Help! Problem w sieci - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-12-27, 12:35   #91
Mija62
uparta chmura

Dot.: Pomocy...Specyficzny problem w sieci (cyberbullying)

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89051363]
[/COLOR]
Że się zjarał albo tak sobie bredzi, że niby taki głęboki jest jak kałuża.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Dokładnie.

Zresztą nigdy nie byłam podatna na manipulacje, zwłaszcza takich świrów.
Stary 2021-12-27, 12:47   #92
Nimve
Zakorzenienie

Jakie znowu paszkwile? Napisz wprost dziewczyno co oni niby mogą na Ciebie tam nawypisywać, bo to, że opisywałaś kiedyś swój problem zdrowotny nikogo nie ruszy, więc coś grubo wkręcasz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 12:58   #93
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Może wybierz się ją jakaś terapię, bo coś musi być z Tobą nie tak skoro mając 30 lat na karku przejmujesz się jakimś egzaltowany mi zyebem zza wielkiej wody, jego kliką i wydumana afera. Na ten proces będziesz miała przynajmniej realny wpływ.

Musi być Tobie ciężko w zyciu skoro przejmujesz się takimi bzdetami.

wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 13:23   #94
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Dokładnie.

Zresztą nigdy nie byłam podatna na manipulacje, zwłaszcza takich świrów.
No a ja niestety jestem podatna i trudno mi na to cokolwiek poradzić.
Z resztą w tym przypadku to był długotrwały proces i trafiło na dobry grunt, bo ja byłam po prostu w nastroju ze skali "Bliżej depresji".

On mnie teraz śledzi z innych kont internetowych wręcz całymi dniami (!!!) i dogaduje mi, żeby mnie spławic.
Ale te teksty...Co to są za teksty "Ze jestem kupą i powinnam przestać istnieć", itd.
Wiecie, gdyby mi to pisał 20 - latek to bym się nawet śmiała, 30 - letniego gościa bym raczej olala, ale kiedy pisze to prawie 50 - letni facet to jest dużo gorzej.
I on się jeszcze nade mną pastwi, że ten portal to obecnie moje okno na świat, co nie jest dalekie od prawdy.

No i jest jeszcze jedna okropna kwestia, o której trudno mi mówić. Ja na swój sposób naprawdę doświadczyłam tam przemocy, niemal...fizycznej.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2021-12-27 o 22:34 Powód: Słownictwo.
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 14:05   #95
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Myślę, że jeśli wątek jest prawdziwy to potrzebujesz rychłego leczenia psychiatrycznego. Masz jakiś głębszy problem. Zrozum, że wystarczyłoby zmienić mail, wylogować się z forum i to wszystko.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 14:44   #96
madzil
Rozeznanie

Można autorka jest w manii?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Może autorka jest w manii?

madzil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 14:57   #97
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
Możesz próbować zwrócić się do administratora strony i na podstawie GDPR zwrócić się o usunięcie danych (nawet jeśli to strona ze stanów, to jeśli mają odwiedzających z UE ciągle podpadają pod to prawo). W polityce prywatności znajdziesz dane do kontaktu i powołaj się na odpowiednie paragrafy. Oczywiście o ile to co tam udostępniono można jakoś podpiąć pod dane osobowe, w co raczej wątpię.
Albo proces o zniesławienie, jeśli naprawdę taakie straszne rzeczy tam o Tobie wygadują

A tak serio, co to kogo obchodzi, kto coś napisze o jakimś zmyślonym nicku w jakimś maluteńkim kawałku internetu, jakie to ma znaczenie w skali całego, prawdziwego życia. Jeszcze żebyś tam była z imienia i nazwiska podpisana, to prędzej by szło zrozumieć problem.

To tak jak w prawdziwym życiu, masz koleżankę plotkarę to zrywasz kontakt, nic jej więcej nie mówisz, a jeśli znajomi w to wierzą to cóż, po co komu tacy znajomi. Jeśli to miejsce pracy to ewentualnie można próbować podpiąć to pod mobbing, ale w praktyce i tak lepiej zmienić pracę. Tak samo tutaj - najprostsze wyjście to po prostu zapomnieć o tym forum.
To chyba najlepsza rada jaka tutaj padła, dzięki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-12-27, 15:03   #98
Wszedobylska_Snupa
Jadowita Żmija

Tez mialam taka sytuacje. Gosciu sledzil moje wpisy, mial obesesje na moim punkcie w necie. Pisal o mnie rozne bzdety.. Niedawno do mnie napisal , ale zlalam go. Nie ma innej opcji jak miec to gdzies.

