![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka, której nie lubicie/nie znacie, bo nie chcecie poznać ;)
Nie cierpię Guerlain !!!
![]() Nie toleruję żadnych perfum tej marki - Insolence wywołuje we mnie chęć natychmiastowej ucieczki ![]() ![]() Wszystkim kompozycjom tej firmy mówię Nie !!!
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie skreslam zadnej marki,ale do tej pory jakos nie udalo mi sie znalec nic interesujacego w nastepujacych propozycjach:
-Agent Provocateur-dla mnie jednowymiarowe ulepki,bez wyrazu; -Balenciaga-co wy widzicie w tym Cristobalu??? -Carolina Herrera-nie widze nic interesujacego w wariacjach 212 i Chicu; -Britney Spears-fikusne flakony z ulepami w srodku; -Burberry-jak dla mnie wszytkie zbudowane na tej samej bazie; -Bvlgari-zabila mnie Omnia,wiecej prob nie bedzie; -Cacharel-za beznadziejny noa; -Chopard-dlaczego Wish dziala mi na nerwy? -Christian Lacroix-nic szczegolnego nie przyciagnelo mojej uwagi; -Cerutti-malo wyraziste zapachy,jedne z wielu; -Celine Dion-nie lubie jej i jej zapachy tez nie sa fajne; -Clinique-uwielbiam pielegnacje,kolorowke,ale zapachy to jakas pomylka; -DKNY-probowalam sie przekonac,ale poleglam przy Black Cashirze; -Dolce Gabanna-poczatkowo Light Blue okazal sie zawet znosny,ale po lecie w Polsce-znienawidzilam zupelnie te marke; -Escada-te sezonowki sa okropne; -Estee Lauder-nie,nie,nie szczegolnie gdy mysle o cinnabar i beyond paradise; -Emanuel Ungaro-mimo szczerych checi pogrzebal wszytko apparition, -Gucci-za kilerskie rushe,beznadziejne envy i eau de perfum 1; -Issey Miyake-nie przepadam za tymi swiezuszkami; -Jean Paul Gaultier-wymyslne flakony nie ukryja ponizej przecietnych zapachow; -Jil Sander-jakos mgliscie wspominam moje spotkania zapachowe z ta marka,znaczy,ze nie warta uwagi; -Lacoste-meskie swietne,damskie porazka na calego; -Lanvin-wczoraj testowalam-paskudztwo; -Laura Biagotti-nie lubie za Venezie i Sotto Voice; -Narscico Rodriguez-nie wiem o co tyle szumu i zachwytu; -Paco Rabanne-za ultraviolet; -Paris Hilton-za ciekawymi flakonami nijakie wonie sie kryja; -Prada-wielki szacun za mode,ale zapachow niech pani Miuccia wiecej nie wypuszcza; -Salvador Dali-powtorze sie za kims-przerost formy flakonu i opakowania nad trescia perfum; -Stella McCartney-mialam pierwszy jej zapach,z poczatku bylo niezle,ale potem juz tylko gorzej i tak jest do dzis; -Tierry Mugler-gdyby nie Angel i wszytkie inne zapachy tej marki bazujace na nim moze nawet bym polubila; -Tommy Hilfiger-wszytkie perfumy to sportowe swiezaki,bez wyrazu-najgorszy true Star; -Victor& Rolf-nie wiem czym zachwyca flowerbomb??dla mnie to nieporozumienie -Vievienne Westwood-uwielbiam te projektanke,ale jej kreacje zapachowe sa do bani. To moje typy,jest tego troche.Mam ciagle nadzieje,ze wyzej wymienieni tworcy stworza jednak cos co, mnie do nich przekona.Poczekam,bede obserwowac i testowac. Edytowane przez Princessin_H. Czas edycji: 2007-10-10 o 01:26 Powód: literowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Nie ciągnie mnie do:
- Bossa, - Lacoste (opórcz Pour Femme które są świetne), - Paris Hilton i innych gwiazdek (choć tutaj coś się zmienia), - CK, - Caroliny Herrery |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dodatkowe typy : Davidoff Clinique
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marka, kreator perfum, których nie lubicie/nie znacie, bo nie chcecie poznać ;)
U mnie odpadają Boss, Lacoste, Kenzo a prym widzie Davidoff, czyli generalnie wszyscy Ci producenci, którzy nastawiają się raczej na zyski zapachami pod publiczkę niż innowacyjność.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka, kreator perfum, których nie lubicie/nie znacie, bo nie chcecie poznać ;)
Nie lubię perfum marki Chanel - jakoś mi z nimi nie po drodze, drażnią mnie, męczą, nie pasują do mne.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
-Azarro
