o ciążę była przekonana, że dzieci mieć nie będzie. Dwie kreski na teście zobaczyła wieczorem w dniu, w którym podpisała umowę w nowej pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
decyzja na piśmie o kwarantannie osób niespokrewnionych zamieszkałych pod wspólnym adresem jest wysyłana jako jedna wspólna czy każdy otrzymuje swoją oddzielnie?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja byłam na kwarantannie w dwóch sanspidach i jeden wysyłal na nazwisko zarażonego- w piśmie wpisani domownicy, a w drugim sanepidzie każda osoba dostała imiennie decyzję na siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
jest tutaj ktoś kto w tym tygodniu robił test na koronawirusa (najlepiej w Krakowie)? byłam na teście we wtorek rano, nadal nie mam wyniku. tyle się teraz czeka i to normalne czy raczej dzwonić do laboratorium?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.