– Znaczy nogi jamnika, morda buldoga, uszy wyżła, ogon owczarka – a razem, uważasz pan, mój pies''
Wszedobylska_Snupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 16:06   #99
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Autorka przypomina mi inną, która była kiedyś na forum, chyba po roznymi m nickami. Tamta była niepełnosprawna, miała podobny styl pisania. Kojarzycie może? Ta, co jej matka podobno przekupywała inne dzieci cukierkami, żeby się z nią bawiły.

e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 16:25   #100
Mija62
uparta chmura

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89051643]Autorka przypomina mi inną, która była kiedyś na forum, chyba po roznymi m nickami. Tamta była niepełnosprawna, miała podobny styl pisania. Kojarzycie może? Ta, co jej matka podobno przekupywała inne dzieci cukierkami, żeby się z nią bawiły.

Tego nie kojarzę, ale niedawno była tu taka bidulka, która naprawdę od rzeczy pisała, że ją całe życie jakiś policjant prześladuje, raz pisała że zamierza się wyleczyć i zrobić invitro, później pisała że wychowuje bliżniaki. Przerażające jak człowiek może zachorować..
Stary 2021-12-27, 16:37   #101
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Tego nie kojarzę, ale niedawno była tu taka bidulka, która naprawdę od rzeczy pisała, że ją całe życie jakiś policjant prześladuje, raz pisała że zamierza się wyleczyć i zrobić invitro, później pisała że wychowuje bliżniaki. Przerażające jak człowiek może zachorować..
Wow. Masz może link do tego wątku?

e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 16:37   #102
Nymerkia
Raczkowanie

Kochana, masz urojenia prześladowcze... Udaj się do specjalisty.
Nymerkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 16:52   #103
Mija62
uparta chmura

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89051672]Wow. Masz może link do tego wątku?

Nie, to było chyba tylko na - powiedz to tutaj
Stary 2021-12-27, 17:04   #104
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89051643]Autorka przypomina mi inną, która była kiedyś na forum, chyba po roznymi m nickami. Tamta była niepełnosprawna, miała podobny styl pisania. Kojarzycie może? Ta, co jej matka podobno przekupywała inne dzieci cukierkami, żeby się z nią bawiły.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Lisnov? W sumie by pasowało, jeśli dziewczyna jest samotna w realnym życiu to może nadmiernie przeżywać takie internetowe znajomości i społeczności

Sheena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 17:06   #105
Konto usunięte

Tak, też miałam taki przebłysk, że to lisnov.

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 17:23   #106
magdalenaCat
Raczkowanie

Proponuje wyłączyć komputer i zajac się życiem w realu.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 17:26   #107
sublips
Zakorzenienie

Ja mam podejrzenia, jaki jest dawny nick Autorki, i jestem pewna prawie na 99% (żaden z powyższych), ale serio uważacie, że na miejscu jest te podejrzenia wymieniać? Nawet jeśli lęki są tylko w głowie Autorki, to dla niej są bardzo realne, widać po postach, że jest przerażona (i nie jest trollem, bo jak napisałam, wydaje mi się, że wiem, kim jest, bo ma charakterystyczny styl pisania), więc może dajmy jej pozostać anonimową? Do tego ciekawi mnie, gdzie jest moderacja, żeby zareagować na taki dramatyczny wątek - rozumiem, że jak się pisze na plotkowym, że coś jest chamskie, to wymaga to interwencji, a taki wątek nie?