-Boss - nie moja bajka, jestem kobietą z fantazją ![]() -Clinique -gwiazdeczki ;] Hilarry Duff , Paris, Kylie ![]() - Arden - Valentino - uwielbiam kreacje tego domu mody. Przepiękne, bardzo kobiece, mmmm. Ale perfumy Valentino są bardzo kiczowate, tandetne.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Carolina Herrera i Davidoff... Herrery znam jedynie 212 Sexy które jest kompletnie nijakie,resztę sobie odpuściłam. Davidoff - nie znam żadnego zapachu,jakoś zawsze omijam tą markę w perfumerii. Nie wiem nawet jak pachnie owiane złą sławą Cool Water
![]() Ah i jeszcze Clinique - też nie testowałam jeszcze ani jednego zapachu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
gucci, dolce&gabbana, versace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Po tę markę nie sięgam nigdy :)
Też tak macie, że z flakonami pewnych firm (marek, projektantów itp.) nie tylko nie chcecie się bliżej zapoznać, ale w ogóle Wam się nawet nie chce sięgąć po blotterek? Nie chodzi tu nawet o jakąś niechęć co do konkretnych zapachów, bo mogą i one być całkiem do rzeczy a nawet spodobać się wąchane na kimś innym. Raczej o czysty brak zaintersowania, uczucie które nazywam "laniem kranu z wody" - taki szum w tle bez znaczenia, nie wywołujący nawet minimalnego drgnienia na cisnieniomierzu i w efekcie mózg nie zauważa istnienia owej marki na półce pefumerii. Zauważyłam, że mam tak z kilkoma:
- Burberry --> nie wiem, ta marka i jej wyroby perfumarskie wydają mi się śmiertelnie nudne... Może niesłusznie, nie wiem w sumie czemu, bo reklamy z british upper middle class są naprawdę ładne... Hm, ale w efekcie nie sięgam po nie nigdy. - Salvador Dali --> artysta plus kontrowersyjna postać = powinno zaistnieć choćby lekkie drgnienie, ale nie - WIELKIE NIC - Dunhill --> po tylu godzinach spędzonych w perfumeriach nie znam ani jednego zapachu - Creed --> jakaś (na oko) nuda i tyle ![]() - Paloma Picasso --> casus Salvadora Dalego - Hilfiger --> jakby facet nie istniał Gdyby perfumierie zechciały zawęzić swój asortyment do wyżej wymienionych mój budżet byłby uratowany!
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-02-23 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Dot.: Po tę markę nie sięgam nigdy :)
Mam kilka takich marek, niektóre pokrywają się z wymienionymi przez Ciebie. W ogóle nie sięgam, bo kompletnie nie interesują mnie: Escada, Lacoste, Burberry, T. Hilfiger, "perfumy gwiazd" (J.Lo, Kate Moss, Celine Dion, któż tam jeszcze...). Myślę, że jeszcze znalazłoby się kilka, ale teraz sobie nie przypomnę.
![]() Nie czuję potrzeby sięgania, ba, poznawania nawet tych zapachów, jakichś nowości. Co do niektórych, to wiem, czego się "spodziewać", natomiast innych nigdy nie testowałam nawet (przyznaję się, nigdy nie przetestowałam żadnej Escady - nie wiem czemu, ale już na wstępie odrzuca mnie od tych perfum - z opisów i nut wiem po prostu, że kompletnie nie moje typy - owocowe, świeże - czyli w moim przypadku wywołujące mdłości niestety, brrrr...).
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-02-23 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Hmm, zajrzalam w katalog KWC i stwierdzam, ze jestem wyjatkowo malo tolerancyjna zapachowo, gdyz polowa z tamtejszych marek mi nieodpowiada, aczkolwiek jestem wsrod nich znalezc cos godnego zainteresowania, wiec ogranicze sie do w/w ![]()
[B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka ![]() WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-02-23 o 00:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-02-23 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
spin doctor
|
Mnie nie ciągnie do:
Guerlain-nic tej marki mnie nie zafascynowało ![]() E. Arden-nigdy nie wąchałam żadnego zapachu, jakoś nie mam ochoty ![]() Bvlgari Escada Lacoste T. Hilfiger S. Dali Clinique Azzaro Valentino Donna Karan-kiedyś miałam Be Delicious, teraz nie mogę na nie patrzeć, reszta w ogóle mi się nie podoba Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2009-02-23 o 06:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Davidoff. Zdecydowanie.
