kto był na Węgrzech??? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 20:25   #91
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Dot.: kto był na Węgrzech???

Dziewczyny, ostrzeżenie:

Jak ktoś będdzie na tym kąpielisku w Budapeszcie- łaźniach Secseniego bodajże- to tam nie ma przebieralni, najwyżej w kibelku. Rosjanki nie zwracają na to uwagi- rozbierają się w szatniach przy szafkach i idą pod prysznic gdzie, oczywiście, nie ma zasłonek

Ale kąpielisko jest fajne
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 13:38   #92
magic brush
Przyczajenie

Talking Dot.: kto był na Węgrzech???

Byłam na Węgrzech trzy razy, ale bardzo dawno. Mieszkałam tam w Siofoku było znakomicie. Budapeszt przepiękny, ale faktycznie zwiedzanie nocą to coś fantastycznego to najciekawiej wspominam. Zdjęć nie mam, było to dawno więc robione były normalnym aparatem, ale spróbuję coś zeskanować. Polecam kupić salami przepyszne możecie mi coś powiedzieć o Tokaju bardzo chciałabym tam pojechać tylko nie wiem czy warto ?
magic brush jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-08, 20:05   #93
serpentynka14
Raczkowanie

hej

czy był ktoś z Was w Hajduszoboszlo ?? jak drogi jest wstęp?? i czy możecie polecić jakąś kwaterę lub domek?? a może byliście w jakimś innym mieście godnym polecenia ??
Stary 2008-07-09, 12:40   #94
magdziaS
Podróżniczka

Jest juz kilkanascie opini w watku o Hajduszoboszlo jak rowniez o innych miejscowosciach. Kwater mozesz szukac na miejscu, nie powinno byc z tym problemow. Przegladnij dokladnie watek i zajrzyj tu : http://www.sorea.sk/Default.aspx?CatID=131
Podpinam sie natomiast do pytania o ceny, tez jestem ciekawa jak to teraz wyglada ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 19:58   #95
serpentynka14
Raczkowanie

Mam pytanie do tych którzy byli w hajduszoboszlo ... czy są tam może jakieś drewniane domki ?? jak tak to nie wiecie jaka mniej więcej była by cena za dobę ??

i jeszcze chciałam zapytać o te baseny .. czy w cenie normalnego biletu tzn. bez aquaparku można korzystać ze zjeżdżalni ? czy są one dodatkowo płatne jak np. w Egerze ??

Edytowane przez serpentynka14
Czas edycji: 2008-07-10 o 11:33
serpentynka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 23:37   #96
whoa
Wtajemniczenie

Wejście na kompleks nie obejmuje aquaparku za ogrodzeniem, tam ze słoniami i zjezdzalniami, ale jesli chodzi Ci o te 2 niebieskie to tam na szczycie jakieś grosze sie płaci.
Byłam kilka razy w Hajduszoboszlo, mogłabym hajduszoboszlostykę wykładać ;p Nie no tak poważnie to miłe miasto, z młodymi dogada sie po angielsku, ze starszymi po niemiecku albo na migi, a nwet po polsku. Jedzenie mi nie pasowało, oprócz owoców, mmmhh Koniecznie kupcie na basenie takie rulony z ciasta nawlekanego na takie walce, najlepiej w posypce kakaowej, cudo. Piwo i wino tanie, a tego drugiego wybór ogromny, można sobie kupić w specjalych sklepach np kanisterek wybranego. Miasto czyste, zadbane ale czym dalej od centrum tym ubożej, można się zgubić bo wszystkie domki podobne a nazwy ulic z kosmosu. Dla nas kierunkowskazami była wieża i jakieś sklepy, inaczej można zwariować. O droge spytać też nie łatwo.
O wynajem nie trudno, chyba że ma sie tak wybrednych współtowarzyszy jak ja, to można nawet 4 godziny jeździc po miescie i szukać. Węgrzy stojący na ulicach często kłamią, mową że ich domek jest niedaleko, wpakują się do auta i pokazują drogę. I tak jedzie się nawet 40 minut a domku jak nie było tak nie ma... w końcu stajemy przed jakąś małą ruderą "nieopodal" centrum, trzeba uważać.