Autorko rady padły. Idź do informatyka, jeśli Cię to uspokoi, wystąp z żądaniem o usunięcie danych na tym forum, mamy RODO w końcu. Nic się nie dzieje, ale Ciebie do tego nic nie przekona; pomyśl o psychoterapeucie, naprawdę. Ten facet Ci nie zaszkodzi, ale sama sobie możesz zaszkodzić.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 17:43   #108
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Ja mam podejrzenia, jaki jest dawny nick Autorki, i jestem pewna prawie na 99% (żaden z powyższych), ale serio uważacie, że na miejscu jest te podejrzenia wymieniać? Nawet jeśli lęki są tylko w głowie Autorki, to dla niej są bardzo realne, widać po postach, że jest przerażona (i nie jest trollem, bo jak napisałam, wydaje mi się, że wiem, kim jest, bo ma charakterystyczny styl pisania), więc może dajmy jej pozostać anonimową? Do tego ciekawi mnie, gdzie jest moderacja, żeby zareagować na taki dramatyczny wątek - rozumiem, że jak się pisze na plotkowym, że coś jest chamskie, to wymaga to interwencji, a taki wątek nie?

Autorko rady padły. Idź do informatyka, jeśli Cię to uspokoi, wystąp z żądaniem o usunięcie danych na tym forum, mamy RODO w końcu. Nic się nie dzieje, ale Ciebie do tego nic nie przekona; pomyśl o psychoterapeucie, naprawdę. Ten facet Ci nie zaszkodzi, ale sama sobie możesz zaszkodzić.
Psychoterapeucie? Od takich spraw jest w pierwszej kolejności psychiatra.
Ja właściwie też już wiem jaka to wizażanka, przypomniałam sobie ten charakterystyczny sposób pisania - i jest to osoba z poważnymi zaburzeniami, konieczny pilny kontakt z psychiatrą.
Autorko nikt i nic Cię nie przekona do zmiany spojrzenia na sprawę, udaj się po pomoc do lekarza to po pierwsze, a po drugie dla własnego dobra usuń konto na tym forum i zmień adres e-mail. Odetnij się od tego i uwierz na słowo, że nic Ci się przez to nie stanie.

Stary 2021-12-27, 18:07   #109
sublips
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89051731]Psychoterapeucie? Od takich spraw jest w pierwszej kolejności psychiatra.
Ja właściwie też już wiem jaka to wizażanka, przypomniałam sobie ten charakterystyczny sposób pisania - i jest to osoba z poważnymi zaburzeniami, konieczny pilny kontakt z psychiatrą.
Autorko nikt i nic Cię nie przekona do zmiany spojrzenia na sprawę, udaj się po pomoc do lekarza to po pierwsze, a po drugie dla własnego dobra usuń konto na tym forum i zmień adres e-mail. Odetnij się od tego i uwierz na słowo, że nic Ci się przez to nie stanie.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

No psychiatra, ale jeśli Autorka ma jakieś obawy związane z zażywaniem leków, a na to mi wygląda, to niech chociaż pójdzie do psychoterapeuty i opowie o tym wszystkim. Myślę, że bardziej pomoże niż my tutaj na forum...
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-12-27, 19:21   #110
Pusheen_
BAN stały

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89051731]Psychoterapeucie? Od takich spraw jest w pierwszej kolejności psychiatra.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To nie jest żadna wielka tajemnica kim jestem, co nie zmienia faktu, że lepiej, żeby nikt się tutaj nie bawił w zgadywanki.

To nie jest żadna tajemnica, że ktoś mnie rozpoznał i wiedziałam też kto może to zrobić , a to że tych osób jest tak mało wynika z tego, że nie mam bogatej historii na tym forum i nie zdążyłam się tu jeszcze "rozpisać", więc trudno, żebym była rozpoznawalna. To tyle.

Jestem świadoma swojego stylu pisania i to też jest to coś co mi przeszkadza - wiem, ze latwo mnie po tym rozpoznać, niestety. To też przyczyniło się niejako do moich problemów na tym obcojęzycznym forum - mój "prześladowca" zarzucił mi, ze mam taki styl pisania, że nawet w obcym jezyku porozumiewam się podobnie, niestety i dlatego łatwo mnie rozpoznać.

Prawda jest taka, że kilkakrotnie zastanawiałam się nad zmianą nicka, ale z innych powodów niż ten, który skłonił mnie do założenia tego wątku . Może to były podszepty intuicji? Bo po czasie okazało się, że po prostu muszę zlikwidować to konto.

