![]() |
#91 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kłamstwo męża na pół roku przed ślubem - to dalej boli
Cytat:
- albo miał bogate zycie seksualne przed Tobą i Ci prawdę powiedział - albo był kłamczuchem od razu, co najpierw ci naopowiadał a potem odwołał. " Chyba nie chciałam tego widzieć wtedy. Dziękuję. Dopiero to teraz do mnie doszło, że wiedziałam już wówczas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Dla Twojego (i nie tylko) dobra rozstań się z mężem, odchoruj to, przepracuj i na przyszłość wybieraj takiego partnera jaki Ci pasuje, bez przymykania oka na to co Ci nie pasuje bo "jakoś to będzie". Już wiesz, że nie będzie.
Ja tam Ciebie rozumiem, ze załamanie nerwowe, rozczarowanie, depresja i cała reszta stanu emocjonalnego potrafi nakłocić czasem to irracjonalnych czynów. Przepraszam, że to powiem, troszkę sama jesteś sobie winna bo już przed ślubem miałaś jasne znaki, że mężczyzna z Tobą szczery nie jest. Wyciągnij z tego wnioski na przyszłość, poukładaj sobie życie i zacznij od nowa. Naprawdę da się, tylko trzeba naprawdę chcieć. I wiesz.... szanuj też siebie. Jak od tego zaczniej to powinno być łatwiej.
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sugerujesz ze depresja oraz stany lękowe to wina męża bo Cię okłamał? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88487166]Nim dowiedziałaś się o kłamstwie męża nie miałaś problemów z psychiką?
Sugerujesz ze depresja oraz stany lękowe to wina męża bo Cię okłamał? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tak, dokładnie tak było. Przez to kłamstwo nabawiłam się nerwicy, a dzisiejsza depresja to już przede wszystkim, przez codzienny lęk, stres, który generuje nerwica. Wcześniej nie miałam takich problemów, wręcz przeciwnie byłam zawsze energiczna, wszędzie mnie było pełno, miałam pasję - spełniałam się w niej praktycznie codziennie, biegałam, ćwiczyłam, zdrowo się odżywiałam, fotografowałam, jeździłam konno, byłam szczęśliwa. W gronie znajomych uważana byłam za "śmieszkę". Nie znałam takich stanów, nie znałam tego potwornego uczucia wszechobecnego, codziennego lęku. Poświęciłam się zbyt mocno dla męża, a to kłamstwo mnie zabolało bardzo. Sama nie sądziłam, że aż tak, że tyle się może zmienić, że można nie być sobą aż tak, po jednym wydarzeniu. To kłamstwo (chociaż powód może wydawać się niektórym błachy) było dla mnie swoistym traumatycznym przeżyciem. Za bardzo zaufałam, może za bardzo chciałam żeby było tak jak mówił. Pochłonął mnie. Aż sama utonęłam. Przy tym potrafił być naprawdę kochany, pomocny.To mi jakoś przyćmiło na początku wszystko. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Mam pretensje do samej siebie, dzisiaj wiedząc to co wiem i będąc tą osobą którą jestem już na początku skończyłabym ten związek po pierwszym kłamstwie. Ale stało się. Edytowane przez Leksi93 Czas edycji: 2021-02-04 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jakiś absurd. Ok, okłamał cie ale gdzie tu jest powód do depresji i innych problemów. psychicznych?