W tym roku pojadę chyba do Siofok, ale obawiam się że będzie tam troche nudno... I słyszalam że woda w Balatonie pozostawia wiele do życzenia. W Hajduszo jest wiele nowych budynków, ogólnie zmodernizowane nawet nawet miasteczko a nad Balatonem boję się zastać pokomunistyczne krajobrazy, wiecie o co chodzi, te hotele i tak dalej...
Ceny nie wysokie ale z roku na rok wzrastają, pierwszy raz byłam jakoś w 2000r a ostatni dwa lata temu wiec widać różnice. Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnoście tej miescowości to śmiało może pytać ;p A i byłam też w Debreczynie tak na marginesie.

whoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 15:59   #97
gaga87
Zakorzenienie

A jak z pogodą we wrzesniu na Wegrzech?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 19:41   #98
wiosenka08
Przyczajenie

Exclamation Dot.: kto był na Węgrzech???

hej
poszukuje sprawdzonego biura turystycznego/biura rezerwacji kwatre. wybieram sie z TZ na moj pierwszy urlop i troche obawiam sie pojsc na zywioł i jechac w ciemno.
do tej pory znalazlam tylko biuro limba. moze ktos slyszal?
podaje moje gg, jesli macie jakies sparwdzone namiary: 10530142

pozdrawiam
wiosenka08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 18:11   #99
tygrysia
Rozeznanie

Widzę, że wątek zamarł ostatnio .... więc podnoszę.

Otóż, wybieram się samochodem z TZ na Węgry. Mam prośbę do osób, które tam były lub znają jakieś dobre, w ciekawej cenie, blisko centrum albo chociaż przy metrze lub linii tramwajowej, z parkingiem hotele w Budapeszcie oraz hoteliki lub kwatery nad Balatonem.
Może macie też jakieś porady dla podróżujących samochodem ? Jaką trasą najlepiej pojechać ? Co ciekawego po drodze można zobaczyć ?

Będę wdzięczna za informacje
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 11:55   #100
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja byłam 2 tygodnie w Budapeszcie, ale to było dobrych kilka lat temu, więc niewiele pamiętam

Pamiętam, że wybraliśmy się do Wiednia na wycieczkę 1 dniową z Budapesztu.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 20:41   #101
go2me
Rozeznanie

Przeczytałam wątek i już kocham Węgry , wybieram się tam latem z TŻem, najpierw Budapeszt, potem jakies mniejsze miejscowości...już się nie mogę doczekac!

go2me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 21:17   #102
tygrysia
Rozeznanie

Jak już wcześniej napisałam też się wybieram tam w tym roku. Na pewno Budapeszt. Potem zamiast Balatonu zwiedzimy Tokaj i kupimy kilka win Zobaczymy jak będzie
Stary 2010-03-22, 07:39   #103
Tygrryska
Zakorzenienie

Macie juz wybrana trase?

Ja jechalam do Budapesztu przez Czechy i Slowacje (trzeba pamietac o zakupie winiet bo niektore odcinki autostrad sa platne)

Edytowane przez Tygrryska
Czas edycji: 2010-03-22 o 07:54
Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 17:39   #104
monika0119
Przyczajenie

Dot.: Weeeegry- Hungary :))

Witam
czy możecie polecić jakieś tani camping/pole namiotowe w Siofoku ? Mam zamiar pojechac ze znajomymi z początkiem sierpnia, czy nie będzie problemu ze znalezieniem noclegu dla 8-10 osób , w tym samym miejscu ?
Z góry dzięki wam za odpowiedź Pozdrawiam
monika0119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 08:48   #105
ewelinap5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Mam prośbę do osób, które tam były lub znają jakieś dobre, w ciekawej cenie, blisko centrum albo chociaż przy metrze lub linii tramwajowej, z parkingiem hotele w Budapeszcie oraz hoteliki lub kwatery nad Balatonem.
Nie opłaca się szukać noclegu w centrum, ceny są bardzo wysokie. Proponuję znaleźć hotel na obrzeżu miasta samochód zostawić na parkingu i podróżować tylko komunikacją miejską, która jest wspaniale rozwinięta. My kupiliśmy bilet tygodniowy i bez problemu poruszaliśmy się przez cały dzień metrem, tramwajami, trolejbusami, autobusami i hevem. Wszędzie można szybko dojechać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 18:49   #106
Tancerkawkregu
Przyczajenie