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Nie wącham zapachów różnych marek, nigdy mnie nie interesowały jakoś, albo raz po razie trafiałam na jakieś gnioty tych firm i dałam spokój. Czasem, gdy już naprawdę nie ma nic nowego do poznania, sięgnę po coś, ale zawsze jakoś siuram na papierek przekonana, że inaczej nie warto i jeszcze się nie zdziwiłam.
![]() Są to wody: - D&G - Escady - Guerlain - T. Hilfiger - Clinique (to jest wyjątkowa marka, tworzy jak na mój nos same niewypały) - Azzaro - Valentino - Cerruti - Estee Lauder Do niedawna na liście były jeszcze lub mogłyby być, gdyby nie jeden strzał w 10-tkę: - Bvlgari - na szczęście zrobili w końcu coś ładnego - Jasmin Noir - Boss - doceniam za Femme - Lacoste - udało im się PF - Armani - doceniam Code i starą Manię, reszta okropna; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
To ja :)
|
Burberry -po powachaniu Brita nie spodziewam sie po nich nic wielkiego
J.Lo -jakos tak... Dla poczatkujacych nastolatek mi sie kojarzy...
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze w zyciu nie powáchalam Escady a ostatnio jak chcialam to jej nie bylo...Hugo Boss tez nie mam pojecia jak pachnie,nie niuchalam tez Guerline i na pewno jeszcze kilka by sie znalazlo,ktorych nie pamietam
![]() Co do J.LO posiadam zapach Live Luxe i zbieram mile komentarze wsród facetów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
mam całkiem sporą listę:
Escada-kojarzy mi się ze straszną tandetą E.Arden- Kylie Minoque, J. LO, Paris Hilton,Britney,Celine Dion , itp itd [tylko niektóre twory Naomi są nawet interesujące] Estee Lauder Davidoff Pumy, Lacosty,Hugo Bossy Jil Sander |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Co tu dużo pisać, mogłabym się podpisać pod większością list (zapachy gwiazd, firmy kojarzące się "sportowo" czy młodzieżowo). Wyjątkiem jest marka Guerlain, do której mam wielki sentyment.
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się. Brrr.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chance Coco Mademosielle Allure KOCHAM PO PROSTU ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
Spac jakos nie moge, wiec uznalam, ze poszukam starego, dawno nie prowadzonego i ciekawego watku na forum, az trafilam tu
![]() Bo ja przyzam szczerze, ze choc np. zupelnie nic nie spodobalo mi sie perfumach takich jak Hermes, Davidoff, Chanel, J.Lo czy Paris to jednak namietnie testuje wszystko. Jakos tak lubie wiedziec co skrywa w sobie dana buteleczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Juz nie mam ochoty testowac zadnych nowinek sygnowanych nazwiskami gwiazd, obojetne czy chodzi o J.Lo czy Naomi czy Kylie. Tej ostatniej szczegolnie nie trawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
grozi wypollizowaniem
|
największą niechęć czuję do CK i nawet nie wiem dlaczego. Odrzuca mnie tez od Bossów, Davidoffów i zapachów gwiazdowych.
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Omijam
Bossy Adidasy Cacharel Esprit i wszelkie perfumy gwiazd i pewnie dużo więcej ale nie pamiętam teraz ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Jedne marki lubie mniej, inne wiecej, nie odrzucilabym zadnej.
Nie poznalam, nie poznaje i nie poznam natomiast zapachow ``wielkiego kreatora`` Federico Mahory czy jakos tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
niechęć wzbudza we mnie:
H.Boss, T. Hilfiger, Clinique, Davidoff, Armani, wszystko nudne albo tandetne mi się wydaje Escada, jak widzę te sezonówki to mnie skręca Burberry, z wyjątkiem Brit Red tutaj wszystkie zapachy "gwiazd": Naomi Cambell, Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Celine Dion, Britney Spears itd. omijam poza tym również lacosty, espirity, diesle, adidasy itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.