Czy ja dobrze rozumiem ze masz depresje. bo. chłop kłamał ze nie sypial z kobietami przed ślubem? Czy tylko ja widzę ze to jest tak wywalone w kosmos, ze. jeżeli to prawda to NA. PEWNO problemy psychiczne miałaś. wcześniej?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez Leksi93 Czas edycji: 2021-02-04 o 16:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale co to za bzdury, przecież Ty od samego początku dokładnie wiedziałaś z kim się wiążesz, że facet miał przed Tobą inne kobiety i jakoś tak strasznie Ci to wtedy nie przeszkadzało, bo „zrobiłaś wyjątek”. Co dokładnie Cię teraz tak zabolało? To, że kiedyś Twój mąż miał przygodę na jedna noc z tą konkretną dziewczyną, czy jesteś może w szoku, że były inne, czy może chodzi o to, że jakaś całkowicie obca laska kiedyś tam, milion lat temu BYĆ MOŻE poddała się aborcji? Bo na moje, to może masz te „lęki” ponieważ nie potrafiłaś wziąć życia we własne ręce i zdałaś sobie nareszcie sprawę, że małżeństwo nie polega na wielkim weselu na 150 osób, drogiej sukience i bryczce na dwa konie, tylko na życiu z osobą, do której od samego początku nie miałaś zaufania? Poszłaś w to car małżeństwo, mimo, że zdawałaś sobie sprawę, że facet potrafi skłamać Ci w żywe oczy. Dziewczyno, trochę ochłoń i zacznij z powrotem brać leki, zamiast o wszystko obwiniać męża. Za swoje życie i swoje błędy jesteś odpowiedzialna Ty i tylko TY i nikt więcej. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
No dobra, ale ja jednego nie rozumiem. Faktem jest, że koleś cie regularnie oklamuje, od swojej przeszłości po teraźniejszość, prawdopodobieństwo zmasowanego ataku byłych niezobowiązujących znajomych po latach jest bardzo małe, wiec raczej utrzymuje z nimi kontakt to fakt nr 2, przez związek popadłam w problemy psychiczne - fakt3, do tego koles ma jakieś chore układy z rodzicami, którym jest podporządkowany - fakt kolejny, a ty co robisz? Rozkminiasz od 5 lat jakas ciążę, której być może wcale nie było, albo nie byla jego, co jest z Tobą. Co to w ogóle zmienia w tym związku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Leków nie brałam i nie biorę. Z nerwicy wychodzę w miarę pomyślnie bez, jedynie z psychoterapią. Jednak temat do mnie wraca przez żal do męża. Żal za to, że tym kłamstwem mnie zawiódł po całej linii. I nic więcej, zabolało mnie to, nie miało prawa? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No czyli sama widzisz że nie dajesz sobie rady "w miarę pomyślnie" na samej psychoterapii -> więc jednak powinnaś zgłosić się po wspomożenie terapii lekami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Napisałam w miarę pomyślnie, ponieważ jest to proces, który trwa. Nie chce otumaniać się lekami, ponieważ najgorszy etap już przeszłam bez nich. Została praca na terapii, ale czasami trzeba się cofnąć o trzy kroki żeby móc znowu ruszyć do przodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Ale łudzisz się, ze co, ze z nimi nie sypiał, sypiał, to o co ci chodzi?
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Czy łudzisz się, ze może za kolejne 5 lat to to przelkniesz? Wiesz co, jeśli o to chodzi, to mi zwyczajnie zal tego twojego męża, pomijając na chwilę działki i inne cuda. Przyznał się do kłamstwa, mimo to zdecydowałaś się za niego wyjsc, wiec ma chlop pelne prawo myśleć ze my wybaczyłaś, przez te wszystkie lata deklarujesz, ze jest spoko mężem, więc tym bardziej chlop się nawet niczego nie spodziewa. Ty go regularnie okłamujesz od lat. Juz widzę jego mine jak mu ogłosisz powod rozstania, WIESZ W SYMIE CHODZI O TO CO SJE WYDARZYŁO PRZED SLUBEM, MAM Z TYM PROGLEM ALE SALA BYLA OPLACONA. Tez niezla jesteś. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Fajnie by Ci bylo, jakby ci maz nagle walnął, że przez te wszystkie lata to cie w sumie nie akceptuje? Choćby ze względu na to, albo się z nim rozwiedz i znajdź kogos, dla kogo nie będziesz robić wyjątkow, albo mu to wreszcie powiedz i zdecydujcie czy idziecie na terapię czy co |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakby miał taki sam pogląd na aborcję jak Ty to nie sypiałby z kobietami poznanymi dzień wcześniej. Serio, koleś takie akcje odwala, ale Ty uznasz, że jest święty i prawy gdy się upewnisz, że on nigdy nie pozwoliłby komuś na aborcję (co brzmi mega toksycznie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, że głupia miłość do niego Ci przeszła i zamiast się to przyznać przed sobą, przez nim i przed otoczeniem i po prostu się z nim rozstać, najpierw wolisz zrobić z niego skrajnie złego wilka, żeby lepiej wyglądało, że rozstajesz się wręcz z potworem a nie po prostu facetem mającym sporo wad. Wad o których w części wiedziałaś. Zakochanie nie trwa nie wiadomo jak długo. Przed ślubem wiedziałaś jeszcze więcej, aż takich klapek na oczach nie miałaś.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-02-04 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Nie obwiniaj się że wyszłaś za mąż bo zdecydowałaś się odpuścić że skłamał wówczas. Natomiast wiesz na czym stoisz masz to jak na dłoni. Temat z działką jest absurdalny. Co z tego że Ci się nie podoba ani nie można jej sprzedać od razu. Będziecie mogli sprzedać ją w przyszłości lub np. wasze dzieci. Także totalnie nie miał powodu by to ukrywać. Kupilibyście pod budowę coś innego a tamto w niczym Wam nie wadzi. A wygląda na to że Twój mąż okłamuje Cię zarówno w błahych jak i istotnych sprawach. Nie szukaj lasek sprzed kilku lat by je wypytywać czy się z kimś przespały. Do tego za Twoimi plecami kontaktuje się z byłymi uprzedzając je by wiedziały co mają mówić. Chachmęt, tyle. Za chwilę się okaże, że wziął kredyt i za Twoimi plecami zaczął budować dom w miejscu na tej działce.