Ja również byłam na Węgrzech. Choć głównie w Egerze w sanatorium i byłam tym miastem zachwycona. Węgrzy byli mili i przyjaźni, baseny i kąpieliska utrzymywane są w dobrym stanie, Eger pełen uroku. Polecam serdecznie, nie tylko chorowitkom!
Jedna rzecz tylko mi się nie podobała (tak, jak poprzednikom)... jedzenie.
Stary 2010-07-03, 12:03   #107
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
Nie opłaca się szukać noclegu w centrum, ceny są bardzo wysokie. Proponuję znaleźć hotel na obrzeżu miasta samochód zostawić na parkingu i podróżować tylko komunikacją miejską, która jest wspaniale rozwinięta. My kupiliśmy bilet tygodniowy i bez problemu poruszaliśmy się przez cały dzień metrem, tramwajami, trolejbusami, autobusami i hevem. Wszędzie można szybko dojechać.
Tak też zrobiliśmy W ogóle szukaliśmy hotelu z bezpłatnym parkingiem (bo inaczej bardzo drogo wychodzi) i śniadaniem. Znaleźliśmy super hotel, który usytuowany jest w zielonej, domkowej części - Bed&Breakfast Hotel Budapest. Jest to hotel 3* z dużym bezpłatnym parkingiem, śniadaniami w cenie i darmowym internetem. Do tego bardzo blisko jest do kolejki - HEV - która w przeciągu 15-20 minut dowozi do centrum.
Zamiast biletów kupiliśmy "Kartę Budapeszt". Nasza była ważna przez 72 godziny na wszystkie środki komunikacji miejskiej - kolejka, tramwaje, metro, autobusy, trolejbusy - do tego dużym plusem tej karty są zniżki na bilety wejściowe do różnych atrakcji turystycznych czy restauracji. Można też kupić taką kartę na 48 godzin. Faktycznie komunikacja miejsca jest bardzo dobrze rozwinięta i opisana - wszędzie bez problemów trafiliśmy. Nawet do odległego Tropicarium.
Ogólnie Budapeszt jest piękny i można go zwiedzać i zwiedzać. My byliśmy tam tylko 5 dni - to zdecydowanie za krótko.
Potem udaliśmy się do Tokaju. Po drodze zwiedziliśmy zamek cesarzowej SiSi w Godollo. W Tokaju mieszkaliśmy w pensjonacie Torkolat, również 3*. Panowała tam miła, rodzinna atmosfera. Blisko było do centrum Tokaju, knajpek , jak i do pobliskich winnic i zamków. Obkupiliśmy się winami - jak ktoś chce to mogę podać nazwy dobrych winnic
Na koniec mogę tylko napisać, że Węgry warto zobaczyć. Są piękne a do tego blisko
Stary 2010-07-03, 12:11   #108
go2me
Rozeznanie

Cytat:
Na koniec mogę tylko napisać, że Węgry warto zobaczyć. Są piękne a do tego blisko
ehhh..ja się swojego wyjazdu nie mogę doczekać, właśnie zarezerwowałam bilety baaardzo tanio bo jakieś promocje teraz są, kupiłam przewodnik i się teraz przygotowuję

na pewno będzie Budapeszt i Węgierskie morze, sie zobaczy co jeszcze

Stary 2010-07-20, 23:24   #109
aluska666
Raczkowanie

kto jeszcze jest po tegorocznych wakacjach w hajduszo?
Ja sie wybieram 29.07 i sie doczekac nie moge. Mamy zarezerwowane noclegi u polki Juz odliczam dni hihi

P.S Jeszcze jedno pytanie. Na stronie aquaparku pisze ze calodzienny bilet kosztuje 2800 ale po uprzednio kupionym bilecie na plywalnie otwarta? o co kaman?
aluska666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 13:25   #110
iwona.ja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aluska666 Pokaż wiadomość
kto jeszcze jest po tegorocznych wakacjach w hajduszo?
Ja sie wybieram 29.07 i sie doczekac nie moge. Mamy zarezerwowane noclegi u polki Juz odliczam dni hihi