Zabawne jest to, że ja temu gościowi wspominalam, że udzielam się na kilku forach i nawet określiłam ich tematykę (on chyba sam zaczął ten temat) i on nigdy mnie na tych forach nie znalazł. O tym forum nie wspominałam nigdy (!!!),a właściwie to celowo zatailam ten fakt - mozecie się tylko domyślać, jak mnie znalazl.

Śmiejecie się z mojego przerażenia, ale nie wiem czy wam byłoby do śmiechu, gdyby ktoś wam wrzucił wasze posty czy wątki popełnione tutaj czy na jakimkolwiek innym forum i przykleil to na swoim "wallu" jak świadectwo nie wiadomo czego..To jest nieprzyjemne, niezależnie od tematów, które tam widnieją - czy jest to refluks, podejrzewanie chlopaka o zdradę ,majtki w groszki czy psychologiczne problemy.

To wywołuje naturalne zakłopotanie czy nawet zawstydzenie i jak sądzę - u wielu osób też strach lub wściekłość. Czy to są naprawdę odczucia tak niezrozumiałe?
Nie sądzę, że ktokolwiek z was chciałby, żeby ktoś wyciągał na tapetę wasze problemy, jakie by one nie były.

Serio to jest takie nic?
Kiedy piszecie o problemach w pracy, z partnerem, zbieraniu pieniędzy na wakacje czy problemach z kredytem - nie uważacie ze taka sytuacja, którą opisuje to naruszenie prywatności? Większość zapomina, ze te tematy będą krążyć pomiędzy użytkownikami TEGO forum, czyli jakoś tam zamkniętej społeczności, miiiimo wszystko - osób zwykle tej samej płci (jednak tutaj przeważają kobiety) i w podobnym wieku.

Być może znowu zlikwiduje to konto, żeby na kolejnym uwolnić się od tego problemu i żeby czasem nie dorobić się kolejnego "cienia" lub "cieni". Pewnie znowu będę musiała się od tego odciąć i nie, nie jestem zadowolona - w ogóle mnie nie cieszy zakładanie kolejnego konta, ale chyba tak trzeba.

To żadna wielka filozofia mnie znaleźć...
Nie żałuję az tak mocno poprzedniego nicka, bo założyłam go wiele lat temu to co tu żałować.
.
Błędem było powielanie go w innych miejscach, a ja chyba miałam co do tego jakieś wątpliwości, ale pewnie wyszłam z założenia, że na obcojęzycznym forum nic wielkiego mi nie grozi. No i się mocno pomyliłam, bo okazałam się łatwiejsza do zidentyfikowania niż ktokolwiek mógłby pomyśleć.

Edytowane przez Pusheen_
Czas edycji: 2021-12-27 o 19:28
Stary 2021-12-27, 20:20   #111
glossyzuz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Zabawne jest to, że ja temu gościowi wspominalam, że udzielam się na kilku forach i nawet określiłam ich tematykę (on chyba sam zaczął ten temat) i on nigdy mnie na tych forach nie znalazł. O tym forum nie wspominałam nigdy (!!!),a właściwie to celowo zatailam ten fakt - mozecie się tylko domyślać, jak mnie znalazl.
bo miałaś ten sam nick co i tam na zagranicznym forum. o tamtych forach mówiłaś, więc to żadna atrakcja pokazać Ci Twoje wpisy z nich. o wizażu nie mówiłaś, więc pokazał je, żeby dopełnić swój pseudomroczny wizerunek. naprawdę udaj się do specjalisty, bo takich wariatów nie brakuje, a skoro łatwo dajesz się wmanewrować w jakieś chore akcje to przyda Ci się na przyszłość trochę więcej asertywności.
glossyzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 20:40   #112
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