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Jeszcze twierdzisz że takich sprawek ma/macie więcej. A co w ogóle Ci powiedział jak mu wygarnęłaś że przecież z aktu jak byk stoi że tego się nie da sprzedać ''szybko'' a on Ci takie bajki opowiada ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Droga Autorko popełniłaś duży błąd wybierając sobie na męża patologicznego kłamcę i krętacza zarówno jeśli chodzi o przeszłość seksualną Twojego (mam nadzieje już byłego męża ) jak i jego poglądy na temat aborcji. Dodatkowo chyba przeceniłaś swoją wytrzymałość psychiczną myśląc że `jakoś to będzie .
Gdybym ja dowiedziała się ze była partnerka mojego potencjalnego męża prawdopodobnie była w ciąży i dokonała aborcji to też chciałabym wiedzieć jaki udział miał w tym on sam . Tylko że informacji na ten temat szukałabym właśnie u swojego męża a nie u tej obcej baby. Edytowane przez 54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc Czas edycji: 2021-02-05 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88488586]To plus autorka próbuje zrzucić odpowiedzialność za swoją depresję i stany lękowe na męża. Nawet gdyby faktycznie jej depresja była spowodowana traumą to sam fakt że wiedząc o tym co i kto jest przyczyną takiego stanu dalej chce w tym małżeństwie być. Tutaj problemem nie jest mąż a toksyczna relacja z rodzicami, brak umiejetnosci podejmowania decyzji w zakresie własnego zycia, wypieranie faktów, zazdrość wsteczna i nie umiejętność bycia samej. Przy takim kombo chyba kazdy miałby stany lękowe.
[/QUOTE] Właśnie to jest ta część z robieniem z niego skrajnie złego wilka. Autorka częściowo robi to oczywiście nieświadomie - tak, jak piszesz, ona naprawdę widzi problem nie tam, gdzie ma on źródło.
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Zawsze miałaś takie histeryczne reakcje? Jeśli tak, to może dlatego on ściemnia, dla świętego spokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Załóżmy jeden z czarnych scenariuszy: kobieta rzeczywiście zaszła w ciąże i dokonała aborcji. Bo chciała, nikt jej nie zmuszał. Jaki to ma wpływ na waszą relację? Rozumiem, że jesteś pro-life, nie pro-choice, i gdyby się okazało, że jakaś kobieta wpadła dawno temu z twoim partnerem, dokonała aborcji i on był świadomy tej aborcji, albo jej w tym pomógł, to go skreśla moralnie w Twoich oczach? Ale nawet jeśli tak było to co miał zrobić? Przykuć ją siłą do kaloryfera na 9 miesięcy i potraktować jako żywy inkubator? Kazać rodzić? Jedyne co Ci pozostało to usiaść i szczerze pogadać z partnerem. Wytłumaczyć obawy pod tytułem: wyobrażam sobie, że za 10 lat ktoś puka do drzwi i okazuje się że to twoje dziecko z jakąs eks panną z przeszłości. Tu szczera rozmowa jest potrzebna, bez oceniania że się nie szanował, a panny też brał jak z rynsztoka, bo nic ci wtedy nie powie. Zaalarmuj go, że jest ci to potrzebne (jego szczerość i wyprostowanie pewnych historii) dla twojego spokoju psychicznego, bo jesteś strzępkiem nerwów i jeśli to się nie zmieni to niestety będziesz rozważać rozstanie/rozwód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Tak nawiasem mówić, ten facet mógł X lat temu mieć inne poglądy na temat aborcji niż ma teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Autorko, czy Ty podejrzewasz męża o to, ze ukrywa przed Tobą żyjące nieślubne dziecko? Bo tak mi to trochę wygląda jakbyś się tego obawiała. Dziewczyny dały Ci dużo dobrych rad. Przemyśl je.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.