P.S Jeszcze jedno pytanie. Na stronie aquaparku pisze ze calodzienny bilet kosztuje 2800 ale po uprzednio kupionym bilecie na plywalnie otwarta? o co kaman?
witam dziewczynki
Już Ci pewnie nie pomogę bo pewnie z Węgier wróciłaś, ale może komuś przydadzą się moje doświadczenia.
W Hajduszoboszlo z biletem jest tak w tym roku, że placi się 1400 za wejście na baseny, do aquaparku 2800 czyli razem 4200, nie da się wejść do aquaparku nie kupując podstawowego biletu,więc to troche mylący ten ich cennik.
Z noclegami jest tak,że jeszcze nie zdążysz wjechać do miasta a już ci kluczykami machają przed samochodem.
Któraś z wizażanek napisała już ,że trochę kłamią,że blisko, a wcale blisko noclegi nie są, trzeba uważać bo to prawda.
Moim zdaniem trzeba się targować, my płaciliśmy 35 zł od osoby za dwupokojowy apartament z łazienką i kuchnią ,więc myślę że dobra cena.
Jedyne czego nie było w pokoju to miejsca do suszenia ręczników, patelni, czajnika i żelazka, ale ogólnie spoko.
Jedzenie jak dla mnie tragedia, gulasz kupiony wieczorem na deptaku w restauracji pod gołym niebem nie miał kawałka mięsa, zamiast tego kawałki golonki (skóra z tłuszczem) nie dało się zjeść.
Kosztował ok. 14 zł tyle samo frytki!!!!!!!!!!!!!!!
smażone na tłuszczu po kiełbasce masakra.
Oszukują na deptaku straszliwie ale tylko w takich miejscach gdzie nie ma cen pokazanych.Liczą coś tam po swojemu potem pokazują na kartce, człowiek płaci i zanim doliczy się tych ich forintów, to już musztarda po obiedzie, bo nie mówią po angielsku ani po niemiecku, albo udają że nie mówią , bo tak im wygodnie.
Być może tak pechowo trafialiśmy,ale nie pojadłam w Hajdu.
Artykuły w sklepie spożywczym w podobnych cenach co w Polsce.
Chleb "pompowany",ja osobiście takiego nie lubię
Winko, arbuzy, pomidory, papryka taniutkie i przepyszne.
Jeśli chodzi o miejsce ,gdzie można super zjeść to restauracja myśliwska w centrum Eger, jak dla mnie i moich znajomych rewelacja.
Jedzonko i atmosfera tam wynagrodziła nam wszystkie niemiłe niespodzianki kulinarne w Hajdu.
Ja jadłam pierś z młodej kaczki w sosie z dzikiej róży z kawałkami pomarańczy do tego pieczone ziemniaczki nadziewane śliwkami i winko - rewelacja!!
Trochę baliśmy się cen, ale za mój zestaw zapłaciłam około 35 zł.
Kelner pięknie mowił po niemiecku i angielsku
Wystrój myśliwski,niesamowity klimat.
Dla naszej koleżanki 5-latki przygotowana była kolorowanka i kredki,żeby jej się nie dłużył czas w oczekiwaniu na jedzonko.
Knajpkę tą znalazłam w przewodniku jako najlepszą w Eger i się nie zawiodłam - FEHERSZARVAS VADASZTANYA przy Klapka Gyorgy 8
Wakacje uważam za udane, moje narzekanie proszę odebrać jako mały procent rzeczy, które mi się nie podobały i jako zwrócenie uwagi na to na co warto uważać.
Pozdrawiam wszystkie podróżniczki
iwona.ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 21:31   #111
aluska666
Raczkowanie

Witam. Popieram poprzedniczke jesli chodzi o ceny biletow na basen i aquapark 1400+2800, i jesli chodzi o noclegi moze i zaczepiaja i mowia ze blisko ale jest daleko. Pojechalismy za jednym z ciekawosci, i kawal drogi do centrum mielismy. W pierwszy dzien poszlismy na obiad do restauracji juz nie pamietam tych nazw stosunkowo nie drogo ale w rachunek potem wliczany jest automatycznie napiwek dla kelnera okolo 3oo forintow. Ale w druga noc poszlismy na obiad do innej restauracji niedaleko dyskoteki. Kelner mowil troche po polsku troche po angielsku zamowilismy mise dla dwojga za 2800. A najadlo sie 4osoby jedzonko tam bylo przepyszne. Na miejscu mozna tez bylo za 1000forintow zapalic szisze A i za nocleg u slawnej pani halinki placilismy po 3000forintow. Ale tragedia warunki. Rura sie zatkala szambo nie wywozone z ubikazji nie moglismy korzystac. W rezultacie zwrocila nam czesc kasy, bo warunki jak na polu namiotowym. I generalnie to chyba tyle. Za rok mamy ochote jechac do hajduszo pod namiot. Ale jeszcze sie nie zorientowalam co do cen. Wie ktos moze cos?
Stary 2010-09-08, 21:04   #112
Taverney
Zakorzenienie

byłam na Węgrzech w drodze do Rumunii i mogę powiedzieć jedno: warto wystawić nosa poza Budapeszt (który jest fantastyczny) i Balaton i zagłębić się nieco bardziej w teren... a tam Tokaj jak z bajki, winnice, małe wioseczki z milionami psów i kolorowymi domkami oplecionymi dzikim winem i hibiskusem. No i polecam Debreczyn
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 17:40   #113
dzojsticzek
Zadomowienie

dziewczyny a co polecacie zwiedzić/zjeść w ciągu 9godzin, które będę mogła spędzić w Budapeszcie już za kilka dni?
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 13:45   #114
Tu_pak
SPAMER
Nieopłacona reklama