ta pamietam
jezdzila na wozku i nie chciala pracowac
powiem ci ze mi sie tez z nia skojarzyla
do autorki
nie wiem dlaczego przejmujesz sie co jacys obcy ludzie ponadto z innego kontynentu beda o tobie myslec?
i dlaczego tak bardzo przejmujesz sie nimi a nie naprzyklad tym co ludzie tu o tobie mysla(skoro tu opisywalas te problemy)
fotki z glupimi minami.? naprawde ? myslalam ze masz jakies fotki na ktorych molestujesz zwierzeta seksualnie albo sciagalas pornografie dziecieca wtedy moglabym zrozumiec twoj strach przed wyjsciem na jaw takich rzeczy ale glupie miny i refluks ???
z czego ty sie chcesz tlumaczyc i przed kim przed banda obcych ludzi dla ktorych jestes i zawsze bedziesz nikim?
wyloguj sie z tego forum ,zmien hasla ,zmien nick w necie i nie kontaktuj sie z nikim ani z tego forum ani z tym gosciem ,te forum zdecydowanie ci szkodzi,zrylo ci glowe i nie jest ci do niczego potrzebne,zacznij zyc zyciem w realu,szukaj pomocy psychiatrycznej

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2021-12-27 o 20:56
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 21:05   #113
Pusheen_
BAN stały

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Przepraszam czy Ty już na podstawie moich wcześniejszych postów doszlas do wniosku, że ja potrzebuję psychiatry?
Po samym "wydźwięku" postów jeśli faktycznie dobrze skojarzylas mojego poprzedniego nicka?

Co było tak niepokojącego w moich starszych postach?

I dlaczego ten wątek powinien zostać zamknięty?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-12-27, 21:22   #114
Konto usunięte

Cytat:
Przepraszam czy Ty już na podstawie moich wcześniejszych postów doszlas do wniosku, że ja potrzebuję psychiatry?
Po samym "wydźwięku" postów jeśli faktycznie dobrze skojarzylas mojego poprzedniego nicka?

Co było tak niepokojącego w moich starszych postach?

I dlaczego ten wątek powinien zostać zamknięty?

Na podstawie tego, że zdecydowanie za bardzo się przejmujesz tym człowiekiem i nie chcesz zrobić prostej rzeczy mianowicie wylogować się stamtąd i przestać się zadręczać. Pomyśl ile osób Ci tutaj napisało, że nie ma tragedii tylko musisz się odciąć i zdystansować. To nie jest ważne jaki właściwie miałaś poprzedni nick - różni ludzie trafiają na forum i zazwyczaj jak widać, że ktoś ma jakiś poważniejszy problem to każdy chce dobrze i radzi konsultacje ze specjalista. Nikt Ci tutaj na złość nie chce robić, a wręcz chcemy Ci pokazać, że możesz zawalczyć o swój spokój w stosunkowo prosty sposób.

Stary 2021-12-28, 06:52   #115
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
I do tego się głównie odniosę - lęki, które są w głowie, dla osoby je odczuwającej, są tak samo realne jak inne zagrożenia, więc raczej "nie tylko w głowie". Co do reszty, nie będę robić tutaj kilometrowej dyskusji, ale mam inne doświadczenia z forum.

Poprosić, żeby nie bawiono się w zgaduj zgadula, kto tutaj się wypowiada, wraz z podawaniem nicków, nie wyciągać historii sprzed X lat i wątków, doradzić Autorce profesjonalną pomoc?

No mnie bardziej chodzi o ten wątek, te posty o ogólnej pracy moderacji były przyznaję zbędne, ale to nie ja zaczęłam temat, więc chciałam się po prostu wytłumaczyć.
To prawda, lęki są realne.
Zwłaszcza jeśli ktoś nas wciąga w psychologiczne gierki...Socjotechniki czy NLP to nie jest wymysł.
Pisalam o tzw. "Mindfuck" - tak, takie rzeczy naprawdę mogą zadziałać.
Pisałam, że podejrzewam faceta o bycie scammerem.
Jezu, czy tak trudno uwierzyć w to, że w sieci można też poznać złe osoby, które NAPRAWDĘ moga zrobić komuś krzywdę?
Wy na serio to pomijacie czy nawet zaprzeczacie temu?
Skąd to przekonanie, ze facet nie miał wobec mnie złych zamiarów?
Dodajcie do tego element miedzynarodowy, który może sporo wnieść czy zmienić.
A jestem też pewna, że i na polskich forach takie coś mogło by się zdarzyć.
Bierzcie pod uwagę to, że w sieci naprawdę można spotkać złych ludzi, którzy będą chcieli świadomie zrobić komuś krzywdę, ośmieszyć, upokorzyć, okraść. To nie jest wymysł.

Stary 2021-12-28, 07:39   #116
Konto usunięte

Odpowiedz na pytanie: DLACZEGO NIE USUNIESZ TAM KONTA RAZ NA ZAWSZE?

Wielkimi literami, bo zręcznie pomijasz wszystkie tego typu pytania, moje i innych dziewczyn. Może teraz zauważysz.

Stary 2021-12-28, 08:41   #117
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, lęki są realne.
Zwłaszcza jeśli ktoś nas wciąga w psychologiczne gierki...Socjotechniki czy NLP to nie jest wymysł.
Pisalam o tzw. "Mindfuck" - tak, takie rzeczy naprawdę mogą zadziałać.
Pisałam, że podejrzewam faceta o bycie scammerem.
Jezu, czy tak trudno uwierzyć w to, że w sieci można też poznać złe osoby, które NAPRAWDĘ moga zrobić komuś krzywdę?
Wy na serio to pomijacie czy nawet zaprzeczacie temu?
Skąd to przekonanie, ze facet nie miał wobec mnie złych zamiarów?
Dodajcie do tego element miedzynarodowy, który może sporo wnieść czy zmienić.
A jestem też pewna, że i na polskich forach takie coś mogło by się zdarzyć.
Bierzcie pod uwagę to, że w sieci naprawdę można spotkać złych ludzi, którzy będą chcieli świadomie zrobić komuś krzywdę, ośmieszyć, upokorzyć, okraść. To nie jest wymysł.

Tak, w internecie można spotkać ludzi niebezpiecznych i manipulatorów. Złodziei i naciągaczy też. I dlatego trzeba się od nich jak najszybciej kompletnie odciąć. Pozmieniać maile, nicki i hasła. I zablokować ich wszędzie gdzie się da.
I takie rady dostałaś. Tylko je ignorujesz.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-12-28, 08:48   #118
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Tak, w internecie można spotkać ludzi niebezpiecznych i manipulatorów. Złodziei i naciągaczy też. I dlatego trzeba się od nich jak najszybciej kompletnie odciąć. Pozmieniać maile, nicki i hasła. I zablokować ich wszędzie gdzie się da.
I takie rady dostałaś. Tylko je ignorujesz.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Wbrew pozoom to nie są rzadkie sytuacje. W internecie pełno takich, którzy starają się wykorzystać innych.
Jak najszybciej urwać kontakt, pozmieniać nicki, hasła- innej rady nie ma. Drastycznie i zdecydowanie. Dokładnie tak.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-28, 09:00   #119
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie, no wcale tematu nie zaczęłaś na poprzedniej stronie Sublips to przecież nie Twój nick.

Zauważ także, że inni użytkownicy pisali, by nie bawić się w zgadywanie (czego zakazać nie mogę, o ile to zgadywanie nie służy ośmieszaniu Autora). Sugerowali też terapię. Co innego, nowego, odkrywczego może zrobić mod w tej sprawie, że aż wołasz i grzmisz: "Gdzie jest moderacja?". Po prostu skorzystałaś z okazji cudzego wątku i cudzego problemu by wbić moderacji szpilę i taki był Twój cel. Nie troska o Autorkę. Chciałaś wywołać guanoburzę to ją masz. Ja nie jestem dziewczynką do bicia, ani Trzepotka, by sobie wyładowywać na nas swoje frustracje i kopać nas przy kazdej nadarzającej się okazji. Masz zastrzeżenia do naszej pracy? Napisz skargę do adminki. Każdy ma prawo.

Przepraszam za ten offtop, ale i ja mam jakąs granicę odporności na bezinteresowną złośliwość.
Ja nie mam zarzutów do Sublips.
Uważam, że jej wypowiedź była ok i mogłaby nawet napisać więcej tutaj, jej wypowiedzi były akurat przydatne.

Co do off-topu to nie wiem, pewnie nie powinno go tutaj być, ale uczestniczy w nim kilka osob. Dopóki się nie rozrosnie bardziej, to po co o to kruszyć kopię teraz.
No ale ja jestem skupiona na swoim problemie, więc siłą rzeczy jakiekolwiek poboczne wątki tylko omiatam wzrokiem.

Stary 2021-12-28, 09:01   #120
Konto usunięte

Odpowiesz na moje pytanie?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości