![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Zamiast lodów zeżarłam 2 kołacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie jest słabo to fakt, ale nie zamierzam tez wszystkich psów wieszac na rządzie, bo akurat nasza opozycja jest tak nieudolna (Budka wystawiajacy Małośkę na prezydenta kaaman ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Włączyłam mecz, a tam kibice na widowni.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie chwilowo ![]() Ale słodycze na smutniaka mnie w ogóle nie cieszą i mi nie wchodzą wręcz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Strzelaj lub emigruj!
|
A gdzie to QA można zobaczyć?,
Bo na fanpejdzu MM cały czas ten sam obrazek, że konferencja za chwilę 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88260825]Staśka nalej wina, ja tez pije, czerwone, mołdawskie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ja jestem team białe wino ![]() No to dzyń! W życiu nie jadłam kołaczy, a prawie codziennie przechodzę koło budki, gdzie można kupić i tak cudownie pachną! Jestem teraz na etapie czytania literatury hiszpańskiej i nabrałam ochoty na churros i pieczone kasztany. O ile churros dam radę zrobić, o tyle nie wiem skąd wziąć kasztany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88260863]Już się skończyło. Sprytnie omijali poważne pytania, a odpowiadali na prowokacyjne.[/QUOTE]Łe, a myślałam, że gdzieś można jeszcze zobaczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja naprawde nie jestem trollem jak niektorzy mysla. Ludzie maja rozne zdania w niektorych tematach. To normalne.
Sluchajcie, ja moze jestem naiwna, ze myslam, ze jednak wiekszosc osob prace i zarobki utrzymalo. Moze jestem krotkowzroczna myslac, ze tarcza pomogla wiekszosci. Wiem, ze bylo cos ze nawet chyba nie oplacalo im sie zwalniac pracownikow, chyba byl jakis zapis. Z tym ze zdaje sobie sprawe, ze podczas drugiego lockdownu moze byc gorzej. Ja mowie z punktu widzenia epidemiologicznego lockdown cos moze dac. Tak jak podczas epidemii (no a chyba nie raz w historii swiata tak bywalo) ludzie byli jak najmocniej odizolowani, tak samo tutaj. Wiem ze przy poprzednim lockdownie byla wiosna, ale zauwazcie, ze Wlochy cieply klimat a i tak bylo bardzo duzo zarazen. Takze temperatura nie ma w przypadku tego wirusa chyba decydujacego wplywu. Jezeli lockdown zmniejszylby ilosc zarazen i osob ktore umarly a przy tym dobrze dofinansowal branze dzieki czemu branze nie bylyby zagrozone to chyba wtedy byscie nie narzekaly skoro i straty i czesciowo zyski bylyby pokryte i gospodarka mialaby mozliwosc sie utrzymac? Na pewno tez chcecie spadku zarazen, ale po prostu uwazacie, ze koszty gospodarcze beda zbyt duze. No i nie do konca uwazacie, ze lockdown dziala, ja uwazam ze dziala. Mnie tez to doluje i na pewno bede zdowolona siedzac w domu i martwiac sie o prace, ale jezeli to ma pomoc to ok. Sa rzeczy wazne i wazniejsze. Jezeli tarcza bedzie dzialac dobrze to moze jakims cudem sie utrzymamy i nie bedzie zle. Jezeli tarcza bedzie dzialac zle to faktycznie nieciekawie :-( Ja jestem za lockdownem z dobrym dofinansowaniem a nie z jego brakiem. Moze sie ludze ze jakos dofinansuja, ze moze jeszcze sie uda... W kazdym razie czy bylby lockdown czy nie to mysle ze i tak zle i tak zle bo bez tego szpitale nadal zapchane i masa zgonow i strach zachorowac na cokolwiek...Takze swiat zmienia sie na gorsze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88260875]Skończyła się, ale możesz przewinąć. Na ministerstwie zdrowia jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ej jest, jutro se posłucham ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez wole białe, ale czasem mnie bierze na czerwone, a poza tym dochodzi do głosu mój dysonans poznawczy i wmawiam sobie, ze czerwone jest zdrowsze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88260817]Straciłam nadzieje, ze szybko się z tego wygrzebiemy. Obawiam się, ze może to zając nawet kilka lat, w sensie kolejne 2 na przykład. A ze skutkami to możemy się bujać o wiele, wiele dłużej. Nie wiem już co robić ze sobą. Ja też staram się w domu mężowi nie jęczeć non stop, bo on jest człowiekiem, który nigdy się nie martwi na zapas, bierze od życia co ma i martwi się dopiero ja już musi, ze tak powiem. Ja za to martwię się za nas dwoje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]A u Ciebie jak bedzie wygladac praca? Pracujesz zdalnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
No dobra, a co po zakończeniu lockdownu? Przeciez nawet jak wszystko zamkniemy na cztery spusty na kilka miesięcy, to wirus magicznie nie zniknie, gdy wszystko znów otworzą.. I co dalej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88260892]Ja tez wole białe, ale czasem mnie bierze na czerwone, a poza tym dochodzi do głosu mój dysonans poznawczy i wmawiam sobie, ze czerwone jest zdrowsze
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ja czerwone omijam, bo czuję, że jest ciężko na żołądku po nim, a białe piję jak wodę ![]() Namówiłaś mnie ![]() ![]() A nie trzeba jakiejś kwarantanny po drodze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
No właśnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Oj tam ,Rabiej se poleciał na wakacje to i Tobie się uda
![]()
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Jak wiele z Was- również jestem przerażona. Od kilku dni jestem tak poddenerwowana niepewnością co przyniesie kolejny miesiąc. Nie dość, że obawiam się o swoje zdrowie to zastanawiam się jak to wpłynie na rodziców, czy taki stres o utrzymanie siebie i pracowników nie, nie wpłynie negatywnie na ich zdrowie.
Dodatkowo stresuję się pracą- od marca pracuję zdalnie, programista, wydaje się, że super, ale to jest branża tak bardzo zależna od innych, plus to są usługi, z których można zrezygnować w razie oszczędności. Jedynym plusem jest to, że już sporo firm z USA przenosi swoje działy do Polski, aby uciąć koszty. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A teraz to tak pracuje jakbym nie pracowała, szef to mnie chyba musi lubić, że to znosi...teraz jestem na zwolnieniu przez rwę kulszową, dziś już trochę lepiej. Ale dziecko mam od 2 tygodni w domu wiec tak pracowałam, ze w te dni kiedy miałam prace to mąż bym w domu na ho, albo ktoś z rodziny przyjeżdżał, raz czy 2 pracowałam z młodym. Tak to jest bez ładu i składu, a u mojego męża praca zdalna na dłuższa metę nie wchodzi w rachubę. Chciałabym normalnie pracować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.