jest tam hala targowa w ktorej wszyscy jedza takie ala placuszki z zoltym sere albo roznistymi dodatkami, kosz okolo 10 zł a na prawde warto i jeśc na głodniaka !! Bardzo Ci zazdroszcze tej podrozy, bylamw te wakacje kupilam sobie w tej hali mala torebeczke skorzana i marzy mi sie wieksza ktora tam byla. Moze przyjelabys zlecenie ?
Tu_pak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 21:41   #115
aluska666
Raczkowanie

ten placuszek to langos w polsce tez juz go serwuja za 5zl
Stary 2010-10-03, 17:33   #116
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tu_pak Pokaż wiadomość
jest tam hala targowa w ktorej wszyscy jedza takie ala placuszki z zoltym sere albo roznistymi dodatkami, kosz okolo 10 zł a na prawde warto i jeśc na głodniaka !! Bardzo Ci zazdroszcze tej podrozy, bylamw te wakacje kupilam sobie w tej hali mala torebeczke skorzana i marzy mi sie wieksza ktora tam byla. Moze przyjelabys zlecenie ?
Niestety za pozno sie odezwalas bo 17stego wyjechalam.
W tej hali targowej bylam, jest swietna tylko drogo tam jest. Kupilam sobie tylko brelok za 20zl (w przeliczeniu)...

ogolnie Budapesztem jestm zachwycona i kazdemu polecam wypad do niego
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 16:24   #117
go2me
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aluska666 Pokaż wiadomość
ten placuszek to langos w polsce tez juz go serwuja za 5zl
Lángos zjadłam i od razu się zakochałam, miałam wersję full wypas, i na drugi dzień nawet śniadania mi się nie chciało jeść teraz z TŻtem chcemy sobie zrobić taki domowy placuszek, zobaczę czy się uda

Cytat:
ogolnie Budapesztem jestm zachwycona i kazdemu polecam wypad do niego
ja też...co prawda podczas pobytu w Budapeszcie mieszkałam u znajomych na tej ich wysepce, i nie podobało mi się tam (pozatym przywitała nas ulewa), ale dalszy pobyt był wspaniały, zwłaszcza centrum i wjazd kolejką na górę i piękny widok na całe miasto, zamek i smakowanie win (akurat trafiliśmy), byłam tam tylko 2 dni, więc za dużo nie widziałam ale planuję wrócić za rok

z jedzenia polecam takie malutkie bułeczki z kawałeczkami bekonu w środku, oraz takie małe pizze sprzedawane w budkach, pycha!

co mi się nie podobało :nieuprzejmi policjanci (możliwe że akurat na takich trafiłam, ale naprawdę byli niemili), no i ludzie kiedy zapytało się ich o drogę (po węgiersku) to albo się odwracali i udawali że nie słyszą, albo nawet się nie zastanawiając nad pytaniem odburkiwali :NIE! i odchodzili, turyści byli baaardzo pomocni, chociaż niewiele wiedzieli, ale chociaż starali się pomóc

Stary 2011-01-23, 17:05   #118
estra
Rozeznanie

Ja byłam kilkakrotnie na Węgrzech, zarówno w Budapeszcie, jak i na innych terenach. Budapeszt jest wg mnie najpiękniejszym miastem świata.
Nie zgodzę się z tym, że ludzie są nieprzyjemni. Większość jest bardzo miła. I lubią bardzo Polaków (to chyba jedyny kraj ) Trzeba wziąć pod uwagę to, że nie rozpoznają języka poslkiego od słowackiego. Za Słowakami nie przepadają, więc biorąc nas za obywatela tego kraju robią się nieprzyjemni. Wiadomo, że wszędzie można spotkać gorsze typy. Węgrzy najczęściej robią przekręty z pieniędzmi. Wiadomo- forinty mają ogromne nominały, a oni chętnie z tego korzystają.
No i język węgierski jest naprawdę niesamowity.

natura!
estra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 16:20   #119
tortownica
Raczkowanie

ja też uwielbiam węgry! piękny kraj! świetne wino-którego trzeba spróbować.sami węgrzy -jeśli chodzi o facetów bardzo przystojni a ludzie mili i zawsze skłonni do pomocy. bardzo miło wspominam pobyt na węgrzech, a budapeszt to piękne miasto-zdecydowanie piękniejsze niż praga i mające więcej do zaoferowania!
tortownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 18:20   #120
goalmeisten
Przyczajenie

W sprawie Budapesztu polecam sprawdzone miejsce City Center Apartments:

http://citycentreapartments.hu/pl/indexpl.html
niedrogo i schludnie!!
goalmeisten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości